myy79

Aktiivijäsen
 • Content count

  1739
 • Joined

 • Last visited

About myy79

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 08/19/79

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Kainuu

Recent Profile Visitors

11061 profile views
 1. Ihan hiljaa ja kuiskaamalla: Meille taitaa tulla helmikuussa vauva... Takana 7v yritys, tosin tuohon sisältyy myös 2v pakkotauko reumalääkityksen vuoksi. Lapsettomuushoidot aloitettiin viime syksynä ja toukokuussa eka ivf. Tänään vielä käyty verikokeessa varmistelemassa.. Toivottavasti pysyy matkassa..
 2. Töhö: vissiin... Tai oli lääkärin "lähetteellä" eli kai jonkun kelakorvauksen sai.. Mutta tais pikkusen kirpasta hinta.. :-/
 3. Mies kävi tänään antamassa näytteen.. miten on teillä jotka ootte julkisella, pitikö itse maksaa tuo tutkimus? meillä julkisella muuten tutkimukset, mutta toi näyte tehdään Terveystalon kautta, ja oli lasku isännälle sitten napsahtanut... Viimeksi sama homma öööö, 8 vuotta sitten? vai kävikö senkin jälkeen, kun en muista kun tätä toista yritettiin edellisen kerran ilman tulosta ja mun sairastumisen vuoksi jouduttiin laittaa yritys telakalle.. Edellisellä kerralla vika löytyi minusta (kuten varmaan nytkin) sperma-analyysin mukaan tavara oli ihan huippua..
 4. Jep, pco löytyy ja on todellakin vaikeuttanut raskautumista.. Esikoista tehtiin kolmisen vuotta ja ihan lukee kaikissa papereisssakin pco.. *huokaus* Toisen yritystä ollut nyt toistamiseen, ensimmäinen yrityskierros päättyi kun sairastuin selkärankareumaan ja oli tosi paha vaihe silloin.. Nyt joulukuusta lähtien on taas lupa yrittää.. Mutta mutta.. Toukokuulle saatiin aika lapsettomuustutkimuksiin/hoitoihin, reumalääkäri laittoi lähetteen, koska ikä ja tää sairaus vähän vaikeuttaa asioita.. Miten on muut pco:ta sairastavat.. Näyttääkö ovistestit aina väärin tai näyttääkö ne koskaan ovista??? Mulla näyttää aina kahta viivaa, ei koskaan vahvaa vaikka olisikin todennäköisesti ovis.. Nytkin on kp 29 ja ovistestissä taas kohtuulliset viivat... *huokaus*..
 5. Mä jatkan yksinpuhelua. tuon hammaslääkärireissun jälkeen vein reumapolille kuvan ja sieltä sitten siitä viikon päästä soitto reumatologi. Oli käyttänyt ihan röngtenmeetingissä kuvaa.. Selkeät muutokset kummallakin puolella leukanivelissä.. Nyt on ok tilanne, mutta jos alkaa haittaamaan, niin laittaa sitten hammaspolille lähetteen.. Samalla puhelulla sain luvan aloittaa biologisen uudelleen, nyt on enemmän tutkimustietoa että ei ole haittaa biologisesta raskausaikaan, jes!! Ja viikko sitten kävin reumapolilla ihan vastaanotollakin, nyt on kaikki ok, sain vielä lisäksi lähetteen gynen polille, että nopsammin alkaisi tää raskautuminen mahdollistumaan...
 6. Meidän tyttö on nimeltään Heta Mimmi Wilhelmiina <3 Ihan on nimensä veroinen, Niskavuoren emäntä pienoiskoossa. Ensimmäinen nimi on miehen keksimä, Mimmi oli minun mummoni nimi ja Wilhelmiina on oman nimeni "kantanimi", jonka tosin tajusin vasta kun joku siitä mainitsi. Jos toinen tyttö saadaa, niin sitten on miettimistä että sointuisi.
