Lexie

Aktiivijäsen
  • Content count

    369
  • Joined

  • Last visited

About Lexie

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Päivitetäänpä tähän, miten toisen synnytyksen kanssa lopulta kävi. Pienen venkslauksen jälkeen kävin juttelemassa ensin pelkopolilla ja sitten pääsin synnytystapa-arvioon. Pelkopolin kätilö ei ottanut kantaa kummankaan synnytystavan puolesta, mutta sain peilattua häneen omia ajatuksiani ja koin saaneeni apua siitä. Synnytystapa-arviossa katsottiin vain vauvan koko ultralla (ja tehtiin ulkokäännös perätilan vuoksi) ja sitten piti tehdä päätös. Lääkäri ei nähnyt estettä alatiesynnytykselle. Lisäksi olin kuullut rohkaisevia kokemuksia parilta tutulta äidiltä, joista ainakin toinen oli synnyttänyt toisen lapsensa ongelmitta ekan synnytyksen pahasta repeämästä huolimatta. Päätin siis, että kokeillaan synnyttää lapsi alakautta. Jännitti hirmuisesti, mutta valmistauduin synnytykseen mm. lukemalla eri synnytysasennoista ja kuuntelemalla rentoutuslevyä. Synnytys käynnistyi spontaanisti ja ehdittiin olla sairaalassa vain 1 h 40 min. Poika tuli lähes luomuna, sillä sen hetkisenä kivunlievityksenä oli vaan aquarakkulat. Lopputulos omalta osalta: neljä tikkiä! Repeämä tuli siis vanhan repeämän kohdalle välilihaan. Se on täysin parantunut 7 viikon jälkeen pientä ihon kiristelyä lukuun ottamatta. Toinen synnytys meni omasta mielestä aivan loistavasti ja olen erittäin tyytyväinen, että uskalsin yrittää synnyttää alakautta.
  2. KOS

    Mä kävin synnyttämässä Kättärillä kolme viikkoa sitten ja mun mielestä siellä ei ollut kiireistä. Lapsivuodeosaston kätilöitä sai joskus odotella, mutta he ehtivät kyllä neuvoa juurta jaksain. Kipulääkityksestäkään ei ole pahaa sanottavaa, sillä niitä muistettiin tarjota lähes joka käänteessä. Me ei otettu perhehuonetta, mutta huomasin, että niitä oli hyvin saatavilla. Itse olin kahden hengen huoneessa, jossa oli ekana yönä kyllä aika lämmin, kun vieruspaikalla oli toinen nainen vauvoineen. Toisen yön olin vain oman vauvan kanssa ja silloin oli suorastaan viileää. Siis minulla, ei vauvalla. Siitä huolimatta voin suositella Kättäriä ihan varauksetta. Edit. Kirjoitusvirhe.
  3. Nostetaanpa vanhaa ketjua. Onko kenelläkään tuoreempia kokemuksia?
  4. 1 Edit. Lapsi sitten päätti osallistua keskusteluun Sen siitä saa, kun jättää lapsen räpläämään näppistä ja lähtee itse tekemään ruokaa. Ei mulla mitään asiaa ollut, carry on!
  5. Näin mä tuumin itsekin. Kiitos vastauksesta!
  6. Meidän tyttö aloittaa päiväkodin ihan elokuun loppupäivinä. Miten laskutus menee: maksetaanko koko kuusta vai vaan niistä muutamasta päivästä? Asutaan Helsingissä.
  7. Anton & Nina -verkkokaupassa on toppavaatteita ja kevään Reima-uutuuksia alessa. http://www.antonnina.com/store/
  8. Anton & Nina -verkkokaupassa on toppavaatteita ja kevään Reima-uutuuksia alessa. http://www.antonnina.com/store/
  9. Instrussa on maaliskuun ajan Julbot hintaan 29 e (en tiedä, onko Plussa-tarjous). Muoks. Tarkistin asian, on Plussa-tarjous.
  10. Mä en ainakaan kaivannut matkarattaita viime kesänä, kun Nitrot on mun mielestä niin näppärät ja kevyet. Matkustamisesta en osaa sanoa mitään.
  11. Aluksi kokeiltiin Liberoja, mutta falskauksen jälkeen siirryttiin Pamperseihin, vaikka niiden haju ei oo mikään miellyttävä. Nyt on kokeilussa taas isomman koon Libero ja edelleenkin falskaa Pakko siis siirtyä takaisin Pampersiin. Meidän kaupassa on myynnissä myös Pirkka- ja Euroshopper-vaippoja, mutta ne on mun mielestä vähän epäilyttäviä
  12. Mä synnytin Kätilöopistolla ja mulla oli kylläkin alatiesynnytys, mutta vauva ja isä tulivat käymään heräämöön. Johtui varmaan siitä, että olin sillä haavaa ainoa potilas siellä.
  13. Meidän tyttö siirtyi 7 kk:n iässä City Kopasta ratasosaan. Olisi varmaan viihtynyt pidempäänkin kopassa, kun tyttö mahtui sinne oikein hyvin. Ratasosaan siirtyminen ei tuottanut ongelmia. Jos on isompi vauva kuin meidän laiheliini, niin sitten kopasta pitää siirtyä ratasosaan ehkä jo aiemmin kuin 6 kk:n kohdalla.