SemiRiina

Jäsen
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

About SemiRiina

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Meillä kokeiltiin päikkäreitä ilman vaippa, koska päikkärivaippa on ollu oikeastaan jo kuukausia kuiva. Pesin sitten lakanat ja kosteussuojan ja pyyhkeen.. ei onnistunut ei. Nyt vielä univaipat käytössä, muuten kuiva. Pikkuveljen ristiäispäivänä sattui kyllä vahinko, kun ei malttanut pöntöllä käydä.
 2. Mä suosittelen aloittamaan vilja/liha kokeilut aamusta/lounasaikaan, ettei yö mene kovin rikkonaiseksi, jos jotain mahavaivaa tulee. Sitten kun huomaa, ettei ongelmia ole niin sitten siirtää myöhemmäksi/iltaan.
 3. Meillä tyttö on nyt 2v5kk ja ollaan nyt viikon verran oltu ilman vaippaa. Unilla on vielä vaippa, mutta päikkäreillä on jo pitkään ollut tyhjä vaippa. Öisin (nukkuu noin 19:30-6:30)tekee alku yöstä pissin vaippaan, mutta loppuyön on pissimättä. Viime yönä mummilla ollessa olivat käyneet vielä klo 21 aikaan pissillä ja aamulla oli ollut tyhjä vaippa. Vahinkoja on sattunut yllättävän vähän. Vielä toki muistutellaan aika ajoin pissille menosta, mutta tyttö ilmoittaa myös itse pissihädästä. Kakasta tyttö on ilmoittanut jo pitkään ja tehnyt sen pottaan/pönttöön. Kimmokkeen vaipattomuuteen antoi se, että mummo ja ukki toivat uusia hienoja pikkareita ja se, että pikkuserkkukin on vaipaton (pari viikkoa aikaisemmin jätti vaipan pois).
 4. Mä voisin jo haluta tuonne osastolle tositoimiin. Käytiin siellä tutustumassa jo huhtikuun alussa ja hienot oli tilat. LA olisi 2 viikon päästä ja halu luopua mahasta on kova. Tuon mein tutustumiskeikan jälkeen on ainakin kulku osastolle muuttunut. Tutustumiskäynnillä mentiin sinne vielä vanhaa kautta, mutta nyt sieltä takaa omasta G-siiven ovesta raksatyömaan keskeltä.
 5. Onko kenelläkään ollut ennen synnytystä aivan totaalista väsymystä? Mä oon nyt sunnuntaista asti ollu aivan poikki. Saan omasta mielestäni nukuttua ihan ok ja päikkäreitäkin olen nukkunut, mutta aina vaan väsyttää.. Rv:t tänään 38+1 ja toista lasta odotan. Viikko sitten kohdunkaula pehmeä, kiinni ja 3cm, mutta silti lääkäri epäili, että tulisi ennen LA.
 6. Mä oisin halunnu epiduraalin, mutta olin jo 8cm auki, joten en sitä saanut. Laitettiin kuitenkin lääkäri hakuun, että saisin kohdunkaulan puudutteen, mutta enpä sitäkään ehtinyt saamaan..
 7. Meillä oli vielä jokin aika sitten suihkussa käydessä lattialla ihan Jyskistä (muistaakseni) ostettua liukuestettä. Siinä sitten mein typy seisoi ja nautti suihkusta. Suihkuttelun jälkeen aina kannettiin pukuhuoneen puolelle. Nyt ei enää tuota liukuestettä tarvita.
 8. Oisko kellään jo kokemusta uudesta synnytysosastosta?
 9. Meillä on ollut vaihtelevaa tämä päiväunien nukkuminen aina tuosta 1v7kk asti, nyt tyttö 2vee. Toissa viikkolla ei nukkunut ollenkaan unia, ei edes viereen nukahtanut. Sitä ennen nukahti "mua nukuttaessa" viereen 5min-1 tunnissa. Ja nukkui kyllä 1,5-2h. Omaan sänkyyn ei mitään toivoa saada nukkumaan itse. Yöllä nukkuu noin 12h, välillä tulee mein väliin (kävelee itse omasta huoneesta). Iltaisin mies lukee sadun ja nukuttaa tytön. Neuvolassa otin asian puheeksi. Terkka sanoi, että 2vee tarviaa päiväunet, mutta ei mitään neuvoja osannut antaa. Lääkäri sanoi, että jotkut vaan lopettaa päiväunet noin 2vee. Meillä tyttö kyllä tarvitsee päikkärit, koska ilman niitä on iltaisin todella kränänen.
