Elkku

Aktiivijäsen
 • Content count

  2028
 • Joined

 • Last visited

About Elkku

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

3638 profile views
 1. Vastauksista päätellen muillakin on siis ihan järjettömiä kasoja noi yövaipat... Kyllä mekin taidetaan nyt pikkuhiljaa löytää sopiva kombo sisävaippaa, luonnonkuktutaittoa, mikrokuitua ja villahousuja...
 2. Millaisia yövaippoja käytätte? Mulla meinaa olla vaikeuksia saada kasaan sellaista pakettia joka riittäisi vauvan yöpissoihin. Kakkaa ei yöllä tule, joten siinä mielessä ei tarvisi käydä kesken yötä vaipanvaihdolla... Toisaalta yökertseily houkuttaisi, toisaalta sielu ei millään antaisi periksi sille...
 3. ^Mun käsittääkseni muutama viikko vielä. Mun siskolla vauva kääntyi itsekseen just "viime metreillä", jotain tyyliin rv 36. Sitä ennen ei kai tehdä ulkokäännösyrityksiäkään, ettei vauva kiepahda takaisin nurinpäin? Muoks. Joo, muistin oikein:
 4. Me ei kerrottu tarkkaa laskettua aikaakaan kuin harvoille ja valituille, ja vielä pyöristettiin tyyliin "joulukuun alkupuolella odotetaan syntyväksi". LA siis marraskuun vikana päivänä.
 5. Mulla ei taida enää tulla lisää ultria kun tiistaina käynnistetään synnytys, joten: 6+4 AR-ultra julkisella (piti aloittaa tutkimukset kun sitten tulinkin raskaaksi), syke ja viikkoja vastaava alkio löytyi 12+0 NT-ultra jossa kaikki OK 20+6 rakenneultra jossa myös kaikki OK 31+4 radi-kontrollin yhteydessä ultraus, kaikki OK, vauva keskikokoista isompi mutta ei muuta huomautettavaa 35+4 radi-kontrolli ja ultra, vauva hypännyt käyrillä ylöspäin, muuten kaikki OK 36+3 radi-kontrolli ja erikoislääkärin ultraus, vauvan kasvu tasoittunut yläkäyrälle, lapsivettä reilusti, muuten kaikki OK 37+6 kontrollikäynti äitiyspolilla, lääkäri ultrasi kaikki virtaukset yms. tosi huolella, kaikki OK, lapsiveden määrä taas normaalin puolella, vauvan kaikki mitat yläkäyrällä minkä takia sovittiin käynnistys 38+4 Että seitsemän ultrausta julkisella tuosta nyt sitten tuli vauvan koon ja radin takia.
 6. ^OT, mitäköhän hittoa tämä (lainaus linkitetystä artikkelista) tarkoittaa? Ei kai tuo eri-ikäisten sikiöiden case ole kromosomillisesti sen kummempi kuin erimunaisten, samaan aikaan hedelmöittyneiden kaksostenkaan? Ja eikös epäidenttiset kaksoset kuitenkin ole ihan tavallisia kaksosia?
 7. Mä unohdin toissapäivänä pistää insuliinit, sokerit eilen aamulla 4,4 ja kertaakaan päivän aikana ei ylittynyt 7,7 vaikka tankkasin ihan hulluna kaikkea ihmeellistä. Eilen sitten pistin sen kahdeksan yksikköä ja sokerit tänään aamulla 4,1 eli mä pääsen nyt sitten lääkärin ohjeen mukaan vähentämään insuliinin annosta. Vauva on kyllä aika huiman kokoinen, toissapäivänä ultrattiin 4,2-kiloiseksi, mutta lääkärikin epäili, että taustalla on myös geneettistä isokokoisuutta koska vauvan ihan kaikki mitat on siellä yläkäyrällä eli meille on edelleen tulossa sopusuhtaisesti iso vauva. Synnytys käynnistetään ensi viikolla.
