pikkuapollo

Aktiivijäsen
  • Content count

    359
  • Joined

  • Last visited

About pikkuapollo

  • Rank
    Aktiivi
  1. Mulla vähän sama tilanne kuin iikillä. Bmi oli ennen raskautta 23 ja keskiraskaudessa ei paino ole noussut yhtään, mikä ei käsittääkseni kuitenkaan olisi tarkoitus tällä lähtöpainolla. En ole laskeskellut kaloreita, vaan syön niin että nälkä lähtee, mutta veikkaan että menee reippaasti yli suosituksen. Hiukan vain pelottaa tämä painon nousemattomuus, kun esikoisen synnytyksen jälkeen laihduin lähes alipainoiseksi ja silloin kiloja tuli sentään 10kg raskauden aikana. Nevolassa ei osata kommentoida mitään ja virallinen totuus tietysti on, että jos on radi-diagnoosi, niin tuo on vain hyvä asia... Kun vain tietäisi että pikkuinen oikeasti kasvaa! Sain lähetteen äitiyspolille arvojen ylitysten takia, mutta käynti on vasta 3.12. Vähän hölmö aika, kun neuvolalääkäri on 5.12, mutta ei kai sillä oikein aikaisemmin kannata käydä. Millä viikoilla teillä muilla on ollut käyntejä? Toivottavasti saataisiin joku painoarvo, niin tietäisi, kumpi painaa vaa'assa enemmän: radi vai painon nousemattomuus! Huh, tänään vedin isänpäiväherkkuja kahvin kanssa ja huomaa, että kroppa on nyt tottunut vähäsokeriseen ruokavalioon. Ihan hirmu huono olo iskee, jos vähänkin enemmän syö makeaa! 32+4
  2. Niin ja meilläkin siis kahdesta ylityksestä viikossa pääsee/joutuu äitipolille. samaa oon miettinyt, kuin mesi, että olisikohan siellä sitten paremmin tuota painoseurantaa ja muuta? Vai tuikkaavatko vain insuliinia? Sitä en haluu, kun muutenkin meen helposti hypoglykeemiseksi. Sinänsä hassu systeemi, kun tavallaanhan sitä itse kuitenkin päättää, mitkä arvot tuonne ilmoittaa. Mä oon muuten muutaman kerran tehnyt tarkistusmittauksia eri käsistä ja pahimmillaan ero on ollut 0,9 yksikköä! Yleensä ovat kyllä suht. lähellä toisiaan. Joskus oon mitannut toiseen kertaan, jos on lähellä rajaa niin näkee kummalle puolelle sitä se toisella arvolla menisi. Anqu: mulla auttaa lämmittäminen ja liikunta veren tuloon. Eli villasukat jalkaan ja paita päälle hyvissä ajoin ennen mittausta, käsien pyörittelyä tai lämmin suihku.
  3. Löysimpä minäkin viimein tänne ketjuun. Toka lapsi tulossa, nyt viikkoja kasassa 31+1. Kuukauden oon nyt mittaillut arvoja ja pääosin pysyvät hyvinä, mutta aina välillä tulee ihmeellisiä ylityksiä. Samat kokemukset on kuin monella muullakin täällä, eli mitään painoarviota ei tehdä automaattisesti, on vain tuo vika lääkärineuvola tulossa joskus joulukuussa, mutta ainakin edellinen lääkärikäynti oli vielä neuvolakäyntiäkin turhempi. Omituista on, että painoa ei ole tullut grammaakaan rv 23 jälkeen vaikka radidieetti alkoi vasta myöhemmin ja vaikka oon lähtökohdiltani normaali painoinen. Eli nyt ei ole mitään aavistusta, odottaakko pientä vauvaa tuon takia vai suurta radin takia...
