Naksu07

Aktiivijäsen
 • Content count

  130
 • Joined

 • Last visited

About Naksu07

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Hei! Tekstiä lukiessa tulee mieleen, että oletko etsinyt tietoa aspergerin oireyhtymästä? Kirppu on toki vielä kovin pieni, mutta moni asia saattaisi sopia as-lapseen. Itsellä on vain työn kautta jotain kokemuksia, mutta esimerkiksi autismi- ja aspergerliiton sivuilta löytyy tietoa.
 2. Erikoista... Onko kyseessä hoitopaikka? Jos on niin keskustelisin päivähoidon johtajan kanssa, koska ei kuulosta ammatilliselta toiminnalta.
 3. Siis onko se paino pudonnut suhteessa pituuteen jyrkästi vai mistä syystä painoon nyt puututaan. Jos lapsi syö normaalisti eikä ole muutenkaan syytä epäillä mitään allergioita tai tms niin aika erikoiselta kuulostaa? Meillä kuusi veen pojan mitat oli 118 cm ja 19 kg eli paino menee jossain alakäyrillä, mutta siellä se on mennyt aina eli siihen ei ainakaan millään muotoa ole kommentoitu sitten vauva-ajan, jolloin oli kaikenmaailman rasvalisät käytössä. Eli siis lapsi on luontaisesti hoikka ja siro. Painoa suhteessa pituuteen oli tullut vuodessa ihan samassa suhteessa kuin aikaisemmin. Jos et itse ole huolissasi niin en ainakaan itse lähtisi mihinkään "rasvakuuriin".
 4. 2.5 ja 5 vuotiaan kanssa noin kuuden tunnin lennot meni loistavasti. Molempiin suuntiin oltiin koneen keskivaiheilla, kun ei haluttu maksaa ekstraa. Toki siis meillä oli jo molemmilla lapsilla oma paikka, joka helpotti kivasti. Nuorempi nukkui osan matkaa molempiin suuntiin. Loput ajasta "pelasi" ensin tabletilla ja katsoi kannettavalla dvd-soittimella (eli sellainen autoon saatava) ohjelmia. Kuulokkeet oli koneen hurinasta johtuen välttämättömät. Samoin isompi pelasi tabletilla ja teki puuhakirjaa/väritti sekä katsoi elokuvaa. Pienempi ei oikein malttanut piirtää tms. Nousuissa ei ollut ongelmaa, mutta laskuissa molemmat valittivat korviaan, mutta purkan jäystäminen auttoi kohtuullisesti. Paluulennolla pienempi kaatoi mukillesen vettä päällensä, mutta vaihtovaatteita oli mukana reilusti eli vaihdettiin vain kuivaa päälle. Eli jos vaan löytyy "teknisiä apuvälineitä" niin suosittelen. Yllättävän pienikin värittelee tms. tabletilla tai ipadillä.
 5. Atoopikoillahan vesirokko on usein paljon rajumpi kuin muilla. Eli oma neuvo on, että suosittelen rokotusta jos mahdollista. No meillä ei ollut...Kutinaan annettiin xyzalia, kun sitä sattui olemaan. Tosin näppyjä oli niin valtavasti ettei siitä ollut sanottavaa apua. Erityisen herkkänä kannattaa seurata ettei näpyt alan tulehtua. itse seurasin päivän liian pitkään ja sitten kuume olikin yli 40, kun antibiootit aloitettiin. Arpia jäi tästä syystä myös aika paljon ja nipinnapin pärjättiin kotona kunnes tulehdus alkoi helpottaa.
 6. Näin pienille ei määrätä matkapahoinvoitilääkettä, joten saatiin kehoitus käyttää allergialääkettä, koska antihistamiini auttaa pahoinvointiin eli sitä kannattaa kysyä. Ainakin meillä auttaa. Ja tosiaan ihan ehdoton on pieni ämpäri oksentamiseen. Me saatiin yhden tutun kautta suurtalouskeittiöltä rahka/hilloämpäreitä ja on sopivan kokoisia. Yksi mysteeri liittyy autodvd soittimeen eli vaikka kuvittelin päinvastaista niin silläkin on ollut pahoinvointia ehkäisevä vaikutus. Liittynee siihen, että katse on kohdistettu suoraan eteen.
