Rautalanka

Aktiivijäsen
 • Content count

  1857
 • Joined

 • Last visited

About Rautalanka

 • Rank
  Addikti
 1. Meillä imetys on jatkunut koko raskausajan. Esikoinen on nyt 2.5v ja imetystä on 0-2x vrkssa. Pikkusisarrus syntyy tässä kuussa, saa nähdä miten tandem luonnistuu ajattelin esikoisen imetyksen rajoittaa tiettyihin hetkiin, nukkumaanmenoihin siis, jottei se roiku koko aikaa rinnassa kiinni. Nukkumaan imetys on niin kätevää molempien kannalta, ihana läheisyyshetki <3 hauskaa myös, ettei tarvi stressata maidonnousun kanssa uuden vauvan kohdalla kun ei se maito ole mihinkään laskenutkaan
 2. Tänään lanseerattu uusi lasten etujärjestö kerää vetoomusta päättäjille, jotta he tekevät sellaisia päätöksiä jotka turvaavat lastemme tulevaisuuden. Nykymenolla ilmasto lämpenee 4 astetta vuoteen 2060 mennessä ja tuo mukanaan parhaassa tapauksessa äärimmäisen laajaa ruokapulaa, muuttoliikettä ja sotia, jotka eivät kosketa vain kaukaisia maita vaan myös Suomea. Pahimmassa tapauksessa ongelmat muodostuvat niin suuriksi, että eläminen käy mahdottomaksi. Emme kai halua lastemme elävän tällaisessa maailmassa? Nyt vielä se voidaan estää! Allekirjoita osoitteessa www.ilmastovanhemmat.fi
 3. Kuulostaa ihan tavalliselta rintaraivarilta. Se on yleistä, tavallista ja menee ohi! Kokeile niin, että syötät eka siitä rinnasta jonka hyväksyy ja sit vaihdat lennossa siihen toiseen kun heruminen on käynnistynyt (sen huomaa siitä että lapsi nielee). Joskus auttaa toinen imetysasento, kävely imetyksen aikana tms kikkakolmonen.
 4. Ei pääse tutustumaan? Järkyttävää!
 5. NKL

  Oho, munkin vastaus on ihan väärässä ketjussa.
 6. LeeLoo, voin kuvitella, että tuntuu pahalta! Äidin terveys onnkuitekin tärkeää. Onnea mahtavasta imetystaipaleesta! Toivottavasti löydätte jonkun edes hieman korvaavan tavan läheisyystankkaukselle.
 7. Meillä alkoi lapsi juoda lehmänmaitoa vasta 1v8kk iässä kun tajuttiin kokeilla täysmaitoa. Siitä on parissa kuukaudessa siirrytty kevytmaitoon. Imetys jatkuu onneksi vielä, nyt 1v10kk. Tavoitteena on vähintään se who:n kaksi vuotta.
 8. Jos doula noin tekee se ei ole mikään oikea doula eikä ole ymmärtänyt doulaamisen ideaa! Vaikea uskoa että koulutettu doula tekisi noin! :0
 9. Aiemmin täällä esitettiin paheksuntaa sairaalan ja "doula"-vastakkainasettelun välillä, sekä muistutettiin ihmisten tekevän työtä parhaansa mukaan. Mua taas ärsyttää tämä synnyttäjien mollaaminen. Kukaan ei ole täällä tehnyt ruokalistatilausta oman synnytyksensä kulusta vaan on kysytty mieltä askarruttavia asioita ja kerrottu omista henkilökohtaisista peloista, jotka monilla perustuvat aiempaan synnytykseen. Jos niitä toivelistoja paheksuu, niin pistäkää joku virallinen taho tekemään paremmin muotoiltu listaus. Sanavalinnoilla voi vaikuttaa ihmisten rastituksiin, sen tietää kaikki, jotka ovat joskus mielipidelomakkeita rustanneet. Kun kysytään, että pitääkö veroja laskea, niin kaikki vastaa kyllä. Kun kysytään, että pitääkö veroja laskea, jos se samalla tarkoittaa esim. kouluruuan tason laskua, niin tulee myös ei-vastauksia. Kasma, niinpä. "Tietoinen saa olla muttei liian tietoinen, mitähän siitäkin tulisi". Mot taas mun ärsytysahdistus.
 10. NKL

