tityy

Aktiivijäsen
  • Content count

    363
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tityy


  1. En nyt löydä täältä kantoreppukeskustelua, mutta siirtäkää jos tää on väärässä paikassa..

     

    Kertokaa joku viisaampi,että  miten siinä manducassa ihan pientä kannetaan, siis jos ei vielä voi jalat levällään sammakko-asennossa kantaa. Mietin nyt kovasti pikaista manducan ostamista, kun kokeilin jo tuohon ergoon vauvatuen kanssa 1kk ikästä kantaa, mutta en saa kyllä itekseen laitettua vauvaa siihen hyvään asentoon ja en uskaltasi  esim junareissulla häntä siinä kantaa, kun kantoasennon pitää olla tukeva jne jotta pystyy myös esikoista vahtii tai auttaa tarvittaessa. Miten muuten imetys manducassa, saako sitä helposti löysättyä tms imetyksen ajaksi vai pitääkö reppu riisua syötö ajaksi


  2. Tein tilauksen viime viikolla tuonne nursingbrahan kolmista liiveistä ja maksoin kortilla. Sitten perjantaina tulikin ikävä kyllä ilmoitus sähköpostiin, että oivat palauttaneet kaksienm liivien hinnan, koska ne olikin jo loppuunmyyyty eikä lisää ollut enää tulossa.. Oon kyllä aika pettynyt, nyt siis vain yhdet liivit tulossa sieltä ja varmaan ne on just ne tavikset jotka tilasin yökäyttöön. En kyllä ymmärträ miks nettikauppaa myy jo loppunutta tuotetta/kokoa.

     

    Oisko kellään vinkata muita ulkomaisia kauppoja, joista sais vähän erilaisempiakin liivejä?


  3. Mitä tänä vuonna toivotaan..? Onko jotain hyödyllisempiä/järkevämpiä lahjaideoita noiden lelujen lisäksi?

     

    Mitä mieltä te muut olette, että voiko esim.isovanhemmille ja kummeille laittaa toivelistan lapsen puolesta, vai kuulostaako liian"härskiltä"? Viime vuonna laitettiin lista, jossa oli toiveina (esikoisella on synttäritkin lähellä joulua eli molemmat toiveet yhdellä listalla) vaatteita, leluja, kirjoja ym, ja merkkasin toivekootkin valmiiksi, niin toivon, että se helpotti lahjojen ostajia..lähes kaikki heiltä saadut lahjat olikin siltä listalta eli eivät menny hukkaan ainakaan.


  4. Missä vaiheessa pitää siirtyä toippahaalareihin esim päiväkodissa (siellä kun ovat ukona pidempään)..? Tai toisinsanoen, mihin asti teidän mielestä pärjää vk-haalari(esim reimatec) ja välikerros-yhdistelmällä (esim fleece)? Jotenkin vaan itestä tuntuu paremmalta tuo vk+fleece, kun pitää vettä ja tuulta paremmin näin syksyllä, kun useimpina päivinä sataa tai on muuten märkää, ja tuuleekin?


  5. OIisin kysyny teiltä, joilla esikoinen on ollu hoidossa sun ollessa kotona vauvan kanssa, niin millainen hoitoaika esikoisella on ollut tuolloin;

    montako päivää viikossa ja millasia päiviä? Oliko tämä hyvä ratkaisu tai mikä oli ajoissa huonoa?

     

    Itse mietin eniten tuota hakuaikaa, kun tarkoitus on kuitenkin että mies vie niinä hoitoaamuina samaan aikaan kun on nytkin vienyt töihin mennessään eli klo7.30-7.45. Yksi hoitotäti tietysti ehti jo kommentoida, että olis sit paras ratkasu, että hoitoaika päättys klo 12 niin siinä on sit saanu kaikki"toiminnot" jo... Itse olin ajatellut esim klo 14.30-15.30 hakua eli unien ja välipalan jälkeen. Perusteluna se, että päikkärissä esikoinen nukkuisi kunnon unet ja jos taas just ennen unia haetaan kotiin niin tuskin saisin häntä nukkumaan moneen tuntiin(ja sitten oliskin jo liian myöhä mennä päikkäreille kun yöunet menee). Ja jos aikos sellasena päivänä käydä vauvan kanssa vaikka muskarissa, niin ryhmät näytti olevan klo12 jälkeen. Onko se 10hoitopäivää kuussa se minimi?