 7. Keväällä 2009 oli kohdunulkoinen raskaus. olikohan 6+ viikko menossa. Oli alaselkäjomotusta ja haaleaa tuhrua, töissä olin normaalisti. Kotimatkalla alkoi ihan hirveä kipu selässä/mahassa, ei voinut olla kuin sängyllä sikiöasennossa jos niinkään. Särkylääke ei auttanut ja sitten oli kipukohtaus jo niskaan asti. Päivystyksessä aika nopsaan pääsin lääkärille joka ultrasi ja näki jotain jossain. Monen monta putkea verta ottivat labroja varten ja sitten taisi päivystävä gynekin ultrata ja passittivat osastolle koska oli vaara että joutuvat leikkaamaan. Arvot ei enää onneksi alkaneet nousta vaan vuoto alkoi. tuskanen yö oli kyllä. Sen jälkeen taisin olla viikon sairauslomalla ja sitten vaihdoinkin työpaikkaa. Puhuin tuolloin lääkärille että on yritetty lasta jo pidemmän aikaa ja pitäisi tutkimuksiin päästä ja sitten jos raskaudun niin olisi hyvä että katsottaisiin että on oikeassa paikassa. Tuo oli huhtikuuta. Tein positiivisen raskaustestin elokuun alussa just viimeisestä kierrosta ennen kui alkaisi lapsettomuustutkimukset, kävin yksityisellä ensin kun oli rv 6, ja pääsin kuitenkin gynen polillekin heti seuraavalla viikolla jossa ultrattiin. Kaikki oli hyvin ja esikoinen syntyi huhtikuussa. Edelleenhän tuo kummittelee, toivon mukaan yksi kerta riitti kohdunulkoisia.
 8. Meillä tytöllä puhkesi refluksi (tai mikä lie) syksyllä 2015. Perhepäivähoitajalla yhtäkkiä alkoi oksentaminen päiväuniaikaan. Saattoi jo nukahtaa ja saattoi jopa unissaan oksentaa. Sitä samaa muutaman kerran myös kotona yöunilla, yleensä n. 1h nukahtamisesta. Alettiin selvittelemään, niin sanoihan se lapsi sitten että rintakehään sattuu, haluaa juoda paljon vettä just nukkumaan mennessä. Etenkin flunssan yhteydessä tuo ryöstäytyi. Yksityisellä lääkärillä käytiin että saatiin lähete keskussairaalaan lisätutkimuksiin yms. (pari kertaa käytettiin päivystyksessä asian suhteen ja aina pompoteltiin paikasta toiseen eikä mitään tapahtunut). Lähetteen teosta jo seuraavalla viikolla aika keskussairaalaan. Saatiin kokeeksi Losec joka näytti auttavan. Kesällä siitepölykaudella tuli pahat oireet johon saatii allergialääkkeet ja losecia myös silloin. Syksyllä vaihtoi yksityiseen päiväkotiin ja sielä aloitti myös eskarin. Hetken aikaa meni hyvin, mutta sitten taas iski oireet. alkoi oksentaminen päiväunilla. Sitten alkoi näyttämään että ei edes lääkkeet meinaa auttaa. Lastenpolin kontrollissa päätös ph-mittauksesta joka tehtiin joulukuussa. Tammikuussa tulokset ja ei kokeen mukaan refluksia. Onneksi lääkäri kuitekin otti tosissaan ja laittoi nyt lisätutkimuksiin jos tuo oksentelu yms. johtuisi jostain muusta (epäilen kyllä). Huomenna labroja ja ekg ja keuhkokuva. Labroissa ainakin keliakiakoe ja helicobakteeri. Jos sieltä ei löydy syytä niin sitten varmaan tähystys ja/tai allergiatestit. yritin jo aiemmi allergiatesteihin, mutta ei laittanut lähetettä. Oireita on eniten kun on mausteisia ruokia kuten lihapullat/ jauhelihapihvit tms. sekä yksi takuuoksennuskerta on ollut tonnikalapasta. Mulla itsellä on myös refluksioireita, mutta ei ole tutkittu, auttaa onneksi itsellä lääkkeet ainakin kohtuullisesti.
