Tilta

Jäsen
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Tilta

  • Rank
    Tavis

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Molemmilla kerroilla jälkisupistuksia on tullut muutaman päivän ajan aina imettäessä. Ekalla kerrallakin olivat ihan tuntuvia, mutta nyt toisella kertaa selkeästi voimakkaampia. Niitä tosiaan tuli muutaman vuorokauden ajan, mutta eka vrk synnnytyksen jälkeen oli pahin.
  2. Esikoisen kanssa oltiin 3 vuorokautta, kuopuksen kanssa päästiin pois synnytystä seuraavana päivänä. Molemmilla kerroilla kaikki oli kunnossa, ekalla kerralla tosin mun Hb oli synnytyksen jäljiltä alle 70, joten sen vuoksi oma olo oli huomattavasti heikompi.
  3. Harjoitussupistuksia mulla on ollut molemmissa raskauksissa tosi reilusti, mutta ne eivät ole koskaan saaneet mitään aikaiseksi. Varsinkin loppua kohden ne ovat olleet tosi voimakkaita, mutta niitä en ole voinut laskea mitenkään synnytystä ennakoiviksi merkiksi. Vuoto myös muuttui viimeisinä raskausviikkoina tosi runsaaksi, mutta niinhän sen on tapana. Molemmissa synnytyksissä mulla on alkanut supistelemaan epäsäännöllisen säännöllisesti ja varsin napakasti 1-2 vuorokautta ennen varsinaista synnytyksen käynnistymistä. Samaan aikaan on alkanut myös vereslimainen vuoto. Supistuksia on tullut siis tauotta 5-15 min välein 1-2 vrk:n ajan siihen saakka, kunnes ne ovat äkisti tihentyneet tulemaan alle 3 min välein ja tulleet tosi rajuiksi. Vasta tästä on molemmat synnytykset laskettu alkaneeksi, ensimmäinen kestoltaan 20 h ja toinen 5 h.
  4. Ensimmäinen 20 tuntia ja toinen 5 tuntia.
  5. Vastasin, että karjuin ja olin hiljaa. Olen molemmissa synnytyksissä ollut avautumisvaiheen alkuvaiheessa aika hissuksiin, ehkä vähän puhallellut. Avautumisvaiheen loppu on ollut mulla aina niin raju, että oon kokenut äänen käytön kipua helpottavana. Eli toisin sanoen olen mennyt supistusten läpi karjumalla ilokaasumaskiin. Sitten taas ponnistusvaiheessa olen ollut hiljaa ja keskittynyt ponnistamiseen.
  6. Esikoinen syntyi 40+5 ja kuopus 41+0.
  7. Kalenterista tai tuolta ap:n laittamalta listalta ei meidän lapsen nimeä löydy, vaikkei nimi ole mielestäni millään tapaa erikoinen. Se ei vain ole yleinen. Meille "nimipäivättömyys" ei kuitenkaan ole mikään ongelma ollut, sillä meillä ei ole muutenkaan tapana viettää nimipäiviä. Tylsiä ehkä olemme, mutta meistä se ei ole kovin merkittävä juhlan tai muistamisen aihe, synttäreitä toki sitten juhlitaan kunnolla.
  8. Esikoisen kohdalla taulukko lupaili meille ihan oikein tyttöä. Tyttöä näyttäisi myös tällä kertaa, saa nähdä kuinka käy!
  9. Esikoisesta maltoin odottaa ja testata selvän plussan dpo 14. Tästä toisesta testasin selvän haamun dpo 10.
  10. Esikoisen aikana: varhaisultra yksityisellä np-ultra rakenneultra 4D yksityisellä Sitten vielä yksi ultra synnytystapa-arvion takia polilla rv 38 Nyt toisesta ollaan menossa varhaisultraan ja muutenkin varmasti saman kaavan mukaan kuin esikoisen kanssa. Niin ja mies oli mukana kaikissa!
  11. Heti hedelmöityksen (raskaus alkanut hoidoilla, joten hedelmöityshetki tarkasti tiedossa) jälkeen alkoi samanlaiset repivät alavatsakivut kuin mitä esikoisesta aikoinaan oli. Esikoisen kohdalla ne tosin alkoivat vasta viikko ovulaation jälkeen, joten en uskaltanut luottaa siihen, että raskausoireet voisivat samantien alkaa, niin monta pettymystä kun on takana. Repäisykivut kuitenkin jatkuivat ja voimistuivat ja olo on ollut kaikin puolin niin sama kuin esikoisen alkuraskaudessa. Pp 12 sitten plussasisn! Palelua ja väsymystä on, mutta niin on toisaalta normaalistikin, joten ihan kokonaan raskauden piikkiin niitä ei voi laittaa. Esikoisen aikana ihan ensimmäinen oire oli kova tissikipu, mutta nyt sitä ei ole ollut. Liekö esikoisen pitkällä imetyksellä jotain vaikutusta asiaan...? Rv 4 täyttyessä tuli myös tutut ällötyksen ja heikotuksen olot, jos ruokailuvälit venyy liian pitkäksi.
  12. Vihdoin saan kirjoittaa, että PLUSSASIN!!! Viime sunnuntaina testasin ensimmäisen kerran ja haamuplussa yllätti enemmän kuin iloisesti. Tällä viikolla olenkin testaillut ahkerasti joka päivä ja onnellisesti saanut nähdä viivan vahvistuvan päivä päivältä. Lapsettomuushoidoilla sai tämä pikkuinen alkunsa, joten erittäin pitkään kaivattu pikkuinen on. Yksi keskenmeno viime talvelta myös takana, joten nyt sormet ja varpaat pystyssä toivotaan, että tämä kulta pärjäisi tammikuulle saakka ja tekisi meidän pikkuneidistä isosiskon. Paljon onnea muillekin plussanneille!!!
  13. Mulla varhaisen keskenmenon jälkeen eka kierto oli 39 päivää, joka on mulle pitkä. Vuoto oli kuitenkin normaalia.
  14. Mulla takana myös imukuppisynnytys, tai oikeastaan imuveto oli hieman apuna vain viimeisessä ponnistuksessa, kun vauva piti saada pian ulos sykkeen laskun takia. Mies oli kaiken aikaa vierelläni. Helsingissä synnytin. Imukupin laitto ei tuntunut musta erityisen kivuliaalta, siinä vaiheessa oli takana kaikkea paljon kivuliaampaa. Enkä sen puoleen pitänyt epparin leikkaamistakaan erityisen epämiellyttävänä.
  15. Rastitin kohdan 23-24 tuntia. Supistusten (3-10 min. välein) alkamisesta tosin oli kulunut 34 tuntia, mutta synnytys laskettiin käynnistyneeksi, kun supistukset tulivat koko ajan alle 5 min. välein. Hidasta touhua oli meikäläisellä.