toiveikass

Aktiivijäsen
 • Content count

  1329
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by toiveikass

 1. Profiilini voi poistaa. Kiitos!
 2. Ajattelin tänne laittaa tämmöisen aiheen, joka ainakin itseäni koskettaa ja mietityttää. Eli vauvakuume on todella kova ja lapsi suunnitelmissa ja toivottu, mutta silti raskautuminen ja itse synnytys jännittää aika ajoittain, kun alkaa miettimään. Kuten alkuraskaus, hankinnat ja kaikki se mikä kuuluu, ennen käärön tuloa maailmaan. Miten itse koette raskautumisen ja synnytyksen? Eli ressaatteko etukäteen, vaikka vauva on vielä haaveissa tai yrityksen alla ja mitkä asiat mietityttää? Olisi kiva kuulla muiltakin tästä. Varmasti monella mietityttää, onhan se kuitenkin iso muutos elämässä.
 3. täälä kans kuumeillaan kakkosesta. Neiti tais olla 8kk, kun kuumeilu nosti päätään ja mies ei ole myöskää lämmennyt idealle. Haluaa odottaa vielä ja että ite olisin ollu ensin työelämässä. Saa nähä miten käy
 4. hei, tällä olis yks kuumeilija lisää! Toisesta haaveilen. Itse olisin valmis nyt mutta tämä on miehestä kiinni. Haluaa odottaa vielä jonkun aikaa,joten pitää iteksee kuumeilla sitten
 5. LKS

  no onha täällä jonkuverra porukkaa:) mullaki olis synnytys LKS:)
 6. onnittelut sinne kaikille plussista!
 7. itse olen vielä aika alussa raskaana, mutta pahoinvointi on jotain aivan kauheeta ja se alkaa jo heti aamulla, kun nousen ylös. Helpottaa, kun syö vähä jotain. Oksentanu en oo kertaakaa. Saa nyt nähä kaua tätä kestää.
 8. Olen aika alussa raskaana ja olokin on ollut sen mukaista. Miten teillä muilla on tuon alkuraskauden ja seksin kanssa toimittu ja seksilelujen? Itsellä on olo ollut niin huono, ettei seksi ole ollut oikein mielessä ja muutenkin se keskenmenon pelko taustalla, vaikka olen lukenut, ettei siitä ole vaaraa sikiölle jne, mutta siltiki se pelottaa. Välillä kyllä tuntuu, että haluttaisi, mutta sitten pelko voittaa. Itsestä tuntuu, että pitäisi vain odottaa jonkun aikaa..mite teillä muilla? Vai onko tämä vaa turhaa ressaamista asiasta:(
 9. Itse olin tilannu netistä niitä liuskatestejä ja oli ovulaatiosta asti rinnat kipeet ja eikä kuukautiskipuja kuulunu, vaikka yleensä ilmaantu päivää enne kuukautisia. Testin tein sitte kp 30/33 ja vahva plussa tuli Toisen testin tein seuraavana päivänä ja kyllä se plussa siihe tuli iha selkeänä! =DD
 10. Hei! Tämä menee vähän asian vierestä, mutta kysyisin kokeneemmilta ja samassa tilanteessa olevilta sellaista asiaa,että olen raskaana ja en ole vakiotöissä vaan aina ollut määräaikaisessa ja nyt taas työttömänä ja joudun aika ajoin ilmoittautumaan työkkäriin tilanteestani, joten asia jota mietin nyt on se, että miten pitää menetellä raskaudestani? Esim milloin työkkäriin pitää ilmoittaa, että on raskaana ja ettei, vain saa karenssia tai muuta? Samoin, kun hain ennen tietoa raskaudestani kouluun ja se alkaisi elokuussa ja laskettuunaikaan olisi sitten enää 4kk, niin olisiko silloin fiksua edes aloittaa koulua, kun kuitenkin pian olisi sitten äitiysloma? Miten toimisitte tai olette toimineet tämmöisessä tilanteessa?
