JackieO

Aktiivijäsen
 • Content count

  1533
 • Joined

 • Last visited

About JackieO

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

4443 profile views
 1. 5v. syö mitä vaan aamu/iltapalaksi. 3v syö kaikkea muuta paitsi puuroa, joka aiheuttaa oksureaktion. Jotenkin se koostumus... 1v syö puuroa hedelmäsoseen kera. Aamu/Iltapalat vaihtelevat: - marjoja & kreikkalaista jugurttia - muroja, banaanin ja soijamaidon kanssa - leipää, missä päällä vaihtelevasti tuorejuusto&kana/kalkkunafilee tai tuorejuustotonnikalatahnaa tai juustoa&kurkkuviipaleita - pinaattilättyjä - täysjyväpannukakkua ja tuoremarjasosetta (joskus vielä jugurttia "kermavaahtona") - puuroa ja omenasosetta (vaikka se keskimmäinen ei puurosta nyt niin tykkää...)
 2. Meillä on kaikki lapset olleet "kitukasvuisia" eli hoikkia ja pitkiä. Kolmonen on nyt 3kk ja ei ole vielä mennyt 5kg raja rikki. Muutama gramma jäi uupumaan... Silti painoa on tullut viim 1kk aikana 500g. Sekä oma terkka että nyt 3kk neuvolaa pitänyt sijainen ovat kummatkin sanoneet, että vauva kasvaa selkeästi omalla käyrällään. En ole ainakaan meidän neuvolasta saanut mitään painostusta, että vauvan pitäisi olla isompi... Enkä ole itsekään tällä kerralla huolestunut, kun vauva on äärettömän tyytyväinen, jokeltelee ja hymyilee paljon. Kakkosen kohdalla oli selkeästi kyse nälästä, kun 3kk neuvolaan mennessä oli hikisesti 4.5kg ja pituus laahasi pahasti. Silloin oli pakko siirtyä korvikkeisiin ja muutamassa päivässä parani yöt, tyttö alkoi olla hymyileväinen ja tosi seurallinen. Raukalla oli nälkä... Vieläkin se ahdistaa, kun äiti on pitänyt lastaan nälässä. Nyt tällä kerralla olen antanut vauvalle ihan rohkeasti korviketta iltaisin, jos imetyksestä ei tule mitään maidon vähyyden takia ja minkä seurauksena vauva ei ime kunnolla. Helpottaa ainakin meillä tuota imettämistäkin, että tankkaan kerran illassa sen 40-80ml korviketta ja muuten on sitten rintamaidolla. Tämmöiset kokemukset meillä.
 3. Meille kävi ihan samalla tavalla ko. paikassa, kun piti saada alle 1kk vauvasta kuva... Sitten tämä typerä kuvaaja heilutteli muovipussia ja HUUSI vauvalle. Yllättäen vauva pelästyi ja lähdin pois tosi pettyneenä ja vihaisena.Kuvaaja oli aggressiivinen ja tympääntyneen oloinen. Kävimme sitten Fotolafkassa kuvauksessa ja he poistivat kuvassa näkyvän käteni. Kuvaus oli paljon rauhallisempi ja ammattimaisempi. Kuvausta suorittanut nainen sanoi, kun vauva itki ja hytkytin vaunuja vimmatusti, että mene tuonne kadulle odottelemaan niin voit kävellä ja työnnellä vauvaa rauhassa. Niin tein ja 10min päästä sain kuvat käteeni liikkeen ulkopuolella.
 4. Juu ehdottomasti kannattaa lapsiperheenä mennä tuota Lålan mainitsemaa reittiä. Ihan turha huudattaa lapsia siellä jonossa!
 5. Manduca on kätevä kyllä kentällä ja isompaakin voi kantaa sitten selässä. Olin 7 viikkoisen kanssa reissussa ja meillä oli Maclaren Techno XLR -matkikset käytössä. Vaikka vauva oli työntäjästä poispäin niin laitoin babypeace-suojan kuomuun kiinni ja sidoin sen runkoon kiinni. Näin vauva ei ollut "esillä" kaikille vastaantulijoille. Siihen päälle laitoin vielä mustan hyttysverkon. Sitten kannoin aika paljon vauvaa Manducassa, mutta päikkärit nukkui melkolailla vaan rattaissa.
 6. Kyllä mä ottaisin jotkut keposet matkarattaat mukaan, jos ei jaksa kävellä. Kantaminen on aika raskasta pidemmän päälle. Riippuu varmaan, että paljon meinaatte kävellä vai liikutteko autolla. Mä ehkä itse ostaisin vaikka sellaiset pienet sateenvarjorattaat. Ei maksa paljon ja jos hajoavat niin hajoavat...
 7. NKL

