tirpiainen

Aktiivijäsen
 • Content count

  307
 • Joined

 • Last visited

About tirpiainen

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. myö reissataan paljon mut ei olla vielä menty abc ketjuihin ellei ole tosi pakko, olemme henk koht vähän niitä vastaan. meillä ei ole lapsia opetettu siihen että aina pysähdytään ns leikkimään tai että ruokapaikassa pitäisi olla leikkipaikka ja aika hyvin ollaan vielä toistaiseksi pärjätty. mutta jos semmoista tahtoo niin jokaisessa kaupungissahan on puistoja ja ruokapaikkoja. viitostien varrella: heinolassa abc:n yhteydessä on se lähiruokaravintola jos tahtoo vaihtoehdon. mikkelissä vaikka satama, ruokaa saa siitä laivaravintolasta tai hesestä ja samalla voi katsella laivoja, niistä lapset tykkää yleensä. myös kenkävero, keskusta ja tori. varkaudessa varkauden portti, huoltoasema mut ei abc, tai vaikka ihan varkauden keskusta. leppävirralla vesileppis jossa lounasta, kuopiossa tori, ranta, paljon erilaisia ravinteleita jne, siilinjärvellä helppo keskusta piipahtaa. mitäs muuta, ylöspäin en enää niin muista, mut pikku huoltamoita aina on vaihtoehtona isolle ketjulle. yleensä niistä saa paljon parempaa ruokaakin. ja monet niistä kivoilla paikoilla joten voi käydä vaikka vähän kävelemässä ja saa purettua energiaa lapsista. ja nyt kesällä on hyviä uimapaikkoja pitkin tienvarsia joten voi tehä perheelle eväät ja mennä tunniksi uimaan! tai eväät ja mennä johonkin kivalle levähdyspaikalle syömään. ton pidemmälle ette varmaan matkusta viidessä tunnissa helsingistä joten ei tarvii enempää muistaakaan mikkelin tienoo on varmaan puolivälimatkassa joten sieltä voisi miettiä useampaakin paikkaa.
 2. vinkkinä et peanut (sport, classic, dash, hammerhead) vaunuihin myytävänä huutiksessa....
 3. jep, oli se PEANUT sporttiversio. tämmönen oli niitten omalla sivulla. The universal peanuts are only compatible with the following buggies: classic, sport, explorer, dash & hammerhead. ja lähes käyttämätön lime cocoon olis kans ylimääräsenä...
 4. kaipailiskohan kukaan peanuttia? olis yksi. laita yv:tä
 5. meillä oli peanut eli kova koppa phil & tedseihin joka olikin enemmänkuin tarpeellinen viime kesänä kuumilla helteillä. koppa on reilu joten oli tilaa ja ilmaa ympärillä. cocoon on niin pirun topattu etten voinut ajatellakaan laittavani lastani siihen kesällä. ja no, talvella se ei siihen enää mahtunutkaan. lisäksi tuohon saa tosi tiiviisti hyttysverkon jota esim pelkkiin rattaisiin ei saa, siis sitä perus uv-suojaa, se jää alhaalta kuitenkin auki, ei sitä niin tiiviisti saa. peanut toimi meillä myös matkasänkynä ja alakerrassa päikkäripaikkana. mahtuu erittäin pieneen tilaan matkustettaessa joten ei tarvi miettii et ottaako mukaan vai ei. VINK VINK: tuo peanut on myynnissä huutiksessa. tosin sulkeutuu huomenna ke mut ei ole huutoja joten tulee uudelleen myyntiin! yv:llä voin antaa lisätietoa jos jotain kiinnostaa. en täällä ketjussa enää niin usein käy. ja meillä sportit, niissä kyllä käytettiin ihan gracon autokaukaloa ja sisaristuinta ilman mitään adaptereita. hyvin toimi. hieman kiikkerämmät oli mut kun asian tiesi, osasi sitä varoa eikä noita muutenkaan jätetä yksin ilman valvontaa...
