Rae

Aktiivijäsen
 • Content count

  1579
 • Joined

 • Last visited

About Rae

 • Rank
  Addikti

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

4920 profile views
 1. Ihanaa, että jollain muullakin! Tänään taas ollut sellainen päivä että huh,huh. Tuo selvittely lähti ihan sillä, että minä soitin neuvolapsykalle, kun en jaksanut enää jatkuvia tappeluita lapsen kanssa. Millään jaksanut vääntää siitä, että sillä ei ole väliä laittaako ensin oikean vai vasemman käden hanskan käteen ja ihan mistä vaan pikkuasiasta. Siellä alettiin tutkia ja toimintaterapian arviossa tuli sitten tarkemmin ne piirteet esille. On tuo sillätavoin helpottanut omaa oloa, että tietää miksi niin ja näin ja miten ne rutiinit on niin tärkeitä ja miten voi jäädä jumittamaan ties mihin asioihin. Mutta on se myös pirun raskasta. Meillä on paljon jumitusta, pojalla on myös todella hyvä muisti ja ilmeisesti älliäkin aika paljon. Tykkäisi lukea paljon, varsinkin aiheesta mikä sillä hetkellä kiinnostaa. Kosketusyliherkkyyttä, liikeaistimuksessa ongelmia jne jne. Ja ne syömisen ongelmat... Meillä taas ei oteta kontaktia, hirvittävän arasti tuo lähestyy ketään. Kaipaa kavereita mutta ei oikein osaa toimia sosiaalisissa suhteissa. Paljon on ongelmia tunteiden kanssa ja toisten tunteiden huomioimisessa. Nyt pojalla on ilmeisesti 6v uhma, joka pahentaa tilannetta entisestään. Ei voi olla lapsellakaan hyvä olla, kun kokoajan kiukuttaa ja kiukuttelee. Pitäö heittaa Holley privaa jossain välissä. Vertaistukea todellakin tarvitaan!
 2. Mimsi, laita ihmeessä sähköpostia menemään. Ethän sä kysymällä mihinkään sitoudu. Etkä edes valitsemalla doulan. Jos H-hetkellä tuntuukin että ei halua doulaa mukaan, niin ei sitä ole pakko sinne synnytykseen hälyttää Pirkanmaallahan on myös synnytystapailtoja, joissa tapaa usein doulia. Niissäkin voi koittaa käydä, jos Doulailtaan ei päässyt.
 3. Täällä meilläpäin synnyttäjä valitsee itselleen kaksi doulaa ja tapaa heidät pari-kolme kertaa ennen synnytystä, minkä lisäksi doula ja synnyttäjä on muutenkin yhteydessä ennen synnytystä. Doula ei ole enää synnytyksessä vieras vaan tuttu ihminen joka tietää synnyttäjän toiveet ja tilanteen. Noissa tapaamisissa puhutaan paljon ja synnyttäjä valitsee itselleen juuri sen doulan joka tuntuu hyvältä hänelle. Suosittelen Martta88 ottamaan yhteyttä teidän alueella toimiviin douliin ja keskustelemaan ja tapaamaan heitä. Tai jos siellä on jotain doulailtaa tms, missä pääsee ikäänkuin kevyemmin ottamaan kontaktia niin käykää katsomassa. Niihin voi useimmiten ottaa lapsenkib mukaa, niin voitte mennä koko porukalla. Olisi hyvä jos mieskin mahdolliset doulat tapaisi ja hyväksyisi, pääsi mukaan synnytykseen tai ei
 4. Mua pelotti ensimmäisen synnytys ihan järkyttävästi. Mua pelotti ettei mua kuunnella, se kipu, se, että vauva kuolee, että minä kuolen, että mut jätetään yksin synnytyksen aikana... Siis ihan kaikki. Suuri yliopistosairaala vielä lisäsi sitä pelkoa. Sektio pelotti vielä enemmän kuin alatiesynnytys. Lopulta vauva syntyi vasta 40+0, varmaan kun minä en ollut valmis paljoa aikaisemmin. Mentiin synnyttämään pieneen, kodinomaiseen sairaalaan ja kaikki meni nappiin. Synnyyksestä jäi hyvä mieli. Toista odottaessaei tarvinnut miettiä sairaalaa. Sektio pelotti edelleen, samoin yliopistosairaala. Päästiin synnyttämään taas pieneen sairaalaan, ja vaikka kaikki ei aivan putkeen mennytkään, niin silti hyvin ja jäi hyvä mieli. Kolmatta odotellessa pelotti taas samat asiat. Mietin doulan mukaan pttamista jos isoon sairaalaan joudutaan, mutta en saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Pelkopoliakin pohdin, mutta sekin jäi. Ja sinne jouduttiin.ei se nyt karmea kokemus ollut, mutta minua ei kuunneltu, jouduin ponnistamaan ihan järkyttävässä asennossa ja muutenkin jäi hyvin epäonnistunut olo synnytyksestä. Harmittaa kun ei ollut sitä doulaa mukana, olisi jäänyt turha kohdunkaulanpuudute ainakin pois kun hän olisi pitänyt puoliani. Ja ehkä ponnistusasentokin olisi ollut parempi.. Ja jos olisi käynyt siellä pelkopolilla, olisiko mua ymmärretty vähän paremmin..?Turha jossitella, mutta silti sitä edelleen pohtii. Pointtina ehkä mulla se, että kun pelottaa, kannattaa etsiä niitä itselle sopivia keinoja lievittää pelkoa. Ja tehdä niille jotain, eikä vain odotella ja ihmetellä. Pelokkaille on kuitenkin pelkopolia, doulia, toisia synnytyslaitoksia, kirjoja, tietoa yms tarjolla. Tsemppiä kaikille synnytyspelon kanssa odottaville! Toivottavasti saatte sen hyvän synnytyskokemuksen, alakautta tai sektiolla, kunhan se on teille hyvä.
 5. 1. Synnytys: kotona suihku, sairaalassa amme, ilokaasu, epiduraali, keinuttelu tuoliin nojaten 2. Synnytys: ilokaasu, pcb, kontillaan keinuttelu 3. Synnytys: ilokaasu, pcb (kätilön vaatimana, minä en sitä tahtonut kun oli täysin tehoton jo edelliskerralla)., keinuttelu sänkyyn nojaten.
 6. ^ Joko vauvanne syntyi, menittekö kahdestaan vai otitteko doulan mukaan?
 7. From the album myyntiin

 8. From the album myyntiin

 9. From the album myyntiin

 10. From the album myyntiin

 11. From the album myyntiin

 12. From the album myyntiin

 13. From the album myyntiin

 14. From the album myyntiin

 15. From the album myyntiin