  Olin kolmosen synnytyksessä ekaa kertaa Naikkarilla tai olinhan siellä syntynyt, että periaatteessa siellä olen ollut... Kättäri oli sulussa, joten jouduimme sitten Naikkarille. Mies, joka soitti Kättärille ja sitten Naikkarille sulun takia, oli aivan kauhuissaan mun reaktiosta. Itse olin tosi kipeä ja halusin vain äkkiä sairaalaan. Tiesin vauvan olevan tulossa ja vauhdilla. Meillä oli tosi ihana kätilö ja vaikka salit ovat aika ränsistyneitä jne niin hoito oli mahtavaa. Kätilö hoiti hommansa mallikkaasti, vaikka hänellä ei ollut kamalasti aikaa. Ehdimme olla puolisen tuntia sairaalassa ennenkuin vauva syntyi ja kätilölle tuli kiire kirjata meidät sisään, laittaa kaikki tarvittavat tarvikkeet jne.
 8. Esikoinen 4t 40min Toinen 2t 30min Kolmas 1t 57min
 9. Olen käyttänyt kaikissa kolmessa synnytyksessä pelkästään ilokaasua. Toimii hyvin ainakin mulla.
 10. Ensimmäinen: Vedet meni kotona ja supistukset alkoi säännöllisinä heti 10min jälkeen vesien menosta. Sairaalaan mennessä 8cm auki. Kesto 4.5t ja sairaalassa olimme 3.5t. Toinen: Vedet meni kotona ja taas supistukset alkoivat heti säännöllisinä. Sairaalaan lähdimme heti, kun matka oli tällä kertaa pidempi sairaalaan. Kesto 2.5t ja sairaalassa olimme 1.5t. Kolmas: Supistukset alkoivat ihan yhtäkkiä ja heti säännöllisinä. Kesto 2t ja sairaalassa olimme 35min.
 11. Esikoinen syntyi 40+5. Synnytys alkoi spontaanisti. Vedet menivät puolen yön aikoihin ja vauva syntyi 4.5t myöhemmin. Toinen syntyi 38+3 ja samalla tavalla alkoi eli vedet menivät. Vauva syntyi 2.5t myöhemmin. Kolmosen kohdalla (40+2) vedet eivät menneet, mutta supistukset alkoivat ihan yhtäkkiä heti säännöllisenä ja vauva syntyi 2t myöhemmin.
 12. Limatulppa tuli tällä kolmannella kerralla samalla, kun supistukset alkoivat. (Rv 40+2) Edellisillä kerroilla limatulppa on ennakoinut synnytystä tulemalla n. 24t ennen lapsivedenmenoa. (Esikoinen 40+5, kakkonen 38+3)
 13. Vaikka omalla kohdalla haluaisi käyttää julkisen puolen palveluita niin on se vaan niin paljon kätevämpää käydä silloin kuin itse haluaa valitsemallaan lääkärillä. Ei tarvitse jonotella päivystyksessä kuumeisen lapsen kanssa... Isommissa asioissa kuten leikkaukset yms luotan ehdottomasti (ja olenkin sivusilmällä seurannut miten hyvää hoitoa vakavissa asioissa annetaan) julkiseen puoleen. Korvatulehdukset, vatsataudit yms perussairaudet taas mieluiten hoidatan yksityisellä, kun sinne pääsee joustavasti milloin vain... Olisihan se ideaali, että voisin soittaa terveyskeskukseen ja saada ajan samalle päivälle siihen aikaan kuin haluan/meille parhaiten sopii. Tilanne ei ainakaan meillä Helsingin keskustassa ole todellakaan tämä...
 14. Nopeat synnytykset... Mä meinasin syntyä jo Naikkarin hissiin. Isäni ei nimittäin oikein uskonut, että synnytys on käynnissä ja oli hokenut, että "synnytykset kestää tuntikausia". Oli tullut sitten hieman kiire.
 15. Esikoinen syntyi Kättärillä Haikaranpesässä ja valmennuksessa tosiaan ohjeeksi annettiin, että synnyttäjän pitää soittaa. Mä olin aika takertunut siihen sekä ohjeisiin muutenkin. Mies sitten otti ohjat käteen ja soitti sairaalaan. Sieltä kätilö vain totesi tyynesti, että "synnyttäjä kuulostaa kipeältä eli tervetuloa vaan heti". En todellakaan olisi itse pystynyt soittamaan, kun supistukset alkoivat käytännössä heti rajuina lapsiveden mentyä ja olin jo ihan omissa maailmoissani n. 20min jälkeen. 45min olimme kotona ennenkuin mies totesi, että supistukset tulevat hurjaa vauhtia ja mä en tosiaankaan pärjää kotona. Toinenlapsi syntyi ulkomailla ja siellä ei tarvinnut soittaa vaan menimme sairaalaan ja ilmoitimme olevan tässä. Nyt kolmannesta meinaan tosiaan soittaa itse JOS kykenen. Jos en niin sitten mies soittaa. Meillä onkin jääkaapin ovessa Haikaranpesän numero ja jos sieltä ei vastata piti soittaa normisynnytysosastolle. Sulkutapauksessa tietty sitten pitää soittaa muualle. Myös Naikkarin numero on tuossa, JOS tulee joku hätä. Se on nimittäin meitä paljon lähempänä.