Aeria

Aktiivijäsen
 • Content count

  430
 • Joined

 • Last visited

About Aeria

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  PK-seutu
 1. Meillä on nyt se tilanne, että ateistivanhempien 3-vuotias tytär osallistuu parhaillaan päiväkotinsa mukana lasten pääsiäiskirkkoon... Miten tähän on tultu? Siten että ystävällinen lappunen, jolla kirkkokäynnistä informoitiin, annettiin meille vasta eilen iltapäivällä ja muistin koko asian myöhään illalla. Juttelin pikaisesti kumppanin kanssa ja päätettiin että tyttö saa mennä, lähinnä siksi että oli iltapäivällä mulle julistanut innoissaan (hakiessani häntä kotiin): "Me mennään huomenna kilkkoon!" Koska lapsella oli omaa kiinnostusta mennä katsomaan mistä on kyse, tulimme/tulin siihen tulokseen että menköön ja osallistukoon. Vaihtoehto olisi ollut pitää hänet kotona aamupäivän ja viedä vasta kirkkokäynnin jälkeen päiväkotiin. Ei se olisi niin vaarallista, vaikka hän olisikin ehkä kuullut muiden puhuvan kirkosta ja tuntenut jääneensä jostakin paitsi; sekin olisi voitu keskustelemalla selvittää. Nytpä on sitten mukana. Meille sanottiin että tämä pääsiäiskirkko ei ole julistuksellinen, vaan siellä lähinä puhutaan elämän heräämisestä keväällä yms. Saa nähdä sitten... Miten siellä asioista kerrotaan ja mitä 3-vuotias saa siitä irti...? Luotan lapsen omaan kykyyn ottaa asioista selvää ja käsitellä uusia kokemuksia, ja olen valmistautunut juttelemaan asioista hänen kanssaan kotona jos kysymyksiä herää. Aion kysellä millaista kirkossa oli ja mitä siellä oli kerrottu, ja sen mukaan valottaa omaa käsitystäni aiheesta. Lapsi on hyvin verbaalinen, puhelias ja pohtivainen, joten meillä tuskin tulee ongelmia uskontoteeman kanssa. Tulevien mahdollisten kirkkokäyntien kanssa harkitaan taas erikseen miten toimitaan. En ole automaattisesti laittamassa lasta mukaan, mutta en myöskään ehdottomasti kieltämässä. Ensinnäkin en halua sulkea lasta ryhmän ulkopuolelle olettaen että hän haluaisi mennä kun muutkin menevät - tosin, jos joku mainittavampi kirkkojuhlavisiittipäivä olisi tiedossa, voisimme pitää lapsen kanssa silloin vaikka huvipuistopäivän tms. eli jättäää kokonaan menemättä. Toisaalta en halua luoda kirkkoteemalle mitään salaperäistä "kielletyn hedelmän" viehätystä, joka alkaisi ehkä sitä enemmän innostaa mitä jyrkemmin lasta kiellettäisiin sinne menemästä.
 2. pilvilinna, kiitos vastauksesta. Olen pahoillani kaikesta tuskasta enkä missään tapauksessa vähättele sitä. Ymmärrän että raskaus- ja aborttiuutiset satuttavat. Ja aika samanlailla se meikäläisiäkin kirpaisee, kun "muut" saavat lapsia vahingossa vaikkeivät edes tahtoisi. Yritin tässä herätellä keskustelua ja saada vastauksia niiltä kirjoittajilta, joilla nimenomaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lapset osuvat arkaan paikkaan. Jostain syystä he eivät kuitenkaan ole postiani lukeneet tai eivät halua kommentoida. Ehkä tökkäisin tietämättäni jotain tabua.
