siru

Aktiivijäsen
  • Content count

    389
  • Joined

  • Last visited

About siru

  • Rank
    Aktiivi
  1. Me aloitettiin maidolle altistus reilu viikko sitten raejuustolla. Ensin annettiin ihan pari raetta, ensin tuli hieman ummetusta ja kakka meni löysäksi, muttei kuitenkaan sellaiseksi allergiakakaksi mitä ennen oli, samoin yöt ovat olleet huudottomia. Koska noita meille selviä allergiaoireita ei oo ollut, niin ollaan päivittäin annettu raejuustoa, vähitellen nostaen annostusta niin, että pari päivää on annettu vajaa teelusikallinen. Tänään kakka oli sitten kiinteä (kuinka sitä voikaan ilostua kakasta ). En nyt vielä mitään voitontanssia aloita, mutta ainakin toistaiseksi näyttäisi siltä, että tyttö sietää jonkin verran raejuustoa. Ikää siis 1v6kk, ja virallisesti maitoallergia todettiin vuoden iässä (mutta melko varmasti on ollut allerginen ainakin 3kk ennen diagnoosia).
  2. Keijis, ootkin jo saanut hyviä kommentteja Neveniltä ja Korallikanukalta, mutta kerronpan vielä meidän tapauksesta... Tossa yläpuolella olinkin jo kirjoittanut, että meidän maitoallergia ilmeni juurikin löysänä kakkana ja yöhuutona/valvomisina, iho-oireita ei koskaan ollut. *avautuminen alkaa* Neuvolasta ei saatu mitään apua - päinvastoin. Koska mulla tai miehellä ei oo mitään allergioita, niin ei se maitoallergia kuulemma taivaasta tipahda, kakka nyt voi olla löysää ja uniryhmään vaan puhumaan miksei tyttö nuku, että pitäs jo alkaa opettaa nukkumaan. (Tyttö nukkui sitten elämänsä ekan täyden yön maidottomalla kokeilulla, sain kyllä istua käsien päällä etten neuvolaan soittanut, että nyt on tyttö opetettu nukkumaan jättämällä maito pois.) *avautuminen päättyy* Me käytiin allergiatesteissä siis yksityisellä ja testit olivat verikokeita. Niissä ei allergisoitumista maidolle näkynyt, mutta maitokokeilun perusteella (siis kun kakka vaihtui taas löysäksi ja yöheräilyt/huudot alkoivat) lääkäri totesi maitoallergian. Tosin mitään mustaa valkoisella ei olla tästä saatu... Aiheuttaako muuten hapanmaitotuotteet löysää kakkaa vai "pelkkä" maito? Sen verran vielä tuosta löysästä kakasta, että meillä se allergiakakka oli löysän lisäksi myös pahanhajuista (no ei tuo nytkään kukkasia kakkaa, mutta ei nyt niin pahanhajuista) ja sellaista, jota ei pelkällä vedellä huuhdottu kestovaipasta. Tytöllä tulee nytkin välillä löysempää (mutta ei enää montaa kertaa peräkkäin, vaan jos on ollut löysä kakka niin seuraava on yleensä kiinteä), ja sen pystyy kestovaipasta huuhtelemaan vedellä ja kun vähän hankaa, niin kaikki kakka on lähtenyt kankaasta. Allergiakakan kohdalla jo huhtelu oli vaikeampaa ja kun yritti kangasta hangata puhtaaksi, niin kakka vain levisi ja jäi kankaaseen, ellei heti käsin pessyt vaippaa sappisaippualla. Tää oli/on mulle sellanen ero, että tiedän varmasti, ettei tytön ruokavaliossa oo kaikki kohdallaan. Joten Keijis, ihan niinkun Neven tossa yläpuolella sano, että tosiaan lapsen äitinä tiedät parhaiten, mikä on normaalia! Mun mielestä siis ette oo todellakaan toimineet tyhmästi, ja vaikka nykyisin suositellaankin ettei mitään vältellä jos ei tuu todella pahoja oireita, niin kyllä mää ainakin mielummin valitsen normaalin kakan + täydet yöt sen sijaan, että lapsi itkee yöt mahakipua... En kyllä todellakaan ole mikään asiantuntija tai ammattilainen näissä allergia-asioissa. Lisätään nyt meidän tilanteesta se, että tytölle sopii nyt ainakin kauramaito ja soijajugurtti, joten helpottaa paljon. Kuukauden päästä aletaan testaamaan (hapan)maitotuotteita. Tosiaan kun mulla ei oo ikinä mitään allrgioita ollut (eikä miehellähään), niin tää on ollu meille aivan uutta ja yllättävän rankkaakin (vaikka ilmeisesti tää tytön allergia on sieltä lievimmästä ja helpoimmasta päästä). Joten todellakin paljon voimia kaikille, joiden perheessä on (maito)allergiaa
