Sateenkaari

Aktiivijäsen
 • Content count

  172
 • Joined

 • Last visited

About Sateenkaari

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Turku
 1. Voiko otsikkoa itse muokata ja kuinka se tapahtuu?
 2. ^ Mä tilasin eilen netistä ja sain kyl tilausvahvituksen heti sähköpostiin.
 3. ^ Saitko samantien jonkin tilausvahvistuksen ja tiedon toimitusajasta. Ois kiva saada tietää miten homma kyseisen kaupan kanssa sujuu, sillä olen itse ajatellut tilata sieltä matkarattaat ja kaukalon+jalustan.
 4. Katz Meillä on pari juurikin tollasta koria, toi punainen ja sit sininen. Mä oon ostanu ne ikeasta.
 5. ^ Mä oon pessy kaikki samassa, tosin ihan alkuun taisin uudet tummemmat sisävaipat pestä erikseen. Meillä on suurinosa sisävaipoista ite tehtyjä, vanhoista kankaista(lakanat ja pyyhkeet), jotenka niissä ei oo tarvinnu pelätä värin päästöä ja sit jos on ollu uutta kangasta, niin oon pessy sen kankaan ennen käyttöä muutamaan kertaan. On se kyl kiva et joidenkin mummut jaksaa olla innostuneita kestoilusta ja oikeen kutoa ite villahousuja yms. Meillä neitin toinen mummi(anoppi) on sitä mieltä et kestot on liian isoja ja et neitistä tulee länkisääri eikä se pysty kunnolla liikkumaan . Sen mielestä pitää käyttää pieniä ja siroja vaippoja, eli kertsejä, joita se nyt oli ostanu paketin ku mentiin siellä käymään. Sillon ku mentiin sinne, se sanoi et hän on ostanut vaippoja, jos kelpaa, kuitenkin sit ku ruvettiin vaihtaan ekaa vaippaa, niin oikeen työnsi miehen käteen kertsin ja sanoi et käytä näitä. Ei mulla onneks oo suurempaa ongelmaa käyttää kertsejä, ku ne vielä sattui olemaan pampperseja, mitä itekkin käytetään satunnaisesti, mut ärsyttää vaan todella paljon sen asenne tuohon touhuun. Saatin se sen ostama kertsipaketti mukaan, saa nähä kuinka paljon niitä tulee käytettyäm ku huomasin jossain vaiheessa et ne haisee päällä ollessa tosi pahalle(ainakin välillä) ja mulla tuli pää kipeäksi.
 6. ^Mä oon tehnyt imuista enimmäkseen vaan pötköjä, osa on ihan suoria ja joissakin on pyöristetyt kulmat. Pituus ja leveys riippuu vaipan koosta. Leveys varsinkin kannattaa kattoa, koska liian kapean imun kanssa sivuvuotoja tulee helpommin. Pituutta ei tarvi olla koko vaipan pituuden verran, koska vaippa on mm. helpompi laittaa kiinni, ku ei oo imuja siellä välissä ja harvoin se pissa ihan sinne eteen pääsee, toki sekin mahdollista on. Mä otin aluksi ostovaippojen imuista mallia, mut nyt ku on jo aika paljon imuja tehnyt, niin osaan silmämääräisesti katsoa oikean koon.
 7. Kiitti Katz. Pitänee ruveta purkamaan ja silittämään, saa nähä jaksaako vielä tehä uuet kujat, ne on niin kätevät, saa vaipan istumaan hyvin. Mun lanoliinipurkissa käsketään huuhtomaan villikset nopeasti 2-4L vettä, mä yleensä huuhtelen hanan alla. Samaisessa ohjeessa on liotusaika 4-8h, mä kans yleensä jätän yöks likoamaan. Onko sillä väliä huuhteleeko vai ei?
 8. Katz Miten tuo reikien sulattaminen/silittäminen parhaiten hoituu, hiustenkuivaajalla vai ootko käyttänyt jopa silitysrautaa?
 9. Mulla on ruvennu tsi-vaipat falskaamaan vähän reisien kohdalta ja tänään lopulta huomasin et falskaus johtuu kuminauhakujista, oon ommellu ne ilmeisesti puuvillalangalla(oon saanu valkoisia lankoja mun mummilta enkä tiiä niiden materiaalia), ku kosteus tihkuu läpi. Auttaisko tuohon ongelmaan jos hiustenkuivaajalla "sulattelis" niitä reikiä, vai pääsekö se kosteus silti langa mukana ulos? Toinen vaihtoehto varmaan olis purkaa noi kujat, "sulatella" ne reiät ja tehä joko uudestaan polyesterilangalla tai sit antaa olla ilman, ei vaan jaksais ruveta väsäämään. Ärsyttää ku vaipat on muuten hyviä, mut sit jos unohtuu vähän pitemmäks aikaa ja vaippa pääsee märemmäksi, niin sit on myös bodyn reunat märät. Joskus tulee kosteus housuille asti.