 8. Oikeasti mausteena käytetty inkivääri ei kai ole haitallista (siis pieninä määrinä). Mun käsityksen mukaan toi inkiväärirajoitus koskee lähinnä sellaista runsasta inkiväärinkäyttöä ja esim. luontaistuoteinkivääriä. Mä kyllä kohtuulllisissa määrin joisin glögiä ja söisin pipareita, korvapuusteja ja muita inkivääriä ja kanelia sisältäviä tuotteita. Muoks. Hain pari lähdettäkin: http://olotila.yle.f...itaisia-neuvoja http://uutiset.ruoka...aspx?id=1120438
 9. Mä juuri kyselin tätä tuolla tyhmissä kysymyksissä ja näin mulle vastattiin: Eilen polilla lääkäri kyseli meidän syntymäpainoista ja lähisuvun syntymäpainoista. Ultrattuaan vauvan ensin 4,2-kiloiseksi, mutta se nyt oli odotettavissa näillä meidän spekseillä joka tapauksessa... Radihan (mulla siis on) kai kasvattaa lähinnä vauvan keskivartaloa (jos ei ole hoitotasapainossa), kun taas esim. meillä on sopusuhtaisesti iso vauva tulossa eli vatsanympärys ei suhteessa ole sen suurempi kuin pää tai reisiluukaan antaa ymmärtää.
 10. Vaipoista varmaan helpommin tuleekin (nimim. pesin kolme täydehköä koneellista vaippoja just kun pesin koko satsin). Sitä en ymmärrä, kuinka kukaan saa 60 asteessa pestävistä vaatteista koneellisen täyteen... Siksi ajattelinkin, että pesen vaippapyykkiä ja siinä sivussa sitten ne vauvan vaatteet myös.
 11. ^Ja mun mielestä se oli ihan tosi lohdullista kuulla, koska sekapyykkiä mäkin taidan sitten pestä kun tää meidän tyyppi alkaa jossain vaiheessa tehdä vaippapyykkiä...
 12. Joo, siis enemmän mä ajattelin, että niistä vaipoista saa lisätäytettä mitättömän tyhjiin vaatepyykkeihin. Liian täyteen ei tietenkään sovi laittaa, mutta tuollaisia 60-senttisiä bodyja mahtuu aika monta 7 kilon koneeseen...
 13. Mulle tehtiin radin ja isokokoisen vauvan (ultrattiin samana päivänä rv 35+3 3,6 kg) polilla sisätutkimus, jossa arvioitiin vauvan mahtumista. Silleen nyrkki toosaan -tyylillä, mutta ei se ihan järkyttävän kamalaa ollut jos ei ihan kamalan miellyttävääkään... Lääkäri siis kokeili emättimen kautta luiden sijoittumista jotenkin (häntäluu ja jotain muita joista mulla ei ole mitään käsitystä) ja totesi, että hyvin on tilaa ja häntäluu joustaa. Samalla tietty kokeili kohdunsuun ja -kaulan tilanteen. Loppupäivän jomotteli menkkamaisesti, ei muita seuraamuksia.
 14. Ilmeisesti koran ainakin pesee vaippapyykin seassa muutakin pyykkiä. Mä olen nyt käyttöönottopessyt imut ja sisävaipat (lähes kaikki käytettyjä eli jo imussa) 90 asteessa ja taskut ja kuoret 60 asteessa. Tulevaisuudessa voisi pestä kaikkia 60 asteessa ja siksi aloin ajattelemaan, että olisi varmaan fiksua pestä vauvan vaatteita, liinavaatteita yms. samassa koneessa kun eihän noista vaatteista millään saa koneellista kasaan. Olisi varmasti taloudellisempaa ja ekologisempaa laittaa vaikka esipesut ja lisähuuhtelut täydempään koneeseen kuin pestä tosi vajaita koneellisia 60 asteessa? Mutta siis, onko tuo ihan tuhoontuomittu ajatus?
 15. Mun käsittääkseni ei. Jos kaksi munasolua kypsyy, niiden täytyy irrota n. vuorokauden kuluessa, muuten ekana irroneen munasolun keltarauhasen erittämä progesteroni estää toisen munasolun irtoamisen. Todennäköisempää lienee epäonnistunut ovuloimisyritys ekalla kertaa tms..