pahe

Aktiivijäsen
  • Content count

    675
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pahe

  1. Osaisiko joku kertoa ja ehkä vinkata hyvin linkin, että voiko l-arginiinia käyttää raskauden aikana? Ja miksi? Koitin etsiä vähän tarkempaa tietoa, mutta löysin paljon mutua, paljon tietoa, joka ei koske raskaudenaikaista käyttöä ja vain pari muuta. Toisen mukaan käyttö lisää keskenmenon riskiä, toisen mukaan ehkäisee raskausmyrkytystä...
  2. Voi voi, ei ole riemua tämä piikittäminen. Jonkun verran rutiinia on tullut, mutta aina kun kunnolla kirvelee, niin seuraava pistos on kovin kovin hankala. Mulla on lähinnä sellaisia aivan pieniä mustelmia)(alle 1cm läpimitta), mutta muutama isompikin on tullut ja välillä pistoksen jälkeen vuotaa verta, mutta ei kuitenkaan tule mustelmaa... Hassua... Vielä kuitenkin pistospaikkoja löytyy, rv 25+. Ostan nyt marraskuun lopussa niin paljon lääkettä kun saan, josko tulisi maksukatto täyteen ja saisi vähän helpotusta tuohon hintaan.
  3. Hiljainen on ketju... Päivittelen sen verran, että ei ole helpompaa tuo innohepin pistäminen, pistos tuntuu samalle ja yhtä lailla kirvelee, ainetta tosin vähemmän. Mulla on jo mahan alue herkistynyt ja välillä se pisto ihan tosissaan sattuu...
  4. Nostelen taas ketjua. Heinäkuussa tuli vähän "pommilla", että pitäisi koko raskausaika piikittää. Tähän en suostunut, koska koin sen niin vaikeaksi. Nyt olen kuitenkin niin paljon joutunut olemaan levossa, että piikittelyt on ollut pakko jo aloittaa. Tätä sitten päivittäin luvassa siihen saakka, että synnytyksestä 6vko. Mulla ei ole hyytymistekijöissä ongelmaa, mutta taustalla yksi aikaisempi tukos. Ja tätähän tietenkin ehkäistään. Onko kaikilla ollut käytössä klexane? Tämä mullakin on ollut tähän saakka, mutta nyt lääkäri vaihtoi Innohep merkkiseen. Saattaisi olla vähän kapeampi neula ja ainetta vähemmän (0.4 vs 0.25 ml). Josko sitä olisi sitten helpompi pistää...
  5. Kun rölli (2v 3kk) pyytää "Saisinko vesomiiniä?" , haluaa hän vesimelonia
  6. nanneli: alle kouluikäiselläkin lapsella voi olla migreeniä. Kannattaa pitää vähän aikaa oirepäiväkirjaa (eli kirjoittaa aina ylös päivä, kellonaika, oireet ja mitä tapahtui sitä ennen, eli provosoiko jokin oireita) ja mennä sitten tämän kanssa lääkäriin näytille. Lääkäri kertoo sitten, mitä tehdä, pitääkö tutkia tarkemmin ja miten oloa voi helpottaa. vielä lisäyksenä - isoveljelläni on siis mgreeni alkanut jo varhain lapsuudessa. Ja kuten aikuisillakin myös lapsella oloa helpottaa pimeä huone, rauhoittuminen ja esim. kylmäkääre otsalla ja tietenkin särkylääke mahdollisimman pian otettuna.
  7. niin, harjoiteltiin tuossa aiemmin keväällä tunnistamaan sukupuolta ja aikas hyvin rölli (muoks. ikää noin 1v 10kk) jo oppikin... minä: mikäs rölli on? rölli: poika m: entäs mikä isi on? r: isi on mies m: mikä äiti on? r: äiti on pahe m: ja mummi on? r: nainen m: no mikäs vaari on? r: vaari on vanha! ei voinut kun nauraa vaari tuli vanhaksi vain kerran, mutta minun kohdallani tuli toistuvasti naisen sijaan nimeni.
  8. Kiva kuulla kokemuksia, ollaan menossa heinäkuun alussa ja yritämme ottaa mukaan kärsivällistä mieltä ruuhkiin
  9. Ehdottaisin Jenny-Marian tavoin raivareita. Meillä poika samanikäisenä raivosi rinnalle - oli selvästi nälkäinen, mutta ei vaan meinannut rauhoittua syömään. Samoin kuin teidän lapsenne, söi kuitenkin unisena parhaiten. Eli tähän konstina on (tai ainakin meillä helpottivat) todella todella rauhalliset ruokailutilanteet, maidon tarjoaminen mieluummin hetkeä ennen kovaa nälkää ja unisuuden hyödyntäminen. Menee ohi ajan myötä.