 3. En viitsi mennä suoraan suden suuhun eli suljetulle puolelle, mutta ihmettelen vähän tässä. Anteeksi jo etukäteen, tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä vaan "avata silmiä". Erehdyin suljetulle puolelle lukemaan omien kokemusteni pohjalta, mutta onneksi en ehtinyt kirjoittaa mitään. Siellä "vitutusketjussa" moni kirjoittaja on syksyn mittaan sanonut aika suoraan että homojen ja lesbojen lisääntyminen vituttaa oikein erityisesti. Kuitenkaan kaikille lesboillekaan lapsi ei tuosta vaan putkahda yhden inseminaation tuloksena, vaan ongelmia voi olla milloin mistäkin syystä (sukusolujen luovuttaja, solujen pakkasenkesto, vastaanottajan kropan toiminta jne). Vähemmistöjen edustajat piikittävät niitä samoja hormoneita kuin heterotkin, käyvät punktioissa, toivovat ja pettyvät. Miksi se ei ansaitse vertaistukea vaan lyttäämistä? Onko heteroylemmyys tosiaan niin vahva, että koetaan että on etuoikeus saada lapsia, ja on hirveä loukkaus jos jotkut homot tai lesbot kehtaavat saada lapsia "jonon ohi"? Ilmeisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluvien tulee pitää suunsa supussa, ts. sormet pois näppäimistöltä, tai korkeintaan jupista keskenään omassa karsinassaan jossain SETA-foorumilla (ps. kaikki homot ja lesbot eivät kuulu SETA:an). Kiitos ja anteeksi. Lisäys: Hyökkäilyn ja verbaalitaistelun sijan olisin oikeasti kiinnostunut kuulemaan perusteluja sille, miksi naapurin lesboparin raskausmahan tai vauvan näkeminen ottaa kovemmalle kuin naapurin heteroparin.
 4. ^ Kiitos ehdotuksesta, mutta nyt olisi haussa nimenomaan sellainen tonttulakki jossa on karvainen eli turkisreuna (ja mielellään tupsu). Tuossa NameIt'in hatussa näyttää olevan samanlainen fleece kuin esim. Br-lelukaupassa myytävissä (ja pelkkiä vauvakokoja?). Etsin edelleen karvareunalakkia, samantapaista kuin täällä foorumilla näkyy taaperoiden joulukalenterin 2. päivän kuvassa. Lapsi ei ole erityisen isopäinen. Meidän kohta 3-vuotiaan hattukoko on n. 50-52 cm.
 5. Mistä löytyisi lapselle tonttulakki, jossa on valkoinen karvareunus (tekoturkis)? Ei lettejä, poronsarvia tai muuta ylimääräistä.
 6. forgetmenot, myöhästyneet kiitokset vastauksesta! On ollut kiirettä ja unohdin jo kysyneenikin. Kun tosiaan tulin ne kengät jo koneessa pesseeksi, ei enää kannata desinfioida pohjia koska bakteerit olivat jo "levinneet" koko kenkään pesuveden mukana (onneksi tajusin sitten pestä koneen tyhjänä kuumemmissa asteissa). Ongelma poistui kun tuli jo niin kylmät säät että siirryttiin talvikenkiin, ja taidan vaan heittää kakkakengät roskikseen... Pidän tuon pohjanpesuvinkin mielessä tulevien tapausten varalle. Käsidesiä meillä ei ole mutta nestemäistä desinfiointiainetta kyllä.
 7. Koska meidän tyttö on ilmeisesti ollut foorumilaisten lapsista ainoa epäonninen, joka on astunut koirankakkaan, niin kokeillaas toista kysymystä: Mikä olisi sopiva kaulurin koko, suhteessa lapsen kaulan ympärysmittaan? Huuto.netissä on sattumoisin juuri oikean värinen kauluri tarjolla, mutta siinä ei ole tiedossa muuta kokoa kuin kaulanympärys, joka olisi pienimmilleenkin säädettynä n. 10 cm enemmän kuin lapsemme kaulanympärys. Tietenkään (fleece)kaulurin ei ole tarkoitus olla aivan ihossa kiinni, mutta silti 10 cm kuulostaa liian väljältä. En osaa arvioida onko tuo kauluri tarkoitettu esim. 6-vuotiaille, jolloin olisi turhaa ostaa sitä lapselle, joka täyttää talvella vasta 3 v. Minkä mitoituksen perusteella kaulureita uskaltaa ostaa sovittamatta? Kaulanympäryksen, ikämääritelmän vai muun?
