murmeli

Aktiivijäsen
 • Content count

  198
 • Joined

 • Last visited

About murmeli

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Minä otan rokotteen, mutta päätös ei ollut helppo. Aloitan työt parin kuukauden päästä, ja tästä syystä kuulun kahteen riskiryhmään, joten se ratkaisi päätöksen myönteiseksi. Yleensä en normi-influenssarokotuksia tms. ottaisi, ja peruin pojaltakin sen tavallisen influenssarokotuksen. Mutta jotenkin nyt haluaa pelata varmemman päälle, vaikka eihän se mitään varmaa ole rokottamallakaan..
 2. Tälläkin asialla on kaksi puolta. Minä odottelen kovasti, että meidän poju lähtisi ryömimään tai muuten liikkuisi eteenpäin (ikää kohta 8 kk), sillä nykyään ei viihdy hetkeäkään yksin tai jos hetken malttaakin olla itsekseen lattialla, kohta on kauhia huuto ja kiukku, kun ei pääse eteenpäin. On todella rankkaa kuljettaa koko ajan toista mukana ja kanniskella, kun ei perässäkään itse tule.. nimimerkillä ranteet ja hartiat jumissa.. Tosin sitten kun tuo viikari pääsee liikkeelle ja vauhtiin, niin saatan huokailla liikkumattomuuden perään!
 3. Täysimetyksellä ilman ollenkaan korviketta 4,5 kk, jonka jälkeen alkoi kiinteät. Imetys jatkuu edelleen, lisänä juo vettä nokkamukista jonkin verran. Korviketta on kokeiltu antaa tasan kerran (poika oli ekaa kertaa hoidossa) joka oli aiheuttanut sellaiset puistattamiset ja yökkäilyt, että sen tarjoaminen oli loppunut alkuunsa! Lypsyjä on saanut pari kertaa pullosta.
 4. Piti tulla täältä lukemaan muiden kokemuksia, kun aloin huolestua omasta pojastani hiukan.. Luin lehteä, jossa luki että (kaikki) vauvat kääntyy vatsalleen ja takaisin selälleen 6 kk iässä (ja tuntuu että muiden vauvat tekee sitä jo 4 kk iässä..). Meidän poitsu ei käänny kumpaankaan suuntaan, ikää nyt reilu 6 kk. Muuten on kyllä jäntevän oloinen, koko ajan haluaisi olla pystyssä ja pomppia. En usko, että lähtee ryömimäänkään ihan heti, koska ei tykkää olla vatsallaan pitkiä aikoja. Jospa nousee sit suoraan seisomaan, kun tykkää pystyasennossa olla
 5. Minäkin kysyin juuri neuvolan th:lta, että kuinka paljon meidän jäbälle voi antaa oikein ruokaa, kun sitä tuntuisi menevän.. Meillä on alusta asti soseet kelvanneet, ja viisikuukautis-neuvolassa tulikin ohje, että niin paljon kuin toisen maha vain vetää, puklauttaa ulos liiat jos ahtaa itsensä turhan täyteen.. Ja kehoitettiin lisäämään ruokailukertoja, nyt menee (5,5 kk) imetysten lisäksi sosetta päivällä (noin piltti-purkillinen) ja puuroa illalla n. desi. Toinen sosekerta päivään lisätään siis meillä huomisesta lähtien.. Poika on melko pitkä ja melko hoikka, että ei ainakaan liikalihavuutta havaittavissa hyvistä ruokahaluista huolimatta.. Ai joo, neuvolan th sanoi myös, että jotkut 10 kk vanhat voivat syödä enemmän kuin isänsä, että ei kannata säikähtää
 6. Onko kellään kokemusta/neuvoja siihen, kun meidän reilu 5 kk vanha poika on alkanut puremaan rintaa?! Kaksi alahammasta pojalle tuli jo 4 kk iässä, ja pari kertaa niillä kokeiltiin tissiä mutta se jäi siihen. Nyt on alkanut taas oikein kunnolla jurskauttelemaan. Pari kertaa minulta pääsi huuto ja sanoin napakasti pojalle EI, mutta siitä seurasi taas pojan itku eikä sen jälkeen enää rintaa syönytkään sillä imetyskerralla. Olen kuullut esim. nenästä hellästi puristamisesta, että ote hellittää, mutta siinä vaiheessa kun poika jurskauttaa niin reagoin automaattisesti rinnan pois vetäisemisellä. Kieltoa poika taas säikähtää. Maitoa minulla tulee reilusti, eikä poika ole pullosta maitoa saanut, niin todella harmi jos pureminen jatkuu ja tämä imetys tyssää tähän. Olen kuitenkin alkanut hieman seuraamaan toisen syöntiä -> jos imu pysähtyy niin otan tissin pois suusta ennen kuin ehtii puremaan. Kuitenkin aina vähän jänskättää kun alkaa imettämään, että purraanko nyt vai ei
 7. Meilläkin on tämä kyseinen kaukalo ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu. Hyvä hinta-laatusuhde mielestäni. Ja loppujen lopuksi ei siinä niin kauaa mene turvavöitä pujotellessa kun on selvät paikat niille. Nyt onkin sit mietinnässä, että mikähän turvaistuin olisi SE paras meille..
