pinkkizz

Aktiivijäsen
 • Content count

  106
 • Joined

 • Last visited

About pinkkizz

 • Rank
  Aktiivi
 1. Mun mielestä on sinänsä hyvä, että Elton John puolisoineen mahdollisesti saa toisen lapsen, ainakin tällä esikoilla on sitten sisarus mukana elämässä turvana kun vanhemmat nyt, let's face it, ovat vanhoja
 2. Kylläpäs Jessica näyttää noissa kuvissa isolta, ihan outoa kun kaikki Hollywoodin odottajat on aina niin pienikokoisia.
 3. Mua nauratti tuo "tyttö oli todella söötti ja käyttäytyi hyvin" Voiko noin pieni käyttäytyä huonostikin
 4. Ihana uutinen, oma poikaveikkauskin meni metsään. Mutta aika hyvin varmaan piti paikkansa tuo maaliskuun alun laskettu kuitenkin.
 5. Tsemppiä vaan kaikille pottailujen kanssa. Meidän pojalle potta oli aika ehdoton nounou vielä muutama kuukausi sitten ja kaikki tehtiin vaippaan. Saattoi kyllä potalla istua vaikka kuinka kauan mutta mitään sinne ei tullut. Kakkaa meni yleensä tekemään johonkin piiloon ja ilmoitti siitä sitten kyllä reippaasti kun vaippa olisi pitänyt vaihtaa. 2v10kk ikäisenä sitten taisi joku kypsyminen tapahtua ja poika alkoi käydä oma-aloitteisesti potalla. Muutaman viikon sisään pystyttiin jättämään vaipat pois ulkona ollessa ja päikkäreiltä. Öisin vaippa on vielä mutta muutaman kerran sekin on ollut aamulla kuiva. Vahinkojakin on sattunut yllättävän vähän. Olen todella ihmeissäni, että tämä sujui niin helposti ja itsestään, kesällä kun tuntui vielä että jos nyt kouluun mennessä ollaan päästy vaipoista.
 6. ^Meillä oli ihan samanlaista tuossa iässä ja pitkään sen jälkeenkin. Vaunuissa nukuttiin max. 30min, samoin sisällä. Meillä ongelmia lisäsi vielä se, että poika olisi halunnut nukkua mieluiten äidin vieressä tissi suussa. 6kk jälkeen kun alettiin syömään kunnolla kiinteitä alkoi unetkin vähän parantua. Päikkäreille annan maidon pullosta mihin poika nukahtaa ja nukkuu n.1,5h mikä on hänelle hyvä aika, herää pirteänä. Mutta auttaa en siis oikein osaa, muuta kun antaa vertaistukea ja toivoa teilläkin unien pitenevän ajan myötä.
 7. Morkain pojilla samat kolmannet nimet kuin omillani
 8. ^Samaa mieltä! Maha näyttää niin tyttömassulle.
 9. ^Minun mielestä tuo ohjaaminen konfliktitilanteessa kuulostaa hyvältä. Usein teen itse jotenkin noin jos joku vie lelun poikani kädestä (mitä kyllä tapahtuu melko harvoin kun osaa pitää puolensa). Poika alkaa yleensä huutaa lelun perään jos joku sen vie ja jos tämän lapsen vanhempi ei sano asiasta mitään niin empä ole sanonut kyllä minäkään vaan juurikin kehottanut poikaani ottamaan jonkin muun lelun. Lähes aina siitä kuitenkin vanhempi sanoo jos se lelu viedään kädestä. Jäähy meillä toteutetaan niin, että poika menee omaan huoneeseensa istumaan tuolille, ovi jää auki koska muuten alkaa heittelemään siihen tavaroita. Siinä sitten huutaa kunnes rauhoittuu, yleensä melko nopeasti. Ja jos yrittää lähteä niin palautan takaisin ja selitän koko ajan miksi on jäähyllä ja että rauhoittumalla pääsee pois. Jossain kauhukakarat ohjelmassa taidettiin sanoa, että minuutti ikävuotta kohti sitä jäähyllä oloa.
 10. ^No ompas kummallinen käytäntö hänellä komentaa toisen lasta muttei omiaan. Kyllä minä ainakin sanoisin ihan suoraan, että eiköhän lapsi usko pelkän omankin äidin sanomisella. Eipä sitä paljon hienovaraisemmin voi sanoa, mua tommonen jurppisi todella pajon. Ja Kasmalle piti vastaamani, että meillä mennään kyllä aika pitkälti maalaisjärjellä. Välillä tuntuu, että joku fantastinen opaskirja olisi kyllä juuri se mitä tuo esikoisen kanssa tarvitaan. Toisaata nyt muutamana päivänä on pientä parannusta ollut kun on vain itse säilyttänyt malttinsa tilanteessa kuin tilanteessa eikä alentunut lapsen tasolle huutamaan. Hampaiden pesukin illalla on sujunut nyt hyvin kun telkkarista on sattunut tulemaan sopivasti pirates of the caribbean mainoksia, poika kun tykkää hurjasti merirosvoista Minä kun ajattelin ettei se harhautus toimi enää tuolla melkein 3-veellä mutta näköjään tarpeeksi kekseliäänä onnistuu.