 10. Me annetaan varmaan 1-3 lahjaa mein tytölle (1v10kk jouluna). Kirjoja oon jo ostanut alesta. Niistä tyttö tykkää, joten voi olla, että saa jo ennen joulua. Sitten mietitiin leikkihellaa/keittiötä.
 11. Meillä luovuttiin tutista noin vuosi sitten, joten se ei ole syynä. Nyt on mennyt jo vähän paremmin. Maanantaina tuli vain kerran pois sängystään ja nukahti sitten itse (nukkui 1,5h). Eilen tuli kerran pois sängystä, mutta ei huoneestaan. Tosin paiskasi oven kiinni. Suuttui?! Mutta meni itse takaisin ja nukkui reilu 2h. Tänään sitten mun pitikin hytkyttää pepusta ja pitää kädestä, että suostui nukkumaan. Ei tullut ollenkaan pois sängystää, mutta itki niin pitkään, että oli pakko mennä lohduttamaan. Sisi - toivottavasti teillä ja meillä pian taas mentäisiin ihan vanhan kaavan mukaan eli helposti!
 12. Meillä ei hampaiden pesu onneksi ole suurempaa itkua aiheuttanut, mutta suun auki pysyminen on ollut ongelma. Nyt ollaan kyllä päästy siitäkin. Äiti tai isi aina kuuntelee, että kuuluko rahinaa ja kovasti kehutaan, kun kuuluu ja tyttö on innoissaan.
 13. Mä oon ihan pulassa. Mein neiti ei halua enää nukkua päikkäreitä. Ikää siis tuo 1v7kk. Vielä kuitenkin päikkärit tarvitsisi, on muuten niin kränänen koko illan. Kaikki alkoi viikko sitten.. olin koko lauantain poissa ja miehen kanssa ollessa päikkäreille meno oli hankalaa. Normaalisti siis jäi kiltisti isojen tyttöjen sänkyyn itsekseen höpöttelemään, jolloin uni sitten jossain vaiheessa tuli. Viime sunnuntaina ei nukkunut päikkäreitä ollenkaan. Ja maanantaina vain hirmuisen huudon jälkeen. Silloin istuin sängyn laidalla niin, ettei tyttö päässyt pois. Tiistaina meni 1,5h, että nukahti (piti istua laidalla), ke ei nukkunut ollenkaan (ei edes rattaisiin). Torstaina taas 1,5h uuvvutuksen jälkeen ja pe mummi nukutti viereen. Mutta tänään... mies vei päikkäreille ja tyttö jäi sänkyynsä, tosin vähän itkien, mutta ei kuitenkaan tullut pois. Meuhkasi 30min ja nukahti. Tuossa tausta. Päikkärit siis tyttö vielä selkeästi tarvitsee, mutta mitä mä teen. Onko tää jotain protestointia mun viime viikon lauantain menoa vastaan? Vai pitääkö yöunia vähän lyhentää, että päiväksikin riittää unia. Yöt kuitenkin nukkuu pääsääntöisesti hyvin. Tosin pari viime yötä on pitänyt jossain vaiheessa ottaa viereen (oon ite ollut liian väsynyt istuakseni sängyn vieressä pitkään). Tyttö käy yöunille noin klo 19:30-19:45 ja herää 7:00-7:30. Iltaisin tyttö vaatii nukutuksen kuten aina, eli laulua ja silittelyä. Päivällä nyt vaan esittää kaikki osaamansta temput. muoks. korjasin otsikon
 14. Tuo kidiuksen makeuttamaton päärynämehu on muuten makeutettu aspartaamilla..
 15. Mites on aspartaamin kanssa? Ostin mein tytölle Marlin trip-mehuja, sokeritonta. En sitten kaupassa tarkemmin ajatellut, että millä se on makeutettu. Eihän tyttö (ikää vähän vajaa 1 1/2 vuotta) niitä joka päivä tietenkään juo, eikä edes sitä 2dl kerralla.