  10. Meillä on edelleen laajentunut sallittujen lista, jokaisesta rotaatiosta on jäänyt 3-4 ruoka-ainetta listalle, ihanaa! Eli hidasta, mutta varmaa etenemistä. Nyt sovimme ravitsemusterapeutin kanssa, että kesän elämme rennommin, altistamme mitä altistamme, ilman tiukkaa rotatiolistaa ja syksyllä sitten taas palataan listojen pariin. Kävimme myös allergologin vastaanotolla ja sovimme vehnä ja maitoaltistukset syksylle, kun nyt ei voinut altistaa ja kesälle ei enää ollut aikoja. Astmalääkettä röllille on annettu säännöllisesti pääsiäisestä lähtien ja kesän aikana kokeillaan purkaa, tosin hyvin herkästi aloitetaan myös uudelleen. Ja nyt vasta viime viikolla rölli rupesi kunnolla reagoimaan siitepölyihin eli aloitin sitten Zyrtecin säännöllisesti ainakin viikon-kahden ajaksi. Vähän on ruvennut jännittämään se, että rölli on ruvennut reagoimaan ihon lisäksi myös hengenahdistuksella epäsopiviin ruokiin - pitää muistaa aina ottaa mukaan sekä Zyrtec että Ventoline (avaava lääke) vahinkoaltistusten varalle tai jos kokeilee ruokaa muualla kuin kotona. Ja pari kertaa olen joutunut hoidosta nyt hakemaan kesken päivän, kun poika on vaan ahdistellut siellä... Kivaa kesää kaikille!
  11. Tiedossa oli hoitopaikan retki ja aamulla hoitoon mennessä käytiin seuraava keskustelu äiti: "menettekin tänään sinne ponimaahan retkelle" rölli: "nii`in" äiti: "onkohan siellä muita eläimiä kuin poneja" rölli erittäin innostuneena: "joo, leijoneita!" Eräänä toisena aamuna keskusteltiin näin (rölli köllötteli äidin sängyllä ja äiti oli vessassa meikkaamassa) rölli: "äiti" äiti: "Mitä kulta?" rölli: "äitiii" äiti: "no mitä" rölli: "äiti" äiti: "rölli" jne rölli onnellisena: "mun äiti!"
  12. Onnea kaikille plussanneille! Mahdankohan kultamuru olla täällä edelleen tosi täpinässä ja onnellinen sun plussauutisesta??? ♥
  13. Hei, voi viedä seuraavana päivänä hoitoon, nukutuksen ei pitäisi enää seuraavaan päivään (vointiin tms) vaikuttaa.
  14. Lähipiirin suhtautumisesta: meillä lähipiirissä (siis sukulaiset ja ystävät) useimmat suhtautuvat ihan hyvin allergioihin - ihmetellen, mutta hyväksyen, eivätkä kyseenalaista mitään rajoituksia tai anna mitään maistiaisia. Kuitenkin se, mikä itseäni rasittaa tosi paljon on tuo voivottelu. Se, että aina pitäisi olla selittämässä, että ei - rölli ei todellakaan saa syödä kuin näitä muutamaa sallittua ruoka-ainetta... Nyt on onneksi alkanut jo helpottamaan, ehkä asia on ruvennut tulemaan tutuksi ja toisaalta röllin sallittujen lista on ruvennut laajenemaan ja esim. kylään olen saanut tehtyä röllille omia herkkuja (jotka myös muut tunnistavat herkuiksi). Tiukkuudesta: meillä noudatetaan aivan orjallisesti sallittuja ruoka-aineita. Rotaatio pyörii nyt koko ajan ja aina toki kokeillaan uusia ruokia, mutta rölli ei syö epäsopivia, allergisoivia ruoka-aineita edes silloin tällöin, muuta kuin siedättämismielessä. Päivähoidosta: Rölli on hoidossa pph:lla ja meillä kunnassa oli sellainen tavoitekin, että ehdottomasti näin allerginen pph:lle, jotta vältetään keskuskeittiön mahdolliset virheet. Ollaan oltu todella tyytyväisiä hoitajaan, hän toteuttaa hienosti rotaatiota sopimuksemme mukaan ja tekee röllille sopivia ruokia vaihdellen erilaisia ruokalajeja ja suutuntumia. Hän on jopa leiponut ohjeeni mukaan leipää. Erikoisherkut, kuten joulun alla piparit ja nyt laskiaispullat, olen toki tehnyt itse ja vienyt mukana.
