tityy

Aktiivijäsen
 • Content count

  363
 • Joined

 • Last visited

About tityy

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. En nyt löydä täältä kantoreppukeskustelua, mutta siirtäkää jos tää on väärässä paikassa.. Kertokaa joku viisaampi,että miten siinä manducassa ihan pientä kannetaan, siis jos ei vielä voi jalat levällään sammakko-asennossa kantaa. Mietin nyt kovasti pikaista manducan ostamista, kun kokeilin jo tuohon ergoon vauvatuen kanssa 1kk ikästä kantaa, mutta en saa kyllä itekseen laitettua vauvaa siihen hyvään asentoon ja en uskaltasi esim junareissulla häntä siinä kantaa, kun kantoasennon pitää olla tukeva jne jotta pystyy myös esikoista vahtii tai auttaa tarvittaessa. Miten muuten imetys manducassa, saako sitä helposti löysättyä tms imetyksen ajaksi vai pitääkö reppu riisua syötö ajaksi
 2. Tein tilauksen viime viikolla tuonne nursingbrahan kolmista liiveistä ja maksoin kortilla. Sitten perjantaina tulikin ikävä kyllä ilmoitus sähköpostiin, että oivat palauttaneet kaksienm liivien hinnan, koska ne olikin jo loppuunmyyyty eikä lisää ollut enää tulossa.. Oon kyllä aika pettynyt, nyt siis vain yhdet liivit tulossa sieltä ja varmaan ne on just ne tavikset jotka tilasin yökäyttöön. En kyllä ymmärträ miks nettikauppaa myy jo loppunutta tuotetta/kokoa. Oisko kellään vinkata muita ulkomaisia kauppoja, joista sais vähän erilaisempiakin liivejä?
 3. Mitä tänä vuonna toivotaan..? Onko jotain hyödyllisempiä/järkevämpiä lahjaideoita noiden lelujen lisäksi? Mitä mieltä te muut olette, että voiko esim.isovanhemmille ja kummeille laittaa toivelistan lapsen puolesta, vai kuulostaako liian"härskiltä"? Viime vuonna laitettiin lista, jossa oli toiveina (esikoisella on synttäritkin lähellä joulua eli molemmat toiveet yhdellä listalla) vaatteita, leluja, kirjoja ym, ja merkkasin toivekootkin valmiiksi, niin toivon, että se helpotti lahjojen ostajia..lähes kaikki heiltä saadut lahjat olikin siltä listalta eli eivät menny hukkaan ainakaan.
 4. Missä vaiheessa pitää siirtyä toippahaalareihin esim päiväkodissa (siellä kun ovat ukona pidempään)..? Tai toisinsanoen, mihin asti teidän mielestä pärjää vk-haalari(esim reimatec) ja välikerros-yhdistelmällä (esim fleece)? Jotenkin vaan itestä tuntuu paremmalta tuo vk+fleece, kun pitää vettä ja tuulta paremmin näin syksyllä, kun useimpina päivinä sataa tai on muuten märkää, ja tuuleekin?
 5. OIisin kysyny teiltä, joilla esikoinen on ollu hoidossa sun ollessa kotona vauvan kanssa, niin millainen hoitoaika esikoisella on ollut tuolloin; montako päivää viikossa ja millasia päiviä? Oliko tämä hyvä ratkaisu tai mikä oli ajoissa huonoa? Itse mietin eniten tuota hakuaikaa, kun tarkoitus on kuitenkin että mies vie niinä hoitoaamuina samaan aikaan kun on nytkin vienyt töihin mennessään eli klo7.30-7.45. Yksi hoitotäti tietysti ehti jo kommentoida, että olis sit paras ratkasu, että hoitoaika päättys klo 12 niin siinä on sit saanu kaikki"toiminnot" jo... Itse olin ajatellut esim klo 14.30-15.30 hakua eli unien ja välipalan jälkeen. Perusteluna se, että päikkärissä esikoinen nukkuisi kunnon unet ja jos taas just ennen unia haetaan kotiin niin tuskin saisin häntä nukkumaan moneen tuntiin(ja sitten oliskin jo liian myöhä mennä päikkäreille kun yöunet menee). Ja jos aikos sellasena päivänä käydä vauvan kanssa vaikka muskarissa, niin ryhmät näytti olevan klo12 jälkeen. Onko se 10hoitopäivää kuussa se minimi? Toinen kysymys noista päiväkerhoista( tai onko niistä eri ketju jossain?) ym, joissa joidenkin esikoiset on käyny? Millasia kokemuksia, onko teidän lapset tykänny? Millaset kerhoajat on ollu, mitä siellä on tehty? Onko lapset saanu siellä solmittua kaverisuhteita jo?
