lumppa

Aktiivijäsen
  • Content count

    382
  • Joined

  • Last visited

About lumppa

  • Rank
    Aktiivi
  1. Jos jollain on kiinnostusta, niin minulla on lähdössä myyntiin ihanat punaiset Mutsyn urban riderit, sekä vaunut että ratasosa. Todella hyväkuntoiset, olleet käytössä yhdellä lapsella. Laita yksityisviestiä, jos nämä kiinnostavat
  2. Onnea hurjasti Blixen. Jos vielä käyt tässä ketjussa, niin kertoisitko, että tuliko teillä millaisesta kierrosta tuo plussa? Oliko esim lääkitys millainen? Itselläni alhainen AMH ja melko korkea FSH.
  3. Kiitos vastauksista. Tämä auttoi taas eteenpäin. Eli on jostain ruvettava säästämään noita lääkkeitä varten, jee jee!
  4. Sarjassamme tyhmät kysymykset, mutta maksaako julkisella tehty ivf vain sen poliklinikkamaksun + lääkkeet? Ja mitä hintaluokkaa ne lääkkeet yleensä mahtaa olla?
  5. Mites Kuopion suunta, onko kenelläkään kokemuksia, kuka siellä ois hyvä lekuri tai hyvä klinikka?
  6. Talvityttö: Mulla on viimiset 10 vuotta ollut aika niukka vuoto ja kestänyt vain 3-4 päivää. Mutta nyt sektion ja kaavinnan jälkeen niukentunut entisestään ja menkat kestää 2 päivää. Mutta toki ikäkin vaikuttaa, kun olen jo 40. Limakalvo oli viimeks ultrassa just ovulaation aikoihin 5mm. Taitaa olla niin, että tässä hommassa kävi nyt niin, että se juna meni jo.
  7. Blixen: ei oo kyllä mukavaa tää lyhyt luteaalivaihe, joka kerta ärsyttää yhtä paljon, kun menkat alkaa ns. liian aikaisin. Tulee ihan sellainen olo, että voiko sinne mikään koskaan ehtiä kiinnittyä, kun tuo kierto (ja luteaali) on niin lyhyt. Mulla luget ei ainakaan tässä ekassa kierrossa tehneet mitään mainittavia sivuoireita, finnejä vaan. Mutta mulla onkin pieni annos, vain yksi tabletti päivässä. Varmaan pari kuukautta menee tällä pienellä annoksella ja sitten tuplataan. Mietin tässä just kovasti, että otanko enää mitään muuta hoitoa vastaan noiden lugejen jälkeen (jos ne ei auta). Tällä hetkellä tuntuu, että en, mut aika näyttää. Täytyy kokeilla tässä kevään aikana noita poppakonstejakin (greippimehu ja vehnisöljy) ja toivoa parasta
  8. Eksyin tähän ketjuun ja tosi kurjia tarinoita tuntuu olevan noitten kaavintojen jälkeen Minulle jouduttiin myös tekemään kaavinta 9 viikkoa sektion jälkeen. Ja siis sektiokin oli jo mennyt pieleen jne. Nyt ollaan yritetty lasta reilut puoli vuotta, mutta ei tunnu onnistuvan. Limakalvo on ohut (liekö vaurioitunut kaavinnassa) ja luteaalivaihe liian lyhyt. Tuhruvuoto alkaa yleensä jo joskus kp19-21 ja menkat kunnolla sitten kp 24-26. Joten eipä mulla suuria toiveita ole raskautumisesta enää. Teroluteja söin kolme kiertoa, mutta eivät auttaneet ja nyt olen syönyt yhden kierron ajan letrozolia. Mietin tässä vaan, että onkohan se kohdun limakalvo jotenkin lopullisesti vahingoittunut ja turha enää mitään lääkkeellistä apuakaan yrittää. No, katotaan nyt. Mutta tsemppiä teille kaikille hurjan paljon!
  9. Minä olen kans ihmeissäni. Viimeksi, kun söin teroja 3 vuotta sitten, niin saivat lyhyen kiertoni asettumaan 28 päiväiseksi ja menkkoja edeltävä tihkuvuotokin jäi pois (ja raskauskin tärppäsi). Nyt olen syönyt sitä taas lyhyiden kiertojen takia, mutta ei auta, päinvastoin. Nyt kolmas kierto menossa (tuplatulla annoksella) ja vuoto alkoi kp 17. Ei hyvältä näytä. Pitää varmaan soittaa gynelle ja kysellä neuvoja.