  15. Arvioisin, että kyseessä on uusi tauti jos kuitenkin on välissä ollut terveitä päiviä. Ne valitettavasti näin infektioaikaan iskevät pienenkin ajan välein. Arvioi lapsen voinnin mukaan, kuinka pian hakeudutte lääkäriin.
  16. Meilläkin oli syksyllä pariin kertaan, mutta nyt ei onneksi enää ole ollut (ja toivottavasti ei tulisikaan..). Pojalla kuitenkin kurkunpään tulehdukset olivat sen verran lieviä, että pärjäsimme kotona. Ensimmäisellä kerralla poika jatkoi nukkumistaan, joten en häntä herättänyt - itse kylläkin valvoin koko aamuyön. Ja toisella kerralla saatiin molemmat vähän nukuttuakin. Oireet helpottuivat heräämisen jälkeen pystyasennossa. Eli pystyasento ja viileä ilma ovat ne taikasanat. Sitten jos vointi on huono; lapsi ei jaksa olla, on vetämätön tai selvää hengenahdistusta, ponnistavaa ja työlästä hengitystä, niin lääkäriin.
  17. Itse ole saanut harrastusporukasta todella pitkäaikaisen kaveripiirin, jossa on sekä nais- että miespuoleisia henkilöitä. Kaikki heistä ovat minulle tärkeitä ja kenen kanssa tahansa voin viettää aikaa myös kahden kesken eli omasta mielestäni ja kokemuksestani miehet ja naiset voivat olla ystäviä - ilman toiveita tai ajatuksia "suuremmasta suhteesta". Tosin aloittajan kohdalla tilanne on osittain toinen. Aloittajan mies ei viestin perusteella ole ollut avoin tästä ystävyydestä - tämä herättäisi omia epäilyksiäni. Johtuuko se siitä, että miehellä on jotain salattavaa tai peiteltävää VAI siitä, että mies on pelännyt aloittajan reaktiota ystävyyteen ja sitten vaan jättänyt kertomatta? Ja toisaalta luonteen muuttuminen hämmästyttäisi itseäni, onhan siihen joku syy oltava. Pystyttekö juttelemaan asiasta vai meneekö heti vaan taisteluksi? Tsemppiä!
  18. Lisää ruokavaihtoehtoja: risotto, pyttipannu, kasvispihvit, kiisseli ja murot (esim. Allermiinassa on puffimuroja eli 100% viljaa, eri laatuja). Itse tein alkuun leivän seuraavasti: keitin paksua puuroa ja laitoin siitä "pitkulaisia kasoja" uunipellille ja paistoin noin 200 asteessa noin 20 min. Nyt, kun saa käyttää jo muitakin aineita, niin olen kaittanut taikinaan mukaan perunamuussia, vähän sopivia jauhoja ja öljyä. Esim. perunarieska onnistuu niin, että sekoittaa noin 2 dl perunamuussia, 1 dl hirssihiutaleita, pari rkl öljyä ja 1 tl leivinjauhetta. Sitten tarkentaa veden / riisijuoman ja riisijauhon avulla taikinan sopivan paksuiseksi ja taputtelee pellille rieskoiksi. Paistetaan 200 asteessa noin 20 min. Lisäksi olen antanut nyt riisikakkuja, kun riisi on ruvennut sopimaan. Hyvin voi vaihtaa sopivan viljan ohjeissa olevien viljojen tilalle. Kahvipöytään olen kokeillut: muffinseja, pullaa ja kaurakeksejä. Reseptit näihin olen löytänyt histamiinin ja erimenun www-sivuilta.
  19. Joo, meillä oli / on todellakin viatonta tuo "kiusaaminen". Eli ihan normaalia lasten touhua, johon hoitotäti puuttuu kyllä (esim. lelujen vientiä ym). Onneksi niin, tuli kyllä itselleni parempi mieli, kun juttelin hoitajan kanssa ja hän kertoi taas enemmän päivien kulusta ja lasten leikestä jne.
