kaakao

Aktiivijäsen
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited

About kaakao

  • Rank
    Tavis
  1. Nyt tulee tosi tyhmä kysymys: Lypsin äsken satsin maitoa jääkaappiin tätä iltaa varten. Menoni alkaa n. klo 16 ja päättyy n. klo 21 (olen vauvan kanssa siis liikkeellä, mutta esim. pidemmällä automatkalla en voi imettää, enkä mielelläni pysähdy kesken matkan imettämään, ellei ole aivan välttämätöntä). Jos otan maidon huoneenlämpöön esim. klo 15, säilyykö se juomakelpoisena kuinka pitkään? Viileänä sen ehkä vielä pystyisin kuljettamaan, mutta lämmitysmahdollisuuksista en mene takuuseen.. Huoneenlämpäinenhän maito säilyy 6-10 tuntia, mutta kuinka tuo tilanne on tapauksessamme, kun se ensin on joitakin tunteja jääkaapissa?
  2. Pakko pistää vinkkiä, että jos välit isään hyvät ja tältä voisi löytyä toppahousuja, kysykää lainaan. Itse sain omalta isältä lainaan yli 10 v vanhat fjällravenin henkselimalliset toppikset. Kultaakin arvokkaammat, koska pitkäkinttuisena lahkeenmitta on minulle sopiva, ja nyt mahtuu kivasti vielä vetskarit kiinni vaikka alla ois enempikin vaatetta.
  3. ^muistan itsekin tuosta kuulleeni ihan tv-uutisissa. Minimirahat ja esim. kotihoidontuki nousevat muistaakseni 0,4%. Hurraa!!
  4. ^Itse lähtisin Thaikkulaan noilla viikoilla, vähän vaan katsoisin tarkemmin mitä suuhuni pistäisin. Meillä matka olisi ajoittunut viikoille 29-30, ja päätimme lykätä sitä ainakin vuodella eteenpäin. Veikkaan että noilla viikoilla en enää olisi siitä kaipaamastani lämmöstäkään kovin aina nauttinut.
  5. Kiitos kaikille kokemuksista ja mielipiteistä tuon Thaikkulan suhteen! Jos itsellänikin noita viikkoja olisi kasassa vähemmän, en epäilisi hetkeäkään matkantekoa. Mutta kun viikkoja tosiaan jo 28-30, nousee mieleen paljon ajatuksia. Lippuja ei vielä varata, katsotaan lähempänä mikä tilanne. Henkisesti olen kuitenkin valmistautunut siihen, että tuo odotettu matka jää nyt tekemättä ja sinne lähdetään sitten vuoden päästä kolmisin.
  6. Nyt tulee varmaan tosi tyhmä kysymys, mutta kysynpä kuitenkin. Kelan sivuilla on äitiyspäivärahasta ja vanhempainvapaarahasta, että ne lasketaan verotuksessa todetun työtulon perusteella. Jos sinne asti päästään, niin äitiyslomani alkaa vuonna 2011, minulla on siis vieressä vuoden 2009 verotuspäätös. Mutta mitä lukua sieltä nyt pitää osata kelan laskureihin syöttää?? Ansiotulot yhteensä ja vähentää niistä ansiotuloista tehtävät vähennykset?? Verotettava ansiotulo valtionverotuksessa? verotettava ansiotulo kunnanverotuksessa?? Anteeksi tyhmyyteni, mutta toivottavasti joku osaa auttaa (olisi kiva laskea oikeilla luvuilla!)
  7. mites se hauki?? Taitaa olla kiellettyjen listalla, mut jos esim. kerran kahteen kuuhun syö hauesta tehtyjä kalapihvejä niin onko jotain haittaa?
