dudo

Jäsen
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

About dudo

  • Rank
    Aloittelija
  1. Ollaan sukupuolta kysytty ainoastaan kunnallisessa rakenneultrassa. Ekassa raskaudessa kätilö ei osannut sanoa, mutta toinen olikin niin selvä tapaus, ettei tarvinnut ihmetellä. Kolmannestakin kysytään, mutta jos se ei rakenneultrassa selviä, niin sitten odotellaan taas saliin asti.
  2. Ei ole kummassakaan raskaudessa tullut raskausarpia. Olen kuorinut saunan jälkeen (hellävaraisesti) vatsan ihoa ja rasvannut (milloin milläkin voiteella) vatsan pesun jälkeen. Esikoisesta taisin jaksaa rasvata vatsan joka aamu suihkun jälkeen. Nyt menossa kolmas raskaus ja toivottavasti selviän tästäkin ilman.
  3. Minua kiinnostaa miten teillä on paino noussut raskauden aikana? Kahdessa ekassa raskaudessa painoa tuli noin 11 kiloa, mikä on normaalipainoiselle kai aika tavallinen painonnousu. Miten ne on karisseet synnytyksen jälkeen? Ekassa raskaudessa kaikki ylimääräinen lähti muutamassa viikossa, en oikein itse seurannut tilannetta, mutta jäkitarkastuksessa olin jo alle lähtöpainon. Toisessa raskaudessa kesti 4 kk, ennen kuin olin takaisin normaalipainossa. Nyt hirvittääkin tämä kolmas raskaus, että kuinka kauan kiloja saa karistaa... Lähtöpainokin on 4-5 kg korkeampi (lihoin nuo kilot imettämisen lopettamisen jälkeen, enkä saanut karistettua ennen kolmatta raskautta). Vaikuttaako lähtöpaino jotenkin? Omalla kohdallani olen ajatellut, että nyt kun "ylimääräistä" on 4-5 kiloa normaaliin painooni nähden, saisi tuon verran vähemmän tulla raskaudessa lisää (ei kyllä tule onnistumaan, mutta yritän). Eli että vauva ottaa musta sen, mitä ei syömäni ravinnon kautta saa (joku viisaampi voisi vastata, toimiiko ihmisen fysiikka näin). Ruokailutottumukset? Tosiasiahan on, että nälkö vaivaa raskaana ollessa useammin, eli pakkohan sitä on syödä enemmän. Mutta kannattaisi syödä jotain järkevä, kuten hedelmiä, kun nälkä iskee. Muuta: Paino ei raskauden jälkeen kerro koko totuutta, sillä kroppa muuttuu joka raskauden jälkeen. Itsellä vartalon palautumiseen on mennyt noin vuosi molemmilla kerroilla, vaikka normaalipainossa olisinkin ollut aikaisemmin. Mutta kumman armeliaaksi sitä itselleen tulee ja mikä nurinkurisinta, sitä tyytyväisempi kroppaansa on, mitä vähemmän se muistuttaa mallivartaloa. Raskausarvet ja suonikohjut ovat vain äitiyden kunniamerkkejä!
  4. Voisin vastata tähän, että nimenomaan oireiden puuttuminen oli eka raskausoire. Jos jonkinlaista nipistystä ja vihlontaa on ollut muissa kierroissa, mutta kierrossa, jossa tärppäsi, ei juuri ollut oireita. No tosin mulla oli kiinnittymisvuotoa (ihan selvää kirkasta verta tuli tippa vajaa viikko oviksesta). Pari päivää ennen plussatestiä väsymys oli sitä luokkaa, että arvelin nyt tärpänneen. Tämä on siis kolmas raskauteni ja väsymys oli niin tutun tuntuista edellisiltä kerroilta.
  5. Viimeisin eli nyt 7. viikolla meneillään oleva raskaus alkoi mieheni ja minun kahdenkeskisellä ulkomaanmatkalla (mitä todennäköisimmin). Oli muistaakseni 4. yrityskierto meneillään ja ajattelin, että nytpä "huono" tuuri käy jos tärppää ja lapsi todennäköisesti syntyy vuoden viimeisinä päivinä. Niinpä siinä sitten kuitenkin kävi ja nyt odotetaan jouluvauvaa. Olen tässä raskaudessa ollut paljon säikympi kuin aikaisemmissa, enkä vieläkään osaa kunnolla iloita raskaudesta... Kumpa nämä epävarmat viikot olisivat pian ohitse. Huoh.
  6. Meillä esikoinen siirtyi omaan huoneeseen nukkumaan jo 9 kk:n ikäisenä. Toinen siirtyi vuoden täytettyään, mutta kokonaisia öitä alkoi nukkua vasta sitten, kun lopetin imetyksen 1 v 3 kk:n ikäisenä.
  7. Odotan kolmatta viikolla 5+6. Haaveilin jo ekaa lasta odottaessani, että kolme lasta olisi sopiva määrä. Toisen lapsen syntymän jälkeen arjen rankkuus yllätti ja ajattelin, että kyllä kaksi saa sittenkin riittää. Mutta tässä sitä taas ollaan. ;-) Ja tähän se sitten saa jäädäkin, oikeasti.
  8. Täytin kuukausi ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen 26, mutta ruksein tuosta kohda 24-25. Olinhan nykystandardien mukaan melko nuori, mutta paremmin sitä nuorena jaksaa! :-) Mulle on tämän ihan suoraan pari "varttuneempaa" äitiäkin todennut ja ehkä heitä harmittaa, etteivät aikaisemmin ole hankkineet lapsia. Mutta jokainen tietenkin lapsia "tekee" silloin, kun se omaan elämäntilanteeseen sopii.
  9. Plussasin kp 29/29-36. Tein testin keskellä päivää, mutta silti liuskatestiin (One Step, herkkyys 10iu/ml) piirtyi selvä testiviiva (haaleampi kuin kontrolliviiva, mutta ei mikään haamu kuitenkaan). Testauskerta oli ensimmäinen siinä kierrossa, eli negoja ei ehtinyt tulla.