     

    Toinen kysymys noista päiväkerhoista( tai onko niistä eri ketju jossain?) ym, joissa joidenkin esikoiset on käyny? Millasia kokemuksia, onko teidän lapset tykänny? Millaset kerhoajat on ollu, mitä siellä on tehty? Onko lapset saanu siellä solmittua kaverisuhteita jo?


  6. Onko ideoita, että millasia yksinkertaisia joulukortteja, lahjoja tai koristeita vois tehdä yhdessä taaperon kanssa?

    Ei liian taiteellisia tai vaikeita, vaan sellasia että niihin sais jotenkin näkymään lapsen"käden jäljen"? tai onko kellään vinkata jotain sivuja mistä ohjeita vois löytyä?


  7. Onkohan täällä jo keskusteltu aiheesta.. Eli miten olette tehnyt, jos vanhempi/vanhemmat lapset on olleet päivähoidossa uuden vauvan syntyessä. Eli

    jatkoiko vanhemmat lapset hoidossa, millasia hoitopäivät oli ja miten monta päivää kuussa, oliko toimiva ratkaisu tai miten olisi sujunut paremmin? Vai jäikö vanhempikin/vanhemmatkin lapset sit kotihoitoon?


  8. Onko kuka käyny Tallinnassa siellä Kadriorgin puistoalueella; millaset leikkipaikat, onko kahviloita/ravintoloita ja mitä muuta sieltä löytyy?

    Kävittekö myös siellä Miia-Milla-Mandassa ? Mites noi keskustan/vanhan kaupungin ravintolat; onko missään esim. leikkinurkkausta tai muuten lapsia huomioitu, ja mihin pääsis sisään vaunuilla/sais vaunut ainakin jotenkin talteen? Suosituksia kaivataan siis erityisesti ravintoloista, jotka sopii kans pienen lapsen kanssa matkustaville!

     

    Suosituksia kaivattas myös vanhan kaupungin/keskustan puistoista+leikkipuistoista tms?


  9. Uskaltauduin eilen ostamaan tuplarattaat, kun löysin mieleiset kivassa värissä ja olivat alennuksessa sopivasti. Noi tuplast mihin päädyttiin on Babywelt Montreal S4:set. Hankala oli löytää sopivia, kun kapeat, edulliset ja pieneen tilaan menevät jne oli haussa, noita ja muutamia muita käytiin sit liikkeessä testaamassa esikoisen kanssa. Meidän kriteerit täyttyivät, eli mahtuvat myös meidän kakkosauton konttiin niin että kaksi lasta mahtuu takapenkille istuimiin(takaselkänoja on meillä siirrettävä): toisinpäin menevät kokonaisina ja vielä toisinkin päin yhden renkaan irrotuksella. Leveyttä vain 72cm niin mahtuu ovistakin hyvin, mittasin ovet niin vapaa kulkuleveys oli n.76cm. Lisäksi tein kaukalotestin silleen, että esikoinen istu toisella paikalla, niin toiselle paikalle mahtu laittamaan turvakaukalon kyytiin ns.epävirallisesti (ilman adaptereita). Tuota tekniikkaa käytin myös yksikkömatkarattaiden kanssa, kun matkustettii mummolaan junalla, niin piti saada vauva siirtymään autosta rattaille->junaan->taas autoon,niin oli helppo saada kaukalo suoraan kyytiin ilman jatkuvaa irrottelua turvavöistä, ja unetkaan ei keskeytyny. Ja voihan tuota samaa käyttää tietty kaupoillakin, mihin noin adapterit lienee alunperin kehitettykin. Renkaat on isot ja etupyörät liikkuvat+lukittavat, niin pitäs päästä hyvin kääntymään ja liikkumaan esim lumessakin.Käyttökokemusta ei vielä ole, kun toinen matkustaja on vasta mahassa.


