Therese

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Therese

  • Rank
    Aloittelija

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Ajattelen että se on vähän samantyyppinen toivotus kuin esim. "turvallista matkaa". Ei siitäkään tule mieleen että toivottajan taka-ajatuksena onkin, että mistäs sitä noista jäisistä ajoteistä tietää vaikka löytäisitte itsenne vielä ojasta. Tarrasukkiin (ja jarrusukkiin) olen törmännyt vain netissä.
  2. Kohinaahan riittää aina ja se ei vielä tarkoita että näkemys olisi yhtenäinen. Terveydenhuollon kentältä löytyy paljon kiisteltyä . Miten sitten määritellään "turhan päiten" tai "heppoiset" perusteet? Itse en en vetäisi kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä siitä että joku nettipalstalla kirjoittaa provosoivasti sektion valinnasta. Uskoisin että valtaosa äideistä punnitsee synnytystä pohtiessaan ratkaisuaan tarkkaan ja tähän saumaan tuleekin tarjota asiantuntevaa tukea ja informaatiota ratkaisun tueksi. Kuitenkaan en voi itse nähdä mitään hyvää siinä että nainen pakotettaisiin alatiesynnytykseen. Ei paras mahdollinen pohja äidin ja lapsen suhteelle. Vielä tuosta kohisemisesta. Muutama hetki sitten uutisoitiin, että miehet eivät kuulu synnytykseen eivätkä sitä edeltäviin tutkimuksiin. Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri katsoi että miehet ovat synnytyksessä tiellä ja haittaavat lääkärin työtä. Näkemys sai myös kannatusta kentältä. Tietty kyseenalaistus kannattaa ammatti-ihmisten näkemyksiäkin lukiessa säilyttää. "Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Eila Turenius on sitä mieltä, että miehet eivät kuulu mukaan raskausajan tutkimuksiin eivätkä synnytykseen. Tureniuksen mukaan miesten läsnäolo synnytystä edeltävissä tutkimuksissa ja jopa itse synnytyksessä häiritsee lääkäreiden työntekoa ja hän toteaa, että isien osallistuminen synnytyksiin "ei ole ainakaan vähentänyt huonovointisuutta perheissä". Turenius kysyy uskaltaako ja osaako äiti ottaa vastuuta perheestään ellei uskaltaudu yksin gynekologisiin tutkimuksiin." Helsingin sanomat 2/7/04 Olen samaa mieltä siinä, että synnytyspelon hoitoon tulee resursoida riittävästi aikaa ja osaamista, jotta siitä saatava tieto ja apu on kaikille sitä tarvitseville saatavilla. Tämä ei kuitenkaan poista synnytyspelkoa kaikkien osalta. Tekstissäsi töksähtää tuo "TÄYTYY hoitaa", toki hoitaa täytyy ja hoidetaankin mutta eihän juuri mikään hoitomuoto tuota 100% tulosta. Olisi kyllä tuottavuuslaskelmien unelma kun potilaille voitaisiin sanoa että nyt teidän TÄYTYY parantua ja tämän hoidon on nyt PAKKO purra...
  3. Pieni pelko on olemassa mutta pääosin luottavaisin mielin suhtaudun asiaan.
  4. Todennäköisesti ei haluta tietää etukäteen.
  5. Se että vauvalle sattuu synnytyksessä jotain.
  6. Suunnitelmissa on tulevaisuudessa antaa lapsellemme nimi suvusta, ei kuitenkaan varsinaisesti suvussa sukupolvelta toiselle kulkenutta nimeä vaikka niitäkin löytyisi. Molempien suvuista löytyy muutamia kauniita ja hieman harvinaisempia nimiä, jotka sopivat mielestäni hyvin toiseksi tai kolmanneksi nimeksi.
  7. Mulla on juuri samat ajatukset, tosin sillä erotuksella että yksi nimi on ehdottomasti minun/mieheni isovanhemmalta ei meidän vanhemmiltamme.