Satsuma

Rekisteröitynyt
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Satsuma

  • Rank
    Aloittelija
  1. Tilasin Naturkind Terra-merkkiset vaunut turkulaiselta Ozbaby-firmalta, eivätkä ne siellä olleet normaaleja vaunuja kallimmat (hippasen alle 800e, nyt ovat näyttäneet nostaneen hintaa). Varsinaiseen käyttöön asti eivät vielä ole päässeet, mutta sisällä niitä räpläillessä ovat vaikuttaneet asianmukaisilta, ainakin tulevia talviolosuhteita ajatellen. Itselleni oli tärkeää hommata combivaunut, joissa on kunnollinen kuomuosa (saa talvella peitettyä tarvittaessa kuomulla koko kopan), kääntyvä työntöaisa ja stabiilit renkaat, jotka eivät pyöri kuten ns.ostoskärrymalleissa (lumen vuoksi). Koppaosa on helppo nostaa ja laittaa paikalleen. Turvavyösysteemit löytyvät myöhempää vaihetta ajatellen. Tärkeimpänä hankintakriteerinä näille vaunuille pitäisin materiaalien luonnonmukaisuutta, ts.toksisten pintakäsittelyaineiden puutetta. Jos sillä ei olisi itselleni merkitystä, olisin ehkä ottanut jotkut hiukan kevyempirakenteiset. Tykkään kyllä näidenkin ulkomuodosta ja -väristä, eivät mitenkään eroa ns.normivaunuista, ellei eroa tiedä.
  2. Tulinpa vaan kertomaan, että Ferronolilla Hb nousi parissa vkossa 104->120. Sen jälkeen tuli labraa ja useamman veriputken ottoa, ja muutaman vkon päästä oli taas 112 ja olo huono. Otan nyt Obsidanin kauniiseen käteen ja vetelen sitä suosiolla rinnalla. Mulla on näköjään suurin ongelma tämä hemppa, kun taas muita ikäviä oireita ei juurikaan. Kavereita kuuntelemalla tuntuu, että monilla hb laskee vasta paljon myöhemmin, ja ovat pelkällä Ferronolilla pärjäilleet oikein hyvin. Yksilöllistä tämäKIN.
  3. Itse en ole karppi, mutta tietyistä harrastuksista johtuen olen elellyt pienilläkin hiilarimäärillä ja kokenut ketoosinkin. Saman lajin harrastajia seuraamalla on tullut nähtyä vierestä se fakta, että genetiikalla on näissä sokerinsietoasioissa myös suuri merkitys. Jotkut voivat hiilarien minimoimisella erinomaisesti, elimistö suorastaan vaatii low-carb-ruokaa, ja energiaa riittää esimerkiksi työhön ja urheiluun paljon paremmin kuin vaikkapa "hyviä" hiilareitakin nauttineena. Itse en kuulu näihin, mutten myöskään nk.läpipaskoihin, jotka voivat vedellä mielin määrin hh lihomatta. Keskilinja on tuntunut aina hyvältä, varsinkin kun on fyysinen työ ja raskaahkoa liikuntaa tykkään harrastaa. Muutama hiilariton ateria päivässä on jees, ja hiilareita sitten parilla aterialla fiksuista lähteistä. Jostain syystä nyt raskaana (vaikkakin vasta alussa)ollessa, kuten näköjään monilla muillakin, hiilarien tarve on kasvanut jyrkällä käyrällä. Ja nyt puhun ihan järkevistä kaurapuuro-tumma pasta-ruisleipälähteistä. Pelkkä ajatuskin lohi-parsakaali-ateriasta ällöttää, TOISAALTA myös sokeripitoiset ruuat ja namut. Jotenkin on sellainen olo, että tässä nyt mennään ensi kertaa elämässä todella kropan signaaleja kuunnellen, eikä omia periaatteita. Toki proteiineista ja hyvistä rasvoista täytyy silti pitää kiinni myös. En tiedä, saiko tästä mitään yhteenvetomaista pointtia irti, mutta itse olen tyytyväisenä heittäytynyt seuraamaan, miten tarpeet ja tuntemukset muuttuvat. Ehtii noita carbseja välttelemään taas, kun ellotukset sun muut toivottavasti jättävät rauhaan.
  4. Yleishuomiona oon todennut, että entinen sokerihimo on merkillisesti vaihtunut suolaisen suosimiseen. Ruisleipä juustolla ja tomaatilla on ehkä parasta, mitä voi olla, ihan kotiruuan (ja niiden suolakurkkujen ) lisäksi. Eilen kokeilin napostella kaappiin jääneitä viikonloppukarkkeja, ja sain sokerista tosi huonon olon. Huom! Normi-namitoleranssi olisi kestänyt helposti vaikka jätskilitran! Odottelen mielenkiinnolla, palaako sokelihiili vielä asemiinsa...
  5. Olen lukenut aiheesta viime aikoina paljonkin tutkimuksia, enkä jättäisi omega3:ia pois raskaana tai imettäessä. Lyhykäisesti tiivistettynä: sikiö tarvitsee EPA+DHA:ta mm.keskushermostonsa kehittymiseen, ja jos näitä ei ole tarpeeksi, ne otetaan tietenkin äidin vastaavista kudoksista. Seurauksena aivosumu, masennus ja muistin hataruus (joissa tietysti voivat muutkin tekijät vaikuttaa, mutta rasvahapoilla on ehkäisemisessä erityisasema). Täällä ollut käytössä ainakin Bioteekin DUO, Vitamar, Cardiomega (jossa myös pieni määrä D-vitamiinia mukana) ja Tolosen E-EPA. 2-4 kapselia/vrk kapselin tehosta riippuen. http://www.harmonia.fi/terveys/yritys/tutkimukset?id=13072354-tutkimuksia-kalaoljyn-kaytosta
  6. Selkeä plussa kp29, kierto säänöllinen 28vrk. Ihana fiilis, kun en sitä ennen ollut saanut kuin ihan hailakoita viiruja ovistesteihin!
  7. Itselläni oli Hb laskenut ekaan neuvolakäyntiin mennessä, 8 vkossa, 104:aan ja väsymys-heikotus-hengästys-oireet tosi ikävät. Lähtötasoani en tiedä, mutta kolmisen vuotta sitten oli 127, eli mikään superhemppa tuskin olen ennen raskauttakaan ollut. Aloitin Ferronol-nesteen (n.1rkl) päivää ennen tuota mittausta, ja olo koheni heti seuraavasta päivästä kuin kipparikallella pinaattipurkin jälkeen Mitään muuta en muuttanut, joten päätelmä on minusta selvä. Nyt 3 päivän jälkeen jaksaminen on aivan toista kuin pari viikkoa taaksepäin. Mutta olihan tuo humpsahtanutkin merkillisen alas. Otatan uuden arvon parin viikon sisällä. Edit. Kerroin neuvolassa aloittaneeni ko. tuotteen, eikä th ainakaan mitenkään sitä teilannut eikä rautareseptejä edes tarjonnut. Itse uskoisin, että pelkkä lääketeollinen vahva rautavalmiste ilman mitään imeytymistä edistäviä apuaineita (C, B6, B12 ja foolih.) suuremmalla todennäköisyydellä imeytyy huonommin, riippuen tietenkin odottajan muusta ravitsemustilasta ja kyseisten vitamiinien olemassa olosta.