  10. Meillä on tulossa pian siirtyminen kaukalosta turvaistuimeen, niin..

     

    Me käytiin viikonloppuna testaamassa liikkeessä turvaistuimia, tarkoitus oli alunperin tilata ensisijaisesti Cybex Pallas 2-fix ulkomailta, mutta haluttiin nähdä livenä sen mitat+testata Poitsulle..no hyvä että käytiin, sillä palkillista istuinta meille ei sit todellakaan ole tulossa.Poitsu ahdistu heti kun palkkia ruvettiin laittamaan, kitisi koko ajan vaikka palkki ei ees ollu tarpeeks syvällä(sitä ei kiinnitetty lopullisesti turvavyöllä), ja sit kun pääs istuimesta pois niin tuli runsas pulautus heti, eli meidän muutenki oksentelevalle vauvalle ei ainakaan tuollanen vatsaa mahdollisesti painava istuin sovi. Lisäks totesin, että ko.istuimeen siirtyjän pitäs olla kyllä jo pidempi, sillä meidän n.72cm Poitsu jäi palkkiin nähden vielä niin alas että kädet jäi hassusti sojottaa ylöspäin girl_mad.gif

     

    Normaalisti Poitsu on esim kaukalossa viihtyny hyvin ja tottunu matkustamaan pitkiäkin matkoja.

     

    Testattiin sit Britax/Römer Safefix Plus, jossa on normaalit 5-pistevyöt, niin siinä Poitsu viihtyi ihan normaalisti, päädyttiin kyseiseen istuimeen koska se oli ainut jossa löydettiin sekä isofix että turvavyökiinnitys, mahdollisuus säätää kaltevuutta ajon aikana (tärkeää kun ajetaan paljon pitkiä matkoja niin että lapsi nukahtaa matkan aikana), sekä hyvä testimestys esim.autoliiton testissä. Tuolla liikkeesä se olis ollu 390e, niin selvittelyjen jälkeen tilattiin se amazon.de:stä, josta kokonaishinnaksi tuli 284e, istuin oli tänään jolähetetty DHL:n kautta kohti Suomea.Tuolta Saksan kaupoista löyty muutenkin enempi värivaihtoehtoja, kun esim tuolla liikkeessä myytiin vain kahta halvimpiin kuuluvaa väriä/kangasta.

     

    Suosittelen lämpimästi, että käykää testaamassa erilaisia istuimia liikkeessä tai muualla ennenkun esim.tilaatte istuimen jostain ulkomailta!


  11. Entä tiedättekö mitä eroa on komfortoptikilla ja wildlederoptikilla? Ovatkohan ne vain eri kangastyyppejä? Wildlederoptik näyttäis olevan 15 e kalliimpi.

     

    Meitä kans kiinnostaa noi, et mikä ero on, kun Suomen nettikaupoissa ei tuosta mitään puhuttu..

     

    Onko cybex pallas 2-fixin ja fixin erot ainoastaan istuimen koossa ja noissa sivutörmäyssuojissa?

     


  12. Onko uusia kokemuksia Tallinnasta? Erityisesti kaipaisin kommentteja noista laivoista, kun tarkoitus olis varmaan olla yks yö laivalla tai tehdä päiväristeily mut se ois aika kiireistä.., eli esim Vikingin Xpress? Baltic Princess? Eckerö? Millaset hoitotilat? Kait noissa kaikissa saa syöttuolin pöytään, jollon pöytävaraus pitää varmaan tehä puhelimitse? Keskellä viikkoa oltas menossa, et ois vähän rauhallisempaa. Onko noilla laivoilla esim perhehyttejä, niit et on 2hyttiä jotka on yhdistetty ovella, miten sellasen saa varattua? Tai sit hotellipaketit, et mitä kautta ootte varannu, suoraan hotlasta, laivayhtiön paketti tms? Mahtuukohan tavallisilla vaunuilla ravintoloihin sisään missään vanhassa kaupungissa? Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa vastailla.. girl_wink.gif


  13. Me käytiin srk.kerhossa ekoja kertoja sillon, kun Poitsu oli just 3kk täyttänyt ja samoihin aikoihin alotettiin myös vauvakinoissa käynti. Toki noista on enempi "hyötyä" äipälle tuossa vaiheessa, itsekin lähdin liikkeelle sillon, kun alko kaivata jo enempi aikuistenkin seuraa päivisin.

