Martsu-80

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Martsu-80

  • Rank
    Aloittelija
  1. Meillä on nyt mietinnässä toisen pojan nimi. Samaa alkukirjainta yms ei ole tulossa, mut nimi tulee olemaan suomalainen. Etunimessä 4 kirjainta ja toinen nimi pidempi. 2 nimeä annetaan vaan, koska vanhemmilla on kans. Tälläisillä "säännöillä" meillä mennään. (niin ja vanhimmalla muksulla on eri isä, siks ei oo tässä "säännössä" mukana)
  2. Esikoisesta en muista tulppaa nähneeni. Toisesta "räkäklimppi" putosi jalan päälle rv36+, synnytys käynnistettiin rv38+3. Kolmannesta isohko klimppi irtos rv36+6, limaa tuli päivittäin synnytykseen asti rv37+3.
  3. Viimisimmässä raskaudessa olin sairaalaan tullessa 2cm auki, ei kanavaa. (paria päivää aikaisemmin 1cm auki ja kanavaa sentti jäljellä) Auvautumisvaiheeseen merkattu ajaksi 1h24min.
  4. En oo yhdestäkään halunnu tietää etukäteen, on ollu jotain jännitettävää. 3 raskautta siis takana.
  5. Pikku kolmosen syntymä 14.3.2010 Aletaas suht alusta kertomaan tapahtumien kulkua, et saadaan tarinalle mittaa. 11.3 Torstai rv37 Limatulppaa bongattu 12.3 Perjantai rv37+1 Aika ulkokäännökseen polilla. Vaavi ei suostunut kääntymään. Tiistaiksi aika magneettikuvaan. Käännöksen jälkeen tuntui pieniä supistuksia säännöllisesti 4min välein. Kanavaa sentti jäljellä ja kohdunsuu sormelle auki. Illalla limatulppaa. 13.3 Lauantai rv37+2 Suht tuntuvia supistuksia illalla ja limatulppaa päivällä. 14.3 Sunnuntai rv37+3 Lähdin kauppareissulle n klo 15. Kaupan pihassa nousin autosta ulos ja kuului erittäin hento *poks*. Saman tien housut nilkkoihin asti märät. Iski paniikki. Istuin takasin autoon ja soitin ukolle et vedet meni ja hätänumerosta tilasin kyydin. Ambulanssi tuli 15.20 ei supistuksia. Lapsivettä lorisi koko ajan. Sairaalassa kerroin perätilasta ja toiveesta synnyttää alateitse, jos vaan mahtuu tulemaan. (kohdunsuu 2cm auki, kanava hävinny) Lantiota ei kuitenkaan oo viel kuvattu joten päätetään se tehdä röntgenissä. (pientä kiristyksen tunnetta alavatsalla) Röntgenistä sit saliin odottelemaan kuvauksen tulosta. Lupa alatiesynnytykseen tuli ja kätilö tarkisti kohdunsuun tilanteen 5cm auki, kello tais olla puol viis. Kyseli kivunlievitystoiveita ja yritti tyrkyttää edes ilokaasua. (supistuksia oli, mut ne ei viel ollu häiritsevästi kipeitä) Kolmeen supistukseen otin ilokaasua ja ilmotin kätilölle et tuntuu ponnistuksen tunnetta. Sit melkein samaan lauseseen totesin et "se syntyy NYT, ei pysty pidättämään". Makasin kyljelläni perätilan vuoksi. Kätilö soitti porukkaa paikalle ja käski mun kääntyy selälleen. Kuului vaan hätänen ääni "Täältä näkyy jalka!" (oikeesti tunsin kun jalka heilui osittain ulkona) Kämppä pelmahti täyteen porukkaa ja lääkäri sano et supistuksen tullessa saa ponnistaa, mut sit himmaat kun sanon. No mähän ponnistin. 3 kertaa ja poika oli jo ulkona. Sellanen pikatoimitus. Kätilö kysy synnytyksen jälkeen et koska säännölliset supistukset alko. Vastasin vaan etten tiiä. Ne oli säännöllisiä siinä vaiheessa vasta kun alko ponnistuttaa, muuten ne tuli ja meni oman mielensä mukaan. 1.vaihe merkattiin alkaneeks kuudelta. Ajat: 1.vaihe 1h24min 2.vaihe 1min 3.vaihe 9min Poika synty klo 19.25 3190g/49cm/pipo 35,5 pisteitä sai 9-9-9
  6. Ekassa ja tokassa puhkaistiin kalvot salissa. Kolmannessa poksahti kaupan parkkipaikalla. Vauva perätilassa, joten ei ollu muuta mahdollisuutta kuin istua takasin autoon odottelemaan ambulanssia. Penkki onkin sit kivassa kunnossa. Vielä synnärilläkin tuli tulvimalla, et oli ihan hyvä etten sinne kauppaan sit kerinny.
  7. Tässä viimisimmässä synnytyksessä nopeus ja kivuttomuus. Aikasemmat kaksi on käynnistettyjä ja tää oli eka "luomu"lähtö. Koko synnytyskin oli sit melkein luomu, 2 henkäystä ilokaasua. Ainoot kipeet supistukset tuli just ennen ponnistusta ja ponnistusvaihe sattui. Koko touhussa meni aikaa 1h 24min ja ponnistusta kesti 1min.
  8. Ekasta raskaudesta tuli kiloja 12, en muista tarkkaan missä vaiheessa lähti mitäkin. (aikaa kohta 12v) Tokasta olin synnärille mennessä -9kg lähtöpainosta. Raskaudiabetes ruokavalio laihdutti. Synnärillekkin jäi viel 4kg, mut paino on noussu siitä vuosien mittaan. Mulle kertyi raskauskiloja 4 tästä kolmannesta raskaudesta. Raskaudiabetes-ruokavalion ansiosta ei onneks enenpää, kun tota elopainoo on muutenkin kiitettävästi. Synnärille "jäi" 7kg ja imetyksen ja ruokavalion avustuksella on lähtenyt 1kg. En laihduta kun imetän, mut laihdun väkisin.
  9. Esikoisen synnytys kesti 5h 11min, käynnistetty. Toisen synnytys kesti 2h 56min, käynnistetty. Kolmannen synnytys kesti 1h 24min, käynnistyi vesien menolla.
  10. 3 alatiesynnytystä. Viimeinen perätilassa, mut mahtui hyvin alakautta.
  11. Esikoinen käynnistettiin rv 40+2, pojalla lisälyöntejä sydänäänissä. Toinen käynnistettiin rv 38+3, raskausdiabetes. Kolmas käynnistyi vesien menolla rv 37+3.
  12. Esikoisesta painoarvio ultralla rv40+2 3,6kg, synty samana päivänä ja painoi 3,2kg. Toisesta painoarvio rv38+3 3,8kg, synty samana päivänä ja painoi 3660g. Kolmannesta painoarvio rv37 3,5kg, synty rv37+3 ja painoi 3190g.