 11. Meillä on ihan uskomattoman vaikeita iltoja ollut nyt muutama kun poika ei antaisi vaihtaa yökkäreitä ja pestä hampaita. Huutaa ja sätkii vaan kun yritetään mikä ei ole kauheen mukavaa kun vauva kuitenkin nukkuu ja pelkään tämän heräävän. Tänään yritettiin vaikka kuinka kauan, juttelulla, leikiksi kääntämisellä, uhkailulla ja jäähyllä, mikään ei auttanut. Itse olin lopulta niin turhautunut, että purskahdin itkuun (katkonaisilla yöunillakin saattaa olla jotain vaikutusta) ja menin vessaan itkemään. Ilmeisesti tämä sitten auttoi kun poika oli heti antanut miehen pukea ne yövaatteet jonka jälkeen poika tuli minua halaamaan ja lohduttamaan vessaan. Tunsin itseni kyllä superhuonoksi kasvattajaksi ja äidiksi. Välillä en oikeasti tiedä mitä tehdä pojan kiukun kanssa, poika saattaa suutuksissaan alkaa hakata meitä ja kerran löi kaksi kertaa isäänsä naamaan, jonka jälkeen meni aivan pelokkaaksi kun tajusi itsekin kuinka väärin oli tehnyt. Toisaalta hän osaa olla myös todella kiltti ja huomaavainen. Suurimmaksi osaksi meillä siis menee ihan hyvin mutta sitten kun se kiukku tulee jostain niin se on kamalaa Mä en ehkä jaksa olla niin johdonmukainen ja tiukka kuin pitäisi, osakseen taitaa johtua vauvasta ja siitä, että olen suurimman osan ajasta lasten kanssa yksin. Annan siis joskus liian helposti periksi pojalle asioissa, joissa ei pitäisi kun en vaan jaksa tapella tai on kiire nukuttamaan vauvaa tms. Enkä oikein tiedä miten tähän saisin muutostakaan ennen kuin vauva kasvaa isommaksi..
 12. Ei minua haittaa jos poikaani komennetaan hänen tehdessä jotain sellaista josta oikeesti voisi olla vaaraa (esim. huitoo isolla kepillä hiekkalaatikolla, josta häntä on vieras komentanutkin), se on siis ihan okei. Mutta välillä tuntuu, että sanotaan aika mitättömistäkin jutuista. Okei, tämä on nyt ehkä lapsellinen esimerkki eikä ole komentamista mutta kerhossa poikani pyysi mehua ja saatuaan sitä joi siitä heti kovalla kiireellä ja toinen äiti vieressä alkoi sanomaan paheksuvaan sävyyn, että mitäs kuuluu sanoa kun saa mehua. Poika kyllä lähes aina kiittää, välillä heti tai sitten vasta vähän juotuaan. Jotenkin se vaan särähti kun en itse osaisi niin sanoa kenenkään toisen lapselle. Mutta siis kyllä minuakin ärsyttää vanhemmat jotka eivät tee huonosti käyttäytymiselle mitään. Lähipuistoissamme käy yksi ulkomaalainen n.2-v tyttö joka terrorisoi muista lapsia aina. Kaverini muksu (1-v) oli menossa keinumaan ja tämä tyttö juoksi poikaa estämään ja tönäisi tämän kovaa asfalttiin jolloin poika löi päänsä. Tytön vanhemmat sanoivat tähän vain, että tämä meidän tyttö nyt vain on tämmöinen. Muutenkin tuntuu, että tämä tyttö kävisi kaikkien lasten kimppuun jos ei hänen muutamaan vuotta vanhempi isoveljensä kävelisi koko ajan hänen perässään..
 13. Täytyy myöntää, että itse olen tuollaisen kohta 3-vuotiaan melko vilkkaan pojan äiti ja välillä jossain leikkipuistoissa tms. tunnen olevani toisten äitien katseiden alla. Pojallani on välillä tapana viedä leluja muilta, karjua, puhua "ilkeästi" toisille lapsille jne. En todellakaan katsele huonosti käyttäytymistä vierestä vaan aina komennan poikaani jos siihen on tarvetta mutta silti tunnen välillä saavani paheksuvia katseita näiltä rauhallisten lasten äideiltä. Saattaa tuntua siltä, että muut ajattelevat, että onkohan tuolla lapsella kuria kotona ollenkaan jne. Itseäni muuten henk.koht ärsyttää se jos poikani tekee jotain josta pitäisi sanoa ja joku muu vanhempi komentaa häntä vaikka itsekin olen paikalla enkä ole vielä ehtinyt sanoa mitään. Ymmärrän jos toisten lapsia komennetaan tarpeen tullen jos oma vanhempi ei ole näkemässä tilannetta ja on tavallaan pakko.
 14. ^Voi jestas kuinka suloinen isänsä kopio tuo Flynn
 15. cranberry: Minä aina ajattelin kun sun tickeriä olen katsonut, että teidän esikoisen nimi on oikeasti Elvis mutta tosi kiva on tuo Eliskin ja pikkusiskon nimi myös. Itsekin Eelistä ehdottelin pikkuveljelle nimeksi mutta miehelle ei käynyt