Clara

Aktiivijäsen
 • Content count

  57
 • Joined

 • Last visited

About Clara

 • Rank
  Tavis
 1. ^Sama lääkäri ja sama paikka. Meillä maksoi 78 euroa.
 2. Meillä on Prismasta saatavat McSailorit 10-20 kg. Ne kääntää lapsen selälleen. Eivätkä ole ihan hirmu kalliit. Ihan mielellään tuo on ne päällä, vaikka iso pakettihan se on lapsi noiden liivien kanssa. Mutta niinhän se on kaikkien liivien kanssa...
 3. Poika meni oikein, toista ei vielä tiedä...
 4. Ihan ehdottomat meillä olivat sänky, vaunut/rattaat, turvakaukalo, jonkin verran vaatetta, syöttötuoli (sitten kun sitä tarvittiin), itkuhälytin ja amme. Sekä tietysti kaikki muu extra, kuten vaipat, tutit, pullot, harsot, muutama lelu, rasvoja, hiusharjaa, kynsisaksia, ruokalappuja, muovilusikoita ja kaikenlaista muuta sälää. Kivoja ja paljon käytettyjä muita juttuja olivat leikkimatto, taaperokärry ja hoitopöytä. Ilmankin olisi selvinnyt: sitteri, hyppykiikku ja rintapumppu. Jos siis ajatellaan noin 0-12 kk vauvaa. Paljon tavaraa sitä lapsen mukana vaan tuli eipä sille mitään mahda.
 5. Jostain juuri luin, että voimakkaat nipistelyt alkaa tuntua juurikin rv 10 paikkeilla, kun kohtu alkaa oikeasti kasvaa.
 6. Meillä päiväkodista tuli toive, että tohvelisankarin/robeezin tossuja ei enää ostettaisi lapsille. Ne kuulemma istuvat niin huonosti pienten jalkoihin ja kantapäät valuvat jalan alle. Monilla pienillä on myös vaikeuksia pukea niitä jalkaan. Myös esitteet on viety pois ilmoitustaululta. Mistäköhän ihmeestä sitä löytäis hyvät tossut lapselle?
 7. Turussa YTHS tekee (tai ainakin teki ultria), Tampereella ei raskaana olevia oteta ultraan ja muista en tiedä. Riippuu siis kaupungista, mikä mun mielestä ei tavallaan ole tasa-arvoista.
 8. Onko jatkuvat alaselkäjomotukset alkuraskaudessa ihan normioire? Mulla on menkkamaista alaselkäkipua koko ajan. Juuri viikonloppuna siis plussasin. Tätä on jatkunut aikalailla viikko oviksen jälkeen koko ajan. Välillä kovempaa ja välillä lievempää. Pelko koko ajan, että menkat alkaa kumminkin... Jos tä on normaalia, niin kauankohan tä kestää? Nyt siis jotain 4+3 tmv.
 9. Kyllähän sillä virtsan "voimakkuudella" varmasti saa aikaan heittoa. Mä sain pregchekillä ihan hailakan kp 31/32 ja yhtä haileen kp 32/32. Hiukan tummemman kp 34/32 ja tosi tumman vasta kp 36/32. hormoonin määrähän tuplaantuu joka 2-3 päivä, joten peräkkäisinä päivinä tehdyssä testissä voi virtsa käsittääkseni olla laimeampaa ja viiva näin ollen heikompi. En siis menettäisi vielä toivoani.
 10. Maatuska: Mulla ainakin tuo samainen testi näytti ihan totaalityylipuhtaan negan kp 29/32 ja sitten sain muilla testeillä ihan tosi selkeät haamuplussat 32/32.
 11. Mun mielestä on helpottanut vuosi vuodelta. Eka vauvavuosi oli selkeästi rankin. Meillä oli mielestäni aika helppo vauva, joka jopa nukkui kohtalaisen hyvin. Lapsi on muuttunut vuosi vuodelta hauskemmaksi ja ihanaksi persoonaksi. Toki uhmaa on, mutta onneksi vaan kausittain. 3-vuotiaan kanssa voi jo oikeasti neuvotellakin asioista.
 12. 24,7 Se on mulle ihan sopiva. En voisi olla edes BMI 20 tai näyttäisin jo ihan liian laihalle.
 13. Lähinnä tulee lueskeltua palstoja ja miehen kanssa mietittyä, miten meidän perheeseen sulautuisi neljäs ihminen. Foolihappoa ja monivitamiineja popsin viimeisen kuukauden ajan. Urheillut olen enemmän tämän kevään aikana ja koittanut parantaa sekä kestävyys- että lihaskuntoa. Hoidatin hampaani kuntoon. Laihdutin 5 kg päästäkseni hieman alle normipainon ylärajan. Kävin lääkärillä ja minulta mitattiin mm. kilpirauhasarvot, kolesteroli, sokeri jne. Kävin gynellä, jossa ultrattiin, tehtiin sisätutkimus ja otettiin papa.
 14. Kyllä mekin syödään enkä ole edes ajatellut olevan haitallista. Syödään me ulkomaalaista paprikaa, viinirypäleitä ja muita vastaaviakin.
 15. Olen myös kuullu sen verran paljon huonoa näistä varapäivähoitopaikoista, ettei lastamme tarvitse toivottavasti sinne viedä. Meillä on isovanhemmat apuna, jotta saamme pitää lomamme yhtäaikaa. Sekin on kuitenkin mielestäni aika tärkeää, että perhe saisi lomailla yhdessä koko perheen kesken.