-Amalia-

Aktiivijäsen
 • Content count

  83
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -Amalia-

 1. Esikoisen raskauden aikana en huomannu limatulpan irtoamista lainkaan. Kuopuksen raskaudessa limatulppaa irtosi ensimmäistä kertaa rv25 ja sen jälkeen sitä on irronnut viikoittain. Nyt minulla on menossa rv37 ja vielä on vauva masussa, joten eipä tuo aikainen limatulpan irtoaminen ainakaan ennenaikaiseen synnytykseen johtanut.
 2. On varmaankin tapauskohtaista riippuen hoitavasta lääkäristä, miten suhtautuu kemiallisiin raskauksiin. Minulla ne laskettiin pidempien keskenmenneiden raskauksien mukaan ihan vain sanalla keskenmeno. Ainut, joka niitä vähätteli, oli perinnöllisyyslääkäri, joka naureskeli, että miten nämä raskaudet on todettu. Ilmeisesti tämä vanhempi miespuolinen perinnöllisyyslääkäri ei ole koskaan kuullut, että raskauden voi todeta ihan vaan raskaustestiliuskalla. Olen samaa mieltä Gabrielin kanssa siitä, että jos kemiallisia raskauksia tulee monta, niin kyllä niilläkin on merkitystä sen puolesta, että jossain saattaa olla vikaa. Joten kemiallisia raskauksia ei pitäisi vähätellä. Meillä nämä kemialliset raskaudet osoittautuivat kokonaisuuden kannalta merkittäviksi eli siis niillekin löytyi syynsä.
 3. Rv 23 oli raskaus pakko paljastaa, kun anoppi asiasta kysyi. Sisko ja veli huomasi kasvaneen vauvavatsan samoihin aikoihin. Yllättävän pitkälle raskaus ehti, ennen kuin kukaan kehtasi kysyä raskaudesta. Muille läheisille kerrotaan sitä mukaa, kun heitä nähdään ja jos ei nähdä niin sitten vauvan syntymän jälkeen kerrotaan tekstiviestitse lähimmille.
 4. Minulla tällä hetkellä menossa oleva raskaus alkoi kemiallisen raskauden jälkeisestä kierrosta. Tiedä sitten oliko sattumaa vai voisiko tuossa kukkiksen löytämässä tiedossa olla jotain perää.
 5. Minulle annettiin lääkkeellisessä tyhjennyksessä Mifegyneä ja sen pakkausselosteessa lukee "on suositeltavaa, että Mifegyne 200 mg tablettien oton jälkeen vältät uudelleen raskaaksi tulemista ennen seuraavaa kuukautiskiertoasi". Joten jos sinulle Ekaterina on annettu tuota Mifegyneä, niin tuossa olisi ainakin yksi syy miksi pitäisi ne yhdet kuukautiset odottaa.
 6. Sieltähän se ongelma löytyi, "jätä huomioimatta jutut". Tickerit oli poissa päältä, vaikken mihinkään asetuksiin ole koskenutkaan. Kiitos neuvosta pampam!
 7. Kiitos teille Miimu92 ja Taika, vielä on toivoa, toistaiseksi vauvalla kaikki hyvin.
 8. ^Minulla on ollut toistuvia keskenmenoja ja nyt niihin on vihdoin löydetty syy. Ensimmäinen lapsi ollut syy huomioon ottaen kuin lottovoitto, todennäköisyys että toinenkin lottovoitto tulisi on melkoisen pieni... Tätä nyt menossa olevaa raskautta pitää kärvistellä lapsivesinäytteeseen saakka, jolloin tietää pitääkö raskaus keskeyttää. Pelottaa, miten elämä järjestyy, jos raskaus pitää keskeyttää, pelottaa niin paljon...
 9. Ainakin minulle se, että lapsiluku uhkaa jäädä yhteen, on valtava pettymys. Asia sisältää sellaisia tunteita, joita ei oikein pysty sanoin kuvailla. Kaikki keskenmenot ja se hetki kun kuuli keskenmenojen syyn, ovat olleet musertavia. Jo nyt, vaikka esikoisemme on vasta leikki-ikäinen, on tullut lähipiiristä ihmetyksiä, kuinka emme hanki lisää lapsia. Kaikki eivät näytä ymmärtävän, ettei lapsia tehdä noin vain. Itse en tietenkään pysty ymmärtämään lapsettomuuden tuskaa ja luulenkin että se olisi minulle valtaisan musertavaa. Jo tämä sekundaarinen lapsettomuus on minun psyykkeelleni tehnyt todella pahaa. Tällä hetkellä tuska on päivittäistä ja kaikki kahteen lapseen liittyvä tuo kyyneleet silmiin. En esimerkiksi pysty lainkaan mennä leikkikentälle lapseni kanssa, jos näen että siellä on joku, jolla on kaksi lasta tai enemmän. Raskaana olevan naisen näkeminenkin on tuskaista, saati että kuulisi jonkun lähipiirissä olevan raskaana.