 6. vähän kuin omasta suustani. kiitos kovasti Jacadin löytymisestä hello kittyt, bamset ym jää meiltä kyllä kauppoihin niin kauan kuin äiti saa päättää vaatteista. onneksi niitä ei tule edes lahjaksi. myös ällöpinkit ja heleän vaaleansiniset on jääneet kauppoihin. itsekin ihastuin taannoin Zaran mallistoihin ja aina helsingissä käydessäni on pakko päästä liikkeeseen. samoin kyllä Polarn & pyrettiinkin. tykkään niiden ulkovaatteista, myös jotkut yksiväriset collegeasut ym menee. muita ulkovaatteita olen kokeillut Reimaa, Ticket to heavenia, didriksonia ja kaikista olen tykännyt. ehkä noista lemppareita silti pop ja didriksons. tytöllä käytin pienempänä paljon Name it:n bodeja niiden kapoisuuden takia. myös Espritillä on jotain kivoja. benettonilta tulee ostettua tytölle paljon kun niiden liike on paikkakunnalla.
 7. Mistä kaikkialta hankit tai olet hankkinut lapsillesi vaatetta? Kirppareilta, kavereilta, kaupasta, ja kerran netistä. Mitä vaatteita ostat aina uutena? Kengät ja periaatteessa ulkoilupuvut. ulkoilupuvuista menee kankaiden pinnat (coretex ym) tosi nopeasti huonoksi joten ostan mieluummin puvun uutena jotta toimii kuten pitääkin. huollan ne myös itse hyvin joten menee hyvin kakkosellekin sama puku. Entä mikä kelpaa käytettynäkin? podyt, paidat, housut, mekot Ovatko kierrätetyt vaatteet noloja? ei. alusvaatteita en kirppareilta osta, kaverilta olen niitäkin. noloja on enemmänkin nykyisin kirppareiden tarjonta ja hinta-laatu-suhde. karmeessa kunnossa olevista rievuista pyydetään isoja summia.... kalliimmista ja hyväkuntoisista voi maksaakin vähän enemmän, mutta esim H&M:n vaatteista 3€ on jo paljon. Millaisia kriteerejä pidät käytetyillä vaatteilla? oltava hyväkuntoisia. mallit, kuosit ja värit oltava kunnossa. Muuta, mitä? kirppareilta löytyy monia semmoisia vaatteita ja merkkejä mitä pikkukaupungin kauppatarjonnasta ei löydy. en tahdo pukea lapsiani samanlaisiin vaatteisiin kun kaikki muutkin, en pukeudu niin itsekään. edelleen tuntuu silti siltä että parhaat menee aina kaverilta kaverille ja huonokuntoisimmat jää kirppareille.
 8. rattaat toimii erinomaisesti myös yhden lapsen kanssa joten suosittelen ostamaan jos kovin polttelee. itse niin tein ja mieskin innostui lasta sillon työntämään rattaissa kun niiden työntöominaisuus on niin hyvä. edellisillä brioilla mies ei työntäny kertaakaan
 9. miten paljon teidän vauvat pissii ja kakkii? esikoisella käytettiin harso + kuori yhdistelmää ja myöhemmin taskuja bambuhamppufleeseimulla mut tää uus vauva on ihan mahoton pissijä ja kakkija. joka vaipassa on kakkaa ja ihan täys pissiä. jäppinen on vasta 6vk vanha ja pissii aikamiehen pissimääriä. kertiksissäkin piti vaihtaa isompaan merkkiin kun pienessä ei imukyky riittäny. ja niissäkin nyt vaihtovälinä ihan max 2h. yöllä kans. mikä teidän vaihtoväli on ja mitä käytätte tämmösissä tapauksissa? mietin et harson imu ei riitä ku puol tuntii ja esikoinen on jo nyt niin mustis ettei voi olla koko aikaa vaippaa vaihtamassa. ja jos tota toista imuu laittaa ni sais laittaa niin paksun paketin etten oikein tiiä.
