tintus_81

Rekisteröitynyt
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

About tintus_81

  • Rank
    Aloittelija
  1. Moikka.. Siis ihan mielenkiinnosta laitan tällästä kyselyä päälle, kun huolestuttaa rokotteen ottamisen vaikutus kohdussa olleeseen vauvaan. Meillä ei ollut ongelmaton raskaus ja nyt odotellaan perinnöllisyys-polille menoa. Kesäkuussa syntyneelle pojallemme haetaan jotain diagnoosia/syndroomaa johon kuuluu lyhyet raajat ja sydänvika (VSD). Eihän se välttämättä ole sen rokotteen syytä, mutta... Eli jos teillä on ollut jotain ongelmia raskaudessa tai lapsesta löydetty jotain "erikoista" ja olette ottaneet viime talvena sikainfluenssa rokotteen, niin laittakaa viestiä..
  2. Onko kenenkään vauvaa huomattu pieneksi jo raskausaikana? Mulla rv 33+1 ja vaavin painoarvio 1560g. Vaavilla on lyhyet raajat, joten taitaa olla vaan toiveajattelua että kyseessä on "vaan" SGA-vauva. Kromosomit tsekattu, kaikki ok.
  3. emy: Reisiluu jätättää kolmisen viikkoa, olkavarsi nelisen viikkoa. Venetia: Taysissa ollaan asiakkaana, ja oon kyllä muuten olla ihan tyytyväinen saamaani palveluun, mutta tuo että kukaan ei sano mitään, eikä ota mitään kantaa, alkaa ärsyttää suuresti. Kyllä mulle ihan terve maalaisjärki sanoo ettei vauva synny lyhytraajaisena ihan muuten vaan ja olenkin henkisesti valmistautunut siihen että poitsulla on jotain "vialla", toivoisin vaan että mekin päästäisiin johonkin perinnöllisyystutkimuksiin, niin mun miehenikin ehkä saisi aikaa valmistautua mahdollisiin ongelmiin.. Hän on siis virolainen ja vaikka osaakin suomea melko hyvin, niin tälläiset lääketieteen termit on on vaikeita selittää.. Taitaa vaan olla nuo tutkimukset sen verran kalliita että niistä saa sit alkaa tappelee ennen kuin niitä saa.. :/ Ja tietysti tärkein asia minkä haluan tietää on juuri se, että onko poika mahdollisesti niin vakavasti sairas, ettei ei ole juurikaan toivoa vauva-arjesta. No ehkäpä kahden viikon päästä saadaan tietää jo enemmän.. tai sit ei...
  4. Esikoinen sai nimen Eetu, koska me emme miehen kanssa tienneet ketään Eetua ja ajateltiin että se ei tule vastaan ihan kaikilla... no.. se olikin sit 2004 syntyneiden suosituin nimi.. Koko nimeltään hän on Eetu Viljami Harrinpoika ja pari kuukautta pojan ristiäisten jälkeen oli lehdessä ilmoitus kastetuista kaksospojista joista toinen oli Eetu Valtteri Harrinpoika ja toinen Eero Viljami Harrinpoika... No, onneksi sukunimi on niin harvinainen ettei ainakaan toistaiseksi ole yhtään samannimistä koko suomessa.. Masussa kasvavalle kuopukselle on nimi valmiina, ja se ei todellakaan ole ihan niitä yleisimpiä, vaikka ihan perus-suomalainen nimi onkin.. Paljon nimiä meni hylkyyn ihan vaan sen takia etten tykkää!! Ja myös sen takia että tuntee jonkun samannimisen ääliön...
  5. Moikka... Vähän päivitystä tilanteeseen.. Eli... kävin eilen taas kontrollikäynnillä äitiyspolilla ja poika oli painoarvioltaan 1030g, eli oli kasvanut n. 200g/viikko.. Pitkät luut ovat edelleen jäljessä (en siis muuta odottanutkaan), tosin nyt reisiluu oli ottanut ihan pikkusen kiinni, mutta vastaavasti olkavarsiluu jäänyt lisää jälkeen.. Oli eri lääkäri kuin aiemmin ja ilmeistä näki heti huolestumisen ja hän soittikin ylilääkärille kysyäkseen, että mitä tehdään.. en tiedä mitä mielessä oli, mutta ylilääkäri sanoi että kontrolli (yllättäen) kahden viikon päähän.. en saanut edelleenkään mitään uutta tietoa, tai oikeastaan yhtään mitään irti siitä lääkäristä.. :/ No näillä mennään taas eteenpäin..
  6. Moikka.. Olin rakenneultrassa rv 20, missä paljastui että vauva oli hivenen pieni raskausviikkoihin nähden. Lakimitta jätätti viikon ja pitkät luut kaksi viikkoa. Sain kontrolliajan kahden viikon päähän, missä tulos oli että lakimitta edelleen jäljessä n. viikon, pitkät luut jätätti kolme viikkoa. Suositeltiin tehtäväksi lapsivesipunktio, mikä tehtiinkin heti. Tulokset kolmen yleisimmän häiriön osalta tulivat kolmessa päivässä, niissä ei mitään joten seuraavalle viikolle ajateltu raskauden keskeytys jäi pois. Loput tulokset tulivat noin kolmessa viikossa, kromsomit ovat normaalit. Uudella kontrollikäynnillä, joka oli siis viime tiistaina, rv 26+4, todettiin että pitkät luut jätättävät edelleen kolme viikkoa, lakimitta sen sijaan on normaali. Lääkäri sanoi että se voi johtua niin monesta eri syystä, ettei halua lähteä spekuloimaan.. Ymmärrän toki hänen kantansa, mutta mulla on nyt edessä elämäni pisimmät kolme kuukautta. Onko kenelläkään samoja kokemuksia, ja jos on, niin mitä? Kärsin voimakkaasta pahoinvoinnista rv 12 alkaen ja elin käytännöllisesti katsoen mansikkakeitolla ja piimällä 1,5kk. Syy pahoinvointiin oli raskaus-diabetes ja heilahtelevat verensokerit. Sain insuliinin rv 20 ja enää ei pahoinvointia ole ollut. Vaavi oli kyllä todella huonolla ravinnolla, mutta koska ravinnon saanti on korjaantunut seitsemän viikkoa sitten, eikö kasvun olisi pitänyt jo tasaantua?? Ja olen ymmärtänyt että heikko ravinto vaikuttaa sikiöön kokonaisvaltaisesti, ei pelkästään pitkiin luihin. Onko kuitenkin mahdollista että reisi- ja olkaluu ottavat vielä puutuvat sentit kiinni, vai onko kyse todellakin jostain syndroomasta. Meidän vauvalla ei siis ole mitään muita softmarkereita kuin nämä lyhyet pitkät luut. Netistä olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta ainoa oireistoon sopiva olisi akondroplasia, mutta siinä on kyse neljännen kromosomin muutoksesta tjs. En saa mistään mitään tietoa, kun kukaan ei halua ottaa kantaa, tai ei tiedä. Vastauksiksi saan vain että "ota päivä kerrallaan" tai "koita olla ajattelematta asiaa". Pikkusen helpommin sanottu kuin tehty.