cloudberry

Aktiivijäsen
 • Content count

  718
 • Joined

 • Last visited

About cloudberry

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 12/11/82

Recent Profile Visitors

2269 profile views
 1. Moni on tämän aloituksen lukenut, mutta eikö kenelläkään ole aiheesta mitään kommentoitavaa? Olisi niin mukava keskustella tästä mielenkiintoisesta aiheesta!
 2. Onko kenelläkään kokemusta Natural Cycles -ehkäisysovelluksesta? Se on siis kännykkään ladattava sovellus, johon syötetään joka aamu ennen sängystä nousemista suusta mitattu lämpötila tarkalla kuumemittarilla. Lämpötilahan nousee ovulaation jälkeen. Sovellus oppii muutamassa kuukaudessa tunnistamaan jopa epäsäännöllisestä kierrosta ovulaation. Parhaimmillaan sovellus näyttää kierrossa vain 6 päivää, jolloin ei voi harrastaa seksiä ilman ehkäisyä. Muut päivät ovat sitten turvallisia. Sen kerrotaan olevan oikein käytettynä yhtä tehokas ehkäisykeino kuin pillerit. "Natural Cycles perustuu uniikkiin algoritmiin, joka ottaa huomioon kaikki tärkeät tekijät, kuten kehosi lämpötilan, siittiöiden selviytymisen, lämpötilanvaihtelut ja epänormaalit kierrot. Sovellus ei ainoastaan tunnista ovulaatiopäiviä ja kiertosi eri jaksoja, vaan tarjoaa myös tarkkoja ennusteita tulevista kierroista." Tekisi kovasti mieli tätä kokeilla, kun en hormonaalista ehkäisyä halua käyttää, mutta hieman jännittää, kun on niin uusi ja Suomessa vähän tunnettu juttu. Meillä on lapsiluku täynnä, joten sterilisaatiokin olisi mahdollinen. Siinä kuitenkin mietityttää ongelmat, joita monille on siitä tullut. Ja toisaalta, jos tulisin vielä raskaaksi jonkun ehkäisyn pettäessä, niin lapsi pidettäisiin. Tutkikaahan asiaa, ja kertokaa, mitä mieltä olette!
 3. Meillä on Carenan double swing tuplat ja vauva 4kk matkustaa siinä kovassa kantokopassa. Nyt huomasin, että kopan alla jalkopäässä olevista muovisista "kiinnikejutuista" yksi on katkennut. Isommat lapset oli ilmeisesti mummun heitä hoitaessa leikkineet kopassa lattialla ja siinähän ne kiinnikkeet helposti katkeaa. Kyllähän tuon kanssa pärjää ja sen saa edelleen kyllä kiinni, mutta oltais viimeistään parin kuukauden päästä myyty koppa pois, kun isokokoinen vauva ei siihen enää kohta mahdu. Ostaako sitä enää kukaan, kun on vähän rikki...Nuo kiinnikkeethän on ruuveilla tai vastaavilla kiinni eli nyt kysynkin, että tietääkö joku, saako noita alla olevia kiinnikkeitä ostettua jostain? Googlella en äkkiseltään löytänyt.
 4. Päivittelen tänne nyt vielä viimeiset tiedot. Olen nyt käynyt tuolta rv 15 lähtien lähes joka viikkon äitiyspolilla kontrollissa ja tänään, rv 25+1 oli viimeinen ultra siellä. Kaikki on ollut joka kerralla hyvin, vauvalla ei merkkiä anemiasta tai mistään muustakaan poikkeavasta. Tietämättäni sairastamastani parvorokosta siis selvittiin pelkällä säikähdyksellä!
 5. Väliaikatietoja. Nyt rv 17. Olen käynyt nyt pari kertaa äitiyspolilla kontrollissa ja kaikki ollut vauvalla tähän mennessä hyvin. Kasvaa hyvin, ei näy turvotuksia eikä muutakaan ihmeellistä. Näitä kontrollikäyntejä on nyt sitten viikon, parin välein aina rv 24 saakka. Luottavaisin mielin olen ja uskallan nauttia raskaudesta. Istukka mulla on etuseinämässä, joten liikkeitä olen tuntenut vasta ihan pari kertaa tuolta vatsan sivulta. Liikkeiden päivittäinen tunteminen auttaisi kyllä vielä paremmin luottamaan siihen, että vauvalla on kaikki hyvin.