  3. Tuohon alkuosaan en osaa vastata, sillä meillä tilanne oli hieman erilainen ja otin lääkärin kehoituksesta maitotuotteet ihan normaalisti käyttöön. Tämä siis tehtiin sen takia, että ylipäänsä todettiin allergia. Meillä oli siis oireina huonot yöt ja maha löysällä, nämä oireet näkyivät tytössä vajaassa viikossa. Huonot yöt alkoivat parin yön kuluttua siitä, kun olin aloittanut maitotuotteet. Maha ei toiminut siihen vajaaseen viikkoon, ja kun toimi niin oli (taas) löysää.
  4. Meillä tytön allergian oireena oli jatkuva löysä uloste (ja huonot yöt), iho-oireita ei ollut ollenkaan. Ripulia ei ole ollut eikä kakka ole missään vaiheessa ollut vetistä. Tytöllä todettiin n. vuoden iässä maito- ja kananmuna-allergiat (kananmuna näkyi testeissä, maito ei mutta kokeilemalla se löytyi löysän kakan syyksi). Mutta meillä oli kiinteiden aloituksen yhteydessä kakka kiinteää ja muuttui löysäksi vasta sitten, kun aloiteltiin hapanmaitotuotteita. Neuvolan mukaan siis näillä oireilla ei ole allergiaa, apua saatiin vasta yksityiseltä. Nyt kun tytölle on löydetty sopiva maito kauramaidosta, uloste on muuttunut taas kiinteäksi. Mutta löysyyden lisäksi meillä oli kakka pahanhajuista ja niin tujua tavaraa, ettei pesussa lähtenyt kestovaipoista, ellei heti kakan tulon jälkeen esipessyt vaippaa sappisaippualla.
  5. ^^kiitos vastauksesta Hernyó Vaikka toki olisin toivonut ihan toisenlaista vastausta... Ilmeisesti siis kannattaa odotella, että oireet loppuvat kokonaan, ettei sitten sitä riisimaitoa tarvi montaa kertaa kokeilla.
  6. Ilmeisesti näiden allergioiden kanssa kaikki on mahdollista, mutta kysytään nyt kuitenkin, tietääkö kukaan tapausta, jossa lapselle olisi sopinut riisi, mutta riisimaito ei? Meillä kaikki ruokavaliotestailut junnailevat paikoillaan, kun tytön maha on vaan löysällä. Ilmeisesti johtuu siis siitä, että oon epähuomiossa syönyt jotain, missä on maitoa (olen kyllä mielestäni kaikki tuoteselosteet käynyt läpi...) Ajateltiin siis, että aletaan kokeilemaan tuota riisimaitoa, vaikka vielä on tuo mahaoire päällä, niin voisin lopetella imetystä. Tyttö kohta 1v3kk ja imetän vielä 3-4 kertaa päivässä. Mua on alkanut ahdistaa tää ruokavaliokokeilu, kun jos nyt syönkin tietämättäni jotain, mikä tekee tytölle oireita. Joten pikkurinsessa, ymmärrän sun tuntemukset, valitettavasti en vain osaa auttaa kun samankaltainen tilanne vasta ajatuksen asteella...
  7. Lueskelin pitkät pätkät tätä ketjua, ja olisi tämä pitänyt aiemmin löytää... Meillä tyttö sai tänään reilu 1v1kk iässä sekä kananmuna- että maitoallergiadiagnoosit. Meillä allergia on ilmeisesti vain suolisto-oireinen, sillä se ilmeni huonoina öinä ja löysänä kakkana. Iho-oireita ei koskaan ollut. Tosin kakka muuttui kiinteäksi kiinteiden aloituksen jälkeen, vasta hapanmaitotuotteiden aloituksen yhteydessä meni löysälle. Niin ja tyttö ei ole koskaan juonut (suostunut juomaan) korviketta, vaan imetän edelleen. Eli siis ainakin meillä tuli vain suolioireita äidinmaidon kautta. Neuvolasta ei tähän apua saatu vaikka pyydettiin päästä allergiatesteihin. Lääkäri oli sitä mieltä, että näillä oireilla ei mitään allergiaa ole, ja ainoa mitä neuvola olisi voinut tehdä, on kirjoittaa lähete uniryhmään keskustelemaan muiden perheiden kanssa, miksi tytöllä on univaikeuksia. Vieläkin savu nousee korvista kun vaan ajettelenkin asiaa... Yksityiselle siis mentiin, siellä tehtiin allergiakokeet ja samalla sekä minä että tyttö jouduttiin maidottomalle. Maidottoman kuurin 8. päivänä tytön kakka muuttui taas kiinteäksi ja neiti nukkui elämänsä ensimmäisen täyden yön. Parin viikon päästä kokeista saatiin tulokset, ja ne näyttivät vain kananmuna-allergian, ei siis maitoa ollenkaan. No, siinä sitten purettin mun maidoton, ja parin päivän päästä yöt oli taas huonompia ja tytön kakka löysää, joten saatiin sitten tällä perusteella maitoallergiadiagnoosi. Aloitin taas siis maidottoman (ja munattoman), nyt odotellaan, koska tytön kakka kiinteytyy. Sen jälkeen lähdetään testaamaan vielä erikseen mun ruokavalion kautta kananmunaa ja sen jälkeen soija/kaura/riisimaitoja. Meillä siis lääkäri ei nähnyt tarvetta erityiskorvikkeelle, kun tyttö on yli vuoden. Jos noi kauramaidot ym. sopii, niin sitten altistetaan tyttöä lehmänmaitotuotteille seuraavan kerran 1,5 vuoden iässä. Toivottavasti noi kasvipohjaiset maidot sopisivat tytölle, että voisi alkaa miettiä imetyksen lopettelua...