 6. Onko ideoita, että millasia yksinkertaisia joulukortteja, lahjoja tai koristeita vois tehdä yhdessä taaperon kanssa? Ei liian taiteellisia tai vaikeita, vaan sellasia että niihin sais jotenkin näkymään lapsen"käden jäljen"? tai onko kellään vinkata jotain sivuja mistä ohjeita vois löytyä?
 7. Jipii, nyt uskaltaa jättää hakemuksen!!
 8. Onkohan täällä jo keskusteltu aiheesta.. Eli miten olette tehnyt, jos vanhempi/vanhemmat lapset on olleet päivähoidossa uuden vauvan syntyessä. Eli jatkoiko vanhemmat lapset hoidossa, millasia hoitopäivät oli ja miten monta päivää kuussa, oliko toimiva ratkaisu tai miten olisi sujunut paremmin? Vai jäikö vanhempikin/vanhemmatkin lapset sit kotihoitoon?
 9. Onko kuka käyny Tallinnassa siellä Kadriorgin puistoalueella; millaset leikkipaikat, onko kahviloita/ravintoloita ja mitä muuta sieltä löytyy? Kävittekö myös siellä Miia-Milla-Mandassa ? Mites noi keskustan/vanhan kaupungin ravintolat; onko missään esim. leikkinurkkausta tai muuten lapsia huomioitu, ja mihin pääsis sisään vaunuilla/sais vaunut ainakin jotenkin talteen? Suosituksia kaivataan siis erityisesti ravintoloista, jotka sopii kans pienen lapsen kanssa matkustaville! Suosituksia kaivattas myös vanhan kaupungin/keskustan puistoista+leikkipuistoista tms?
 10. Uskaltauduin eilen ostamaan tuplarattaat, kun löysin mieleiset kivassa värissä ja olivat alennuksessa sopivasti. Noi tuplast mihin päädyttiin on Babywelt Montreal S4:set. Hankala oli löytää sopivia, kun kapeat, edulliset ja pieneen tilaan menevät jne oli haussa, noita ja muutamia muita käytiin sit liikkeessä testaamassa esikoisen kanssa. Meidän kriteerit täyttyivät, eli mahtuvat myös meidän kakkosauton konttiin niin että kaksi lasta mahtuu takapenkille istuimiin(takaselkänoja on meillä siirrettävä): toisinpäin menevät kokonaisina ja vielä toisinkin päin yhden renkaan irrotuksella. Leveyttä vain 72cm niin mahtuu ovistakin hyvin, mittasin ovet niin vapaa kulkuleveys oli n.76cm. Lisäksi tein kaukalotestin silleen, että esikoinen istu toisella paikalla, niin toiselle paikalle mahtu laittamaan turvakaukalon kyytiin ns.epävirallisesti (ilman adaptereita). Tuota tekniikkaa käytin myös yksikkömatkarattaiden kanssa, kun matkustettii mummolaan junalla, niin piti saada vauva siirtymään autosta rattaille->junaan->taas autoon,niin oli helppo saada kaukalo suoraan kyytiin ilman jatkuvaa irrottelua turvavöistä, ja unetkaan ei keskeytyny. Ja voihan tuota samaa käyttää tietty kaupoillakin, mihin noin adapterit lienee alunperin kehitettykin. Renkaat on isot ja etupyörät liikkuvat+lukittavat, niin pitäs päästä hyvin kääntymään ja liikkumaan esim lumessakin.Käyttökokemusta ei vielä ole, kun toinen matkustaja on vasta mahassa.
 11. Ainakin Kirppanat järjestää http://www.kirppanat.net/tuntikuvaukset/1-ja-2-vuotiaille-lapsille-yhdessa-aikuisen-kanssa/ Myös kansalaisopistoilla on tarjolla touhujumppia ym perheliikuntaa, kevään ohjelma ilmestyy varmaan joulukuussa. www.ilmonet.fi pääsee ilmoittautumaan jne.
