citnalta

Aktiivijäsen
 • Content count

  379
 • Joined

 • Last visited

About citnalta

 • Rank
  Aktiivi
 1. Meillä vibet, puolivuotias nukkuu päikkärit edelleen oran kopassa ( 77cm) ja taapero istuu päällä.
 2. Laitan tänne saman kysymyksen oran kopasta kun monella se näissä ollut eli miten noi mustat muoviset tuet on tarkotus laittaa tohon oran pehmeään koppaan?
 3. Voiskohan joku valaista että miten noi mustat tuet on tarkotus laittaa tonne oran pehmeään koppaan?
 4. Siis kuuluuko noi vibejen turvavöiden pehmusteet jäädä tonne olkapäiden kohdalle? Mä luulin että ne tulis tohon rinnan päälle, mutta eihän niitä pehmusteita voi mitenkään liikuttaa. Muoks. Niin ja kuuluuko ton kuomun naksua kun sen vetää eteen tai taakse?
 5. Joo just niitä minitecejä. Mä oon kyllä tykännyt niistä ja poikakin antaa mielummin laittaa ne käteen kun että hikihatussa yritän saada sitä peukaloa omaan koloonsa muissa hanskoissa Näinkin tänään stockalla noita toppaversioita mutta ei vaikuttaneet yhtään lämpimiltä niin jätin ostamatta. Siellä oli myynnissä niitä rasavil peukolopotteja. Onko jollain niistä kokemusta? Saako ne helposti käteen? Poika ei ollut mukana niin en päässyt testaamaan.
 6. Mulla on vaikeuksia löytää semmosia toppahanskoja tolle taaperolle jossa sen peukalonkin saisi omalle paikalleen Vk-hanskoina meillä on ollu reimatecit jossa se vetoketju ja ne on kyllä kätevät ollut, mutta en tiedä saako niitä toppahanskoina. Oon käyttäny lapasia noiden reimatecejen kanssa, mutta tänään oli jo ihan kylmät kädet joten toppahanskoihin olisi siirryttävä. Anoppi toi käydessään tähti jonathanit, mutta en saa sitä peukoloa mitenkään sinne omaan koloonsa ja lapsi ei saa ulkona otetta mistään ja sekös pistää harmittamaan sitten. Sama homma molokidsin hanskojen kanssa.
 7. ^ Mulle kaupassa myyjä selitti jostain eu:n standardeista, että siksi on muutettu kun ihmiset ei ollu varmoja mihin reikään laitetaan istuin ja mihin se turvakaari ja näin siitä jostain välistä lapsi pystyi tippumaan pois. Muutettiin sitten niin ettei ole kun ne yhdet reiät mihin sen voi laittaa. Meillä esikoisella ( n.86cm pitkä ) vielä reilusti tilaa pään yläpuolella kun laittaa kuomun ihan ylimpään asentoon. Tohon kopan kuraantumiseen mäkin kaipaisin neuvoja. Jätin myös suosiolla ostamatta ( ainakin nyt ) sen tuplasadesuojan kun siitä on niin paljon negatiivista kommenttia lukenut joten Rae:n tapaan kaipaan vinkkejä mikä olisi hyvä. Rattaat ostettu pari päivää sitten ja ei vielä koottuna. Sitä cocoonia en myöskään ostanut vaan hankin varmaan ton oran mitä kaupassa jo sinne testailin ja hyvin kyllä mahtui. On myös emmaljungan duolift esikoisen vaunuista jota voisin kokeilla.
 8. Joo kyllä verveillä varmaan lenkkeileekin ja se takia olin ne aluksi valitsemassakin, mutta tossa oli todella isona miinuksena se, että siihen ei todellakaan saa ängettyä muuta kuin sen 60cm cocoonin. Talvivauva tulossa joten muutenkin pitää topata kunnolla. Täältä luettujen kokemusten mukaan vauva mahtuu tohon kantokassiin max 2kuukautta ja juuri noihin verveihin ei saa laitettua mitään muuta makuupussia tmv, koska ne ei yksinkertasesti mahdu sinne makuutilaan kun taas esim vibeihin saisi laitettua jos jonkinlaista kantokassia sun muuta.