     

    Nyt toki Poitsukin jo tykkää eri tavalla seurata muita lapsia ja alkaa sit pikku hiljaa saada leikkiseuraakin kerhossa, eli jatketaan käyntejä nyt syksyllä. Tuonne vauvakinoon ois voinu mennä aiemminkin, kun siellähän ois helpoin just olla pienen vauvan kans, joka vain hengaa sylissä nukkuen, seurustelllen ja tissutellen/pullotellen.

     

    Jep, kyllä noissakin kerhoissa on ollu eri ikäsiä äitejä, välillä myös isejä käymässä. Lapset on ollu jotain 1kk-5v väliltä, suurin osa n.8kk-2v.


  14. Miten (noista halvemmista) imetysliiveistä sais pois pinttyneen "maitoraidan" tai onko muita vinkkejä miten ne pitäs pestä? Ihan siis normaalisti 60´c pesen ne, mut kun varsinki öisin maitoa vuotaa paljon yli, niin osaan liivejä on jääny pesunki jälkeen kellertävä maitoraita (esim.H&M, Lindexin liiveihin)vaikka pesen ne lähes aina jo yhen yön jälkeen saman päivän pyykkien kanssa. Kalliimmissa cariwellin ym liiveissä tätä ongelmaa ei ole. Kylmässä veessä liottaminen tuntuu vähä turhalta, kun on sitä muutaki tekemistä vauvan kans aamuisin..


  15. Me on nyt kesällä lämpimimpinä päivinä harrastettu polskuttelua terassille laitetussa pikkualtaassa, vesi on ollu yli 30´c, kun on lämmenny päivän aikana ja sit varsinainen polskuttelu on tehty illalla, kun ilma on jo vähän viilenny.

     

    Vauvakeinussa keinuminenkin on alotettu, kun istuminen alkaa nyt olla jo vakaampaa, siitä ainakin meidän Poitsu tykkää.

     

    Vauvalle riittää kesälläkin ihmettelemistä kyllä ihan ns tavallisissakin asioissa, ettei tarttee välttämättä lähteä mihinkään. Voi makoilla/konttailla viltillä, kokeilla vaikkapa puita tms uusia pintoja, kuunnella lintuja ym. uusia ääniä, ihmetellä pihaa. Ja jos on terassi tms, niin voihan vauvan ottaa syöttötuoliin pöydän ääreen istuskelee, ja syödä ulkosalla vaikka lounasta yhdessä tai vaan ihmetellä kaikkea ympärillä näkyvää.


  16. No mä kyllä ajattelisin että äidin jaksamista tukee pitkän kotirupeaman jälkeen juuri töihin meneminen.

     

     

     

    Varmaan moni äiti onkin innoissaan palaamassa töihin, mutta kaikilla se ei ehkä niin ole, että työ olisi jotenkin virkistävää tms. Itselleni töihin paluu henkisesti raskaaseen työhöni 4-6viikoksi välillä ei todellakaan auttaisi jaksamista, vaan päinvastoin. Ja muutenkaan noin lyhyeksi aikaa töihin paluu ei monilla esim.vakkarityössä ole mahdollinen, jos aikoo jatkaa hoitovapaalla vielä sen jälkeen, kun sijaisilla on sopimus jo pidemmäksi aikaa esim koko vuodeksi.Eli eihän sitä sijaista voi irtisanoa välillä 4-6viikoksi..

     

    Täysin ymmärrän kyllä yhteiskunnallisen lobbaamisen ym sen puolesta, ja on hyvä että isät Suomessakin pikku hiljaa ottavat enempi vastuuta lastenhoidosta jne.Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuus esim pitää isäkuukautta sillon, kun lapsi olisi jo täysin vieroitettu tai ohittanut eroahdistuksen, niin sitten mennään sen tilanteen mukaan mitä on-joka tapauksessa mielestäni on aina parempi jos isä sitä isäkuukautta jossain muodossa pystyy pitämään.

