Hermione

Aktiivijäsen
 • Content count

  426
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hermione

 1. Meillä oli tencel-lakana käytössä jossa itsessään on kosteussuoja. Se oli tosi näppärä ja muotoonommeltu, ostettiin A-T Lastenturvasta. Ehdottomasti kannattaa olla joku kosteussuoja, patjaa kun ei voi pestä eli siitä tulee roskiskamaa jos kastuu. Jotkut käyttää taiteltua fleecepeittoa ja toiset taiteltua merinovillapeittoa lakanan alla, nekin toimii kosteussuojana. Varsinkin vähän isommalla vauvalla ohivuotoja saattaa tulla kun pissamäärät on isompia. Ja kyllä ne maitokakatkin lakanasta läpi menee. Pinniksen petivaatteet on periaatteessa ihan standardeja, meillä oli joku Prismasta ostettu peitto+tyyny -setti, jossa tyyny oli tosiaan sellainen tosi ohut. Se oli lähinnä näön vuoksi, sänky näytti mun mielestä kivemmalta tyynyn kanssa. Vauvahan ei tyynyä tarvitsisi lainkaan. Meillä tosin päädyttiin nukkumaan perhepedissä ensimmäinen puolisen vuotta, sen jälkeen siirryttiin sivuvaunuun eli toinen laita pinniksestä pois ja mun sängyn laidan viereen kiinni. Helpotti tosi paljon yösyöttöjä kun ei tarvinnut itse nousta ylös. Omaan huoneeseen siirtyi 9 kk iässä ja kolmantena yönä omassa huoneessa nukkuikin ekat täydet yöunet.
 2. Auringonvalo on paras kakkatahran poistaja! Ja sappisaippuaa käytin fleecesisuksiin ihan surutta, ei tukkeutuneet. Puoli korkillista Ecoverin huuhteluainetta koneelliseen pitää vaipat pehmoisina narukuivatuksellakin eikä tuki. Alvat, Sunbabyt sun muut Kiina-vaipat kestää kaikki kuudenkympin pesua ja ajoittain jopa keittopesua milä on varsinkin isompien lasten vaippojen hajuhaittojen ehkäisyssä tärkeä tekijä. Joskus päälle vuoden ikäisenä alkoi pissa haiskahtamaan jo ihan eri malliin kuin vauvana, varsinkin yövaipat on pakko huuhdella tai ammoniakin haju on melkoinen. Meillä lähes täyskestoiltu koko aika, nyt tosin harkkahousuvaihe menossa joten vaippa on päällä lähinnä öisin. Se on vähän hankaloittanut kun vaippoja kertyy vähemmän joten pitää haalia jotain pyyhkeitä mukaan ettei tarvitse parin vaipan takia konetta pyöräyttää. Kovin montaa päivää ei nenä kestä niiden antaa muhiakaan. Lomareissut on mummolaviikonloppuja lukuunottamatta menty suosiolla kertseillä. Kuitenkin se on aika pieni määrä mitä niitä kertsejä on tämän 2v9kk aikana ehtinyt kertymään kaatopaikalle.
 3. Kaupoissa myydään myös tencel-lakanoita muotoonommeltuna. Pysyy paikoillaan, ei päästä kosteutta läpi mutta miellyttävän tuntuinen hiostamaton tekstiilipinta. Meidän suosikki, jäi muovifroteet käyttämättä.
 4. Yksi nyrkkisääntö oikean kokoisen haalarin valinnassa on että kun hartiasta ottaa kiinni niin pitää tulla nyrkillinen tyhjää haalaria. (Nyrkki ja nyrkki, heh.) Ja tosiaan lahje voi hyvin mennä poimuille jalassa, pelkällä mittanauhalla teoreettisesti spekuloidessa ottaa helposti liian naftit lahkeet. Pieni lapsi kuitenkin viettää ulkona suurimman osan ajasta kyykyssä/kontillaan jolloin lahkeen pitää olla riittävän pitkä ettei tule lumet sisään. Tosin meidän lapsi ei suostunut vielä 1-vuotistalvena (täyttää marraskuussa) viettää yhtään aikaa lumessa ulkohaalareissa, korkeintaan pulkassa jossa siinäkään ei pysynyt. Eli kärryttelyksi meni eka taaperotalvi. Hän tosin oppi kävelemään ilman tukea vasta 1v3kk ikäisenä.
 5. Olen pessyt Manducan pesukoneessa ihan solkineen 30 asteen hienopesussa. Kun laittaa tyynyliinan sisälle niin ei kolisekaan niin pahasti. Musta väri kyllä vähän kulahti mutta ei muuta haittaa.
 6. http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20118770&c=mobile&rss=mob Täällä mm. lisätietoa aiheesta.
 7. Jaa-a, langoissa ei ole ainakaan mitään pintakäsittelyä jolla tehdään valmisvaatteisiin sileä pinta. Ja harvoin myöskään mitään raskasmetallivärejä tmv. kemikaaleja. Peitto ei myöskään tule suoraan paljaalle iholle alimmaiseksi kerrokseksi. Käyttöönottopesu on ihan yleinen suositus kaikille vaatteille, muttaverityisesti vauvan iho läpäisee kemikaalit herkemmin.