  20. Meillä poika (1v 8kk) on tällä viikolla aloittanut sanomaan monesti "älä kiusaa". Se on melkoisen hämmentävää, kun selvästi sanonnalla on merkitys, ei toista vaan huvikseen. Sanominen voi tapahtua joko niissä tilainteissa, joissa otetaan hieman yhteen tekemisten suhteen tai ihan leppoisassa kirjan lukemisessa. Tänään, kun oli lähdössä hoitoon ja lueteltiin hoitokavereiden nimiä, niin heti perään sanoi "kiusaa". Tosin se jäi epäselväksi, että kuka kiusaa ja ketä. Ajattelinpa tänään hakiessa ottaa puheeksi hoitajan kanssa, että mitäs täällä nyt tapahtuu. Itse ole kiusaamisen suhteen erittäin tiukkana ja toivon, että hoitajammekin olisi. Tuo puhuminenhan saattaa johtua siitä, että jotain ryhmäläistä komennetaan kiusaamisesta. Ja ainakin hoitajamme on puuttunut tiukasti kiroiluun. Paljon jaksamista surulliselle äidille! Ja muillekin, jotka joutuvat asian kanssa painimaan. Toivottavasti tilanne laukeaa pian.
  21. ^ niin, ja höyryhengitys eli suihkuun sylittelemään / leikkimään ja koko kylppäri höyryiseksi. Sillä saa liman notkistumaan ja helpommin liikkeelle.
  22. Neven, voisin mielelläni ottaa muutaman leivontareseptin, kiitos! Olen nimittäin kehitellyt päästäni ja toivonut parasta tai muokannut tavisreseptejä (eli korvannut lähes kaikki aineet) ja toivonut parasta. Me ollaan kokeiltu nostatusaineista vasta leivinjauhe eli hiiva meillä ei ole vielä käytössä, kokeilen tässä joskus alkuvuodesta.
  23. Olen kananmunan korvannut soseella (peruna tai päärynä yleensä, 1 kananmuna = 1 dl sosetta) ja maidon olen korvannut vedellä ja jauhoina käyttänyt sopivia jauhoja. Muuten siis normaali taikinaohje. esim: noin 1 dl päärynäsosetta 1-2 dl vettä (olen laittanut hirssihiutaleita ja puuroakin voisi käyttää) jauhosekoitusta, jossa noin puolet hirssjauhoja ja puolet riisijauhoja, sopivasti. paistamiseen rypsiöljyä. Nämä pitää paistaa vähän varovaisemmin kuin tavalliset letut, vähän miedompi lämpö ja pidempi paistoaika. Tosin viimeksi kun tein pannukakkua (sama taikinapohja, enemmän vaan jauhoja), niin laitoin kieroilmauuniin samaan aikaan meidän pannarin kanssa ja annoin olla pidempään. Varsinkin päärynäsoseeseen tehdyt letut on pojan herkkua!
  24. Kiitos Tiity. Meillä siis Althera korvikkeena ja hyvin menee sitä, viljoista hirssi ja riisi, lihoista hirvi ja possu, kasviksista peruna ja lanttu ja kukkakaali jonkun verran (ja ihan joskus vähän porkkanaa), marjoista ruusunmarja ja joskus mustaviinimarja, hedelmistä päärynä ja luumu ja kotimainen omena, öljynä rypsiöljy. Kaikkien pitää olla käsiteltyjä - tai no perunaa ja päärynää voi antaa raakana. Eli huomattavastihan tuo on laajentunut sitten alkusyksyn ja olen jo päässyt leipomaankin "joulutortttuja" ja muffinseja ja pannukakkua tai lättyjä. Pitäis varmaan koittaa nyt kanssa maitohappobakteereja. Muistan vaan alkusyksystä, että röllille tuli oireita, mutta otanpa nyt sitten jonkun toisen valmisteen. Muuten käytössä on yliopiston kalsiumkarbonaatti ja D-tipat. Ja siis tiedän kyllä, että eka hoitovuosi tuo mukanaan infektiokierrettä, mutta nyt on jo koko perhe hieman väsynyt...
  25. heipsan, onko kellään käsitystä siitä, sairastavatko todella allergiset lapset myös infektiotauteja normaalia enemmän TAI voiko rotaatioruokavalio laittaa elimistöä niin koville, että infektiot tarttuvat herkemmin? T: nyt jo hieman epävarma äiti Meillä Röllillä on saatu ruokavaliota laajenemaan ihanasti rotaation avulla, edelleen tosin on hyvin kapea. Nyt poitsu on vaan ollut taas ihan koko ajan kipeänä ja joo, tiedän, ensimmäinen vuosi hoidossa, kyllähän ne kaikki pöpöt tarttuvat ja vain sairastamalla voi vastustuskykyä kohentaa. Miehen kanssa vaan taistellaan tästä aiheesta ja en enää tiedä mitä vastaisin.