 9. Mä kävin liikkeessä testailemassa vibejä, vervejä sekä noita mountain buggyn uutuuksia ja ne kyllä tuntu niin mahottoman leveiltä Ihan hirveen montaa minuuttia niiden tutkimiseen en kuluttanut kun ne näyttivätkin niin leveiltä omaan silmään. Päädyin sitten verveihin kunnes täältä bongasin että siihen ei mahdu kun se oma p&tn 60cm kantokassi. No unohdin sen vaihtoehdon sitten ja nyt oon taas lähtöpisteessä vibet houkuttelee, mutta vaunujen ensisijainen käyttötarkoitus on lenkkeily/ ulkoilu joten onko nuo 3 pyöräset siihen tarkotukseen ihan parhaat. Tuskin on. Ääh miksi ei voi olla täydellisiä rattaita. Vaikka tottusinkin tohon duetin leveyteen niin edelleen vaivaa se ajatus työnnellä tulevaisuudessa vaan yhtä lasta tuplarattaissa sitten kun ei esikoinen enään niihin suostu tulemaan. Ja mistä sitä tietää vaikka se viihtyisikin niissä vielä muutaman vuoden. P&t:ssä eniten huokuttelee toi muunneltavuus.
 10. No voi helkutti sanon minä, ne vervet olis muuten niin passelit niiden kahden etupyörän takia varsinkin. Missäköhän vaiheessa vauvan uskaltaa sitten siirtää siihen sisaristuimeen, sitähän kuitenkin sai kallistettua jonkun verran. Nyt mua ketuttaa
 11. Kävin tänään testailemassa vibejä ja päädyin sitten kuitenkin verveihin. En vielä niitä ostanut mutta ne meille nyt luultavasti tulee. Selailin tota vanhaa ketjua ja jos ymmärsin oikein niin ilmeisesti toi vauvan makuuosa on vibeissä ja verveissä erilainen kooltaan ( ? ) ja näin ollen esim toi oran koppa ei käy verveihin? Onko jollain tietoa käykö sinne joku muu kuin toi p&t:n oma 60cm pitkä. Se tuntuu niin armottoman pieneltä kun vauva syntyy joulukuussa joten toppaustakin tullaan tarviimaan. Multa löytyy kaapista emman lämpöpussi , eisbärchenin kaukalopussi ( se fleece) sekä äitiyspakkauksen makuupussi että lampaantalja. Voiskohan näistä viritellä jotain niin ettei mitään koppaa tarttisi ollenkaan, varsinkaan jos toi p&t:n oma on ainoa mikä noihin verveihin passaa.
 12. ^Eli suositteletko tota oran kantokoppaa vibejen kanssa? En ainakaan aio hankkia sitä cocoonia vai mikälie kun on niin pieni, miten toi oran koppa mahtuu sinne?
 13. Keltaisen ketun ystävämyynti isossa omenassa pe-la!
 14. Meillä siirryttiin ihan tossa muutama viikko sitten, 1,5v iässä. Siirto sujui paremmin kun odotin. Pelkäsin aluksi että poika tulee kokoajan sängystä pois ja sitä saa sinne sitten palautella. Mutta kerran on yöllä tullut meidän huoneeseen ja vein vaan sitten takasin omaan sänkyyn. Menee usein itse sinne lötköttämään jos väsyttää. Mun mielestä lasta on myös helpompi nukuttaa tavallisessa sängyssä kun niiden pinnojen yli kurkotella.
 15. Mulla todettiin etinen istukka joskus rv 20 tienoilla. Alkoi vuotamaan todella runsaasti ja olin osastolla muutaman päivän. Sen jälkeen kotona vuotoa tuli vielä sillon tällön ja olisko ollut joskus rv 24-25 kontrollissa istukka oli noussut ylös. Joten täältä ainakin yksi positiivinen kertomus