 10. meillä on tasku ainakin tavaratilan peräosassa, semmonen verkkotasku.
 11. me varattiin lennot netistä ja asunto myös homelidaysin kautta.
 12. tänään testattu myös Akta Gracon autoistuin sportteihin sisaristuimen kanssa. toimii! inan on kiikkerä kun nousee portaita tms mutta kun osaa varoa, ei ole huolta. pistettiin tuo istuin ihan siihen pehmustetun käsi-turva (vai mikälie sen nimi on) päälle, avasin selkänojan vetskarit ja se siinä se lepäsi nätisti ja tukevasti kasvot työntäjään päin. tyttökin tykkäsi istua siellä alhaalla ettei mitään. lisäksi tyttö tykkäsi työntää rattaita välillä taaperoistuimen selkänojasta ja aikuinen pystyy ohjaamaan siitä ylempää.
 13. nyt on testattu sportien vauva-taaperoasetus ja cocoon sekä peanut! vauva-taaperoasetuksessa taaperon istuinosaan kaipaisin jonkun kovikkeen ts kehikon kun tuntuu aika löysälle se istuinosa. lisäksi on melko kaltevassa asennossa, mutta näillä mennään. vauva nukkui tyytyväisenä cocoonissa, mutta tuntuis olevan melko pienikokoinen että en tiesä kuinka kauan poika mahtuu siinä olemaan. nyt viikon ikäisenä toki vielä oikein mallikkaasti paksussa puvussaan. naapurit eilen ihmetteli että missäs vauva on kun eivät hoksanneet sitä siellä alla Hyvä piilopaikka siis peanut on ollut kovassa käytössä sisällä kun meillä on 2 kerroksinen talo. tykkään pitää vauvan samassa kerroksessa jossa itse olen joten kopalla poika siirtyy helposti kerroksesta toiseen. lisäksi laidat pitää hieman esikkoa kauempana eikä poika rusikoidu esim sohvalla tytön alle vahingossa. ja nyt kun pääsee ulos nukkumaan, voi poika nukkua kovassa kopassa ulkona samalla kun esikoisen kanssa leikitään pihalla. sit jos lähdetään kävelylle, otetaan cocoon vauvalle jolloin esikkokin pääsee istumaan. iso uv-hyttyssuoja oli viime kesänä tosi tarpeellinen kun nukutettiin esikoista ulkona rattaissa. pitää hyttyset poissa ja antaa tosiaan hieman pimennystä. onhan se aika kornin näköinen isona mustana möhkäleenä mutta so? ja iso sadesuoja on kans hyvä, suojasi myös tarvakorissa olleita tavaroita vaikka sinkkuna rattaita tuolloin käytettiinkin. noita en oo muuten hoksannu vielä kokeillakaan ton peanutin kanssa. olen pääasiassa tosi tyytyväinen, voinen suositella!
 14. koppa tuli eilen, vaikuttaa ihan hyvältä. aika "ilmavan" oloinen, eli ei niin tiivis mihin olin tottunut mutta makuupussin tms kanssa menee varmasti loistavasti. sekä kesävauvalle ei pahaksi olekaan jos ilma kulkee paremmin. ja mikä parasta, sen saa tosi pieneen tilaan jos tarvii esim matkalle mukaan. testausta pitää vielä odotella... eikä taida mahtua sporteissa sisaristuin millään muotoa, joten sen saa unohtaa. sit jos tarvii molempia kulettaa ni sillon voi käyttää sitä kantokassia. molemmat, koppa ja kantokassi menee niin pieneen tilaan että matkalle voi huoletta ottaa mukaan molemmat.
 15. jos lenkkeilet juosten, suosittelen ihan juoksuvaunuja tms koska niissä on isommat renkaat ja rullaavat paremmin. jos kävelet ni sillon ihan sama.