 8. Tekstiileissä on usein erilaisia kemikaalijäämiä tai pintakäsittelyaineita, joten käyttöönottopesu olisi suositeltavaa että ainakin pahimmat peseytyisi pois. Öeko-tex -standardoidut vaatteet yleensä poikkeus eli niissä ei saa käyttää mitään haitallisia kemikaaleja.
 9. No meillä on yleisimmin käytössä yksi P'tits Dessous bambuimu jossa yht. 8 kerrosta bambujoustista (eli pötkö joka taitetaan kahtia). Sen lisäksi vielä ohut hamppuimu tai babyidean bambutiima. Se pysyy narukuivatuksellakin notkeana settinä. Tosin tuota P'tits Dessousia ei taida tällä hetkellä saada Suomesta, itsekin tilasin UK:sta. Se on ollut kuitenkin suht varma ja kohtuullisen kokoinen paketti.
 10. Mitkä vain pullot, tutit ja muut sterilointia vaativat asiat jotka kestää mikroa.
 11. Harmittaa. Meillä on nyt ollut pk-käytössä Jonathanin fleecellinen kura-asu (takki ja housut). Joo, päiväkodin pihassa on aika mojovia lammikoita, en tiedä kestäisikö mitkään housut niitä. Mutta yleensä aina menee vesi lahkeista sisään ja kastelee sisähousut polveen asti. Eli juuri siihen mistä alkaa fleecevuori, sehän pysyy kuivapintaisena märkänäkin. Fleecevuorellinen olisi muuten niin loistava tälle kelille kun ei tarvitse laittaa hiostuttavia vk-haalareita kuristen alle. Mut pitäisikö kokeilla jotain muuta vaihtoehtoa vielä?
 12. En ole onnistunut googlailemaan mistään suosituksia taaperolle sopivista appeista tabletiin. Meillä on käytössä Samsung Galaxy Note 10.1 eli erityisesti Android-ohjelmasuositukset kiinnostaa, mutta voi iPadinkin ohjelmia suositella tänne jos vaikka löytyisi vastaavaa myös Google Playstä.
 13. Kuulin että luistimia ei pitäisi pistää alle 3-vuotiaan jalkoihin kun nilkoissa ei ole vielä riittävästi tukea, pitääkö paikkaansa? Noh, meidän 2v4kk on tänä talvena kokeillut hiihtoa muutaman kerran remmisuksilla ja luistinten hankintaa harkitaan aikaisintaan ensi talveksi. On kuitenkin ollut sen verran hidas liikkumaan lähtijä eikä mikään apina vieläkään, että ei välttämättä ole mikään hitti 3-vuotiaanakaan vielä. Ja jos yhtään äitiinsä tulee niin inhoaa hiihtoa ja luistelemaankin oppii vasta joskus 6-vuotiaana. Ei ole mikään kiire noihin talvilajeihin tutustuttaa, ehtii sitä myöhemminkin kun ei ole mikään kilpaura kiikarissa.
 14. Ticketin baby-mallissa on pidempi selkä suhteessa lahkeisiin. Meillä käytössä kestovaipat joiden takia pitkä selkäosio on hyvä, ja ticketin baby baggie / snow baggie on ollut hyvä valinta näinä kahtena talvena Reimatecin ja NameItin ohella, joista mulla ei myöskään ole oikeastaan mitään huonoa sanottavaa paitsi NameIt hankasi hieman leukaan. Ticketin snow baggiellä jatketaan ensi talvenakin koossa 98. Ovat myös lämpimiä eli alle ei tarvitse mitään ekstrakerroksia latoa, eikä käytön jälki näy niissä oikeastaan yhtään. Ja talvihaalareista puhun tässä.
 15. Next on muutenkin ihana kauppa, varsinkin lasten vaatteet on söpöjä ja täynnä kauniita yksityiskohtia.
 16. Taaperopuolella tuosta käyty enemmänkin keskustelua. http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/10864-minkae-ikaeisenae-pinnis-vaihtui-lastensaenkyyn/ Meillä 2v4kk nukkuu edelleen pinniksessä eikä ole ollut vielä tarvetta miettiä isompaan sänkyyn vaihtoa, kun ei yritä kiivetä sieltä pois eikä pikkusisarusta ole tarvitsemassa pinnistä itselleen. Meille vanhemmille helpompaa kun ei tarvitse pomppia pitkin iltaa palauttelemassa lasta sänkyynsä.
 17. Mobiiliversiostakin löytyy etsi-toiminto oikeassa yläreunassa olevan neljän ruudun nappulan takaa. Mutta aina etsiminen ei ole aivan helppoa jos ei ole jotain selkeää sanaa jolla etsiä..
