pahe

Aktiivijäsen
 • Content count

  675
 • Joined

 • Last visited

About pahe

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2286 profile views
 1. Osaisiko joku kertoa ja ehkä vinkata hyvin linkin, että voiko l-arginiinia käyttää raskauden aikana? Ja miksi? Koitin etsiä vähän tarkempaa tietoa, mutta löysin paljon mutua, paljon tietoa, joka ei koske raskaudenaikaista käyttöä ja vain pari muuta. Toisen mukaan käyttö lisää keskenmenon riskiä, toisen mukaan ehkäisee raskausmyrkytystä...
 2. Voi voi, ei ole riemua tämä piikittäminen. Jonkun verran rutiinia on tullut, mutta aina kun kunnolla kirvelee, niin seuraava pistos on kovin kovin hankala. Mulla on lähinnä sellaisia aivan pieniä mustelmia)(alle 1cm läpimitta), mutta muutama isompikin on tullut ja välillä pistoksen jälkeen vuotaa verta, mutta ei kuitenkaan tule mustelmaa... Hassua... Vielä kuitenkin pistospaikkoja löytyy, rv 25+. Ostan nyt marraskuun lopussa niin paljon lääkettä kun saan, josko tulisi maksukatto täyteen ja saisi vähän helpotusta tuohon hintaan.
 3. Hiljainen on ketju... Päivittelen sen verran, että ei ole helpompaa tuo innohepin pistäminen, pistos tuntuu samalle ja yhtä lailla kirvelee, ainetta tosin vähemmän. Mulla on jo mahan alue herkistynyt ja välillä se pisto ihan tosissaan sattuu...
 4. Nostelen taas ketjua. Heinäkuussa tuli vähän "pommilla", että pitäisi koko raskausaika piikittää. Tähän en suostunut, koska koin sen niin vaikeaksi. Nyt olen kuitenkin niin paljon joutunut olemaan levossa, että piikittelyt on ollut pakko jo aloittaa. Tätä sitten päivittäin luvassa siihen saakka, että synnytyksestä 6vko. Mulla ei ole hyytymistekijöissä ongelmaa, mutta taustalla yksi aikaisempi tukos. Ja tätähän tietenkin ehkäistään. Onko kaikilla ollut käytössä klexane? Tämä mullakin on ollut tähän saakka, mutta nyt lääkäri vaihtoi Innohep merkkiseen. Saattaisi olla vähän kapeampi neula ja ainetta vähemmän (0.4 vs 0.25 ml). Josko sitä olisi sitten helpompi pistää...
 5. Kun rölli (2v 3kk) pyytää "Saisinko vesomiiniä?" , haluaa hän vesimelonia
 6. nanneli: alle kouluikäiselläkin lapsella voi olla migreeniä. Kannattaa pitää vähän aikaa oirepäiväkirjaa (eli kirjoittaa aina ylös päivä, kellonaika, oireet ja mitä tapahtui sitä ennen, eli provosoiko jokin oireita) ja mennä sitten tämän kanssa lääkäriin näytille. Lääkäri kertoo sitten, mitä tehdä, pitääkö tutkia tarkemmin ja miten oloa voi helpottaa. vielä lisäyksenä - isoveljelläni on siis mgreeni alkanut jo varhain lapsuudessa. Ja kuten aikuisillakin myös lapsella oloa helpottaa pimeä huone, rauhoittuminen ja esim. kylmäkääre otsalla ja tietenkin särkylääke mahdollisimman pian otettuna.
 7. niin, harjoiteltiin tuossa aiemmin keväällä tunnistamaan sukupuolta ja aikas hyvin rölli (muoks. ikää noin 1v 10kk) jo oppikin... minä: mikäs rölli on? rölli: poika m: entäs mikä isi on? r: isi on mies m: mikä äiti on? r: äiti on pahe m: ja mummi on? r: nainen m: no mikäs vaari on? r: vaari on vanha! ei voinut kun nauraa vaari tuli vanhaksi vain kerran, mutta minun kohdallani tuli toistuvasti naisen sijaan nimeni.
 8. Kiva kuulla kokemuksia, ollaan menossa heinäkuun alussa ja yritämme ottaa mukaan kärsivällistä mieltä ruuhkiin
 9. Ehdottaisin Jenny-Marian tavoin raivareita. Meillä poika samanikäisenä raivosi rinnalle - oli selvästi nälkäinen, mutta ei vaan meinannut rauhoittua syömään. Samoin kuin teidän lapsenne, söi kuitenkin unisena parhaiten. Eli tähän konstina on (tai ainakin meillä helpottivat) todella todella rauhalliset ruokailutilanteet, maidon tarjoaminen mieluummin hetkeä ennen kovaa nälkää ja unisuuden hyödyntäminen. Menee ohi ajan myötä.