 10. Hei. Minkäiäisenä olette ruvenneet antamaan leipää lapsillenne. Meillä neiti on kohta 7kk ja syö tällä hetkellä maissinaksuja naposteltavana, mut rupesin miettimään et voisinko antaa leipää pieniä paloja(tulis vähän vaihtelua), hampaita on jo 2, niin pystyy jo vähän pureskelemaan. Minkälainen leipä on sopivaa? Leivissähän on pääsääntöisesti suolaa, mut onko siitä haittaa, jos pieniä määriä syö?
 11. Höpöli: Mä käytän mikroimujen lisäksi bambua tai hamppua ja usein vielä flanellia, noi on ohkaisia. Bambussa ja hampussa on varsinkin hyvä imukyky ja kyl flanellikin toimii. Vaipasta saa ohuen hyvin imevän paketin. Meillä ei kyl yks mikroimu riittäis ku yksiin pisuihin ja saisin olla kokoajan vaihtamassa vaippaa. Meillä päivävaipoissa on yleensä 2-3 erilaista imua, mikrokuitu, bambu tai hamppu ja flanelli. Päikkärivaipoissa on yleensä vielä enemmän imua ja niissä käytän myös harsoja. Jos kudot, niin hahtuvasta tai bambulangasta saa myös tehtyä ohkaisia hyviä imuja. Thingumy: Mulla on kans muutama L-koon fuzzi jotka oon saanu/ostanu käytettynä ja oon ainakin huomannu et niissä on pituudessa eroja, se voi toki johtua siitä et kumpparit on jossain vaipassa löystyneet, mut en vielä tarkemmin osaa sanoa, ku en oo niitä käyttäny, ku on vielä liian isoja.
 12. Meillä käytetään sekä taskuja, että sisävaippoja + kuorta. Eniten mä tykkään taskuista, ku niistä saa halutessaan joko ohuen tai paksun paketin, eikä tarvii erikseen pukea vaippaa ja kuorta. Sisävaipoista tulee aina vähän paksumpi paketti ja sit ku neiti tykkää rimpuilla hoitopöydällä, niin kahen eri vaippaosan pukeminen on välillä työlästä. Taskujen täyttäminen on välillä vähän pitkäveteistä, mut aika hyvin jo tiedän mitä mihinkin vaippaan käytän, niin ei siinä lopulta kauaa mee ja meillä suurinosa sisävaipoistakin on täytettäviä taskumalleja, et täyttämistä on joka tapauksessa. Öisin käytän sisävaippaa ja villahousuja, mut noi yövaipat on ihan vaan yökäytössä. Sillon ku neiti syntyi käytettiin välillä harsoja, mut mä en jotenkin tykänny niistä, ku niiden taitteleminen ei tahtonu oikeen onnistua ja paketista tuli usein tosi iso, niin lopulta kyllästyin niihin. Varmaan kyl mahdollisella toisella lapsella taas kokeilen harsojen käyttöä, jospa se sitten sujuisi paremmin.
 13. Meillä on käytössä disanan "kertakäyttöiset" hoitoliinat, mut noi kestää kyl pesua todella hyvin. Kakkavaipasta heitän paperin roskiin, mut pissan jälkeen laitan oottamaan pesua. Toi on paljon vahvempaa ku varsinainen riisipaperi ja oon kyl ollu todella tyytyväinen tuohon hankintaan(ihan sattumalta tuota ennen neitin syntymää tilasin ) Ostin ennen neitin syntymää yhen rullan(100kpl) ja nyt vasta n.2vk. sitte tilasin uuden, ku edellinen loppui, eli 6kk kesti eka rulla . Mä käytän kaikissa taskuissa tota paperia ja sit sisävaipoissa kuivaliinaa. Meillä ei kakkakerrat ole mitenkään vakiintuneita, niin en uskalla jättää mistään vaipasta pois . Muoks: Katz, on tosiaan hyvä synttäripäivä .
 14. ^Mä ainakin kippaan/huuhtelen(riippuen kakan koostumuksesta) sen kakan siitä paperista pönttöön ja huuhtelen sen paperin kunnolla jos kakka on kovasti tarttunu kiinni ja sit heitän sen roskiin, ei oo ruvennu haisemaan. Onhan siinä vähän enemmän vaivaa huuhtoa sitä paperia, ku et sen vaan heittäis pönttöön, mut mä muutenkin huuhdon vaipat ja imut käytön jälkeen, niin menee siinä samalla .
 15. Oon käyttäny vähän vaihtelevasti 4 tai 5 puikkoja, mitkä sattuu sillä hetkellä olemaan lähimpänä. Varmaan tuohon soveltuu myös ohuemmat tai paksummat puikot, sehän on varmaan itestä kiinni mihin on tottunut. Mä oon tehny noita tuplalangalla ja käyttänyt silloin 20 silmukkaa, mut silmukkamäärään vaikuttaa myös puikkojen paksuus ja se miten leveitä imuista haluaa. Tähän ei varmaan oo mitään yhtä oikeaa vaihtoehtoa, vaan kannattaa vaan lähteä kokeilemaan. Oon tehnyt ainaoikeaa, pysyy imu paremmin muodossaan ja on nopea kutoa. Sileä neule todennäköisesti menee helposti rullalle ja sitä on työläämpi tehdä.