 9. Tänään kävin yksityisellä hammaslääkärillä. Pyysin ottamaan leukanivelistä rtg:n.. Aika ikävältä näytti etenkin vasen puoli hammaslääkärinkin mielestä. Kehotti olemaan reumalle yhteydessä että saisin keskussairaalalle hammaspolille lähetteen.. :/
 10. Hei taas.. Meillä alkoi vauvan yritys taas.. Vuoden oli reuma lähes remissiossa biologisen lääkkeen ansiosta ja päätettiin että nyt olis aika yrittää sitä toista ennen kuin ikä tulee ihan täysin vastaan.. Kesäkuussa viimeinen Simponi ja Trexan otettu, nyt enää Salazopyrin käytössä. Muutama kuukauden meni ok, mutta syyskuussa yhtäkkiä alkoi oikean käden kyynärnivel kipeytymään ja turpoamaan, piti sitten kirurgian polin kautta kierrättää, että magneetissa näkyi tosi äkäinen tulehdus, eli rauma taas aktivoitui.. Kortisonia taas niveleen.. Polvet oireilee vähän väliä, mutta niiden kanssa pystyn elämään.. Joulukuun alusta aloitettiin yritys taas, katsotaan miten pitkään pärjätään ja tärppääkö.. Helmikuulle tuli jo kontrolliaika reumapolille. Voi olla, että pyydän sitten gynen polille lähetteen, kun kuitenkin tuo reuma aktivoitumassa ja pitäs saaha kierrot yms. kohdilleen että tärppäisi..
 11. Yksinturinaa.. REumalääkärillä käyty. Olihan käynti!! piikit polveen ja lonkkaan, tosi pahat tulehdukset löyty!! Kyynärsauvat pariksi päiväksi, ehdoton varauskielto tuolle jalalle ja kuukauden sairasloma! Kelalle lähti anomus simponista, josko saisi siitä avun! Kuukauden päähän pisti jo uuden lääkäriajan.. hurjaa!!
 12. Lisäystä edelliseen. Tiistaina työterveyslääkäri laittoi lähetteen reumalle ja tänään sieltä jo tuli aika! 2,5vkon päästä olis aika sinne. Tosi nopeaa toimintaa! Niin ja alotin kortisonit, katotaan auttaako mitään..
 13. Kyllä täällä on yhä reumaatikoita. Minä vaan pitänyt tätä vauvapalstaa taka-alalla, kun meillä ei nyt se vauva saa olla harkinnassakaan.. Tai saisi, mutta kunto ei anna myöten. Marraskuussa kävin reumapolilla ja siellä lääkäri totesi hoitotasapainon olevan kunnossa ja potkasi pois sieltä. Sanoi vain, että kun toinen on ajankohtainen niin 3kk ennen yritystä trexan pois. NOH.. nyt vaan näyttää tämä reuma taas pahenevan. Aloitin helmikuussa keskussairaalalla työt osastonsihteerinä. Enemmän tuli liikettä ja paljon rappusia. Pääsiäisenä sitten iski lonkkakipu päälle. Kävin työterveydessä ja nyt pari viikkoa sitten kuvattiin lonkka. Ja madaltumahan sieltä löytyi. Ei kuulemma pitäisi vielä näin "nuorella" sellaista olla. Tiistaina on lääkärille soittoaika (kun halusi vielä ottaa kilpparikokeet ennen lääkepäätöstä), saa nähdä aloitetaanko kortisonit vai mitä tehdään. Vilautti jo reumapolilähete-korttiakin. Ja jotain olis paras tehdä. Tää olo on karsea. Työpäivät menee ok, aamulla hyvä jos sängystä pääsee liikkeelle, mutta istuminen ja