Hermione

Aktiivijäsen
 • Content count

  426
 • Joined

 • Last visited

About Hermione

 • Rank
  Aktiivi
 1. Meillä oli tencel-lakana käytössä jossa itsessään on kosteussuoja. Se oli tosi näppärä ja muotoonommeltu, ostettiin A-T Lastenturvasta. Ehdottomasti kannattaa olla joku kosteussuoja, patjaa kun ei voi pestä eli siitä tulee roskiskamaa jos kastuu. Jotkut käyttää taiteltua fleecepeittoa ja toiset taiteltua merinovillapeittoa lakanan alla, nekin toimii kosteussuojana. Varsinkin vähän isommalla vauvalla ohivuotoja saattaa tulla kun pissamäärät on isompia. Ja kyllä ne maitokakatkin lakanasta läpi menee. Pinniksen petivaatteet on periaatteessa ihan standardeja, meillä oli joku Prismasta ostettu peitto+tyyny -setti, jossa tyyny oli tosiaan sellainen tosi ohut. Se oli lähinnä näön vuoksi, sänky näytti mun mielestä kivemmalta tyynyn kanssa. Vauvahan ei tyynyä tarvitsisi lainkaan. Meillä tosin päädyttiin nukkumaan perhepedissä ensimmäinen puolisen vuotta, sen jälkeen siirryttiin sivuvaunuun eli toinen laita pinniksestä pois ja mun sängyn laidan viereen kiinni. Helpotti tosi paljon yösyöttöjä kun ei tarvinnut itse nousta ylös. Omaan huoneeseen siirtyi 9 kk iässä ja kolmantena yönä omassa huoneessa nukkuikin ekat täydet yöunet.
 2. Auringonvalo on paras kakkatahran poistaja! Ja sappisaippuaa käytin fleecesisuksiin ihan surutta, ei tukkeutuneet. Puoli korkillista Ecoverin huuhteluainetta koneelliseen pitää vaipat pehmoisina narukuivatuksellakin eikä tuki. Alvat, Sunbabyt sun muut Kiina-vaipat kestää kaikki kuudenkympin pesua ja ajoittain jopa keittopesua milä on varsinkin isompien lasten vaippojen hajuhaittojen ehkäisyssä tärkeä tekijä. Joskus päälle vuoden ikäisenä alkoi pissa haiskahtamaan jo ihan eri malliin kuin vauvana, varsinkin yövaipat on pakko huuhdella tai ammoniakin haju on melkoinen. Meillä lähes täyskestoiltu koko aika, nyt tosin harkkahousuvaihe menossa joten vaippa on päällä lähinnä öisin. Se on vähän hankaloittanut kun vaippoja kertyy vähemmän joten pitää haalia jotain pyyhkeitä mukaan ettei tarvitse parin vaipan takia konetta pyöräyttää. Kovin montaa päivää ei nenä kestä niiden antaa muhiakaan. Lomareissut on mummolaviikonloppuja lukuunottamatta menty suosiolla kertseillä. Kuitenkin se on aika pieni määrä mitä niitä kertsejä on tämän 2v9kk aikana ehtinyt kertymään kaatopaikalle.
 3. Kaupoissa myydään myös tencel-lakanoita muotoonommeltuna. Pysyy paikoillaan, ei päästä kosteutta läpi mutta miellyttävän tuntuinen hiostamaton tekstiilipinta. Meidän suosikki, jäi muovifroteet käyttämättä.
 4. Yksi nyrkkisääntö oikean kokoisen haalarin valinnassa on että kun hartiasta ottaa kiinni niin pitää tulla nyrkillinen tyhjää haalaria. (Nyrkki ja nyrkki, heh.) Ja tosiaan lahje voi hyvin mennä poimuille jalassa, pelkällä mittanauhalla teoreettisesti spekuloidessa ottaa helposti liian naftit lahkeet. Pieni lapsi kuitenkin viettää ulkona suurimman osan ajasta kyykyssä/kontillaan jolloin lahkeen pitää olla riittävän pitkä ettei tule lumet sisään. Tosin meidän lapsi ei suostunut vielä 1-vuotistalvena (täyttää marraskuussa) viettää yhtään aikaa lumessa ulkohaalareissa, korkeintaan pulkassa jossa siinäkään ei pysynyt. Eli kärryttelyksi meni eka taaperotalvi. Hän tosin oppi kävelemään ilman tukea vasta 1v3kk ikäisenä.
 5. Olen pessyt Manducan pesukoneessa ihan solkineen 30 asteen hienopesussa. Kun laittaa tyynyliinan sisälle niin ei kolisekaan niin pahasti. Musta väri kyllä vähän kulahti mutta ei muuta haittaa.