  10. Nyt on mulla toinen terokierto lopuillaan ja ei tunnu auttavan kierron pidentymiseen, tuhru alkoi eilen (kp22). Nyt kyselenkin, onko porukalla kokemusta, voisko päiväannoksen tuplata ja onko jollain tuplaus auttanut kierron pidentymiseen ja sitä kautta raskautumiseen?
  11. Liianvanhakojo: mulla on siltä osin sama tilanne, että esikoinen on alle 2-v ja toista lasta yritetään. Mulla on nyt eka Tero-kierto menossa eikä ainakaan ekassa kierrossa tunnu juurikaan pidentäneen kiertoani (joka on hieman liian lyhyt). Gyne siis määräsi minulle nyt Terot, jotka edellisellä kerralla auttoivat raskautumaan. Söin niitä silloin esikoista yrittäessä 3 kierron ajan ja sitten jätin ne tauolle ja toinen luomukierto terojen jälkeen raskauduin. Nytkin kun gyne mulle ne määräsi, niin hän oikein erikseen painotti, että terot eivät ole mikään hedelmällisyyslääke, vaan ainoastaan kierron säännöllistäjä. Ja sitä kautta kun kierto saadaan ns. jämäköitymään oikean pituiseksi, niin raskauden mahdollisuuskin saattaa olla parempi. Mulla kans seuraava vaihe on clomit. Teroja syön nyt vielä 5 kuukautta ja sit clomit kehiin,jos ei näillä tärppää tällä kertaa. Olen myöskin päättänyt, että mihinkään clomeja vahvempiin lääkityksiin en halua ryhtyä. Jos ei niillä raskaus onnistu, niin sitten ei.
  12. Kiitos Neven, mielelläni ottaisin ohjeita vastaan, niin voisin pikkuhiljaa ruveta harjoittelemaan Ja joo, meidän tytölle ei tosiaankaan riisi sovi. Se oli ihan eka ruoka-aine Neocaten lisäksi jota ruvettiin iltapuuroksi kokeilemaan aikanaan ja järkytys olikin melkoinen, kun heti todettiin sille allergia. Monia ruoka-aineita ei ole vielä tietystikään ehditty kokeilla, mutta allergiat on tähän mennessä todettu maidon ja riisin lisäksi kukkakaalille, omenalle, persikalle ja vehnälle. Tosi hitaasti yritän näissä kokeiluissa edetä, kun meillä tyttö pääasiassa oireilee suolistolla kaikkiin allergisoiviin aineisiin, niin oireet tulevat aina hiukan viiveellä. Ja kurjaa tuossa riisiallergiassa tietysti on se, että juurikaan mitkään kaupan vauvanruuat eivät hänelle käy, koska suurimmassa osassa niistä on joko riisijauhoa tai riisitärkkelystä. Joten olen todennut, että matkustelu tämän pikkuneidin kanssa on melkoisen hankalaa, kun pitäisi olla mukana itsetehdyt pakasteruuat, jotka eivät tietenkään kovin pitkään sulatettuna säily. Että melkoista taiteilua tämä kyllä on.
  13. Kiitos vinkeistä Neven ja Emni! Tarpeeseen tulevat kaikki vinkit, kun vasta aloittelen tätä tietä allergisen lapsen äitinä ja piakkoin kuitenkin tytölle saisi ruveta antamaan samaa ruokaa kuin mitä muu perhe syö, niin kiva on kuulla, että millaisia ruokia olette tehneet rajatuilla ruoka-aineilla. Yritän etsiä sitä maissinäkkäriä kaupasta, jospa vaikka löytyisi. Ja Emni, mielelläni minäkin ottaisin sen leipäreseptin.
  14. Oisko jollain hyvää vinkkiä, onko olemassa jotain kaupan sämpylää tai leipää lapselle, joka voi syödä viljoista tällä hetkellä vain kauraa? Oletteko kokeilleet onnistuuko kaurajauhoista ja kaurahiutaleista itse tehdyt sämpylät. Minun pitäisi kohta 11kk täyttävälle tyttärelleni saada jotain leipääkin pikkuhiljaa ruokavalioon ja jotakin vinkkejä kaipaisin. Ruoka-aineet, jotka hänelle tällä hetkellä käyvät: peruna, parsakaali, bataatti, kesäkurpitsa, hirvi, kana, maissi, kaura ja päärynä. Maitona on neocate LCP.
  15. Tiedättekö, onko Tommee Tippeen pullot BPA-vapaita?