  8. Tässähän tulee ihan huono omatunto, kun olen surutta syönyt kaikkea, mitä ei erikseen neuvolan listassa kielletty... Mukaan lukien siis myös jalapenon mainitsema Ben&Jerry's -jäätelö. Googletin tästä hieman tarkemmin, ja valmistajan sivujen mukaan jäätölöä voi syödä. Tässä vielä linkki valmistajan sivuille, jossa todetaan Ben&Jerry's jäätelön soveltuvan raskaana oleville.
  9. Vaikka omaan synnytykseen on vielä reilusti aikaa, jotenkin automaattisesti ajattelen, että haluaisin opiskelijan mukaan. Mutta onko olemassa jotkut tietyt ajat (esim. marras-joulukuu, huhti-toukokuu), joilloin opiskelijat suorittavat näitä harjotteluita? Onko siis edes mahdollista saada opiskelijaa mukaan, jos la on syyskuun lopussa? (Erityisesti TAYSin tilanne kiinnostaa, ilmeisesti ainakin laura!:lla olisi tästä jotain tietoa..?)
  10. Ite olin reilun vuoden vähähiilihydraattisella ennen raskautta. Mikään puhdasoppinen karppaus mun ruokavalio ei ollut, kun söin aamuisin aina puuron, mutta perunaa, riisiä, pastaa tai leipää en ollenkaan. Kun tulin raskaaksi, mulle kävi samanlailla kun parille muullekin tähän kirjoittaneelle - se entinen ruoka vaan yökötti (pari kertaa lihan paisto pannulla päättyi oksennukseen..), ja oli pakko saada perunaa ja pastaa. Raejuustoa seltään pystyi syömään . Oon nyt yrittänyt pikku hiljaa siirtyä vähempiin hiilareihin, mutta en usko, että pystyn ihan entiseen palaaman raskauden aikana. Sillon reilu vuosi sitten, kun aloin vähähiilarisen ruokavalion, olo parani ja olin paljon energisempi ja vähemmän väsynyt. En sitten tiedä, johtuuko tosta hiilihydraattiseen ruokavalioon palaamisesta osa tästä väsymyksestä ja uupumuksesta (joo, kummatkin kuuluu normaaleihin rakausoireisiin, mutta tuntuu, että noi kummatkin on nyt jotain ihan uskomatonta).
  11. ^Kiitos paljon vastauksestasi, en olisi älynnytkään miettiä Aktiaa, kun olin mieltänyt sen vain pankiksi! Vakuutusehdot luettuani tämä vaikuttaa lupaavalta - pitänee laittaa tännekin tarjouspyyntö.
  12. Tähän asti (nyt menossa 14. viikko) ärsyttävintä on ollut se, etten ole pystynyt hoitamaan normaalirutiineita. Olen opiskelija, ja olenkin joutunut jättämään suuren osan kevään kursseista väliin, kun iltaisin en vain kykene tekemään mitään aikaa (tai aivoja) vaativaa. Kaikki lukuyritykset ovat jääneet maksimissaan tuntiin, kun etovaa oloa pystyy parhaiten välttämään makuuasennossa, mutta siinä mennään ojasta allikkoon, kun sitten alkaa heti nukuttaa. Kaipa sen energisen keskiraskauden pitäisi kohta alkaa .
  13. Miehelle kerroin heti tuloksen saatuani. Omille vanhemmilleni kerroin 8. viikolla ja mies omilleen 9. viikolla. Muutamalle ystävälle kerroin np-ultran jälkeen. Muut saavat itse huomata asian, tai jos sattuu erityisen sopiva tilanne, saatan itsekin asian paljastaa .
  14. Meillä kummankaan nimet eivät ole kulkeneet suvussa, eikä ajatuksena ole ainakaan ensimmäiseksi nimeksi antaa suvussa ollutta nimeä. Toiseksi nimeksi (jos tulokas on tyttö) periaatteessa tahtoisin antaa oman mummuni nimen, mutta nimi ei ole mielestäni kaunis. Sama juttu on mahdollisen pojan kohdalla, jolle periaatteessa tahtoisin antaa isäni ja veljeni toisen nimen. Mies ei halua suvussaan olleita nimiä.
  15. Minä taidan kuulua myös tänne . Teininä mulla oli ihan kohtalaisen hyvä iho, mutta nyt näitä näppyjä ja finnejä riittää senkin edestä... Otsa ja leuka ovat aivan karmeassa kunnossa.