Dorothea

Aktiivijäsen
  • Content count

    816
  • Joined

  • Last visited

About Dorothea

  • Rank
    Aktiivi
  1. Viikon vanhojen Donkeyen omistaja täällä moi! Minkä ikäisillä lapsilla käytätte Bugiksissa lämpöpussia (foot muff)? Ja kumpikohan on parempi, tuo lämpöpussi vai sitten se high performance -versio? Lähinnä mietin, että onko se talvihaalarin kanssa turhan paksu...
  2. Sallaelina ja piupau, isot kiitokset kokemusten jakamisesta!
  3. Myös meillä on harkinnassa Donkeyt, ikäeroa lapsille tulossa 1v9kk. Muutama juttu mietityttää, osaisikohan joku vastata? Olen kuullut ja lukenut, että Donkeylla mahtuu vaikka minne. Meidän lähin isompi kauppa on kuitenkin Lidl, ja vaikka viikko-ostokset yleensä tehdään autolla koko perheen voimin, on välillä mun kuitenkin haettava sieltä jotain unohtunutta rattaiden kanssa. Tuplarattaat-ketjusta luin, kuinka 74cm leveillä mahtuisi kaupan onnettoman kapeista kassoista ulos. Mittanauha näytti meidän kaupassa eri totuuden, auki oleva portti vie 74cm leveästä kulkuväylästä monta senttiä pois. Leveä kakkoskassa on aniharvoin auki. Kysymys kuuluukin, kuinka kätevästi Donkeyt ihan oikeasti saa lennossa duoista monoiksi? Henkisesti valmistaudun siihen, että ennen kauppaan menoa rattaat kasaan räks, esikonen ostoskärryyn ratasistuimen kanssa ja sitten toisella kädellä lykin Bugiksia ja toisella kauppakärryjä. Sitten toinen juttu, eli lumessa liikkuminen. Pääseekö Donkeyilla max kilometrin matkan auraamattomia teitä pitkin? Ymmärrän, että riippuu toki ainakin lumen määrästä, mutta koska monet Donkeyn omistajat sanovat rattaiden kulkevan lumessa ok, mutta umpihangesta ei ole kokemuksia, niin olisikohan jollain teistä kokemusta auraamattomilla teillä liikkumisesta? Ja sitten vielä bussiin meneminen ja poistuminen, onnistuuko helposti? Nykyisissä rattaissa etu- ja takarenkaiden akseliväli on aika pitkä, ja tosi hyvin ollaan bussiin aina päästy, vaikka auto olisi kaukana jalkakäytävän reunasta. Kiitos jo etukäteen, jos joku osaisi jeesiä!
  4. Ovatko välikausihaalarit yleensä liukaspintaista kangasta? Hain juuri postista Mini Rodinin iiiihanan keltaisen välikausihaalarin, jonka kangas on mattapintainen, ei nyt ehkä karhea mutta ei missään tapauksessa liukas. Hylkiiköhän tuollainen materiaali lainkaan likaa, vaan imeekö se oikein värjäymiä itseensä? Haalari on tosi söpis, mutta mietityttää mahtaako se mennä ihan törkeän näköiseksi heti ensikosketuksesta hiekkaan, keinuun, puistonpenkkiin jne. Sadekeleille on tietenkin eri varusteet, mutta mitenköhän tuollainen materiaali toimii kuivemmilla keleillä...
  5. Mä veikkaisin, että ei. Mä olen kanssa oksennuskammoinen, ja sektioon mennessä jotain pahoinvointilääkettä pyysin, niin lupasivat laittaa sitä kanyyliin heti, kun vauva on ulkona. Niin sitten tekivätkin. Voi tietysti vaihdella käytännöt. Mulla oli kyllä pahoinvointirannekkeet siihen asti, että sektioon mentiin, normaalissa synnytyksessä ne saa tietysti olla, jos niistä jotain apua kokee saavansa. Mulla taisivat auttaa ihan vaan siksi, että uskoin nihin . Mä sain 9kk sitten kanyylin kautta Primperania samaan aikaan petidiinin kanssa. Lääkkeet sain heti synnytyssaliin siirtymisen jälkeen ja vauva syntyi noin kahdeksan tunnin kuluttua. Primperan auttoi tosi hyvin, huonoa oloa ei tullut lainkaan eikä tarvinut yökkiä. Kannattaa siis kysyä asiasta!
  6. Mulla sama ongelma kuin muillakin, en saa päikkyä tallentumaan. Ainoastaan uusi välilehti avautuu kun yritän tallentaa. Koskakohan tallennuksen saisi kuntoon?
  7. Onnea kaikille hyviä uutisia saaneille! Vitsit, tasan viikon päästä on meillakin ar-ultra käytynä, kylläpä jo jännittää sen tulokset...
