Wonderwhy

Aktiivijäsen
 • Content count

  79
 • Joined

 • Last visited

About Wonderwhy

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. ^Meidän piti kiinteät aloitella jo 3 kuukauden iästä, ekana kuukautena nyt ei juuri mitään mennyt alas mutta pikku hiljaa poitsu oppi kyllä syömään ja on siitä lähtien syönyt mielellään ihan mitä tahansa... Itse vastustelin kovasti kiinteiden aloitusta ja juttelin asiasta usempaan otteeseen sairaanhoitajan kanssa, mutta päädyttiin sitten noudattamaan saamiamme ohjeita. Ja edelleen imetän usein kiinteiden lisäksi. Maissilla aloiteltiin ja liha piti tosiaan saada ruokavalioon mukaan 5 kuukauden iässä. Siksikin piti aloitella tarpeeksi aikaisin, että sitä lihaa sitten heti menee ihan kunnollisia annoksia Pojalla ei vieläkään ole muuten ainuttakaan hammasta...
 2. ^ Meillekin sanottiin, että Fer-In-Solin valmistus olisi lopetettu... Jostain varastosta kuitenkin kaivoivat meille pari pulloa vielä. Ilmeisesti uusi resepti sitten pitää saada, jotta saa rauhat annettua vuoden ikään asti..
 3. ^ Varmaan johtuu meillä keskosuudesta se, että rautaa pitää jatkaa vuoden ikään.. Ja lihat piti myös saada ruokavalioon jo viiden kuukauden iässä, että varmistetaan se raudan saanti.
 4. Mulla synnytys käynnistettiin kasvun hidastuman ja vähäisen lapsiveden takia ja poitsu syntyi rv 33+4. Mitat oli 1710 g ja 41 cm ja oli syntyessään vähän isompi kuin odotettiin, mutta silti kovin pikkuruinen.. Kasvun hidastuma huomattiin, kun käytiin yksityisellä ylimääräisessä ultrassa. Sieltä saatiin lähete kunnalliselle, jossa ultrailttiin poikaa aina kymmenen päivän välein. Mahaa mulla oli tuskin ollenkaan ja sf-mittakaan ei kasvanut loppukuukausina juuri ollenkaan. Syytä kasvun hidastumalle ei ole löytynyt ja edelleen poika on kovin pienikokoinen.. Meillekin sanottiin, että tämä tuskin toistuu.. Mutta pelottaa silti, koska koko raskausaika meni viimeksi murehtiessa. Meille ei keskostippoja määrätty vaan bmf-jauheita, joita sitten sekoiteltiin maidon joukkoon. Niitä jatkettiin muistaakseni neljään kiloon asti, rautaa menee vuoteen asti. Ekat viikot poika sai ruokansa letkun kautta, mutta onnistuneesti siirryttiin täysin imetykseen jossain vaiheessa.. Toki itkua ja hampaiden kiristystä se vaati Tsemppiä kaikille
 5. Meidän uusimmat mitat: 0 kk 1710 g 41 cm 1 kk 2390 g 48 cm 2 kk 3255 g 51,1 cm 3 kk 4165 g 54,5 cm 4 kk 4690 g 59,0 cm 5 kk 5215 g 60,6 cm 6,5 kk 5530 g 62,4 cm Käyrä on nyt ollut laskusuuntainen pari kuukautta jo ja nyt ehdoteltiin, että voisi alkaa lisäilemään soseiden joukkoon muutamia tippoja öljyä. En oikein tiedä... Poika syö hyvin ja usein, mutta on vaan pieni. Painokontrollia nyt sitten kuukauden välein.