 6. http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20118770&c=mobile&rss=mob Täällä mm. lisätietoa aiheesta.
 7. Jaa-a, langoissa ei ole ainakaan mitään pintakäsittelyä jolla tehdään valmisvaatteisiin sileä pinta. Ja harvoin myöskään mitään raskasmetallivärejä tmv. kemikaaleja. Peitto ei myöskään tule suoraan paljaalle iholle alimmaiseksi kerrokseksi. Käyttöönottopesu on ihan yleinen suositus kaikille vaatteille, muttaverityisesti vauvan iho läpäisee kemikaalit herkemmin.
 8. Tekstiileissä on usein erilaisia kemikaalijäämiä tai pintakäsittelyaineita, joten käyttöönottopesu olisi suositeltavaa että ainakin pahimmat peseytyisi pois. Öeko-tex -standardoidut vaatteet yleensä poikkeus eli niissä ei saa käyttää mitään haitallisia kemikaaleja.
 9. No meillä on yleisimmin käytössä yksi P'tits Dessous bambuimu jossa yht. 8 kerrosta bambujoustista (eli pötkö joka taitetaan kahtia). Sen lisäksi vielä ohut hamppuimu tai babyidean bambutiima. Se pysyy narukuivatuksellakin notkeana settinä. Tosin tuota P'tits Dessousia ei taida tällä hetkellä saada Suomesta, itsekin tilasin UK:sta. Se on ollut kuitenkin suht varma ja kohtuullisen kokoinen paketti.
 10. Mitkä vain pullot, tutit ja muut sterilointia vaativat asiat jotka kestää mikroa.
 11. Harmittaa. Meillä on nyt ollut pk-käytössä Jonathanin fleecellinen kura-asu (takki ja housut). Joo, päiväkodin pihassa on aika mojovia lammikoita, en tiedä kestäisikö mitkään housut niitä. Mutta yleensä aina menee vesi lahkeista sisään ja kastelee sisähousut polveen asti. Eli juuri siihen mistä alkaa fleecevuori, sehän pysyy kuivapintaisena märkänäkin. Fleecevuorellinen olisi muuten niin loistava tälle kelille kun ei tarvitse laittaa hiostuttavia vk-haalareita kuristen alle. Mut pitäisikö kokeilla jotain muuta vaihtoehtoa vielä?
 12. Kuulin että luistimia ei pitäisi pistää alle 3-vuotiaan jalkoihin kun nilkoissa ei ole vielä riittävästi tukea, pitääkö paikkaansa? Noh, meidän 2v4kk on tänä talvena kokeillut hiihtoa muutaman kerran remmisuksilla ja luistinten hankintaa harkitaan aikaisintaan ensi talveksi. On kuitenkin ollut sen verran hidas liikkumaan lähtijä eikä mikään apina vieläkään, että ei välttämättä ole mikään hitti 3-vuotiaanakaan vielä. Ja jos yhtään äitiinsä tulee niin inhoaa hiihtoa ja luistelemaankin oppii vasta joskus 6-vuotiaana. Ei ole mikään kiire noihin talvilajeihin tutustuttaa, ehtii sitä myöhemminkin kun ei ole mikään kilpaura kiikarissa.
 13. Ticketin baby-mallissa on pidempi selkä suhteessa lahkeisiin. Meillä käytössä kestovaipat joiden takia pitkä selkäosio on hyvä, ja ticketin baby baggie / snow baggie on ollut hyvä valinta näinä kahtena talvena Reimatecin ja NameItin ohella, joista mulla ei myöskään ole oikeastaan mitään huonoa sanottavaa paitsi NameIt hankasi hieman leukaan. Ticketin snow baggiellä jatketaan ensi talvenakin koossa 98. Ovat myös lämpimiä eli alle ei tarvitse mitään ekstrakerroksia latoa, eikä käytön jälki näy niissä oikeastaan yhtään. Ja talvihaalareista puhun tässä.
 14. Next on muutenkin ihana kauppa, varsinkin lasten vaatteet on söpöjä ja täynnä kauniita yksityiskohtia.
 15. Taaperopuolella tuosta käyty enemmänkin keskustelua. http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/10864-minkae-ikaeisenae-pinnis-vaihtui-lastensaenkyyn/ Meillä 2v4kk nukkuu edelleen pinniksessä eikä ole ollut vielä tarvetta miettiä isompaan sänkyyn vaihtoa, kun ei yritä kiivetä sieltä pois eikä pikkusisarusta ole tarvitsemassa pinnistä itselleen. Meille vanhemmille helpompaa kun ei tarvitse pomppia pitkin iltaa palauttelemassa lasta sänkyynsä.