     

    Meilläkin on tarkoitus tehdä jotain pikkuremppaa sillon ihan hyvällä omalla tunnolla..ja toisaalta itse koen jo sen rentouttavaksi, että isän ollessa kotona hän on lapsen kanssa ja voi itse rauhassa keskittyä enempi yhtäjaksoista keskittymistä vaativiin juttuihin tai vaikkapa kehittää itseään opiskellen tms joka ei välttämättä ole sitä täyspäivästä työssäoloa.

     

    Mutta tosiaan kuten aina näissä jutuissa, niin pääasia että yhteiskunta nykysin tuollaisen mahdollisuuden tarjoaa ja että monet perheet sitä käyttävät--kukin elämän-, talous- ja muun tilanteensa mukaisesti!


  17. Meillä pidetään isäkuukausi n.1kk siirrettynä (jotta saan väliin jäävältä kuukaudelta kotihoidontuen), sitten mies on n.5viikkoa kotona ja minä myös. Suunnitelmissa on mm oleskelua mummoloissa, sekä matalan budjetin reissu kotimaassa, jotta päästään koko perheellä virkistymään=)valmiin pöydän ääreen jne. Isäkuukautta käytetään siis molempien virkistykseen, siihen että isä ehtii olemaan enempi lapsen kanssa=elämään meidän arkea, ja että minä pääsen vähän tekemään omia juttujani itekseen. Ja mummoloissa tietty voidaan jättää lapsi vähäksi aikaa hoitoon ja päästä miehen kanssa viettää aikaa välillä kaksistaankin.

     

     

    Mites se on mahdollista? Koko homman ideana että äiti on töissä ja isä on kotona, eikä mikään perheloma.

     

     

    Hoitovapaa on näin asuntolainalliselle luksusta johon ei ole mahdollisuutta.

     

    Perheloma tai mikä vaan, mutta ei äiti voi palata töihin esim jos sijainen on jo hankittu vaikkapa koko vuodelle tai vuosilomiakaan ei välttämättä ole tarpeeksi jemmassa. Ja kyllähän isäkuukauden yksi tarkoitus on sen isä-lapsi-suhteen ym vahvistamisen ohella sen koko perheen ja etenkin äidin jaksamisen edistäminen, virkistyminen, vaihtelu tms.

     

    Asuntolainaa löytyy tosiaan itse kultakin, kuten Hibi jo totesi. Itsehän sitä kukin prioriteettinsa tietty päättää. mutta vinkkinä vaan, että jos ne lainanlyhennykset on siihen asti maksettu kunnolla, niin pankin kanssa on normaalisti suht helppo saada neuvoteltua lyhennysvapaita (eli maksaa pelkkiä korkoja) ainakin muutama kuukausi tai jopa vuosikin, niin helpottaa kummasti sitä taloustilannetta.

     

    Ja toiseksi vielä se, että kun ne Isän vuositulot vähenee isäkuukauden seurauksena niin sitä kautta myös verotus jonkun verran kevenee, eli "kokonaismenetys" ei välttämättä ole niin suuri kuin moni luulee.


  18. Meillä on hääpäivä tulossa piakkoin kesällä ja mietitään kuumeisesti, että miten sitä vois juhlia. Varsinkin, kun välillä on tässä ollu pinna vähän kireellä itse kullakin, niin tekis varmasti hyvää parisuhteelle viettää vähän laatu-parisuhdeaikaa yhdessä girl_wink.gif (enkä siis tarkota tällä ensisijaisesti johonki tuntimotelliin menoa..). meidän tapauksessa aikaa juhlintaan on n.3-4T/ilta, kun äitini hoitaa meidän Poitsua. Eli ideoita kehiin, kiitos jo etukäteen!!

     

     


  19. Me tilattiin tällänen matkasyöttötuoli http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/4570/pl# Chiccon Mr.party ja hyvältä vaikuttaa, myös näin pienellekin vauvalle (6kk/äskettäin alottanu syöttötuolissa istumisen). Nuo pussimalliset ei ois tullu kysymykseen, kun ei ne mielestäni tue tarpeeks näin pientä. Tuo meidän istuin on helppo asentaa erilaisiin tuoleihin, kiristysnauhoja on kaksi (toinen tuolin selkänojan ja toinen istuinosan ympäri laitettava). Plussana myös säädettävä pöytä, johon voi nojata +laittaa vaikka sormiruokia tarjolle.Meillä kuskataan tuota mukana esim. mummoloihin ja mökille.