 7. Perhehytti on portaiden takana, joten vaunujen sinne roudaaminen voi olla hankalaa + että tila on aika pieni jos ette ole yksin varanneet koko hyttiä ja sinne tulee toinenkin perhe. Vaunut voi jättää sinne alas invapaikkojen läheisyyteen. Toimiikohan toi linkki http://www.360hosting.biz/vr/pages/intercity/perhematkustamo.htm
 8. Uu_ kannattaa selvittää minkäkokoisia ryhmiä on pk:ssä, kun esim. meidän alle 3 vuotias on 8 lapsen ryhmässä. Meillä on kokemusta molemmista hoitomuodoista ja sanoisin, että on tosi paljon tuurista kiinni tuoa sairastaminen. Eikä suurta eroa ole ollut puoleen tai toiseen. Nythän on voimassa pph:n työaikalaki eli ylityöt pidetään vapaana ja riippuu teidän + muiden hoidossa olevien lasten hoitoajoista kuinka paljon yli 8 tunnin päiviä tulee ja sitäkautta varahoitoa. Itse kypsyin siihen, että meidän hoitajalla tuli ylityövapaita, lomia, hoitajan oman lapsen sairaudesta johtuvia vapaita ja hoitajan sairauslomia niin, että joka kuukausi lapsi oli varahoidossa useita päivä. Tosin tässäkin riippuu niin paljon hoitajasta, mutta tämä kannattaa muistaa.
 9. Mä olen ymmärtänyt myös näin. Itse oltiin kotona myös melkein viikko ts. siihen asti, että rakkulat olivat jo kuivumassa pois. Itseasiassa voi olla useita viikkojakin tartuttava jälkeenpäin ja tartuttaa jo ennen oireita eli hankalasti estettävä jos sitä liikkeellä on. Meille vastasi lääkäri, että jos rakkuloista huolimatta yleisvointi on hyvä (ei kuumetta, syö jne) niin hoitoon voi heti palata.
 10. Noissa korvauksissa taitaa olla vakuutuskohtaisia eroja eli jotkut vakuutusyhtiöt ei korvaa lainkaan rasvoja. Oli yksi tärkeä kriteeri, kun otettiin lapsille vakuutus. Pohjantähti siis korvaa kaikki reseptillä olevat ja Kela-korvattavat rasvat.
 11. Jos iho ei rikki niin talkkia tai perunajauhoja. Oleellista olisi saada pidettyä iho kuivana.
 12. Me oltiin Vilnassa 1.5 vuotiaan kanssa muutama vuosi sitten. Mukana oli matkarattaat, joilla pääsi hyvin liikkumaan, tosin ei liikuttu julkisilla vaan kävellen ja pari kertaa taksilla. Syöttötuoleja ei tainnut olla, poitsu istui ravintoloissa rattaissa. Ruuatkin oli pääosin mukana ja vaipat vaihdettiin vauhdissa puistossa tai hotellissa, kun oli ihan keskustassa. Kaunis oli kaupunki
 13. Meillä on käytössä Bical merkkiset. Aivan ykköset, sukkamainen varsi ja pysyvät hyvin jalassa. Miinuksena on ettei niitä taida saada Suomesta mistään. Ulkomaisista nettikaupoista löytyy. Olleet uimahalli ja kylpyläkäytössä, käytössä myös uidessa.
 14. SVO:n "ohittamisesta" on naapurin kokemus viime keväältä eli tuli ambulanssikyydillä täältä maalta ja suoraan vietiin saliin ts. lanssikuskit vei. Vauva taisi syntyäkin melkein välittömästi eli ei siinä käyriä enää ehditty ottamaan ;-)
 15. Meillä on poika on 111 cm pitkä ja 16 kokoinen pyörä hankittiin tänä keväänä. Mielummin edelleen ajaisi pienemmällä, koska jalat ylettävät tukevasti maahan eli ainakin itse suosittelen ehdottomasti pienempää pyörää ensimmäiseksi.