 6. Meillekään ei annettu mitään ohjeistusta lapsivieraista. Meillä onkin kotona myös eskari-ikäinen, joten päätin jo heti alkuunsa olla stressaamatta koko asiasta, koska enhän voinut esikoista estää menemästä esikouluun Onneksi vauva ei mitään tautia siskoltaan saanut eikä muiltakaan vierailta. Mua kiinnostaisi muiden keskosten motorinen kehitys eli milloin on käännytty ekan kerran, lähdetty konttaamaan jne? Meidän puolivuotias poika (korjattua ikää 4kk 3viikkoa) kun ei liiku mihinkään suuntaan vaan hän haluaisi vain seistä törröttää tuettuna... Ja neuvolasta sanottiin, että seisottaa ei saa, mutta kun poika ei osaa istua, ei kääntyä, ei viihdy mahallaan eikä oikein selällään eikä sitterissä vaan haluaa vaan joko istua tai seistä sylissä.. Mitenhän voisin tukea hänen kehitystään parhaiten
 7. ^Mulla toisesta rinnasta tullut aina paremmin maitoa ja siitä rinnasta tietty on molemmat lapset tykänneet enemmän, kun on saanut helposti masun täyteen.. Ja kyllä ainakin mulla se "suositumpi" rinta on toista isompi ja iho venynyt enemmän.. Kiva etsiä sopivia rintaliivejä
 8. Mun mielestä tässä ketjussa vielä puhutaan rinnoista jotenkin alentavaan sävyyn, lyödään tissit tiskiin, pöytään ja minne lie. Imetyksestä tehdään yhtäkkiä jotakin ällöttävää ja imettäminen julkisesti tarkoittaa rintojen esittelemistä ulkopuolisille. Imettämisessä on kyse vauvan ruokkimisesta. Minulle se on ainakin tärkeämpää kuin se, että joitakin ihmisiä kauhistuttaa ajatus siitä, mitä paitani alla tapahtuu. Selvästikään kyse ei ole siitä rinnan näkymisestä vaan imettämisestä yleensä. Jotkut tulevat vaivaantuneiksi toisten imettämisestä, vaikka mitään ei näkyisi.
 9. Alkoivat eilen, synnytyksestä kohta 5 kk ja melkein täysimetyksellä mennään. Pikkuisen kiinteitä maisteltu. ÄRSYTTÄÄ!! Olisivat voineet pysyä pidempään poissa!
 10. ^ Kiitti! Tuo collegehaalari on ostettu kesällä, joten ei taida olla enää mallistossa... Mäkin kaipailisin meille samanlaista isommassa koossa
 11. Toivoin molemmilla kerroilla tyttöä. Ensin tuli tyttö, sitten poika. Sukupuoli selvisi ultrassa ja olinkin hetken pettynyt... Kuitenkin kun sain pienen poikani syliini niin se oli rakkautta ensisilmäyksellä En enää edes ymmärrä, miksi alunperinkään toivoin tyttöä.. Nyt kuumeilen kolmatta ja voin rehellisesti sanoa, että ihan sama kumpi tulee.
 12. Meidän minin mitat: 0 kk 1710 g 41 cm 1 kk 2390 g 48 cm 2 kk 3255 g 51.1 cm 3 kk 4165 g 54.5 cm 4 kk 4690 g 59.0 cm Huimasti on tullut pituutta ja siksi paino laahaakin nyt jäljessä. Hyvinhän tota kokoa on kuitenkin tullut neljässä kuukaudessa lisää Poika syntyi rv 33+4 kasvun hidastuman takia eli hänen epäiltiin olevan ahdingossa kohdussa.
 13. Muoks: Sikkarallan ozonet olis kiinnostanut, mutta tajusinkin ettei toi kuppimalli sovi näin pienelle vauvalle... Toivottavasti saat vaunut myytyä!
 14. ^ Joo eiköhän me käydä noita näyttämässä! Tulen sitten kertomaan, että miten kävi
 15. Kiloja tuli noin kahdeksan, joista yksi jäi synnärille!! Ja loput on mukana edelleen... Vauvakin painoi toki vaan 1,7 kg, mutta en silti ymmärrä miten tämä on mahdollista..