Melody

Jäsen
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

About Melody

  • Rank
    Tavis
  1. Vuokrakolmio kerrostalosta, mutta omaa lähdetään kattelemaan alkuvuodesta näillä näkymin.
  2. Jos menee ICT-junalla, liputan ehdottomasti perhehytin puolesta. Oli tosi helppoa matkustaa ainakin 1-vuotiaan kanssa. Oli pitkä kotimaan matka, eikä kukaan muu tullut hyttiin missään vaiheessa. Sinne saa rattaat ja on tilaa olla yksityisesti. Leikkitila ihan lähellä, samoin wc. Ruokapurkki käytiin ravintolavaunussa lämmittämässä, mutta sellainen vinkki, että ei kannata avata purkkia etukäteen, koska eivät välttämättä ota vastaan. Siksi siis jos onkin jotain omaa ruokaa ja siinä on vissiin olemassa jonkinlainen hygieniariski. Eli kannattaa antaa henkilökunnan avata purkki. Junan mikrot ovat myös paljon tehokkaampia, kuin normaalit, eli meilläkin kokematon myyjä piti purkkia sille mikrolle liian kauan ja ruoka kupli purkista yli. Voi siis sanoa lämmitysajaksi normia pienemmän, ellei myyjä itse tajua asiaa.
  3. Imetyksen lopetuksesta on aikaa nyt muutama kuukausi. Ensin olivat loppuneet yöimetykset. Sitten itse koin hyväksi tavaksi lopettaa imetyksen kokonaan vähentämällä ensin päiväimetyksiä ja korvaamalla niitä esim. hapanmaitotuotteilla. Sitten jäivät ilta- ja aamuimetykset, jotka lähtivät kertaheitolla. Ne voi myös lopettaa vuorotellen jos sen kokee paremmaksi. Ei ollut mitään ongelmaa. Vähän ehkä pingotti rinnat, mutta se helpotti ajan kanssa. Hieroin niitä kuumassa suihkussa esim. Tavallista maitoa oltiin jo maisteltu jonkin aikaa ja se alkoi maistumaan siitä sitten aina vaan enemmän. Korvikkeesta ei pitänyt koskaan. Olin helpottunut, että meni niin hyvin. Enää ei lapsi reagoi tissi-sanaan ollenkaan Ennen sana sai aikaan innostuneen hörähdyksen.
  4. Pyritään menemään vähintään kerran päivässä ulos, mutta jos on kurja ilma tai itsellä kova päänsärky tmv., eikä mies ole kotona, en pode huonoa omaatuntoa, vaikka ulkoilu jäisikin joinain päivinä välistä. Joinain päivinä tulee sitten oltua kahdestikin ulkona. Fiiliksen ja sään mukaan siis mennään!
  5. Lapsi siirtyi omaan huoneeseen n. 1-vuotiaana ja meni siirto todella hyvin. Hankalampaa taisi olla lähinnä äidillä, kun ei ollut enää pientä tuhisijaa sängyn vierellä. Ramppasin aluksi katsomassa monta kertaa, että kaikki on hyvin. Teen sitä oikeastaan vieläkin jonkin verran.
  6. Alkoivat tytön ollessa muutaman päivän vajaa 1-vuotias. Alkoivat, kun oli jonkun aikaa ollut enää vain aamu- ja iltaimetystä eli päiväimetyksen poistuminen tarvittiin kierron käynnistymiseen. Olen tyytyväinen, että sai olla niin kauan ilman menkkoja. Ei ollut ikävä!
  7. Ei iskenyt ja ehkäisy oli käytössä. Ekaa kertaa iski jonkinlainen kevyt kuume lapsen ollessa n. puolivuotias. Se meni ohi ja tuli uudestaan lapsen ollessa 1-vuotias.
  8. Join punaviiniä kikkakolmonen-mielessä Olisin voinut kyllä ihan jonkun yhden siiderinkin juoda, en näe sitä ratkaisevana asiana raskauden alkamisen onnistumisessa. Raskausaikana toki ihan ehdoton nollalinja.
  9. Mä olen sitä mieltä, että ei kaikkien tarvitse haluta lapsia. Kunnioitan myös sitä päätöstä, ettei yritä saada lapsia. Se on jokaisen henkilökohtainen päätös. En myöskään ihmettele vain yhden lapsen haluavia. En tunne veloja, mutta aavistuksia on ollut muutamasta. Missään nimessä en silti menisi kysymään heiltä siitä asiasta.
  10. Ihana dokumentti! Avartava, hellyyttävä ja tuli myös naurettua. Ihana se japanilaisvauva, kun menetti hermojaan sen lelunsa kanssa. Oli todella mielenkiintoista nähdä erilaisia vauvoja omissa erilaisissa kotiympyröissään. Jotkut äännähdykset kuulostivat oman lapsen ääniltä tai siis samantyylistä, "täätäätää" tmv. Välillä hurjan näköistä menoa, kun mongolialaisvauva istui siinä betonimöllykän päällä ja lehmät pyöri ympärillä. Pelkäsin koko ajan, että jää alle.
  11. Jaa no kyllä minä olen ainakin tehnyt maissisosetta ihan pakastemaissista ja pakastanut soseen. Tiedän niin monen muunkin tekevän. En ala mistään hevitiskin tuoremaissista jäytämään, vaan toinen vaihtoehto on sitten purkkimaissisose. Keittänyt siis olen sen maissin, soseuttanut, siivilöinyt kuoret pois ja sitten pakastanut. Muut kasvissoseet olen tehnyt tuoreista raaka-aineista, mutta maissa en. Oleellista siis on, että pakastetuote käsitellään eli kuumennetaan siinä välissä, ennen kuin se pakastetaan uudelleen. Ja itse ainakin kuumennan muutenkin aina omankin ruoan pakastevihannekset. En syö niitä niin kuin joissain kouluruokaloissa, joissa tyyliin veden alla vaan sulatetaan HeMaPat Kertalleen sulatettua ja sen jälkeen käsittelemätöntä tuotettahan ei tietenkään saa uudelleen pakastaa. Olemme pakastaneet omista ruoista esim. keittoa ja onhan siinäkin pakastekeittojuureksia mukana.
  12. Kuvat otettin kaikista ja säilössä ovat mustassa rasiassa. Liuskat teipattu paperinpalaan, johon kirjoitettu dpo-päivät, päivämäärä ja raskausviikko. Puikkohin ohuella mustalla tussilla samat jutut. Ei niistä vaan voi luopua, enkä varmaan koskaan luovukaan.
  13. Nyt on toppahaalari käytössä ja vauva on syntynyt elokuussa. Tilaa jää kyllä vähän hihoihin ja lahkeisiin, mutta eihän se haittaa mitään, kun vaunuissa köllöttää.
  14. Aisling, vau! Sä olet saanut rattaat pyörimään. Hienoa, että löytynyt harrastuksia. Mulla vielä suunnitteluasteella