  8. Nyt mietityttää ja kovasti. Tarkoitus oli lähteä Thaimaaseen, mutta reissun aikaan olisi raskausviikkoja n. 28-30 ja esikoinen tuloillaan. Onko mitään järkeä?? Matkaa ei siis vielä ole varattu, joten mitään ei myöskään ole menetetty (paitsi ajatus ihanasta lomasta, mutta toisaalta jos peruutuksen syy on odotettu vauva, ei siitä olla pahoillaan!). Tarkoitus olisi varata lennot ja majoitus erikseen. Majoituksella ei ole kiire, mutta lennot toki olisi kiva varata mahd. pian. Saako vakuutusyhtiöltä tai Finskiltä rahoja takaisin, jos matkan varaa, ja sen joutuukin peruuttamaan jos raskaus ei etene normaalisti (eikä lentoa suositella)? Vai, onko parempi keskittyä odotukseen ja siirtää reissua suosiolla vuodella ja matkustaa sinne sitten kolmistaan???
  9. Itselleni on nyt tulleet kahdet luomumenkat pillereiden lopettamisen jälkeen. Ekat olivat tuhrua, vuotoa ja tuhrua, yhteensä n. 4 päivää. Kipuja hyvin vähän. Nyt tokat olivat kivuliaammat, mutta vuotoa kesti vain päivän, tuhrua sen jälkeen päivän, ehkä vähän toista. Nyt jännityksellä sitten odotankin, että onko menkat jatkossakin näin niukat. Pillereiden aikaan menkat olivat n.4-5 päivää, mutta kunnon vuotoa oli enempi. En valita tätä niukkuutta, mutta toivon, ettei ole merkki mistään vakavasta... Niin ja kierrot olivat 1) 27 pv, 2) 25 pv.
  10. ^Tiedän tunteen... piti ruveta toivomaan vauvaa ja odottamaan plussaa ilman stressiä, mutta kyllähän tässä ihan pöhköksi tulee kun niin kovasti siitä pienestä haaveilee..
  11. Täälläkin oli vakaa aikomus olla mitään ennakkoon ostamatta, mutta kun tänään törmäsin kaupassa yhteen moottoripyöräaiheiseen ihastuttavaan pikkubodyyn, oli se pakko alerekistä ostaa (mies siis kovasti noiden kaksipyöräisten perään). Jos ei sitten omaan käyttöön tule, niin kyllä tuolle varmaan käyttöä lähipiiristä muutenkin löytyy...
  12. Siskoni odottaessaan nuorinta oli opettanut tuleville isoille sisaruksille hyvä lauseen. Kun uteliaat kyseli, kumman haluatte mielummin, pikkusiskon vai -veljen ja kun juttu kysyjän puolesta jatkui siihen perinteiseen, kunhan se vaan on terve, niin vastaukseksi saivat: "Ei, vaan kunhan ei tule koiranpentua tai polkupyörää. Koiranpentua ei siksi, koska isi on allerginen ja pyörää ei siksi, koska äitin voi olla vaikea se synnyttää." Tuolla meni yleensä kysyjä aika hiljaiseksi.
  13. Itsekään en pahimpiin kieputtimiin menisi missään vaiheessa, ehkä... (vannomatta paras!) Itse mietin sitä, että entä jos laitteisiin menee entiseen malliin (eli kaikkiin mahdollisiin), ja onkin raskaana itse siitä vielä tietämättä? Vähän sama juttu kuin alkoholin kanssa... Itse ainakin ajattelisin asian niin, että niin kauan kuin itse ei raskaudesta ole tietoinen, aion elää normaalia elämää. Mutta korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä. En vaan viitsisi kaikkea kivaa jättää tältä kesältä väliin "varmuuden vuoksi".
  14. Koko ketju kahlattu läpi ja täällä on naurettu niin, että naapuritkin sen varmasti ovat kuulleet Aivan mahtavia kertomuksia!!!
  15. Söin vuosia Melianeja. Nyt on oltu ilman pillereitä kohta jo pari kiertoa. Oireita ei juurikaan tullut. Eka kierto oli 27 päivää, eikä vuoto ainakaan runsaudellaan säikäyttänyt (vaikka sitä vähän pelkäsinkin). Olo on ollut jotenkin tosi iloinen ja huojentunut, kun ei tartte enää iltaisin pilleriä "pakkoniellä". Nyt jännityksellä odotan, että kuinka pitkä tästä kierrosta tulee...