 8. Manduca on kotiutunut nyt meillekkin, ja ainakin kotikokeilussa tuntuu loistavalta.. Vielä kun saa ne säädöt kohdalleen ja oppii sitä "kunnolla käyttämään" niin varmasti on hyvä. Meillä liinan lisäksi ollut siis tuttavalta saatu Tomy-kantoreppu, johon kokeilin pari kertaa poikaa laittaa ja otin heti pois, kun tuntui niin huonolta toisen asento siinä! Aikamoinen ero halvan ja kalliimman repun välillä, nyt sen huomaa!
 9. ^ Melkein sama tarina, perätila todettiin synn. tapa-arviossa. Itse toivoin alatiesynnytystä viimeiseen asti, mutta lääkäri ei suositellut edes kokeilemaan. Pääasia, että meille syntyi ihana poika ja sektio meni hyvin, mutta kieltämättä jäi kaivertamaan ja hampaankoloon se, etten saanut alatiesynnytystä kokea. Jos saadaan lisää lapsia niin toivottavasti vielä senkin kokemuksen itselleen saa. Mutta tottakai vauvan vointi tulee ihan ykkössijalla.
 10. Mies toi työmatkaltaan Tallinnasta Pampersin Baby Dry vaippoja (lähes 200 kpl) kun ovat siellä jonkin verran halvempia. Muuten siis ihan samanlaisia kuin Suomesta ostetut, mutta järkytyksekseni niissä onkin lisättynä hajustetta, eli kuin joku olisi voimakasta hajuvettä lorauttanut vaippaan! Olen käyttänytkin nyt suunnilleen joka toisen vaipan suomalaisia, joka toisen tallinnalaisia, ettei peppu ainakaan ärtyisi tuosta hajusteesta.. Vielä ei onneksi ole tullut mitään, ei kehtaa tuollaista määrää vaippoja jättää käyttämättäkään! Mutta jos ostatte sieltä päin vaippoja, kannattaa nuuskutella paketteja
 11. Kiitos kaikille vinkeistä ja tuesta.. Me ei vielä olla aloitettu kiinteitä, neuvolasta sanottiin että kasvaa hyvin, ei sen puolesta tarvitse aloittaa, mutta jos haluaa niin siitä vaan. Tänään tein soseita pakkaseen, ja olen kyllä miettinyt, että ennen joulua aloitellaan. Tod. näk. ensi viikolla. Pojasta on tullut myös hirmuinen elohiiri, koko ajan keinuu tai kääntyilee tai äheltää jotain, joten eiköhän tuota energiaakin kulu. Yöt ehkä ovat hiukan rauhoittuneet, syö n. 2 kertaa yöllä, mutta äheltää kyllä vielä jonkin verran syömisten välillä. Nyt olen miettinyt, että aloitetaanko soseilla vai sillä vellillä, mutta kun ei pullosta syö muutenkaan ollenkaan tuo poika, niin ehkä soseet on kivempi lusikoida.
 12. Meilläkin on nyt jonkin aikaa ollut ihan hulabaloota yöt. Ensin siihen löytyi syy: pojalle puhkesi (4 kk iässä) kaksi hammasta melkein peräkkäin. Mutta tämän jälkeenkin yöt on olleet rauhattomia. Poitsu käy nukkumaan 20.30-21 maissa (syönnin jälkeen) ja nukahtaa melko hyvin. Nukkuukin yleensä puolille öin ja siitä klo kahteen-kolmeen, mutta sen jälkeen heräillään ½-1 h välein ähisemään, hamuamaan, juttelemaan ja milloin mihinkin. Eli juuri kun olet itse saamassa taas unen päästä kiinni, on noustava ylös toista rauhoittamaan. Viimeistään klo 8 noustaankin sit jo ylös.. Kiinteitä ruokia poju ei ole vielä saanut, täysimetyksellä ollaan menty. Nyt onkin kovassa pohdinnassa aloitetaanko soseet, vaikuttaako ne ollenkaan uniin vai pahentaavatko jopa tilannetta?! Maitoa minulla tulee reilusti, joten siitä ei ole kiinni, mutta joko poika tarvitsisi jotain tukevampaa pitämään nälkää, vai onko vaan kyse kehitysvaiheesta? Hirveää huiskintaa poika myös yöllä harrastaa, nyt kääräisin peitosta kapalon ja pojan sinne, saa nähdä pysyykö siinä pitkään ja auttaako levottomuuteen. Meillä mies on vielä reissuhommissa ja paljon poissa kotoa, joten silmät ristissä täälläkin päivät mennään. Huoh. Kaiholla muistelen "ihan vauva-aikaa" jolloin nukuttiin yöt 1-2 syötöllä..
 13. ^ Meilläkin monesti poika katsoo miehen sylissä esim. autoja netistä hyvinkin tarkkaavaisena.. Ja televisioon päin kääntyy pää vaikka mille mutkalle.. Onkohan siitä jotain haittaa silmille, jos tv:tä tai tietokonetta katselee? No ei meillä kyllä niin paljoa katsella, että en usko.
 14. Minua kauhistuttaa tuleva myös.. Itse olen kolmivuorotöissä, ja mieheni reissuhommissa, eli ajelee tuolla maailmalla kerrallaan yhdestä päivästä viikkoon. Molemmat siis hyvin epäsäännöllisesti töissä. Nyt äippälomallakin olen siis pojan kanssa paljon kaksistaan. En tiedä tuleeko elosta sitten mitä, kun minäkin menen takaisin töihin Kiva olis kuulla myös pärjäämisestä silloin, kun mies on paljon poissa kotoa työnsä vuoksi!
 15. Tilasin netin kautta Bravado the body silk seamless imetysliivit ja lyhyen kokeilun jälkeen tuntuivat taivaallisilta päällä!