 11. Tulipas paljon vastauksia ja varmasti monia mietityttää. . . Kyllä ajattelin, että työkkäriin ilmoitan hyvissä ajoin asiasta, mutta mulla on sinne aikakin vasta elokuussa, jos en sinne kouluun mene. Kun siis mulla alkais tuo koulu sillo elokuussa, ku tämä on iha uus koulu mihin hain. Ensimmäisen ammatin olen jo lukenu ja tämä olis toine, mut nyt tuntuu vaa tyhmältä aloittaa tuota koulua, ku ei ehtisi kauaa siellä edes oleen. Eli pitäs vaa sitte ilmoittaa sinne jos pääsen sisään, että nyt on tilanne muuttunu, etten nyt ainakaa alottais sitä koulua nytten. Työkkärissä ne sano, että sitte katsotaan jatkoa jos en sinne kouluun pääse (sillo ei ollu raskaudesta tietoa), mutta pitää sitte kertoa tästä raskaudesta ja vaihtoehtoja, mitä on sitte, kun on raskaana ja mitä tehdä siihe äitiyslomaa asti. Varmaa laittaa johonki niihi työkkärin järjestämii kursseihi, voi sanoa, että iha turhaa koko touhu. Yhdel kurssil olen ollu. Ainoo hyvä puoli oli se, että sain suoritettua alkoholipassin. Ja jos ei mee nii siit sitte voi katketa tuet Koska se on hyvi mahdollista, että sinne joutuupi sitte.
 12. tullut taas monia uusia onneksi olkoonn kaikille:)
 13. joo sama täällä. tää kuitenki niin alussa, ettei pahemmi vielä huudella =) samoin sinulle amon-ra onnittelut!
 14. mulle tuli tänään iha selvä plussa. Tissit ollu kauan aikaa kipeet ja menkat kolme päivää myöhässä ja tänää sitte uskalsin tehä
 15. Kirjoittelin tänne joskus aijemmin ja nyt äitini viime vierailullaan alkoi kysellä tulevien lasten nimistä ja olin vähän ihmeissäni samoin siskoni kyseli, että haluanko lapsia ja millon niitä tulee en vastannut siihen mitää sen tarkempaa, koska haluan olla sitten tarpeeksi pitkällä, ettei km riski ole niin suuri, kun asiasta kerron ihmisille.
 16. Sama täällä itse olen myös lapsi rakas, mutta itse en omia lapsia koskaan ajatellut, mutta niin se mieli muuttuu:) ja olen kyllä hyvin tyytyväinen päätökseeni:) vauvakuume sevaan nostaa voimakkaammin päätään:)
 17. Varmasti jos on raskaus keskeytynyt useaan kertaan tulee pelko, ettei lasta kuulu saadakkaan. Sitten sitä oppii olemaan varovainen ja odottaa aikaa milloin vauva uutisesta olisi aika kertoa myös muille. Itsellänikin olis tuossa viime vuoden lopussa keskenmeno, tosin se oli hyvin hyvin alussa ja hermoilen varmaan eniten sitä allkuraskautta juurikin, että pääsee sinne turvalliselle puolelle, mutta kuitenkin ja nyt tämän vuoden alussa vauvakuume on vain kasvanut ja samoin on mieheni laita:D Mutta mukava kuulla ja onnea puhalluskukka, että olet kuitenkin raskautunut ja toivomme, että kaikki menee hyvin loppuun saakka:) Minussa taitaa olla tuota samaa "vikaa", että jos tuntuu vähän enemmän pahalta niin ei voi tehdä sitä jotain tiettyä, mitä on ollut tekemässä. Välillä olen myös miettinyt sitä kipua synnytyksessä ja pelännyt, mutta sitten kuitenkin myös sitä loppuraskautta, kun joka paikkaa kolottaa ja painaa. En sitte tiedä kunpi pelottaa enemmän, mutta olen kuitenkin nin moneen kertaan tätä miettinyt, että kyllä se varmasti on sen arvoista. Mutta älä huoli jaanaorvokki: kaikki varmasti ajattelee ajoittain, kun painaa ja sattuu, että tulis se jo ulos jne, mutta kyllä se menee ohi ja kun taas ajattelee, että saa sen käärön syliin:) Ainakin itse vakuuttelen itselleni näin(= Nyt on itselläni kp 30/32, eli jännittelen täällä nyt sitten
 18. Niin itse en edes halunnut yhdessä vaiheessa ollenkaa lapsia, mutta oikean löydettyä alkoi vauvakuume polttelemaan pikku hiljaa ja keskustelua käytii miehen kanssa, ennen kun pillerit jätin pois. Ei meillekkään se lukumäärä ole se tärkein, vaan se että lapsi on terve ja jos on tarkoitus tulla yksi lapsi niin sitten se on niin, mutta itse kyllä haluiaisin ainakin muutama lasta, koska sekä minä, mieheni olemme isosta perheestä on luontevaa haluta lapsillekkin sisaruksia. Toisistaan on aina seuraa:). eikä tietenkään lapsi saisi olla ainoa elämänsisältö, mutta niinkuin moniki sanonut tässä, että lapsi toisi lisää sisältöä elämään.