  4. Vieläkö täällä joku kirjoittelee? Itsellä FSH lähentelee 12 ja edelliset 3 IVF/ICSIä ovat päättyneet tuloksettomina. Nyt vikaan yritykseen ladataan kaikki paukut ja haluaisinkin kuulla kokemuksia muilta. Mulla on siis joka toinen kierto lyhyt ja joka toinen pitkä. Aiemmista hoidoista kaksi on tehty lyhyeen kiertoon, jonka olen arvellut olevan se huonompi munasarja. Kierron pituus vaihteli lyhyessä kierrossa 21-24 päivän välillä, pitkässä saatettiin päästä joskus jopa 27 päivään. Ainoa yritys pitkään kiertoon taas jouduttiin keskeyttämään, kun mitään ei saatu kasvamaan, joten ei sekään nyt hyvältä näyttänyt. Kilpirauhaslääkitys on selvästi pidentänyt kiertoa ja luteaalivaihe on saatu 12-13 päivään, kun ennen saattoi olla alle 10. Sen lisäksi kuitenkin alkukierto on pidentynyt niin, että pidemmässä kierrossa munasolu kasvaa hitaasti ja ovulaatio saattaa tulla vasta lähempänä kp20:tä. Olenkin alkanut miettiä, olisikä tämä kuitenkin se laiskempi munasarja. Tyroksiinilla lyhyt kierto on pidentynyt 26 päivään, eli lähes normaaliksi. Nyt en enää tiedä mitä ajatella. Onko teillä muilla, joilla on laiskat munasarjat, kierrot pitkiä vai lyhyitä ja mihin aikaan ovulaatio yleensä tulee? Onko mikään auttanut munasarjojen reipastamiseen? Vyöhyketerapia, akupunktio, lisäravinteet, pitkä/lyhyt kaava, joku tietty hormoni? Kaikki neuvot on tarpeen, sillä oma lääkäri on jo sitä mieltä, että ei tässä mitään oikein voi tehdä.
  5. Simonesa: Voisiko olla, että arvot on mitattu väärään aikaan päivästä? TSH nousee koko päivä ja ne pitäisi mitata aina aamusta ennen klo 10. Emilia88: mulla arvot on ollut jotakuinkin samaa kuin sulla ja nykyinen lääkäri kieltäytyi aloittamasta tyroksiinia, vaikka edellistä raskautta yrittäessä se määrättiinkin vastaavilla arvoilla. Joillain klinikoilla ollaan tarkkoja siitä, että alle 2 pitäisi arvon olla. Nyt meillä on kaksi epäonnistunutta IVFää takana ja syyskuussa vaadin saada kilpparilääkityksen. Nyt arvo on tasan 2, olo vähän pirteämpi synkästä syksystä huolimatta ja kierto pidentynyt normaalimmaksi (aiemmin ollut lyhyt). Jännityksellä odotan kevään IVFää, onko tuolla mitään vaikutusta. Tuskimpa haittaa ainakaan
  6. Kertoilkaapas esikoistaan odottavalle, mikä niissä kestovaipoissa on hankalinta? Ollaan ajateltu kokeilla niiden käyttöä, mutta moni tuntuu tympääntyneen niihin heti alkuunsa. Onko se siis se pyykin määrä vai muu käyttö?
  7. Hmm... vaikea kysymys. Luultavasti se on tietysti ylireagointia, jos kerran aikanaan on veden ajateltu olevan juomakelpoista ja sitä on tähän asti juotu. Ja jos kaivo on rakennettu asiallisesti eikä pintavedet pääse valumaan kaivoon, tai jos se on porakaivo, riski on aika minimaalinen. Vaikeaa on kyllä nähdä päällepäin, onko kaivo kunnossa. Meillä esim. mökillä tarkastettiin kaivo viime vuonna ekaa kertaa ja rakenteista löytyi niin paljon huomautettavaa, ettei vesinäytteitä suostuttu edes ottamaan ennen kunnostusta... Ja tuota vettä on sitten juotu 25 vuotta. Toisaalta taas jos jopa mansikat pitäisi pestä esim. toksoplasman välttämiseksi, niin miksipä mikään maan kanssa kosketuksissa oleva olisi sen puhtaampaa. Yleensähän noi huonoista kaivoista tulevat aineet on lähinnä sellaisia elimistöön kertyviä aineita, joista ei nyt ainakaan lyhytaikaisena altistuksena ole kauheasti haittaa. Ja luulisi, että bakteeritartunta olisi jo tullut, jos olisi tullakseen. Mutta jos vesi maistuu omituiselta tai kaivo näyttää epäilyttävältä, niin jättäisin juomatta. Vieraassa paikassa se voi tosin olla hankalaa, varsinkin jos siellä pidemmän aikaa aikoo viettää. Ei kai sitä pullovettäkään voi mukana raahata kovin paljoa...
  8. JS

