polpukka

Aktiivijäsen
  • Content count

    85
  • Joined

  • Last visited

About polpukka

  • Rank
    Tavis
  • Birthday 05/16/78

Profile Information

  • Location
    Turku
  1. Meidän muumifani-tytöllä on kans ihan oma kieli, mutta ihan ehdottomasti isoimmat naurun pidätykset on aiheuttanu Pittu = Nipsu Äkkiä se kuulostaa joka kerta siltä pahalta kirosanalta
  2. Milloin ovistesti on aikaisintaan näyttänyt raskausplussaa? Monkalla jo dpo 9, onko muita hätähousuja jotka on iloikseen saanu plussan? Mietin vaan kun mulla ensimmäisessä raskaudessa näytti raskaustesti negaa dpo n. 13 ja plussaa vasta dpo 20. Olisko ovistesti antanu samat tulokset jos ois testaillu? Mielenkiintoista........
  3. Meidän tyttö tekee satunnaisesti samaa hommaa. syy: hampaita on tulossa ja neuvolassa sanottiin samaa, että käsi menee suuhun koska ikenet on kipeät.. En tiedä kuinka varma tuosta voi olla mutta meidän tilanteeseen sopii hyvin. Aina oon ikäänkuin muina miehinä vain ottanut käden pois suusta ja työntänyt tutin tilalle, tekemättä siitä mitään sen kumemmpaa tilannetta. tsempit yökkäilijöiden äideille..
  4. Mulle tehtiin synnytystapa-arviossa viimeinen ultra ja haluttiin todella tietää kuka on tulossa. Meidän tytöstä sattui saamaan ihan tosi hyvää ultrakuvaa, missä näkyi aivan selvästi häpyluut. Ainakaan meidän tapauksessa ei ollut epäselvää vaikka oli tytöstä kyse.
  5. Kuulostaapa tutulta.. Me aloitettiin myös muskari typsykän kanssa. Tänäänpä juuri se olis aamulla ollut muttei menty. Meillä muskarin vetäjä on tosi hankalalla asenteella matkassa. Muutaman kerran käynnin jälkeen aloin miettimään että mahtaakohan sillä olla itsellään ollenkaan lapsia.... Siltä tuntui. (Jälkikäteen selvisi että onhan sillä, kolme kappaletta, mutta kaikki jo isompia) Mun tyttö ei ole ollu ikinä sylivauva. Siis ei ikinä. Se ei pysy hetkeäkään paikoillaan, on kauhean kiinnostunut ympäristöstään jne. Ja muskarin vetäjä on välillä ollut jopa hermostunut kun en kiikuta lastani koko ajan sylissä. Joskus voisi lukea vetäjän ajatuksia: "pistä nyt lapsesi kuriin". Meidän muskari on vielä toteutettu niin, että lapset on käytännössä koko sen 45min äitinsä sylissä, jos siis ohjelman mukaan toimitaan. Ja vieläpä köröttelyt yms tehdään niin, että lapsi on käännettynä kasvot äitinsä kasvoja päin. Tämä tuntuu tosi tyhmältä, koska kyllä me kotona lorutellaan ja lauleskellaan kahdestaa, kun taas muskariin mennään siksi koska siellä on muitakin. Miksi olla muskarissa jos ei ole tarkoitus piitata ryhmässäolosta pätkääkään? Itseasiassa otan hänet tosi harvoin syliin, koska minulle on tärkeää, että lapsi tapaa muita lapsia ja saa tutkia uutta ympäristöä ja uusia ihmisiä. Plus siksi, etten halua että lapsi itkee selkä kaarella kun äiti väkipakoin pitää sylissä. Oon joutunut siellä aika hankalaankin asemaan, koska meidän tyttö on ainoa "levoton" tapaus. Muut on nätisti äitien sylissä, mutta toisaalta ovat niin arkoja etteivät uskalla lähestyä outoja aikuisia. Tunnen itseni siinä ympäristössä jopa huonoksi äidiksi, vaikka tiedän ettei syytä ole. Sanottakoon loppuun vielä, että oon itse vetänyt äitivauvajumppaa ja mulle kaikkein tärkeintä oli alusta asti, että kaikilla pitää olla hyvä olla. En lyönyt koskaan mitään paineita äitejä kohtaan, lapset oli joko mukana tai lattialla "vapaana"; missä parhaiten viihtyivät. Ainakin mun oman lapsen kanssa oli oikeastaan pakko toimia niin.
  6. ^ Siinä vaiheessa ku kummun takaa ei enää näy karvojen latvojakaan niin kannattaa antaa ohjakset miehelle! Meillä isäntä ainaki oli ihan innoissaan, haha.
  7. Voisko olla.... että se olis 50% mahdollisuus osua oikeaan,haha?