 10. Tuskin aion kertoa kenellekään koskaan. Anopille kerroin jotain kolmannen keskenmenon jälkeen, mutta huomasin heti ettei hän ymmärrä asiaa lainkaan. En usko että muutkaan ymmärtävät, mässäilevät vain asialla. Nyt tosin olen toistaiseksi raskaana, vaikka mahdollisuudet onnelliseen loppuun ovatkin huonot, nyt kun keskenmenojen syy selvisi. Jospa tämä raskaus onnistuisikin, niin ei tarvisisi kenellekään selitellä meidän lapsilukua. Meillä siis nyt yksi lapsi, joka on ollut suoranainen ihmelapsi.
 11. Osaisiko joku sanoa, miten saan firefoxilla tickerit ja allekirjoitukset näkyviin? Explorerilla toimii, firefoxilla ei.
 12. Onpa Vadelmainen sinulle sanottu kauniisti. Kumpa minullakin olisi joku joka kuuntelisi ja ymmärtäisi edes vähäsen. Aina välillä tulee mieleen anopin sanat, kun hänelle avauduin kolmannen keskenmenon jälkeen. Hänen mielestään se, että raskaudet ovat menneet kesken ovat vain sen syy, että stressaan liikaa ja olen synkkämielinen, masennukseen taipuvainen. Hän ei pitänyt mitenkään mahdollisena, että syy voisi oikeasti olla jossain fyysisesti, meissä jommassa kummassa, vaikka kerroin että kaikenmoisia testejä on tehty ja vielä tehdään. Olin kuvitellut anoppini olevan empaattinen, mutta nyt hänestä paljastui aivan uusi puoli. Hänen sanansa loukkasivat todella paljon! Tämän vuoksi en ole kenellekkään muulle halunnut kertoa näistä keskenmenoista, koska tiedän, ettei kukaan osaisi sanoa oikeita sanoja vaan vain loukkaisi. Ja toisaalta taas se ettei voi kenellekään puhua masentaa vielä entisestään.
 13. Mitä pepper79 tarkoitat tuolla olemattomalla hormonitoiminnalla? Siis mitä hormoneita tarkoitat?
 14. Jaa'a, en sitä ihan tiputteluksi sanoisi. Pikkuhousunsuojalla kyllä pärjää ruskean vuodon aikana. Oikeastaan se on välillä myös mustaa tai tumman ruskeaa. Että tiedä sitten mistä aloittaa laskut... Kipinä, tässä juuri kartoitan kiertoa. On ollut keskenmenoja ja ne sekoittaneet kiertoni. Ja tiedän ettei ovulaatio ole täsmälleen kaksi viikkoa kuukautisten alusta, mutta saisi edes osviittaa, milloin pitäisi siittiöt laittaa paikalle. Jotenkin turhauttavaa panna kaksi viikkoa kahden päivän välein varmuuden vuoksi...
 15. Mistä minun pitäisi aloittaa kuukautiskierron alku: maanantaista, jolloin alkoi ruskea vuoto vai tästä päivästä jolloin alkoi punainen vuoto? Eli onko ovulaatio noin kahden viikon päästä maanantaina vai perjantaina? Ärsyttää kartoittaa kiertoa ja ovulaatiota, kun ei edes tiedä mistä se pitäisi laskea!
 16. Muistankin Vauva haaveissa tuon sun keskenmenon Ärsyttää, kun jätetään epätietoisuuteen keskenmenon kokenut eikä anneta kunnon ohjeita tai jälkitarkastusta. Ihan kuin keskenmeno ei muuten jo olisi fyysisesti ja psyykkisesti rankkaa...
 17. Mullakaan ei ole tietoa tuosta hcg:n laskusta, mutta minä en ainakaan kestäisi odotella 3 viikkoa verikoetta ja sitten pahimmassa tapauksessa joutua kaavintaan. Etkö pääsisi Pepper79 ultraan jo nyt, varmuuden vuoksi? En ymmärrä, miksei se kuulu joka paikassa vakiotutkimuksiin lääkkeellisessä tyhjennyksessä. Minä kyllä pääsin ultraan samana päivänä, kun aamulla olin ottanut Cytotecit. Minullakin tuli paljon hyytymiä ja verta aivan lorisemalla ja kaavintaan silti jouduin.
 18. Voi kukkis85 ja maiqu, olette joutuneet kovia kokemaan. Voimia ja jaksamista teille. Meillä on taustalla toistuvia keskenmenoja ja aikoinaan varasimme ajan neuvolapsykologille ja se on mielestäni auttanut. Olisiko kukkis85 teidän paikkakunnalla mahdollisuutta neuvolapsykologiin tai sitten ihan mielenterveystoimiston psykologiin?
