Larissa

Aktiivijäsen
 • Content count

  142
 • Joined

 • Last visited

About Larissa

 • Rank
  Aktiivi
 1. Heips! Täällä myös yksi imettävä odottaja. Kuopus täytti juuri 2 vuotta ja imetyksiä meillä on n. 3 vuorokaudessa. Joskus enemmän, jos tarvitaan aamuyön torkutusta. Raskaus on vielä ihan alussa ja mielenkiinnolla odotan miten tulee vaikuttamaan imetykseen. Lapsentahtisesti ollaan tähän asti menty, ja luultavasti jatketaankin. Alan siis varautumaan tandemiin, vaikka onhan tässä siihen vielä pitkä aika.
 2. JANI TOIVOLA: VIHDOINKIN ISÄKSI! Kansanedustaja Jani Toivola on onnellinen mies. Vuosien haave on viimein toteutumassa: Jani saa pian esikoisensa. - Suuri unelmani toteutuu, Jani Toivola sanoo. Jani on vauvakuumeillut parikymppisestä asti. Hän on puhunut julkisuudessa usein lapsihaaveistaan ja siitä, millaisia haasteita homous niille asettaa. Hän oli jo valmistautunut siihenkin vaihtoehtoon, ettei ehkä koskaan voisi saada lapsia. Mutta toisin kävi. Vauva syntyy loppuvuodesta. - Yhteiskunta on muuttunut, joten nykyään myös minulle haave vanhemmuudesta on todellisuutta, Jani sanoo. - Ydinperhe ei ole enää se ainoa oikea tapa olla perhe. Erilaiset muodot ja tavat hyväksytään yhä paremmin. Turvallisuus ja yhteisöllisyys kuuluvat kaikille. Janista tulee vauvan lähivanhempi, joten vuodenvaihteen jälkeen hän jää ainakin puoleksi vuodeksi isyysvapaalle kansanedustajan työstään. Kotona kaikki on jo valmista vauvaa varten: vaunut, vauvansänky ja kantoliina on hankittu hyvissä ajoin. - Eniten odotan ihan tavallisia arkisia hetkiä lapsen kanssa. Elämää, jonka voin jakaa lapsen kanssa, Jani sanoo. Jani Toivola kertoi tulevasta isyydestään ensimmäisenä Kaksplus-lehdelle. http://www.kaksplus.fi/lehti/jani-toivola-vihdoinkin-isaksi
 3. Mä olen käsittänyt näiden tutkimusten perustuvan siihen, että käännettävät istuimet testataan sekä selkä, että kasvot menosuuntaan. Ja kasvot menosuuntaan testaaminen tietty laskee arvosanaa. Tai ylipäätään se, että istuin on mahdollista kääntää kasvot menosuuntaan. Saa korjata, jos olen väärässä. Muoks. Ja muakin kyllä kiinnostaisi sellaiset tutkimukset, joissa osoitetaan, että pelkästään selkä menosuuntaan istuimet olisivat turvallisempia, kuin käännettävät, silloin kun niitä käytetään selkä menosuuntaan. Meillä on izi combi isofix, kun kriteereinä oli selkä menosuuntaan ja isofix. Izi combi on max. 18kg:n asti, ja siihen asti voi siis pitää selkä menosuunnassa (tai kasvot menosuunnassa 9-18kg), ja niin meillä on tarkoitus. Eli sitten, kun 18kg tai pituus tulee täyteen, katsostaan paljon on ikää ja ostetaan sen mukaan seuraava istuin. Eli kasvot menosuuntaan ei todennäköisesti käännetä tätä istuinta ollenkaan. Ehkä siis ennemminkin tuo izi combi on istuin "oikeeseen ikään", kun käy vain 18kg:n asti, eikä mahdollisimman pitkään. Ja tämä viimeinen ei ollut tarkoitettu kenellekkään henkilökohtaisesti, tässä vaan pohdin, kun tuostakin oli puhe.