    Kiva kuulla positiivisia juttuja Jorvista, kun itse ollaan sinne vuoden lopussa suuntaamassa. Tähän mennessä muut sairaanhoitokokemukset siellä eivät ole olleet mitenkään kovin mukavia, joten hiukan mietitytti valinta. Mutta tällä mennään nyt!
  9. Juup, näiden rajoitusten kanssa tulee kyllä hulluksi, kun rupeaa miettimään, voiko työpaikkaruokalassa tarjolla olevaa parmesanraastetta syödä, onko homejuustokastike kunnolla kuumennettu ja mitä kalaa tuo valkoinen tuossa keitossa on. Itse oon aatellut, että noudatan suosituksia mahdollisuuksien mukaan, mutta käytännössä aina silloin tällöin tulee syötyä kuitenkin jotain kiellettyä. Kuten haukea tuossa työpaikkaruokalan keitossa. Mulle neuvottiin, että itse tehtyä graavilohta voi tosiaan syödä, jos on kala on varmasti tuore. Toistaiseksi en oo uskaltautunut graavaamaan, kun tuntuu että melkein aina kaupan kala on vähän epäilyttävää. Ja fetasta tms. neuvolantäti neuvoi, etä voi tosiaan syödä, jos itse ostaa kaupasta ja käyttää heti avaamisen jälkeen. Buffetpöytien juustoja kehotti välttämään, minkä itse ravintola-alalla työskennelleenä aion tehdäkin. Ja maksalaatikkoa ajattelin kyllä syödä jonkun kerran tän puolen vuoden aikana. Kunhan ei jatkuvasti syö.
  10. Kaikki raikkaat hedelmät (mansikat, kiivit, appelsiinit) ja toisaalta suolaiset ja rasvaiset ruoat. Pizzaa.... mmm... Makea taas ei juurikaan maistu. Mutta mihinkään ihmeellisiin yhdistelmiin ei oo vielä tullut himo.
  11. Täälläkin syödään multitabsia, tosin vain ehkä joka kolmas päivä. Foolihappoa (foliren) sen sijaan syön päivittäin ja D-vitamiinia pari kertaa viikossa. Tuntuu että ei sitä aurinkoa kuitenkaan tuu juuri nähtyä, vaikka kesä onkin, kun toimistotöissä istuu koko päivän. Ja nyt oli vissiin tutkittu, että runsas D-vitamiinin saanti ehkäisisi lapsen allergioita... En sitten tiedä. Tuntuu että noita kaikenmaailman tutkimuksia tulee vähän väliä. Mutta tuskin siitä haittaakaan on! Tuota kalaöljyä oon miettinyt, kun kalaa tulee syötyä niin harvoin. Osaisitteko suositella jotain merkkiä? Tai siis mitä kaikkia omegoita siinä saisi olla? Mielellään saisi olla myös syht pieniä tabuja, kun oon niin huono nielemään niitä.
  12. Viikolla 10 alkoi turvotus olla jo sen verran pahaa, että päätin siirtyä pois tavallisista farkuista. Töissä kun tuli aina istuttua nappi auki Onneksi osuivat alennusmyynnit tähän samaan hetkeen! Noiden housujen kanssa vanhat paidatkin havaittiin sitten nopeasti liian lyhyeksi, joten säntäsin seuraavalla viikolla myös paitaostoksille.
  13. Jos vaaleanpunainen raskaushömpötys alkaa tympiä ja kaipaa hiukan ronskimpaa otetta raskauteen, kannattaa lukea Minna Kiistalan "Minä en sitten muutu" -kirja. Kirjassa kuvataan aivan loistavalla ja häpeilemättömällä tavalla niitä ajatuksia, joita raskaus herättää sellaisen ihmisen päässä, joka on viimeiset vuodet ihmetellyt, "miksi ihmeessä niitä lapsia pitäisi hankkia". Ainakin itse tunnistan itseni monista näistä ajatuksista! Mieskin hurahti kirjaan, kun luin siitä muutaman luvun