 10. Meillä on edelleen laajentunut sallittujen lista, jokaisesta rotaatiosta on jäänyt 3-4 ruoka-ainetta listalle, ihanaa! Eli hidasta, mutta varmaa etenemistä. Nyt sovimme ravitsemusterapeutin kanssa, että kesän elämme rennommin, altistamme mitä altistamme, ilman tiukkaa rotatiolistaa ja syksyllä sitten taas palataan listojen pariin. Kävimme myös allergologin vastaanotolla ja sovimme vehnä ja maitoaltistukset syksylle, kun nyt ei voinut altistaa ja kesälle ei enää ollut aikoja. Astmalääkettä röllille on annettu säännöllisesti pääsiäisestä lähtien ja kesän aikana kokeillaan purkaa, tosin hyvin herkästi aloitetaan myös uudelleen. Ja nyt vasta viime viikolla rölli rupesi kunnolla reagoimaan siitepölyihin eli aloitin sitten Zyrtecin säännöllisesti ainakin viikon-kahden ajaksi. Vähän on ruvennut jännittämään se, että rölli on ruvennut reagoimaan ihon lisäksi myös hengenahdistuksella epäsopiviin ruokiin - pitää muistaa aina ottaa mukaan sekä Zyrtec että Ventoline (avaava lääke) vahinkoaltistusten varalle tai jos kokeilee ruokaa muualla kuin kotona. Ja pari kertaa olen joutunut hoidosta nyt hakemaan kesken päivän, kun poika on vaan ahdistellut siellä... Kivaa kesää kaikille!
 11. Tiedossa oli hoitopaikan retki ja aamulla hoitoon mennessä käytiin seuraava keskustelu äiti: "menettekin tänään sinne ponimaahan retkelle" rölli: "nii`in" äiti: "onkohan siellä muita eläimiä kuin poneja" rölli erittäin innostuneena: "joo, leijoneita!" Eräänä toisena aamuna keskusteltiin näin (rölli köllötteli äidin sängyllä ja äiti oli vessassa meikkaamassa) rölli: "äiti" äiti: "Mitä kulta?" rölli: "äitiii" äiti: "no mitä" rölli: "äiti" äiti: "rölli" jne rölli onnellisena: "mun äiti!"
 12. Onnea kaikille plussanneille! Mahdankohan kultamuru olla täällä edelleen tosi täpinässä ja onnellinen sun plussauutisesta??? ♥
 13. Hei, voi viedä seuraavana päivänä hoitoon, nukutuksen ei pitäisi enää seuraavaan päivään (vointiin tms) vaikuttaa.
 14. Lähipiirin suhtautumisesta: meillä lähipiirissä (siis sukulaiset ja ystävät) useimmat suhtautuvat ihan hyvin allergioihin - ihmetellen, mutta hyväksyen, eivätkä kyseenalaista mitään rajoituksia tai anna mitään maistiaisia. Kuitenkin se, mikä itseäni rasittaa tosi paljon on tuo voivottelu. Se, että aina pitäisi olla selittämässä, että ei - rölli ei todellakaan saa syödä kuin näitä muutamaa sallittua ruoka-ainetta... Nyt on onneksi alkanut jo helpottamaan, ehkä asia on ruvennut tulemaan tutuksi ja toisaalta röllin sallittujen lista on ruvennut laajenemaan ja esim. kylään olen saanut tehtyä röllille omia herkkuja (jotka myös muut tunnistavat herkuiksi). Tiukkuudesta: meillä noudatetaan aivan orjallisesti sallittuja ruoka-aineita. Rotaatio pyörii nyt koko ajan ja aina toki kokeillaan uusia ruokia, mutta rölli ei syö epäsopivia, allergisoivia ruoka-aineita edes silloin tällöin, muuta kuin siedättämismielessä. Päivähoidosta: Rölli on hoidossa pph:lla ja meillä kunnassa oli sellainen tavoitekin, että ehdottomasti näin allerginen pph:lle, jotta vältetään keskuskeittiön mahdolliset virheet. Ollaan oltu todella tyytyväisiä hoitajaan, hän toteuttaa hienosti rotaatiota sopimuksemme mukaan ja tekee röllille sopivia ruokia vaihdellen erilaisia ruokalajeja ja suutuntumia. Hän on jopa leiponut ohjeeni mukaan leipää. Erikoisherkut, kuten joulun alla piparit ja nyt laskiaispullat, olen toki tehnyt itse ja vienyt mukana.
 15. Arvioisin, että kyseessä on uusi tauti jos kuitenkin on välissä ollut terveitä päiviä. Ne valitettavasti näin infektioaikaan iskevät pienenkin ajan välein. Arvioi lapsen voinnin mukaan, kuinka pian hakeudutte lääkäriin.