  8. Kyllähän ihan joikaisessa suhteessa tulee haasteita vastaan kuten meilläkin. Tärkeintä on, että asiat saa selvitettyä ja että molemmat ymmärtävät toisiaan. Me ei koskaan jätetä riitoja leijumaan ilmaan vaan käydään asiat tarkasti läpi. Isomummuni sanoja lainaten: "älä anna auringon laskea vihan yli". Ja ehkä kuten muillakin, voisin olettaa, niin suuri osa yhteenotoista johtuu väärinkäsityksistä. Miehellä on ihan yhtä kova vauvakuume kuin mullakin ja ei sitä kai uskaltaisi vielä toivoa toista jos ei ensimmäisen kanssa oikeen tahtois pärjätä muoks: suurin kuormittaja meidän suhteelle on ehdottomasti ollu ne iänkuulut HORMOONIT. Oon ollu välillä kyllä ihan hullu akka
  9. KIINALAINEN RASKAUSKALENTERI Odotuspuolella oli linkkinä sama taulukko raskaana oleville..: kivaa arvuuttelua sukupuolen suhteen. Itse en ole (ainakaan vielä) uudelleen raskaana mutta mielenkiinnosta tarkistin, tuliko meille esikoinen taulukon mukaan "oikeaa" sukupuolta ja kyllä tuli! Nyt lasten vanhemmat, muistelkaas milloin tulitte raskaaksi ja kuinka vanhoja olitte. Ja lisätkää kommenttiin pitääkö taulukko paikkansa?? Linkki: taulukko, totta vai tarua? (pahoittelen outoa aloitusotsikkoa) =)
  10. Moikka! Tosi kiva että "rohkenit" aloittaa aiheen. Mun tilanteessa vauva ei tullut ihan niin nopeasti mutta kaikenkaikkiaan edettiin hurjaa vauhtia. -Me tavattiin helmikuussa 07. -Muutettiin yhteen maaliskuussa 07. -Kihlauduttiin kesäkuussa 08 -tulin raskaaksi maaliskuussa 09 -naimisiin kesäkuussa 09 Lapsemme syntyi joulukuussa 2009. Ja mun äiti on ollut koko matkan ajan jarruttamassa menoa. Mieheni ja äitini välit on edelleen kireät niistä suorista sanoista mitä äiti hänelle mun selkäni takana sanoi. Luultavasti lähipiirin epäilykset liittyi mun nuoreen ikään (nyt 21-v). Kaikki on mennyt paremmin kuin olisin ehkä voinut kuvitellakaan. Enää ei näy missään suunnalla epäilyksen ilmeitä tai eleitä. Kai ne huomasivat, että tää on meidän elämä, sitä mitä me elämältä halutaan. Ja oman lapsi on alusta asti mennyt kaikkien omien tarpeiden edelle. Niin tulee aina menemään. That´s life. And I love it. P.S. Pikkukakkonen toiveissa
  11. Niin ja varmasti kannattaa käyttää oikeanlaisia tuotteita ajelussa ja ajaa myötäkarvaan niin karvatuppi ei kasva sisäänpäin. Ja varmaan Bohemian tapauksessa ehkä suuri syy oli se, että välillä oli annettu karvat kasvaa ja sitten ajettiin lyhyeksi. Kyllä mullakin tulee punaista näppylää juuri sellasessa tilanteessa. Mutta kun ajaa pientäkin sänkeä aina suihkun yhteydessä ja pitää karvan lyhyenä niin uskoisin että riski on pienempi
  12. Moi kaikille. Meidän perheeseen kuuluu 10kk vanha tytär ja venäläinen mieheni. Hän puhuu venäjän lisäksi täydellistä suomea. (omien sanojensa mukaan jopa paremmin suomea kuin venäjää) Kuitenkin on pyritty siihen, että hän puhuu lapselle venäjää. Isovanhemmat miehen puolelta puhuu tietysti myös venäjää joten eiköhän se kieli sieltä tule. Me asutaan suomenruotsalaisella alueella, jossa ruotsi on jopa voimakkaampi kieli. Silti aiotaan laittaa lapsi suomenkieliseen kouluun, jotta kieliä ei tulisi liikaa. Minulle on tärkeää, että lapsi oppii selkeästi vahvan äidinkielen - puhutun ja kirjoitetun.
  13. Itse pidin alapään koko raskausajan karvattomana. höyläämällä. Ei tullut kyllä mieleenkään etteikö saisi höyläillä. ja tekihän terkka sisätutkimuksia minkä yhteydessä varmasti huomasi mun harrastuksen joten jos jotain ongelmaa olisi ollut niin varmasti olisi ottanut puheeksi.
  14. minä 21-v, mies 26-v. Pikkukakkosta toivotaan (minä kuumeilen)
  15. imetin 8kk. minun ei itse tarvinnut siihen mitenkään vaikuttaa, vaan lapsi vähensi itse pikkuhiljaa ja lopulta lopetti kokonaan. ilman mitään itkuja tms. meni kyllä tosi hienosti ja täytyy sanoa että olin tosi tyytyväinen että meni niin hienosti ja oikeen sopivaan aikaan.