  Pois
 11. Cor vastasikin jo kattavasti. En ole itse doula mutta tunnen muutaman doulan. Noiden Corin listaamien syiden lisäksi nämä mun tutut ovat sitä mieltä, että meidän synnytyskulttuurissa on jotain pielessä. Koko homma on liian lääkäri ja toimenpidekeskeistä monen mielestä, eikä luoteta siihen että keho toimii useimmiten. Tämä ei tarkoita että kipu jätettäisiin huomiotta, vaan että keskiössä olisi synnyttävä äiti eikä lääkärin auktoriteetti. Että äidin pitää saada olla omissa vaatteissa jos haluaa, ponnistaa siinä asennossa missä hyvältä tuntuu (jos ei ole mitään syytä tehdä toisin), ottaa niin monta tukihenkilöä kuin tarvitsee, käyttää niitä kivunhallintakeinoja joita haluaa, saada olla rauhassa ja tuttujen ja luotettujen ihmisten ympäröimänä tai ihan rauhassa jne. Että ei joutuisi käyttämään sitä vuorossa olevaa kätilöä ainoana asiantuntijana tilanteessa, vaikka sitä henkilöä ei tunne eikä se voi muistaa jokaisen synnyttän toiveita. Ettei tehdä toimenpiteitä lupaa kysymättä (hätätilanteessa tietty eri asia), marssita saliin nin kuin yksitisyydellä ei olisi mitään väliä.... Miljoona asiaa, jotka synnytyskulttuurissa voisi olla paremminkin ja näitä mun tuntemat doulat yrittää ajaa. Siis että synnyttäjä olisi yhä vahvemmin subjekti eikä objekti. Monen mielestä synnytys on myös niin mahtava kokemus, että ne haluaa olla siinä mukana tekemättä omia lapsia jotenki alkuvoimainen ja voimaannuttava tai jotain. Ja jotkut tekee sitä rahastakin Suosittelen kyllä ottamaan doulan yhteyttä. Jos ekan tapaamiskerran jälkeen tuntuu, että ei ikinä, niin sen voi jättää siihen. Sinä päätät!
 12. Jaw, mä olen kyllä kuullut, että kokenut kätilö tai doula voi seurata synnytyksen etenemistä vallan hyvin ilman sisätutkimustakin. Mutta se edellyttää sitä, että viettää paljon aikaa synnyttävän seurana ja tarkkailee tilannetta. Tämä ei ole mahdollista sairaaloissa, joten siitä syystä sisätutkimuskin tehdään jatkuvasti (ainaki mulle) Kasma, oletko harkinnut ottavasi synnytykseen mukaan doulaa? Ensi ja turvakotien liiton kautta löytyy! Ei tarvi olla suunnitelmana mikään luomusynnytytys, jotta doula kannattaa ottaa. Doulan kanssa voisit etukäteen keskustella toiveistasi ja hän osaa ehkä puolisoa paremmin ja pontevammin ne henkilökunnalle välittää. En tiedä mikä sua sairaalassa pelottaa, mutta IMHO usein pelätään sitä miten henkilökunnan kanssa synkkaa. Doula on synnytyksen ammattilainen (usein kätilöitä) tai vähintäänkin valistunut maallikko, ja ihminen joka tietää toiveesi ja olisi sun rinnalla ihan niin pitkään kuin toivot. En itse suostu lähtemään synnyttämään ilman doulaa enää. Tarvitsen jonkun tuekseni, ja miehellä ei ole tarpeeksi rohkeutta siihen hommaan. Muoks: ja kyllä sulla Kasma on oikeus saada kaikki paperit!! Ei ole mitään sisäisiä muistiinpanoja!
 13. Tottakai saa olla omat vaatteet (mut ei kannata harmistua jos ne menee sotkuun). Synnyttävät on mun mielestä Suomessa ihan liian lampaita. Jos haluan synnyttää omissa vaatteissa niin en todellakaan kysy siihen lupaa keneltäkään! Sairaala on minuavarten eikä toisinpäin. Tsemppiä Kasma!
 14. Mun mielestä julkinen jäähy on turhan raju ainakin ekalla kerralla. Ja lisäksi ehdottomasti pitää foorumilaista varoittaa (myös) yksärillä! Ei kaikki aina seuraa kaikkia ketjuja eikä sitä aina palaa samaan ketjuun takaisin moneen viikkoon... Sinänsä tervetullutta moderoinnin läpinäkyväistäminen, siitä kiitos.
 15. Äidinmaitoa kannattaa kans laittaa. Eli kun on imetys loppu siltä erää niin puristaa vähä maitoa ja silittelee ne nänniin. Kannattaa toistaa usein