Tea

Aktiivijäsen
 • Content count

  3261
 • Joined

 • Last visited

About Tea

 • Rank
  Addikti

Profile Information

 • Location
  maalla pellon laidalla
 1. Meillä on Britaxin Dualfix ja tykkään siitä ihan tosi paljon! Kääntösysteemi helpottaa etenkin rapa-aikana autoon laittamista. Nyt kun lapsi istuu naama menosuuntaan, niin etupenkki saa olla tosi edessä ettei potki selkänojaa
 2. Onnea matkaan! Toivottavasti nyt on sinun vuorosi Ja mulla on nyt sellainen tunne, että me taidetaan tuntea muutakin kautta
 3. Toukalle tuli paha astmakohtaus tuon viimeisimmän viestini jälkeen ja lääkitystä vaihdettiin. Nyt on käytössä Seretide, mitä annetaan aamuisin ja iltaisin. On pitkävaikutteinen ja se on selkeästi auttanut hengitystä niin, että ollaan selvitty ilman Ventolinea.
 4. Me on annettu yölläkin tarvittaessa. Tuossa babyhalerissa on se hyvä ominaisuus, että sen voi antaa vaikka lapsi nukkuukin. Mutta usein mennään koko yö sillä, että annetaan illalla sekä Ventoline että kortisoni ja sillä selvitään koko yö. Vaikutusajasta en osaa sanoa mitään Toukka on oireillut siitepölyaikaan jo ensimmäisestä keväästään lähtien, jolloin oli puolivuotias. Vaikka lääkärit sanoo, että siitepölyallergiat eivät näy kuin vasta myöhemmällä iällä, niin oireet ovat olleet niin selkeät, että diagnoosit on tehty sillä perusteella. Verikokeetkin on otettu ja niistä löytyi muutamia allergeeneja.
 5. Meillä tytölle koivun siitepölyn aiheuttama allergia ilmenee yskänä. Perussairautena myös infektioastma, tosin infektio etuliite tipahtaa varmasti pois jossain vaiheessa. Aerius annetaan aamuisin, Ventolinea menee 2 suihkausta pitkin päivää, tänään muistaakseni 6 kertaa. Ventolinen annostuksen tarkistamista kannattaa pyytää. Öisin meillä on tytön huoneessa on sekä ilmankostutin että Vaporizer. Pään kohoasento auttaa, jos se vain onnistuu. TK:sta kannattaa vaatia lähete lähimmän sairaalan lastenpolille. Kyllä sen saa nopeamminkin kuin kuukauden päähän, jos on oikein tuskaista lapsen oleminen. Tsemppiä! Onneksi tämä kevät ei ole yhtä paha koivun siitepölyn suhteen kuin viime kevät.
 6. Kaikesta tuumailusta huolimatta tilasin liian isot kengät Pedipedin -verkkokaupasta. Nyt siis myyn pois täysin käyttämättömät kengät, koska palauttaminen verkkokauppaan ei hirveästi innostaisi 1. Pediped Axel, koko 24, hp. 58€ sisältäen postituksen Smart-postina http://www.pediped.com/Products/Flex-br-Axel---Purple__RS2255.aspx 2. Pediped Dakota, koko 24, hp. 29€ sisältäen postituksen Smart-postina http://www.pediped.com/Products/Grip-n-Go-br-Dakota---Brown__GG1592.aspx Tätä mallia ei enää ole saatavissa Pedipedin verkkokaupasta kyseisessä koossa. Kuvat löytyvät linkkien takaa, sain ensimmäisellä yrittämällä jättikuvat. Yritän paremmalla onnella myöhemmin! Tiedustelut yv:nä ja sitä kautta myös itse ottamani kuva meidän kengistä Koon arviointiin suosittelen käyttämään Pedipedin omaa mittataulukkoa ja uskomaan sitä
 7. Oikean olkapään puutuminen on tuttu juttu aukiolotutkimuksen jälkeen!
 8. Eli en siis kittaa vettä aamulla ja käyn vessassa ennen tutkimusta! Vähän tuollainen muistikuva mullakin oli, mutta kun ei voi olla varma. Kiitos avusta!
 9. Kun ei muista niin ei muista.... Onko ennen aukkaria ohjeita juomisesta/vessassa käynnistä? Mulle ei sanottu mitään muuta kuin lääkecocktail, mutta nyt jäin miettimään että oliko tuohon juomiseen jotain ohjeita.
 10. Mulla on Noshin vaatteita sekä itselle että lapselle. Oon tykännyt paljon ja syksyksi uuden naisten malliston ilmestymisen jälkeiselle ajalle on kutstu varattuna!
 11. Me on rasvapesty kortisoninkin aikaan eli siis joka ilta. Pelkkä vesi kuivattaa ihoa, samoin kuin pesunesteet (tai näin olen ainakin antanut itseni ymmärtää). Tässä ja tässä on hyviä ohjeita sovellettavaksi pienelle lapselle.
 12. Me rasvattiin sekä aamuisin että iltaisin. Kortisonilla on vedelty vain pahimmat kohdat eli taipeet, perusrasvalla sitten muu keho. Miniderm oli myrkkyä meidän atoopikon iholle, ihottuma vain paheni siitä. Apobase ja Aqualan L ovat tepsineet meillä, rasvapesuissa on Aqualan L tai Hydrolan. Rasvapesu on tehty joka ilta. Vaatteet ovat menneet vaihtoon aina päivän tai yön jälkeen, tosin meillä oli niin paha pulauttelutilanne vauvana ettei ne vaatteet pysyneet puhtaina koko päivää. Nyt eivät vaatteet pysy puhtaina kun neiti minä itse haluaa myös syödä itse... Pesuaineena käytän Omo Sensitiveä, oon käyttänyt jo ennen Toukan syntymääkin, koska oma hajusteallergia estää hajusteisten pesuaineiden käytön. Meidän sairaalassa on allergiahoitajille soittoaika, mihin on voinut soittaa kaikkissa mieltä painavissa asioissa. Kannattaa tarkistaa olisiko teidänkin sairaalassa. Ruokavaliota (imettäessä omaa) kannattaa tarkkailla että pahentaako joku ruoka ihon kuntoa. Meillä ruoka-aineallergiat tulee läpi nimenomaan ihosta, ei vatsavaivoina. Tsemppiä kovasti! Kesää kohti mennään ja ainakin omalla kohdallani se on aina helpottavaa aikaa!
 13. Meidän pitäisi kanssa siirtyä takaisin siniseen apobaseen, punaisella on menty tämä talvikausi
 14. Mun mielestä älytöntä. Meillä lapsilisä menee lapsen tilille ja sieltä otetaan rahaa käyttöön vain jos tarvii ostaa jotain todella kallista hankintaa.
 15. Meillä sininen apobase on tauolla ja käytössä punainen nyt talven ajan. Iho periaatteessa hyvä, mutta polvitaipeet ja nilkat kutisevia, lisäksi pari kuivaa läikkää. Ja edelleen rasvapesut joka ilta.