jalapeno

Jäsen
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

About jalapeno

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Keski-Suomi
  1. En jaksanut selata koko ketjua läpi, niin en tiedä onko jo kysytty, mutta siis mihin perustuu, että lasta/lapsia ei saa ottaa mukaan ultratutkimukseen? Olin yllättynyt, että yksityisellekään ei saa ottaa. Meillä kun on täällä heikosti tukiverkkoja ja oltaisiin menossa alkuraskauden ultraan vasta, niin ei ihan tässä vaiheessa huvittaisi paljastaa syytä miksi tarvittaisiin hoitaja. Ja juu, isä kyllä on olemassa, mutta toki hän haluaa tulla mukaan. Mietittiin illalla miehen kanssa, että mitenkähän totaaliyh:t, joilla ei ole todellakaan ketään lapsia hoitamassa, käyvät ultrissa, jos kerta tällainen käytäntö on. Tai sitten me ollaan vaan vähän avuttomia.
  2. Kysäisenpä täältä, että kuinka pitkään esim. Manducalla voi kantaa esikoista selässä? Asettaako kasvava maha jotain rajoitteita vai kuunnellako vaan omia tuntemuksiaan tässä(kin) asiassa?
  3. Myöskin Pirkka-sarjan Toffee-tuutit on valmistettu Belgiassa eikä niissäkään ole mainintaa onko käytetty pastöroitua maitoa vai ei. Osaako joku sanoa? Olen mä niitä kuitenkin syönyt, kun tuli vasta kotona huomattua tuo juttu.
  4. ^ Joo niin mäkin kyllä olen ihan surutta syönyt kaikkea mistä ei ole erikseen sanottu. Söin sitten eilen myös tuota B&J:tä, vaikka mitään varmuutta asiasta ei ollut. Ihan vaan siksi, ettei miehen ois tarvinnut syödä yksin.
  5. Saako Ben& Jerry´s -jäätelöä syödä vai onko siinä käytetty pästöroimatonta maitoa, kun missään ei sanottu mitään?
  6. Joo, mä kanssa olen taantunut siinä mielessä, että puhun masusta (siellä tosin asuu ihan vaan vauva) ja käytän mammavaatteita. Tosin taantumista ja epämääräistä käytöstä mussa aiheuttaa myös koiranpennut ja joskus myös aikuiset koirat eritotet omat sessukat. Muuten kiellän olevani mitenkään erityisen höyrähtänyt ainakaan vielä (sekin aika saattaa tulla ), mutta ehkä se kuitenkin tällaisessa mullistavassa tilanteessa on ihan sallittavaa, että pää pehmenee eikä ota kaikkea niin vakavasti ja virallisesti. Ja toisaalta, virallisuus ei ole ollut iloni ennen raskauttakaan, että eipä tässä kyllä hirveästi mikään ole muuttunut. Esim. massu tai massukka mulla on ollut ennenkin ja raskaana olevat on käyttäneet mun puheissa mammavaatteita. Ja jos se kovasti alkaa keittämään tämä taantuminen, niin suosittelen lämpimästi vaihtamaan lueskelupaikkaa, täältä varmaan löytyy monta muutakin lahopäätä kuin curly ja minä. Ei kannata ottaa niin vakavasti.
  7. ^ Kyllä mulla ainakin horo&mulkeron mammahousuissa tuntuu olevan lahkeissa ihan yhtä paljon pituutta kuin normimalleissakin
  8. Meillähän kävi niin, että syksyllä 2008 jätettiin ehkäisy pois, mutta mitään ei kuulunut. Niinpä sitten viime vuonna loppuvuodesta hakeuduttiin terveyskeskuksen kautta lapsettomuustutkimuksiin ja jäätiin odottelemaan kutsua polille. Helmikuussa mentiin naimisiin ja poliaika olikin sitten heti kohta häiden jälkeen. Tutkimuksia kummempaa siellä ei vielä tuossa vaiheessa tehty, laittoivat vaan minut hormoniverikokeisiin, jotka siis pitäisi ottaa tietyssä vaiheessa kiertoa. Kävikin sitten niin onnellisesti, että kuukautiset eivät koskaan sitten alkaneetkaan, vaan olin raskautunut heti häiden jälkeen. Oli aika uskomatonta, kun molemmat oltiin jo henkisesti valmistauduttu mahdollisesti raskaisiinkin hoitoihin, mutta kai se vissiin tarvi vaan sen papin aamenen.
  9. Nyt esikoista odottaessa ollaan mietitty semmoista asiaa, että onko vaunut oikeasti välttämättömät vai pärjääkö kantoliinailemalla/reppuilemalla? Vai meneekö elämä hankalaksi, jos pitää vauvaa koko ajan kanniskella?
  10. Ihania masuja täällä. Näitä kuvia kun kattelee, niin mun maha on sen kokoinen kuin oisin vähintään viikolla 15, vaikka oikeasti viikkoja on nyt 7+3. Olisi ihan kiva tietää minkäkokoinen oikeasti olen, mutta kun kaikki ennen ja jälkeen syöty on kertynyt juurikin mahan seutuville.
  11. ^ Mulla sama! Mutta se kyllä välillä vähän ottaa aivoon, että pissalla joudun nyt jo ravaamaan puolen tunnin/ tunnin välein, vaikka en normaalia enempää juokaan. Mitähän se sitten on, kun kohtu oikeasti painaa virtsarakkoa? Joudun varmaan muuttamaan vessaan.
  12. Viime vuoden puolella kävin kävelylenkkien lisäksi useamman kerran viikossa juoksemassa koirien kanssa, mutta se sitten jostain syystä jäi.. Niin mitenkäs nyt, jos vaan olo sallii niin voinko aloittaa enää tässä vaiheessa harrastusta uudelleen, kunhan nuo tiet sulaa, vai onko se "turhaa" rääkkiä masuasukille ja elimistölle muutenkin. Viikkoja nyt siis tasan 7. Ja jos mitään estettä ei ole, niin kuinka pitkään sitten voin juoksennella turvallisesti vai niin pitkäänkö kun tuntuu hyvältä? Nyt siis liikunta on lenkkeilyä vähintään tunti päivässä, mutta muutakin olisi kiva tehdä.
  13. Hurjan paljon onnea kaikille pienistä suurista ihmeistä!
  14. Kyllä me saatiin kolmekin kuvaa mukaan. Kaksi oli alkiosta ja yksi sitten siitä raskauspussista. Tsemppia matkaan sitten sinne!
  15. Miehelle lunnollisesti kerroin heti testin tekemisen jälkeen. Maanantaina meillä on eka neuvola ja samana päivänä on mun toisella isoveljellä nimpparit, joten hänelle ajattelin noin niinkuin nimipäivälahjan muodossa kertoa, kun hänkin kuitenkin kertoi minulle ensimmäisenä silloinkuin he tyttöään alkoivat odottamaan. Vanhemmille ja muille sisaruksille ajateltiin kertoa ensi viikolla aprillipäivänä, niin nähdään kuinka moni luulee juttua pilaksi, kun epäilempä, että ainakin omat vanhempani ovat jo minun kohdalla luopuneet toivosta. Kavereille ja muille kerrotaan varmaankin sitä mukaa, kun ollaan heidän kanssaan tekemisissä.