  20. Pahoittelut, etten tuohon varsinaiseen ongelmaan osaa vastata, mut lähinnä näihin helteisiin ja kuivumiseen liittyen kannattas varmaan käydä ensiavuksi sitä ripuli/kuivumisesto-tuotetta apteekista (sori en nyt yhtäkkiä muista sen tuotteen nimeä). Meillä oli neuvolassa tuosta puhetta, kun Poitsu oksensi yhdessä vaiheessa tosi paljon maitoja, et jos ois menny suuri osa päivän maidoista oksujen kautta hukkaan, niin sit ois pitäny ruveta huolehtii nestetasapainosta muilla keinoin.

     

    Ja onnistusko esim nektariinin tms mehukkaan hedelmän imeskely sormiruokatyyppisesti et sais jotain nestettä? (meillä Poitsun soseiden alotus on ollu tosi hankalaa, mut on tykänny imeskellä hedelmäviipaletta nyt helteillä, varmaan myös siks kun se viilentää kans ikeniäkin, kun on jääkaappikylmänä annettu)

     

    Meillä on alettu "pureskella" ikenillä,ja oon miettiny rintakumien ottoa takasin käyttöön, jos ongelmasta ei päästä muuten eroon sit kun hampaita on.Mut jos nuo kaikki on kokeiltu, niin mitään fiksumpaa en keksis kun koittaa esim lääkeruiskulla antaa maitoa, testata et suostuuko nielee..tai et jos rauhottus ees kun sais vähän syötyy ja sit sais muutenkin syötyä.


  21. Tuoreita telttailukokemuksia tuli, kun telttailtiin juuri 6kk täyttäneen vauvan kanssa. Kaikki sujui hyvin, oltiin eräässä kesätapahtumassa. Meillä on 4h kupoliteltta, jossa on edessä sellanen vinokattonen etuosa, siihen etuosaan mahtui rinkat&jopa vaunut kokoontaitettuna. Toi meidän teltta piti hyvin kovemmankin sateen ja makso n.90e. Suosittelisin muutenkin kyllä lasten kanssa tuollasta etuosallista telttaa, niin saa siihen suojaan esim kengät, tavaroita tms, niin ei tuu telttaan sisään niin paljon likaa ja tavaraa.

    Meillä sattu aika kolea tuo eka yö teltassa vauvan kanssa, teltan pohjalla meillä oli ns.avaruuslakana ja sen päällä sit retkipatjat ja makuupussit. Poitsun varustuksena oli puuvillamyssy, tumput, sekä päällä normaali yöpuku, vanuhaalari ja sit äp-makuupussi. Meidän Poitsu tarkeni ja nukku hyvin tuolla varustuksella, itse nukuin siinä vieressä omassa makuupussissa(eli nukuttiin kuten kotonakin, vierekkäin). Me testattiin teltassa oloa jo kotona leikkimällä muutaman kerran teltassa, ettei se tuntus niin "pelottavalta" uudelta paikalta.

     

    Itse olen reissannu vauvana ja lapsena vanhempieni kanssa joka kesä paljon teltan kanssa, ja hyvät muistot on itsellä ja vanhemmilla noitten reissujen sujumisesta. Pieninä nukuttiin tuolloin kaikki 3 tai 4 vierekkäin ns.retkipeittojen sisällä, niin kaikilla oli lämmin. Ruuat tehtiin sit leirintäalueen keittiössä, autiotuvissa tai ulkona trangialla. Kaikki tuo retkeilytouhu oli jo sinällään meistä lapsista niin jännää ja erilaista, ettei paljon muuta "ohjelmaa(siis esim.huvipuistoja tms)" noilla reissuilla tarvittukaan.

     

    Suomen leirintäalueilla autot saa kyllä ajaa teltta-alueen viereen, muttei välttämättä ihan teltan viereen.

     

    muoks. vaipanvaihdot ym tehtiin pääasiassa teltassa kertakäyttösen alustan päällä, välineinä peppupyyhkeet ja ns.pesuvoide (tulee puhdasta ilman vettäkin).