peijooni

Aktiivijäsen
  • Content count

    189
  • Joined

  • Last visited

About peijooni

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

  • ICQ
    0
  1. Pilttikampanja onkin näköjään tämän kuun loppuun toisin kuin purkkien tarroissa sanotaan. Tässä yksi koodi, jos joku vielä tarttee: PVJWJJN Saatiin oma lorukirja tänään. On ihan kiva.
  2. Ekassa raskaudessa join jonkun verran piparmintulla maustettua vihreää teetä alkuraskaudessa, kun se alkuraskauden pahoinvoinnissa tuntui hyvälle juoda. Sitä uskaltaisin juoda edelleenkin, jos taas tulee pahoinvoinnit ja raikasta juotavaa tekee mieli. Nyt on mennyt rooibosta, kun ajattelin, että vältän sillä kofeiinia, enkä tullut ajatelleeksi, että ohjeistuksissa sitä ei suositella... Raskaus on ihan alussa, että muutenkin on vielä jännät paikat. Max mukillisen päivässä sitä rooibosta olen juonut, mutta taidanpa nyt rajoittaa sitäkin.
  3. Meinasin, ettei ostettaisi tytölle (15kk) vielä itse joululahjoja, kun kuitenkin saa mummoilta ja mun siskolta lahjat ja varmasti on ihan tarpeeksi innoissaan niistäkin. Ostin kuitenkin värikynät ja paperia ja sormivärejä ja kylpyvaahtoa, kun sellaisia ei vielä ole. Kynät ja paperit annoin kuitenkin heti tuoreeltaan käyttöön, enkä viitsi noita muitakaan varmaan enää paketoida. Mummot ovatkin onneksi kysyneet toiveita ja ilmeisesti toiset isovanhemmat antaa lahjaksi potkumopon ja toiset antaa Muumi-lastenaterimet. Mun sisko on varmasti hankkinut ainakin Duploja.
  4. ^Tuon yöheräily ja -syöntiongelman takia mekin lopetetaan nyt kohta 1v 2kk -ikäisen tytön tiheä imetys kerralla kokonaan. Toivottavasti. Ajateltiin, että unohtaisi sitten koko touhun eikä enää kaivelisi minun paitaa tai itkisi tissin perään. Vähentäminen kun ei aiemminkaan ole onnistunut. Eilen illalla oli viimeinen imetys ja sekin olohuoneessa eikä makkarissa kuten aiemmin. Mies lupasi hoitaa iltanukutukset ja yöheräilyt. Saa nähdä, kauanko vaatii opettelua ja minkä verran auttaa heräilyihin. Päiväuninukutus oli tosi vaikeaa ja pitäisi saada tyttöä juomaan mukista enemmän. Mukava lukea onnistumistarinoita. Jospa meilläkin kohta nukuttaisiin paremmin.
  5. Neljän päivän ikäinen tyttö ekaa kertaa omiin vaatteisiin puettavana ja kotiinlähtövalmiina.
  6. Laitankohan mäkin sitä Erisania liikaa, kun koko korkillisen (35 ml) pistän.. No, nyt alkaa säästö ja ehkä ei sitten menisi kankaatkaan tukkoon. Pesin tänään ne murheenkryynivaipat vielä tiskiharjalla ja fairylla ja siinä pestessä yksi kolmesta läpäisi hyvin vettä ja toivottavasti pesu nyt aukaisi niitäkin kahta muuta.
  7. Tämä saattaa selittää ongelman, koska pistin vaipat uudestaan pesuun ja läpäisevät nyt paremmin ainakin testimielessä pirskoteltua vettä. Saas nähdä, miten toimivat sitten taas tositilanteessa.
  8. Kiitos vinkeistä! Jospa ne vielä aukeisivat.
  9. Saakohan sen coolmaxin vielä uudestaan pesemällä tai jotenkin auki, vai pitääkö noita alkaa käyttää kuorivaippana ja laitella se imu sisäpinnaksi eikä vaipan sisälle taskuun? Vai olisiko tässä reklamaation paikka?
  10. Millaisia kokemuksia teillä on coolmaxista vaipan sisäpintana? Tyttö nimittäin sai juuri vauvalahjaksi kolme söpöä Myllymuksujen taskuvaippaa imuineen. Ihana lahja, kalliita vaippoja, mutta eihän se coolmax-pinta läpäissytkään pissaa. Kaikki vaatteet ulkopukua myöten litimärkänä, just kun olin saanut vauvan ja itseni lähtövalmiiksi... Imut oli ihan kuivia, eli kaikki oli valunut ohi vaipan, vaikka lahkeensuun kuminauhat on ihan napakat. Se joustofrotee vastaavassa 2011 äp:n vaipassa toimii oikein hyvin. Ennen käyttöä pesin vaipat (60 asteessa ja nestem. Erisanilla). Voi että harmittaa!