 19. Eihän viivat ole yhtä paksuja, kontrolliviiva on testiviivaa haaleampi, joten minä kyllä katsoisin negatiiviseksi. Minulla on ollut positiivisessa testissä testiviiva selkeästi tummempi kuin kontrolliviiva. Mutta ainahan kannattaa "peittoja heilutella" varmuuden vuoksi, todennäköisesti ovulaatio on lähellä.
 20. NIinpä Pingvi, plussa tikussa ei takaa vielä mitään. Raskaudessa ei ole olemassa rajapyykkiä, jolloin voisi huokaista helpotuksesta. Ahdistus on todennäköisesti mukana koko raskauden ajan. Luin netistä toistuvista keskenmenoista ja kaikista raskauksista toistuvia keskenmenoja on 1% ja tilastollinen todennäköisyys kolmeen peräkkäiseen keskenmenoon on 0,34%. Enpä itse uskonut joutuvani tuohon pieneen joukkoon. Välillä tuntuu niin musertavalta, miksi tämä pitää tapahtua juuri meille! Toivottavasti löytyy jokin syy näille keskenmenoille. Aika gynekologille ja verikokeisiin olisi parin viikon päästä. Toisaalta lohduttavaa tietää, etten ole ainut toistuvista keskenmenoista kärsivä, toisaalta taas en toivo tällaisia tuskia muillekaan. Joten jaksamisia teille kaikille
 21. Hyppään tähän teidän keskustelun keskelle purkamaan omia tunteitani... Tulihan se kolmaskin keskenmeno... Viime kuukaudet on ollut tuskaista, päivä kerrallaan elämistä. Tänään taas yksi huonoimmista päivistä. Tuntuu, että elämää on mennyt hukkaan kuukausikaupalla. Tuntuu, että päätös lapsenteosta on ollut yksi elämäni suurimmista virheistä. Jos olisin tiennyt, että lapsenteko tuottaa tällaista tuskaa (no sitähän ei tietenkään voinut ennustaa...) en olisi ikinä tähän ryhtynyt. Toisaalta taas nämä keskenmenot tuovat senkin ajatuksen, että mehän sitten saadaan se lapsi tavalla tai toisella, periksi en enää anna. En enää ikinä voi iloita toisen ihmisen raskaudesta, olisi se ihminen sitten kuinka läheinen tahansa. Se on niin väärin, että toisille suodaan lapsia ja meille ei. Toisaalta en pysty iloitsemaan omastakaan raskaudesta, ensimmäisen keskenmenon jälkeen raskaana ollessani näissä kahdessa viimeisessä raskaudessa olen tuntenut vain pelkoa ja ahdistusta ja lähinnä odottanut, koska raskaus menee kesken, koska eihän se millään voi tuottaa meille vauvaa...
 22. Minulla tulosten saannissa kesti 2-3vk (ihan tarkalleen en muista).
 23. leenuliinu: toivottavasti minäkin sitten saisin sen rv8 ultran... Vauva haaveissa: minulle annetuissa ohjeissa luki, että kuukautiset tulevat 4-6vk keskenmenon jälkeen. Joten vielä sopii odottaa. Tosin voithan raskaustestinkin tehdä, siitä saa osviittaa olisiko kohtuun jäänyt raskausmateriaalia eli onko hcg vielä koholla. Tai sitten yhteys lääkäriin ja pyydät ultraa tai hcg-verikoetta. Vai onko jo uuden raskauden mahdollisuus?
 24. Minulla varhaisen keskenmenon vuoto ja kivut olivat aika samanlaiset kuin tavallisissa kuukautisissa. Lääkäri sanoi, että voidaan ottaa hcg, jolla varmistetaan kohdun tyhjentyminen. Myöhäisessä keskenmenossa pääsin ultraan. Joten tuota hcg:tä voisit ainakin pyytää, mutten tiedä kyllä koska vuodon alkamisesta. Parin viikon päästä? Varhaiset keskenmenot ovat hyvin yleisiä (näin mulle sanottiin) ja tuskin antavat sinulle mitään hormoniverikoelähetettä. Itse sain "psyykkisen tilani" vuoksi kovan ruinauksen jälkeen. Mutta minulla on siis ollut jo kaksi keskenmenoa. Raskausoireista minulle sanottiin, että niiden pitäisi hävitä viikossa. Niin kauhealta kuin se kuulostaa, niin minun asuinpaikkakunnallani on ohjeistus, että lähetteen perusteellisempiin tutkimuksiin saa vasta kolmannen keskenmenon jälkeen. Teilläpäin voi hyvin olla sama ohjeistus.Tiedä sitten millainen shokki se kolmas keskenmeno on, kun nämä kaksikin ovat olleet valtavaa tuskaa....
 25. ^Mulla on kyllä mammaksi.fi:n liuskat toimineet hyvin eli plussan ovat näyttäneet.