Spring

Aktiivijäsen
 • Content count

  368
 • Joined

 • Last visited

About Spring

 • Rank
  Aktiivi
 1. Myynnissä musta hyvässä kunnossa oleva vuonna 2012 ostettu maxi cosi tobi. Istuin on 5-pistevyöllä varustettu ja turvavyöllä kiinnitettävä kasvot menosuuntaan oleva istuin ja on tarkoitettu noin 9kk - 4v (9-18 kg). Selkänojan saa muutamaan eri asentoon. Hintapyyntö 100 eur. Tuote sijaitsee Espoossa.
 2. Nyt vastasinkin vihdoin sulle duudeli! Duudeli ehti ensimmäisenä ja yksi toinen vielä ehkä kiinnostunut, mutta jos ei osta ilmoittelen. Ylihuomenna lähtee suomeen ja pitäisi olla perillä siis 1.4.
 3. Nämä myyty. Saa poistaa.
 4. Onko kellään tietoa Tobrex silmätipoista? Meidän 2kk vauvalla on ollut tukkeutunut kyynelkanava syntymästä asti. Neuvolassa puhuivat, että voisi mennä parikin kuukautta ennen kuin aukeaa.Meille on nyt lääkäri Bulgariassa määrännyt tuohon noita antibioottisia silmätippoja, kun rintamaitokaan ei ole tuohon auttanut Lääkeinfossa kuitenkin lukee, että ei saa antaa alle 1v. Uskaltaako noita antaa?
 5. Ei mulla kyllä ole valitettavasti. Liikuttiin viimeksi omalla autolla tai taksilla ja mukana oli matkikset. Jalkakäytävät oon kyllä ihan hyvässä kunnossa, mutta sitä en muista miten kaikkiin nähtävyyksiin pääsee rattailla. Ollaan käyty miehen kanssa Budapestissä miehen kanssa ennen lapsia jolloin liikuttiin julkisilla, mutta en yhtään enää muista millaisia olivat. Matkiksilla pääsee kyllä ihan varmasti ja samoin ravintolassa ei matkiksista sanottu mitään negatiivista. Me matkustimme silloin miehen,kanssa lentokentältä bussilla,ja sitten junalla kaupunkiin ja mun muistikuvan mukaan Se bussi oli uusi. Junasta en muista, mutta Helsingissäkin vanhoihin juniin,pääsee rattailla ne vaan pitää nostaa. Toki taksilla pääsee myös. Meillä oli autokaukalo kun kerta autolla oltiin reissussa, sitä en tiedä vaaditaanko Se vauvan kanssa matkustettaessa. Unkari n kyllä tosi moderni verrattuna moniin Itä-Eurooppalaisiin maihin, joten varmaan on hyvin varusteltu paikat.
 6. Meillä on reppu ja on toiminut ihan hyvin. Ostettiin lentokenttää ajatellen, mutta olemme käyttäneet myös muuten. Poika, 20 kk, kävelee mielellään, mutta ei suostu pitämään kädestä kiinni, joten tuon kanssa on voinut antaa kävelle. Hihna tuossa on lyhyt, mutta ei se yllätyksekseni ole haitannut. Ei kauhean pitkälle voisi antaa kävellä muutenkaan. Valjaat löytyy myös, mutta musta ne on olleet hankalat.
 7. Mä olen ollut Budapestissä 9kk vauvan kanssa, tosin söi purkkiruokaa ihan mielellään. Mutta kyllä itse uskaltaisin tuon ikäiselle antaa ravintolasta ruokaa. Perunat saa tosiaan soseutettua haarukalla jos on tarve ja lihat leikattua ihan pieneksi. Suolaahan ei oikeasti saisi suomen suositusten mukaan noin pienelle antaa, mutta monessa maassa saa ja ihan terveitä lapsia tulee. En usko, että muutama kerta on kovin vakavaa. Varmaan voi omalta lautaselta antaa sitä mitä lasta kiinnostaa, jos ei iso ruokainen ole. Mä taas henkilökohtaisesti en raahaisi korvikkeita Suomesta mikäli niitä käyttää, mutta nämä on ihan omia mukavuuskysymyksiä. Me olemme reissussa aina antaneet joko tölkkipuuroa (lentokoneessa) tai vauvojenjauhepuuroa, koska ne voi antaa kylmänä tai sekoittaa vaan kylmään pulloveteen. Ei tarvitse keittää. Me ollaankin laiskoja.
 8. Mua kiinnostaisi brio racen, emmaljungan scoottereiden ja ora terran erot. Vaunula sivuilla sanotaan menevän melkein makuuasentoon. Meneekö scooter? Racet ovat vähän kalliimmat, miksi? Onko siis perusteltua? Saako seisomalaudan kiinni?
 9. Bulgariassa ei ole ainakaan kukaan sanonut mitään siis raskaudenaikisista suosituksista eli itse käytän Suomen suosituksia, mutta aika reilusti karsien. Syön esim. kaikkea mitä Suomessa ei suositella, koska ei ole tutkittu tarpeeksi eli juuri esim. sushia syön. Paitsi täällä en kyllä syö raakaa kalaa ihan varmuuden vuoksi, kun laadusta ei ole takeita. Suomessa lomaillessa söin kyllä sushia raa'asta kalasta. Vältän myös aika paljon tuotteita, joissa on listeriavaara, mutta söin kuitenkin mätiä ja itsegraavattua lohta jouluna. Lasten ruokasuosituksista ei ole myöskään tietoa. Kuopus kävi syntymässä Suomessa, mutta muuten asunut täällä, mutta lääkärissä ollaan käyty vain sairastuessa. Enemmän Suomea varmaan näissä kuyntelisin, kun täällä on muutenkin niin erilaiset käytännöt.
 10. Unohdin mainita, että esikoinen osasi alle 10 sanaa 2 v. neuvolassa, mutta 2,5 v. tuli tosiaan jo kolmen sanan lause.
 11. En muista olenko ikinä kirjoittanut tänne, mutta meillä esikoinen sanoi ensimmäisen sanansa 1 v. 8 kk. Ensimmäinen kolmen sanan lause tuli 2,5 v. Nyt puoli vuotta myöhemmin puhuu paljon, mutta epäselvästi. Ei sano pitkiä sanoja kokonaan ja paljon omia sanoja on. Ensi viikolla on 3 v. neuvola, niin nähdään mitä täti sanoo. Puheterapiaan ei olla menossa, kun ei Suomessa asuta.
 12. Päivitystä meidän tilanteeseen eli neiti alkoi kakkaamaan pottaan kuukautta ennen 3 v. synttäreitään. Nyt on siis päiväkuiva.
 13. Meillä ollaan nykyään päiväkodissakin ilman vaippaa, mutta kakan tekee edelleen vain vaippaan. Pyytää siis vaippaa kun on hätä, ja me kyllä annetaan, kun ei haluta mitään panttausongelmia.
 14. Mä suosittelisin myös vuokra-asuntoa pienten lasten kanssa. On enemmän tilaa esim. päiväunia varten. Me ei tehty itse ruokaa vaan haettiin ravintoloista mukaan. Meidän asunto oli halvempi kuin hotelli olisi ollut.
 15. Meillä tehdään nykyään pissat pottaan, ei ole pitkään aikaan pissannut housuun, mutta päiväkodissa ei suostu potalle. Siellä on vaippa päällä, mutta puistossa ja muskarissa on kyllä ilman. Ja sitten se kakka! Ei suostu kakkaamaan kuin vaippaan. Miten tästä pääsee eroon?