 4. Meillä oli vuoden käytössä Mutsyn Urban Riderit. Mutta myin ne ja ostin tilalle Brion Go:t. Olen kyllä supertyytyväinen! Meillä oli mutsyissä se lisävarustetavarakori, mutta sitä ei oikeastaan voinut käyttää ollenkaan, kun lapsi istuu kasvot työntäjään päin. Silloin tavarkoriin pääsy oli käytännössä mahdotonta. Ja meillä tuo reilu vuoden vanha istuu ainakin toistaiseksi vielä kasvot työntäjään päin. Go:ssa vakiokori on iso ja sinne pääsee myös lapsen istuessa kasvot työntäjään päin. Mutsyjen kääntyvä taka-akseli oli kyllä hyvä, ja niitä oli kevyt työntää verrattuna muihin missä on neljä isoa pyörää (pidempiaikaista kokemusta mulla ei kyllä ole muista isoista nelipyöräisistä, mutta kaverin emmaljungia muutaman kerran olen työnnellyt). Kääntyviin etupyöriin taka-akselia ei kyllä voi verrata. Niin paljon näppärämmät on nuo Go:n pyörät. Eilen mentiin Go:lla piiitkä lenkki tuolla lumessa, ilman ongelmia. Ja lisävarusteena noihinkin tosiaan saa nykyään ne isot eturenkaat. Niitä en vielä ostanut, kun ovat sen verran arvokkaat. Ajattelin katsoa ensin miten noilla pienillä pärjää nämä muutamat talvikuukaudet. Lisäksi mun mielestä Go:n ratasosa on huomattavasti parempi, kuin mutsyjen. Mutsyjen turvakaari tulee todella ylös, eikä siinä ole haararemmiä, joten joten jos haluaa laskea lapsen vaikka vaan hetkeksi istumaan, pitää aina viritellä valjaat, muuten valuu turvakaaren alta pois. Meillä on sen verran rauhallinen typykkä, että ei esim. ainakaan vielä yritä nousta ratasistuimesta, niin Go:n ratasosaan voi lapsen laskea ilman valjaitakin ja siinä pysyy, kun on haararemmi. Myös jalkatuessa (?) on pienet reunat, joten jalat pysyvät kyydissä vaikka rattaat vähän tärisisivätkin. Mutsyissä typyn jalat valuivat jalkatuelta ja hankasivat renkaisiin. Kasattuna noi taitavat menevät aika samanlaiseen tilaan.
 5. Janna, tykkään. Ei ihan oman tyylinen, mut silti kiva! 8 Lilian?
 6. Mun mielestä Maleenasta puuttuu r välistä. 5 Marleena puolestaan sais 8. Meri?
 7. Mette on kaunis, 9. muoks. myöhästyin. Eenokki.. hmm.. tulee mieleen eunukki.. 4 Mandi?
 8. Tilda on ihanan pirtsakka! Tykkään! 9 Siina?
 9. Meillä synnytys käynnistyi puolen yön aikaan vesien menolla. Vaikka supistukset eivät heti alkanutkaan jouduttiin lähtemään sairaalaan näytille vajaiden viikkojen takia. Miestä sitten herättelin, että nyt tais mennä vedet, johon mies totesi horroksessa, että "Ei ne vielä mennyt, tuu tänne nukkumaan nyt vaan." Ahaa, hyvä, tosiasan, että sä tiedät. Lopulta kun päästiin sitten kuitenkin sairaalaan minut otettiin osastolle yöksi odottelemaan kunnon supistuksia ja mies lähetettiin vielä kotiin nukkumaan. Yö menikin sitten kärvistellessä supistuksissa ja aamulla soitin miehelle, että lähtee tulemaan, sillä seuraavaksi siirrytään saliin. Avautumisvaihe olikin lopulta aika nopea (ja tuskallinen) ja miehen tullessa saliin oltiin jo 7cm auki ja epiduraalia annettiin. Epiduraali vaikutti vielä ponnistusvaiheessakin, joten synnytyksen loppuvaihe oli minulle kivuton. Ja ainoastaan tämän vaiheen mieskin oli siis todistamassa. Tytön sitten synnyttyä mies vain totesi, että "No, helpostihan se kävi!" Jep, jep. Helpostihan se. Pieni kivuton ponnistus vain!
 10. Emma on ihan kiva, tosi miinus nimen yleisyydestä 8- Leea?
 11. Arttu myöskin lyhyt ja ytimekäs. Tykkään! 8 James? (Tiedän yhden tämän nimisen täysin suomalaisen pikkupojan. Ja nimi äännetään kuten kirjoitetaan)
 12. Ilse, hauska ja pirtsakka nimi. 8 Bella?
 13. Manlan nimet on mun makuun! Ihania!
 14. Henriikka on mun makuun liian Henri. 5 Maisa?