 19. Mietinkin, kun mitä olen esim. näistä keskusteluista lukenut ja kuullut, että toinen tulis helpommi,ku että yrittää sitä ekaa, tosin onhan se niin ihmiskohtaine asia, joillekki eka lapsi tulee nopeempaa ja toisen kanssa,sitte menee aikaa ja joillaki toisin päin:) Niin kyllähä se kolmessa lapsessa joutuu vähän miettii moniaki juttuja, mutta nehä on järjestely kysymyksiä tietenkin:) Ja aina se seuraavaki lapsi on yhtä iso juttu, ku se ensimmäine ja toinen:) Nyt vaa jännätää, että saisi tuon ekan alulle=)
 20. Niin itse toivon ja olen aina toivonu, että ne on juuriki raskausoireita, eikä mitää muita mutta naisen kroppa ku on niin mystinen välillä, että pää on iha pyörällä ainaki itsellä :s mutta kyl se toivo mukaa tärppää, ku yrityksiäki on vasta muutamia:) kiitos tsemmpiä sinne kans.Tänne sitte vaa päivittelee:))
 21. hei nipsutin! Kuulostaa samalta kun minun kohdalla. Itse lopetin pillereiden syömisen tuossa vuoden alussa. Itsekin olen ollut ymmälläni noista oireista ja olen kyllä ollut tietoinen, että osa oireista voi tulla myös pillereiden lopettamisen myötä, eli niin sanottuja /vieroitusoireita), jotenka ovulaation ja menkkakivutkin erottaa erilailla. Ja voin kertoa että noita testejä on tullut tehtyä aika monta, vaikka yritystäkään ei ole kauaa ollut. Nyt sitten päätin, että varmin on tehdä testi, jos kuukautiset ovat myöhässä, koska kuukautiste pitäis alkaa näinä päivinä, joten saa nähdä Kaapissa on testejä jo odottamassa. Ei vain huvittais tehdä enäää yhtää negaa-.- Tuntuu tämä raskautuminen niin vaikealta, johtuen tietenkin, kun mieleni on hyvi malttamaton.
 22. kirjottelinkin tuonne aijemmin, että semmone 2-3 lasta olis iha mukava määrä, mutta nyt tuntuu, että sais edes sen yhden ensin, ennen ku hätäilee edes kahdesta. Olen yrittäny olla miettimättä tuota raskautumista liikaa, etten ressais ja pilaa sillä mahdollisuuksiani, mutta väkisinki sitä ajattelee asiaa koko ajan ja varsinkin lähellä ku miettii, että taasko ne kuukautiset sielä alkaa:s Ei yritystäkää ole takana ku neljäs yrityskerta, mutta silti on mieli tosi malttamaton. Kuinka te maltatte mielenne tämän raskautumisen suhteen ja oliko helpompi raskautua ensimmäisen lapse jälkee ?
 23. Joillakin ottaa aikansa, että kuukautiset alkavat ja joillain kuukautiskierto tasoittuu heti pillereiden lopetuksen jälkeen.Itse käytin pillereitä vain vuoden verran, joten ei kauheasti ole kokemusta, mutta sinun kohdallasi voi olla, kun olet käyttänyt pillereitä kauan aikaa kuukautiskierto on näin olleen ihan sekaisin hormooneistä johtuen. Jos kuukautisia ei kuulu ja kun kuukautisesi ovat jo kaksi vuotta myöhässä, kannattaa käydä lääkärissä, josta saat hormoonilääkityksen, jonka pitäisi käynnistää kuukautiset, ellei ne itsestään ala. Toki raskaaksi voi tulla ja joskus pillerit lopettanut ei kerkeä saada luomumenkkoja, kun on kerennytkin jo raskautua ensimmäisestä kierrosta. Mutta tietääkseni ilman ovulaatiota ei voi tulla raskaaksi ja joskus ovulaatio voi olla myöhässä ja näin kuukautisetkin siirtyvät myöhemälle, mutta tästä ei taida nyt olla kyse, joten rohkeasti lääkärin puheille niin saat asian kuntoon.
 24. ajattelimme että mitä site turhaa odottaa, ku rakastetaa toisiamme on omakoti jne:) on kuitenki vakiinnuttu jne:) Ei sillä ajalla ole mitää väliä ja molemmat tätä haluamme:)
 25. Nättejä kakkuja kyllä.itse oon ammatiltani leipuri-kondiittori. Tuo marsipaani on aika suosittu ristiäiskakuissa ja marsipaanista saa tehtyä kaikkee ja säilyy kauemmin, kun kerma, mutta kauhean makeaa:S Itse varmaan sitte ristiäisiin, kun ajankohtasta niin hommaan ihan perus mansikka tai vadelmakakun kermavahdolla tai jokin vastaava. Pidänki yksinkertaisesta enempi:)