 6. Tänään sain verikokeiden tulokset ja niistä selvisi, että olen sairastanut parvorokon lähiaikoina. Rv 14+5 tällä hetkellä. Verikokeiden otosta jo kolme viikkoa. Mitään syytä epäillä parvotartuntaa ei ollut, joten en edes soittanut kokeiden tuloksista. Itsellä ei ole ollut mitään oireita ja lapsillakin korkeintaan nuhaa.Tänään vasta neuvolassa tulokset selvisivät. Onneksi oli lääkärineuvola juuri tänään vuorossa, niin lääkäri ultrasi ja vauvalla ei näkynyt mitään turvotusta tai muuta anemiaan viittaavaa. Nyt tulee sitten kutsu äitiyspolille ultraseurantaan. Jotenkin en osaa hirveästi asiaa stressata. Luulis, että olisi jo mennyt kesken, jos meinaa. Ja kun mitään turvotustakaan ei näkynyt. Toivottavasti tämä on nyt ihan vaaratonta ja saan pian huokaista helpotuksesta. Hullua tässä on se, että työskentelin ennen esikoista 5 vuotta päiväkodissa ja silloin ei ole tartuntaa tullut. Nyt sitten kolmannessa raskaudessa vasta ja juuri alkuvaiheessa...
 7. Mun alkoi tehdä ihan hirveästi mieli salt & vinegar -sipsejä ja löysinkin niitä Estrellan valmistamana. Mietinpä vain, onko tuo viinietikka ihan turvallista raskausaikana? Suolaiset sipsit eivät tietenkään tee hyvää koskaan saati sitten raskaana ollessa, mutta auttavat niin hyvin tähän etovaan oloon.
 8. Täällä ongelmia 7kk:n ikäisen tytön imetyksen kanssa. Täysimetin tyttöä 5,5kk ja sen jälkeen otin aika reippaasti soseet ja puuron käyttöön, kun tyttö kasvoi aika hitaasti (sekä pituus että paino). Vielä pari viikkoa sitten tyttö joi rintaa jopa 8-10 kertaa päivässä (joista yöllä lähes puolet kerroista) aamu- ja iltapuuron sekä kahden kasvissoseaterian lisäksi. Nyt ei ole viikkoon meinannut suostua päivällä imemään kuin pari kertaa, tänään ei oikeastaan ollenkaan (ihan vähän nukkumaan mennessä). Ollut kipeänä juuri ja nyt on maistunut ruuistakin vain hedelmäsoseet. Vettä joisi nokkamukista vaikka kuinka, on ollut ruokajuomana kiinteiden aloituksesta lähtien. Miten ihmeessä saan tytön juomaan taas rintaa? En haluaisi lopettaa imetystä vielä ainakaan puoleen vuoteen. Toivon todella, että nyt yöllä taas suostuu juomaan maitoa. Unissaan on tähän asti onneksi onnistunut. Tyttö ei ole saanut koskaan siis korviketta eikä rintamaitoakaan muuta kuin rinnasta. Tänään tosin kokeilin pumpata käsin puoli desiä ja tarjosin samasta nokkamukista, mistä juo aina vettä, mutta ei kelvannut millään. Onkohan tässä vielä toivoa, että johtuisi vain tästä nuhasta ja kuumesta tämä lakkoilu, vai meinaako tyttö kokonaan itsensä vieroittaa?! Kiinteiden vähentäminen on tietenkin yksi keino, mutta nyt kipeänä ei ole niitäkään juuri syönyt, niin luulisi, että maito maittaa, mutta kun ei. edit. lisäilen vielä, että hampaita on kaksi tullut viimeisen kuukauden aikana ja ne otti tosi koville. Sormet on koko ajan suussa, joten voi olla uusiakin hampaita tulossa. Varmaan tämäkin voi vaikuttaa olotilaan ja juomisiin ja syömisiin.
 9. Ihan hassu kysymys, mutta pitääkö synnytyksessä mukana olevalla miehellä olla SEKS:ssä omat sisäkengät vai voiko olla ulkokengillä? Muistaakseni TAYS:ssa piti olla, jos nyt en ihan väärin muista.
 10. poistin
 11. No joo, kävin sit yksityisellä ja edelleen oli tuo paksu limakerros kohdussa. Sain Terolutit ja toivottavasti niillä kuukautiset alkaa ja hormonitoiminta lähtee taas pelaamaan. Haluaisin niin päästä jo yrittämään uutta raskautta. Arveluttaa vaan kovasti noiden Terolutien mahdolliset sivuvaikutukset. En suostu hormonaalista ehkäisyäkään käyttämään, kun tekivät mut ihan hulluksi. Näitä nyt pitäisi syödä vain 2 viikkoa, että toivottavasti ei mitään kamalia oireita tule.
