hempu

Jäsen
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

About hempu

 • Rank
  Aloittelija
 • Birthday 07/06/90
 1. Meillä poika oppi ryömimään ja konttaamaan 6kk, nousi seisomaan tukea vasten 7kk, käveli tukea pitkin tasan 8kk. Ilman tukea kunnolla seisoi ensimmäisen kerran reilu 10kk ja 11kk lähti kävelemään. Huomenna tulee ikää tasan vuosi ja kävely on aika vauhdikasta, eipä juuri oikeastaan konttaa yms. Koko ajan kauhea meno päällä. =) Eli meillä meni tukea vasten seisomisesta ilman tukea kävelemiseen noin 4kk.
 2. Tukea vasten nousi seisomaan pikkasen vajaa 7kk, tukea vasten lähti kävelemään tasan 8 kk.
 3. Meidän poika painoi syntyessään 3910g. 6kk neuvolassa painoi noin 9 kiloa ja sitten 8kk neuvolassa 10365g. Että 7-8kk välissä tuo kymppi mennyt rikki.
 4. Minä ja mies täytetään molemmat heinäkuussa 21 vuotta. Rakas esikoisemme on nyt 9 kuukautta.
 5. .. koko hammas tulee näkyviin? Ja kun eka hammas/ekat hampaat ovat puhjenneet, koska olette aloittaneet harjaamisen? Sitten kun koko hammas on näkyvissä? Tosiaan kun nyt vasta ihan ikenestä millin tullut "ylös" (niin että sahalaita tuntuu) niin koska se koko hammas noin sieltä näkyy? Pelottaa vain nännien puolesta kun edelleen imetän.
 6. Hei! Kyselisin onko teille muille tullut kiinnikkeitä sektion (tai muun vatsanalueen) leikkauksen jälkeen? Minulle tehtiin sektio elokuussa ja tammikuun alussa alkoivat vatsakivut. Nyt lääkäri epäilee, että on tullut kiinnikkeitä. Ultrata pitäisi 1-2kk:n kuluttua ja varmistaa näin. Kuinka yleisiä tälläiset on ollut? Ja oletteko syöneet jtn lääkkeitä? Itselleni lääkäri ehdotti pitkäaikaista tulehduskipulääkettä, mutta en sitä vielä voinut ottaa koska imetän edelleen. Inhottavaa kipua vaan koko ajan ja välillä oikein haittaa normaalia elämää. :<
 7. Olen nyt rv 19+3 ja tähän mennessä "voimakkaana ja isona yllätyksenä" on tullut: - uusi murrosikäni: rasvoittuvat hiukset ja finnit - "levottomat jalat": erityisesti nukkumaan mennessä jalat ovat KIPEÄT! - hikoilu - alkuraskauden väsymys, kun uni eikä mkn auttanut - "ainainen" pissahätä Mutta positiivisena asiana oli se, että tupakanpolton lopettaminen oli helppoa kun oli hyvä syy ja motivaatio.
 8. Heti plussaamisen jälkeen soitin miehelle ja puhuttiin asiasta puhelimessa. Tunteet olivat molemmilla ihan sekaisin ja mietitytti tulevaisuus paljon. Heti kerroimme molemmat omille läheisimmille ystävillemme ja miehen perheelle. Sitten myöhemmin kun olimme käyneet ultrassa, kerroin omille vanhemmille ja joillekin tutuille. Mies kertoi asiasta herkemmin kuin minä itse; ehkä olen itse epävarmempi ja pelkään helpommin ihmisten reaktioita ja sitä, jos kuitenkin olisi keskenmeno tullut. Nyt pikkuhiljaa alkaa vatsa kasvaan ja ihmiset sen itsekkin huomaamaan.
 9. Itse sain neuvola-ajan kahden viikon päästä kun soittelin ja varailin aikaa. Ensimmäisessä neuvolassa laskettiin, että olen jo rv 10+0 (joka kuitenkin muuttui viidellä päivällä ultran jälkeen). Kotiin oli aiemmin tullut iso nivaska papereita täytettäväksi, mm. syömistottumukset sekä äidin että isän alkoholin juomisesta. Niitä sitten kotona yhdessä miehen kanssa täyteltiin (mies ei päässyt osallistumaan ensimmäiseen neuvolaan). Neuvola-käynti itsessään jännitti tosi paljon ja se miten itseeni suhtaudutaan nuoren ikäni takia siellä (olen tosiaan vasta 19-vuotias). Mutta "neuvola-täti" oli ihana ja ystävällinen ja oli helppo olla siellä. Kyseltiin ja juteltiin kaiken maailman asiat, punnittiin paino, otettiin hemoglobiini ja verenpaine. Sekä annettiin virtsanäyte. Myös ennen ensimmäistä neuvolaa oli pitäny päättää osallistummeko sikiöseulontoihin. Päätimme osallistua ja terveydenhoitaja laittoikin sitten heti lähetteen labraan verikokeisiin. Itselleni jäi hyvä ja kiva kuva neuvolakäynneistä tämän ansiosta. ( kylläkin neuvola vaihtui jo muuton takia, mutta uusi neuvolamme on myös mukava paikka käydä ja uusi terveydenhoitajamme on vallan ihana persoona )