pieni kävely menettelee ja pärjään töissä. Mutta illalla, kun hetkeksi lösähtää sohvalle/sängyn päälle, niin helvetti on irti. lonkka pirun kipeä, hyvä ettei lähe jalat alta. ja yöllä pakottaa lonkkaan ihan pirskuleesti. Tällä hetkellä mennään buranalla ja panadolilla, mutta eipä noista iloa ole.. Eli vauvajutut siirtyy taas.. saa nähdä minne asti vai onko se nyt oikeasti jo luovuttava toiveesta ja ajatuksesta että meille toinen vielä tulisi. ikää tulee tänä vuonna 36v. Omaa oloa pahentaa se, että lähisuvussa on taas tullut/tulossa vauvoja.. (marraskuussa sai pikkuveli, nyt elokuussa saa miehen sisko ja vastikään pari serkkuakin sai vauvat..)
 14. Niin se vaan nostaa päätään, suru.. yksi rakas lapsi on saatu, mutta se toisen kaipuu vaan on ja pysyy.. Esikoinen täyttää 5v. parin viikon päästä ja toinen on ollut toiveissa jo sen 4vuotta. Mutta tuli mutkia matkaan: minulla puhkesi reuma ja vuosi sitten annettiin sellainen ukaasi reumalääkärin toimesta (ja lääkitys) että perheenlisäys sai jäädä.. 2013 sain kaksi keskenmenoa peräkkäisinä kuukausina, todennäköisesti johtuen tuosta reuman aktivoitumisesta ja lääkityksestä. Aika hyvin olen nyt pärjännyt, mutta nyt on alkanut tulla noita vauvauutisia ihan liian tiheään lähipiirissä.. pikkuveljelle syntyi marraskuussa esikoinen, kahdelle serkulle syntyi lapset 3kk sisään (viimeisin nyt viikolla) ja nyt sitten miehen siskolle on tulossa elokuussa perheenlisäystä (heillä esikoinen nyt 8v). Jostain syystä nyt alkaa se katkeruus nostaa päätään. Miksi meille ei sitä toista voitaisi suoda. miksi taas muut mutta ei me.. Toista kerettiin aktiivisesti yrittää sen 3v ennen kuin tuo kielto tuli päälle, joten jo vuosi sitten tein surutyötä ihan kiitettävästi. Tiedän, meillä on vielä aikaa. Reumalääkärikin marraskuussa antoi siunauksen, että jos halutaan perheenlisäystä niin lääkitys on pudotettava pois 3kk ennen yrityksen aloitusta. Mutta milloin mun kroppa olisi sellaisessa kunnossa että voitaisiin enää yrittää.. on jo päätetty, että 2v on armonaikaa, riittääkö se. Nyt vaan harmittaa niin pirusti..
 15. Tässä meidän talossa asuu toinen lapsiperhe, missä on nyt esikouluun mennyt tyttö. Tämä on jo 2v sitten talvella (kun muuttivat tähän) ollut yksi ulkona. Asutaan kerrostalossa ja leikkipaikalle ei näy ikkunoista (Ei ainakaan heidän, eikä meidänkään kun asutaan toisessa päässä taloa). Tästä tytöstä on ollut sitten muille naapurille haittaa, tekee pahuuksia yms. Ja viimeisimmäksi häirinnyt pph:lla olevia lapsia (meidän tyttön on myös hänellä hoidossa). Tosi vastuutonta vanhemmilta, muiden kaitsittavaksi jättävät tyttönsä. Itse ei kyllä päästetä omaa tyttöä yksin pihalle ennen kouluikää. Tosiaan asutaan kerrostalon 5kerroksessa, eikä meiltä näy pihamaalle suoraan kuin parkkikselle. Eikä tyttö vielä jaksa aukoa kaikkia ovia yms. Mummuloissa on eri asia, mun vanhemmat asuu maalla, joten sielä saa mennä ja tulla miten haluaa ja appivanhempien luonakin pihalle näkee joka ikkunasta yms.