 8. Tässäpä tyhmä kysymys: Puistosta lähtiessä tänään tyttö käveli tien viertä ja liukastui koirankakkaan. Tämä riemukas asiantila paljastui vasta kotona, jolloin kakkaa oli levinnyt kenkien pohjista välikausihaalarin jalkalenksuihin ja rattaiden jalkatukeen. Pyyhin kaikki mainitut ensin pariin kertaan puhdistuspyyhkeillä, sitten pesin haalarin ja jynssäsin rattaiden osaa perusteellisesti niillä pyyhkeillä. Kysymykset: - Miten sen rattaiden jalkaosan saisi puhtaaksi? Ei ole näkyvää kakkaa mutta haju on tympeä. Siinä päällyskankaassa on sellaista vähän verkkomaista pintaa, jota ei saa varmaan koskaan ainakaan pyyhkimällä täysin puhtaaksi, mutta kangas ei taida olla irrotettava. (Jätin rattaat pihalle ettei eteinen ala haista...) - Pesin kengät 30 asteessa kun sitä suositeltiin Viking-merkin sivulla. Sitten vasta tajusin että ulosteperäiset bakteerithan kuolee vain 60 asteessa ja yli. (Pesin äsken koneen tyhjänä, pesuaineen kanssa 90 asteessa, ettei koneeseen jää kakkapöpöjä.) Mitäs teen noille kengille: * Annan tytön käyttää niitä lumentuloon asti, vaikka bakteereja leviäisi sitten sukkiin, lattioille jne... Ei oikein houkuttele * Kokeilen pestä ne 60 asteessa vaikka menisivätkin pilalle (kaksi kertaa kuumempaa kuin pesuohje sallii...) * Heitän kengät roskiin ja ostan uudet (tai hyväkuntoiset käytetyt) kengät vajaan kuukauden käyttöä varten * Laitan tytölle talvikengät jo nyt, vaikka hikoaakin melko helposti ja kengät menevät varmaan rapakeleillä pilalle Ideoita...? (Tytöllä on ollut vain nuo yhdet nyt syksyllä puistokäytössä, kun tähän asti on hyvin pärjätty. Siistimpiä nilkkureita ei oikein voi hiekkalaatikolle laittaa, tai menevät pilalle ilman kakkaakin.)
 9. Sanasta sanaan sama, paitsi että meidän tyttö on 2v 8 kk vielä pari viikkoa. (Pituutta kotimittauksen perusteella n. 95 cm ja paino 15 kg.) Enimmäkseen 27-kokoisia syys- ja talvikenkiä olen ostelemassa.
 10. ^ Meidän tytöllä on Minymon välikausitakki, jossa on matala kaulus. EI kylläkään ole tämän vuoden malli, en tiedä ovatko muuttaneet kaavojaan mutta ajattelin silti mainita
 11. ^ Kiitos! Kyllä tuo ihan kivalta näyttää, eikä tässä kiirettä ole kun kesää riittää Jos kukat eivät irtoa sovinnolla niin jääköön tuunaamatta, menee varmaan ihan hyvin noinkin (ellei ole liian iso kuten useimmat 52/54-kokoiset vielä ovat, täytyy kokeilla).
 12. Mistä löytyisi parivuotiaalle olkihattu? Mielellään luonnonvärinen, ja lieriäkin saisi vähän olla. Mitä pelkistetympi sen parempi, niin sen voisi itse tuunata vaikka nauhalla tms.
 13. Täällä väitetään imetyksen lisäävän vauvojen aivojen valkeaa ainetta: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2337374/Breast-really-best-want-brainy-baby-Just-THREE-months-breastfeeding-boosts-development-30.html
 14. Loppuuko tyttöjen lapsuus 128 senttimetriin? Pikkutytöille kaivataan lastenvaatteita - kaupat tarjoavat leopardikuvioita ja glitteriä Tytöt saavat poikia enemmän hellyyttä päiväkodissa