 12. Kävin tänään yksityisellä gynekologilla ja edelleen kohdussa oli paksu limakerros. Vuotoa ei ole ollut enää yli pariin viikkoon. Sain nyt sitten Terolut-kuurin, 2 viikkoa syön niitä ja toivottavasti kuukautiset sitten tulevat ja tuo limakerros samalla poistuu, että pääsee taas yrittämään vauvaa. Arveluttaa vaan nuo Terolutien mahdolliset sivuoireet, kun en suostu hormonaalista ehkäisyäkään käyttämään sivuoireiden takia.
 13. En nyt jaksanut ihan koko ketjua lukea, mutta pitäisikö lääkkellisen tyhjennyksen yleensä toimia? Mulla siis alkoi spontaani keskenmeno rv 8, 3 viikko sitten. Kävin ultrattavana viikonlopun jälkeen ja jäljellä oli enää paksu limakerros, minkä takia ottivat mut osastolle. Sain 3 kertaa 2-3 cytotec-tablettia ja pääsin illaksi kotiin. Vuoto oli tosi runsasta. Vuotoa kesti viikon ja sen jälkeen on pari kertaa yhdynnän jälkeen tullut vähän vuotoa. Nyt ei moneen päivään kuin välillä ihan vähän rusehtavaa vuotoa, mutta ei ole tarvinnut käyttää edes pikkuhousunsuojaa enää. Ohjeeksi sain vain tehdä viiden viikon päästä (juhannuksen jälkeen) raskaustestin, mitään jälkitarkastusta ei ole. Tein jo pari päivää sitten raskaustestin, ja näytti plussaa, vaikka tosiaan vuotoa ei enää ole tullut. Kohtu ei siis ilmeisesti ole tyhjentynyt. Jostain luin, että ekojen kuukautisten mukana voi tulla loput ulos eli voiko siis ovulaatio ja kuukautiset tulla, vaikka kohtu ei olekaan vielä tyhjä? Tarkoituksena on odottaa ne yhdet kuukautiset ja sitten jatkaa vauvan yritystä. Ärsyttää vaan, jos niitä kuukautisia ei kuulu ja kohtu ei tyhjene jne. Mietin, että pitäiskö käydä yksityisellä tarkastamassa tilanne. Jos teen juhannuksen jälkeen taas testin ja näyttää edelleen plussaa, niin sitten kai joudun varmaan kaavintaan, vai mikäköhän on käytäntö. Ja sitten kestää taas ties kuinka kauan, ennen kun kuukautiset tulee ja pääsee yrittämään uutta raskautta. Anteeksi tää valitus, mutta pakko purkaa. Toivon nyt, että kuukautiset tulis reilun kuukauden päästä km:stä, niin kuin tuli edellisessä km:ssäkin (silloin kaikki tuli tosin ilman lääkkeitä tai kaavintaa ulos) ja että raskaustesti näyttäisi juhannuksen jälkeen negaa.
 14. Mulla alkoi 2 viikkoa sitten rv 8 punainen vuoto ja keskenmenohan se oli. Oli just perjantai-iltapäivä ja kävin sitten vasta maanantaina lääkärissä ja "vauva" oli jo tullut kokonaan pois. Jouduin jäämään osastolle lääkkeelliseen tyhjennykseen paksun limakerroksen takia. Vuotoa kesti tyhjennyksen jälkeen 6 päivää ja sitten loppui. Oltiin sitten vuodon loputtua jo pian yhdynnässä miehen kanssa, kondomia käytettiin. Sen jälkeen tuli pientä vuotoa hetken. Taas pari täysin vuodotonta päivää ja jälleen yhdynnän jälkeen edellistä kertaa enemmän vuotoa. Onkohan nyt niin, että kohtu ei sitten olekaan vielä tyhjä? Pitäisköhän sitä ottaa yhteyttä lääkäriin? Ohjeeksi sain sairaalasta vain tehdä viiden viikon päästä tyhjennyksestä raskaustestin, ei mitään jälkitarkastusta. Toiveissa ois kuitenkin uusi raskaus seuraavien menkkojen jälkeen, mutta jos kohtu ei ole edes tyhjentynyt, eikä tyhjenekään varmaan kuin yhdyntöjen jälkeen aina vähän, niin eipä se uusi raskaus varmaan kovin helposti tässä ala. Jos jollakin on kokemusta tai muuten neuvoja, niin kiitos!
 15. Ensimmäinen km rv 6-7, kaikki tuli itsestään pois. Vuoto kesti pari viikkoa. Toisen kerran alkoi vuoto rv 8. Kävin lääkärillä ja sain lääkkeellisen tyhjennyksen. Juhannuksen jälkeen täytyy tehdä itse raskaustesti, josta pitäis selvitä, onko kohtu tyhjä. Toivottavasti näyttää negaa.