 12. Meillä on tulossa pian siirtyminen kaukalosta turvaistuimeen, niin.. Me käytiin viikonloppuna testaamassa liikkeessä turvaistuimia, tarkoitus oli alunperin tilata ensisijaisesti Cybex Pallas 2-fix ulkomailta, mutta haluttiin nähdä livenä sen mitat+testata Poitsulle..no hyvä että käytiin, sillä palkillista istuinta meille ei sit todellakaan ole tulossa.Poitsu ahdistu heti kun palkkia ruvettiin laittamaan, kitisi koko ajan vaikka palkki ei ees ollu tarpeeks syvällä(sitä ei kiinnitetty lopullisesti turvavyöllä), ja sit kun pääs istuimesta pois niin tuli runsas pulautus heti, eli meidän muutenki oksentelevalle vauvalle ei ainakaan tuollanen vatsaa mahdollisesti painava istuin sovi. Lisäks totesin, että ko.istuimeen siirtyjän pitäs olla kyllä jo pidempi, sillä meidän n.72cm Poitsu jäi palkkiin nähden vielä niin alas että kädet jäi hassusti sojottaa ylöspäin Normaalisti Poitsu on esim kaukalossa viihtyny hyvin ja tottunu matkustamaan pitkiäkin matkoja. Testattiin sit Britax/Römer Safefix Plus, jossa on normaalit 5-pistevyöt, niin siinä Poitsu viihtyi ihan normaalisti, päädyttiin kyseiseen istuimeen koska se oli ainut jossa löydettiin sekä isofix että turvavyökiinnitys, mahdollisuus säätää kaltevuutta ajon aikana (tärkeää kun ajetaan paljon pitkiä matkoja niin että lapsi nukahtaa matkan aikana), sekä hyvä testimestys esim.autoliiton testissä. Tuolla liikkeesä se olis ollu 390e, niin selvittelyjen jälkeen tilattiin se amazon.de:stä, josta kokonaishinnaksi tuli 284e, istuin oli tänään jolähetetty DHL:n kautta kohti Suomea.Tuolta Saksan kaupoista löyty muutenkin enempi värivaihtoehtoja, kun esim tuolla liikkeessä myytiin vain kahta halvimpiin kuuluvaa väriä/kangasta. Suosittelen lämpimästi, että käykää testaamassa erilaisia istuimia liikkeessä tai muualla ennenkun esim.tilaatte istuimen jostain ulkomailta!
 13. Entä tiedättekö mitä eroa on komfortoptikilla ja wildlederoptikilla? Ovatkohan ne vain eri kangastyyppejä? Wildlederoptik näyttäis olevan 15 e kalliimpi. Meitä kans kiinnostaa noi, et mikä ero on, kun Suomen nettikaupoissa ei tuosta mitään puhuttu.. Onko cybex pallas 2-fixin ja fixin erot ainoastaan istuimen koossa ja noissa sivutörmäyssuojissa?
 14. Onko uusia kokemuksia Tallinnasta? Erityisesti kaipaisin kommentteja noista laivoista, kun tarkoitus olis varmaan olla yks yö laivalla tai tehdä päiväristeily mut se ois aika kiireistä.., eli esim Vikingin Xpress? Baltic Princess? Eckerö? Millaset hoitotilat? Kait noissa kaikissa saa syöttuolin pöytään, jollon pöytävaraus pitää varmaan tehä puhelimitse? Keskellä viikkoa oltas menossa, et ois vähän rauhallisempaa. Onko noilla laivoilla esim perhehyttejä, niit et on 2hyttiä jotka on yhdistetty ovella, miten sellasen saa varattua? Tai sit hotellipaketit, et mitä kautta ootte varannu, suoraan hotlasta, laivayhtiön paketti tms? Mahtuukohan tavallisilla vaunuilla ravintoloihin sisään missään vanhassa kaupungissa? Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa vastailla..
 15. Me käytiin srk.kerhossa ekoja kertoja sillon, kun Poitsu oli just 3kk täyttänyt ja samoihin aikoihin alotettiin myös vauvakinoissa käynti. Toki noista on enempi "hyötyä" äipälle tuossa vaiheessa, itsekin lähdin liikkeelle sillon, kun alko kaivata jo enempi aikuistenkin seuraa päivisin. Nyt toki Poitsukin jo tykkää eri tavalla seurata muita lapsia ja alkaa sit pikku hiljaa saada leikkiseuraakin kerhossa, eli jatketaan käyntejä nyt syksyllä. Tuonne vauvakinoon ois voinu mennä aiemminkin, kun siellähän ois helpoin just olla pienen vauvan kans, joka vain hengaa sylissä nukkuen, seurustelllen ja tissutellen/pullotellen. Jep, kyllä noissakin kerhoissa on ollu eri ikäsiä äitejä, välillä myös isejä käymässä. Lapset on ollu jotain 1kk-5v väliltä, suurin osa n.8kk-2v.