 18. Ai, kertoivatko minkä ikäisenä sitten voi käyttää?
 19. Kai se synnytys on pahempi paine päälle kuin kuulosuojaimet. Aukilehan on juuri sitä varten että kallo joustaa. Ja tuskin niitä Peltoreitakaan tuntikausia päässä pidetään. Mielummin ne kuin kuulovaurio.
 20. Mun mielestä tärkein funktio on se, että kun vauva huitoo unissaan niin ei kolauttele nyrkkejään pinnoihin / reunoihin ja herää siihen. Meidän 2-vuotias oksensi juuri pinniksensä reunapehmusteen ja on nyt nukkunut ilman sitä. Muutamaan otteeseen on sitten herännyt siihen että on lyönyt kätensä tai päänsä pinnaan ja ainakin omien sanojensa mukaan satuttanut itsensä. Luohan se pehmuste tietysti pesämäistä, turvallista fiilistäkin pienelle vauvalle. Mut voihan sitä kokeilla olla ilmankin alkuun. Meidän tyttö siirtyi pinnikseen vasta reilun puolen vuoden ikäisenä ja silloinkin sivuvaununa, siihen asti nukuttiin perhepedissä vaikka alunperin oli vähän toisenlainen aikomus.
 21. Ei kai kukaan puhunut kaukalon kahvan alas jättämisestä? Tulkitsisin että kysyjän lapsi on jo istuimessa. Silloin tosiaan ehkä kiinnittäisin jotain kevyempää turvavyöhön jos tarvis. Tosin meillä viihdyttimenä toimi selkä eteenpäin matkustettaessa pelkkä apinapeili, joka oli kiinnitetty takapenkin niskatukeen ja josta lapsi pystyi peilaamaan itseään ja itsekin näin lapsen kasvot peruutuspeilin kautta kuikuilemalla. Hankin joskus eBaystä, nyt ei äkkiseltään osunut samanlaista silmään.
 22. Meillä on alusta asti (ja edelleen) käytössä ihan sellainen Pikku-Piian alusta, jonka kolme reunaa on pehmustettu koholleen. Se on pituudeltaan aika lailla sama kuin pesukoneen kansi. Nyt lapsi siis 90-senttinen ja vieläkin välillä siinä vaippoja vaihdetaan vaikka jalat tuleekin jo reippaasti reunan yli. Me väsättiin seinälle hyllyt koska kestovaipat kuitenkin vaativat oman tilansa ja olivat näin helposti aina käden ulottuvilla (+ harsot joita on yksi aina alustan päällä). Eipä siinä juuri muita tarvikkeita tosin tarvinnut paitsi pyllypyyhkeen ja jonkun peppurasvan, tosin aika harvoin sille oli käyttöä kestojen kanssa. Ja pyykkikori tosiaan kanssa käden ulottuville, vaikka pikkuvauvan kanssa tulikin yleensä käytettyä vaipat lavuaarihuuhtelun kautta. Aika tärkeä pointti on että kaikki vaipanvaihdossa tarvittava pitää olla käden ulottuvilla koska toisella kädellä täytyy pitää aina lapsesta kiinni ettei pääse putoamaan.
 23. Meille taitaa lähteä tilaukseen Peg Perego Pliko Minit. Meillä on ollut käytössä Pliko P3:t vajaa pari vuotta mutta ne on liian isot meidän auton takakonttiin, vievät vinottain siellä liikaa tilaa. Sinänsä mekanismi niissä on hyvä ja Mineissä on sama idea. Vaikuttivat kaupassa oikein jämäköiltä, mutta 3 kg kevyemmät kuin P3:t.
 24. Mulla olisi käyttämätön kehtosetti jossa pehmuste, peitto ja verho. Laita yv:tä jos kiinnostaa hieroa kauppoja.
 25. Onko turvakaari mielestänne tarpeellinen matkiksissa vai ei? Meillä on nyt Pliko P3:t olleet käytössä kohta pari vuotta ja kaipaisin jotain kevyempiä ja pienempään tilaan meneviä rattaita. Hyvä ehdokas olisi Pliko Mini, joissa ei tuota kaarta ole. 2-vuotiaan kanssa mennään nykyään aika usein ilman valjaita (paitsi kun on kiukkupäivä eikä tee mieli istua rattaissa), jolloin se kaari on ihan hyvä lisä. Siinä on myös hyvä joskus lepuuttaa jalkoja makoillessa. Ja kaarta kun on tottunut katselemaan niin kaareton malli vaikuttaa niin riisutulta. Nyt arvon lähinnä Pliko Minin, Inglesina Swiftin ja Inglesina Tripin välillä. Kotimaassa rattaat on lähinnä auton perässä (pieni tavaratila asettaa vaatimuksensa) ja käytössä kauppareissuilla. Matkustelemme jonkin verran myös lentokoneella jolloin rattaiden pitää olla riittävän mukavat työnnellä myös ei niin tasaisella maalla ja kuitenkin rungonkin pitää kestää lentokonereissaamisen riepottelua. Kauhean vaikea valinta...