  8. Kiitos Kiraru ja Myy84 lohduttavista sanoista ! Eilen tosiaan meni jossain vaiheessa mahatuntemukset pois. Tänään on nyt vajaan tunnin aikana ollut vähän jomotusta ja muutama vihlaisu, joihin lepääminen tuntuu ainakin jonkin verran auttavan. Jotenkin vaan edellisen kerran huonot kokemukset jyllää mielessä joka kerta, jos tuntuu pienikin tuntemus vatsan alueella. Nyt on kyllä niin moni asia toisin kuin viimeksi, että haluaisin kovasti uskoa näiden mahatuntemusten kuuluvan asiaan. On tämä kyllä monellakin tavalla jännää aikaa. Jos ei ole mitään oireita, pelkään heti keskenmenoa/tuulimunaa. Jos on oireita, mietin pääni puhki ovatko ne oikeasti olemassa ja ovatko ne oikeasti juuri raskaudesta johtuvia, vai tekeekö pääni tepposet. Ja jos on mahaoireita, pelkään taas keskenmenoa tai kohdun ulkoista. Tuntuukin siltä, että elämä on melkeinpä jakautunut kolmenlaisiin hetkiin. Voi, kunpa olisikin joku nappula, jota painamalla voisi relata! Oh well, kaipa tähän pikkuhiljaa tottuu. Haluan myös uskoa, että mikäli raskaus jatkuu, tunnen jo paremmin kroppani tuntemukset ja osaan jotenkin tunnistaa ne "oikeanlaiset" asiat. Jospa sillä tavoin sitä osaisi höllätä tätä huolestumista edes vähäsen.
  9. Äh, täällä ollut illalla menkkajuilintaa ja nippailuja muutaman hiljaisemman päivän edestä. Ei mitään kipuja ehkä varsinaisesti, mutta epämiellyttäviä tuntemuksia kuitenkin. Mä niiiiin toivon, että ne on hyviä kasvukipuja tms, eikä merkki mistään ikävämmästä. Huolestuttaa...
  10. Kiva kuulla muiden ultra-ajoista! Vähän vielä edelleen arvon tuon oman aikani kanssa, pitänee tuumia sitä vielä. Ja hui-ihanaa, toukokuisten ketju ! Kävin jo kurkkaamassa ja tippa tuli kyllä linssiin, voisko tuo oikeasti olla minunkin paikkani? Saapa nähdä, koska sitä uskaltaisi liittyä...
  11. Pirpanana ja Isasa, kiitos vastauksista! Täytyy toivoa, etten ole liian aikaisin liikenteessä. Jos alkaa liikaa mietityttämään, täytyy varmaan siirtää aikaa. Myös mulle saisi tulla lisää oireita kiitos!
  12. ^ ^Minuakin kiinnostaisi, koska muut uskaltavat ar-ultraan. Varasin äsken itselleni ultra-ajan viikoille 6+6(+-1päivä). Vastaanottovirkailijan mukaan on siinä hilkulla, näkyykö syke/on huonoa tuuria jos ei se tuossa vaiheessa näy/joillakin näkyy vasta niinkin myöhään kuin 7+2/varaudu siihen, että voit joutua tulemaan viikon päästä uudestaan. Aikamoisen sekavaa siis. Kamalan vaikeaa oli kyllä tehdä päätös ajankohdasta, kun toisaalta haluaisi tietoa raskaudesta mahdollisimman pian, mutta sitten ei kuitenkaan halua turhia säikäytyksiä. Toivottavasti ei nyt tullut tehtyä huonoa päätöstä.
  13. Minä täällä taas hei... Tänään mulla on ollut oireita huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi eilen. Ainoastaan hentoinen painontunne alavatsalla ja kamerassa oleva valokuva eilisestä digitestistä muistuttavat raskaudesta. Lueskelin tätä ketjua alku- ja loppupuolelta ja ilmeisesti osalla tosiaan oireiden määrä vaihtelee (raskaushormonimäärän muutosten?) takia päivästä toiseen. Ihan tosi raastavalta tuntuu tämä ajan kulumisen odottaminen ja oireiden vahtaaminen. Päätinkin huomenna soitella ja varailla aikaa ar-ultraan. Toivottavasti muiden viikonloppu on mennyt nopeammin!
  14. Kiitos! Toukokuulle näyttäisi juu laskureiden mukaan menevän. Mäkin olen käynyt kurkkimassa, koska ketju ilmaantuu... Mulla ihan samat mietteet sen perustamisesta, enkä kyllä tiedä "uskaltaisinko" vielä siellä keskustellakaan. Mulla on tänään ja eilen tuntunut pallean yläosassa sellaista tosi kiristävän kuristavaa tunnetta, jota pahentaa melkeinpä kaikki muut paitsi tosi löysät vaatteet. Myös pitkään paikallaan istuminen lisää puristavaa tunnetta. Onneksi se ei ole jatkuvaa, vaan seisominen/kävely/pitkällään makaaminen tuo helpotuksen nopeasti. Voisikohan kyseessä olla närästys? Onko muilla ollut tällaista?
  15. Viime kerralla soittaessani neuvolaan vatsakivuista, täti sanoi niiden liittyvän kohdun asennon muuttumiseen. Kohtu kuulemma nousee ylöspäin alkuvaiheessa. Mullakin on viime päivinä muutamaan otteeseen juilinut menkkamaisesti, toivottavasti olisi siis "hyvänlaatuista" kipuilua. Ainakin on ihan eri mittaluokassa kuin viimeksi ja tuntuu ehkä himpun verran erilaiseltakin.