  11. Minä 3400g ja 49cm (rv 39+5) Miehellä tai anopilla ei ole tallessa mitään paperia, jossa miehen syntymämitat näkyisivät, mutta anopin sanoin "kaikki meidän pojat on syntyneet pari päivää ennen laskettua aikaa ja olleet 3,5 kiloisia ja 50 senttisiä". Tiedä sitten, miten tarkkoja nuo muistikuvat on ja onko kaikki kolme lasta oikeasti olleet noin keskimääräisen kokoisia... Tytär 3210g ja 49 cm, py 34,5 (rv 41+5)
  12. Juu, ei ole pastörointipakkoa, mutta tuoteselosteessa on oltava merkintä, jos vaikkapa siihen juustoon on käytetty pastöroimatonta maitoa. Eli tuoteselosteeseen merkitty maito on aina pastöroitua maitoa ja ellei ole, se on merkittävä raakamaito tai pastöroimaton maito. http://europa.eu/leg...e/f84002_fi.htm Lainaus EU-säädöksestä vuodelta 2004: "Raakamaito ja maitotuotteet Raakamaidon alkutuotannossa on noudatettava erityisiä terveysvaatimuksia seuraavasti: Raakamaidon ja ternimaidon on oltava peräisin eläimistä (lehmistä, puhveleista, lampaista, vuohista tai muista lajeista), joiden terveydentila on hyvä, joissa ei ole mitään oireita tartuntataudeista, jotka voisivat tarttua ihmisiin maidon ja ternimaidon välityksellä ja jotka eivät kärsi mistään sukuelinten alueella esiintyvästä tulehduksesta, johon liittyy vuotoa, suolitulehduksesta, johon liittyy ripuli ja kuumetta, tai tunnistettavasta utaretulehduksesta. Eläimillä ei saa olla utarehaavoja, jotka voisivat muuttaa maidon ja ternimaidon laatua. Jollei asiasta säädetä myöhemmin tarkemmin, raakamaidon osalta on noudatettava mikrobiologisia vaatimuksia sekä pesäkemäärää ja somaattisten solujen määrää koskevia vaatimuksia. Raakamaidon ja ternimaidon lypsyn, keräyksen ja kuljetuksen sekä maitotilan henkilökunnan, tilojen, laitteistojen ja välineiden on oltava hygieniamääräysten mukaiset, jotta saastumisvaara vältetään. Asetuksessa vahvistetaan yleiset hygieniaedellytykset, jotka koskevat lämpökäsiteltyä juotavaksi tarkoitettua maitoa sekä muita maitotuotteita. Edellytykset koskevat etenkin pastöroidun maidon ja iskukuumennetun maidon (UHT-maidon) valmistamista. Maito ja maitotuotteet on suojattava ulkoisilta haittatekijöiltä kääreillä ja pakkauksilla. Tarkastusta varten pakkausmerkinnästä on selvästi käytävä ilmi seuraavat tuotteen ominaisuudet: tarvittaessa ilmaisu "raakamaito" tai "valmistettu raakamaidosta", "ternimaito" tai "valmistettu ternimaidosta"." muoks. olinpa hidas..
  13. Hankin Muumilaakson vauvakirjan ja uskalsin sitä jo alkaa täyttääkin. Sitten eilen sain kuulla, että saadaan Anne Geddes -vauvakirja lahjaksi... Olisi pitänyt arvata, että jostain suunnasta vauvakirja voi tupsahtaa. En kuitenkaan kahta koe tarvitsevani, ellei ne nyt sitten ole täysin erilaisia.
  14. Lilly, mun mielestä näyttää hyvältä ja tämän uuden pakkauksen juuri halusinkin. Muovitettu froteepala oli vähän huonolaatuisen näköinen. Oon nähnyt tiiviimpääkin muovitettua froteeta ja tuo oli vinoon leikattu ja pieni pala. Villahaalaria kuvittelin villaisemman oloiseksi, mutta villasekoitettahan tuo onkin.
  15. Noniin, tänään tuli postissa paketin saapumisilomoitus ja kävin sen just hakemassa. Tänään on sitten ilmeisesti aika moni muukin saanut paketin.