Letitia

Aktiivijäsen
 • Content count

  558
 • Joined

 • Last visited

About Letitia

 • Rank
  Aktiivi
 1. Kiitos kovasti kokemusten jakamisesta, wii ja zinnia! Aika liuta noita Touholoita jo on, ja jokaisessa varmasti osittain omat kuvionsa, mutta kiva kuulla että teillä on positiivisia kokemuksia. Herkuttomuus olikin mulle uusi tieto. Meillä ei ole kovin tiukkaa linjaa, mutta siinä mielessä epäilyttää joidenkin laitoskeittiöiden herkkuvälipalat, että meidän hyvällä ruokahalulla varustetut lapset ei varmasti pärjäisi esim. tikkujäätelöllä kovin pitkälle. Mukava kuulla metsäretkistä, noi on juuri sellaista toimintaa mitä ei varmasti ruuhkavuosiarjessa tule arki-iltaisin lapsille järjestettyä! Kertokaa toki lisää, kaikki Touhulalaisten vanhemmat ja muut asiaan vihkiytyneet!
 2. Kuulisin mielelläni kokemuksia liikuntapainotteisista Touhula-päiväkodeista! Erityisesti kiinnostavat ihan perushoitoon ja varhaiskasvatukseen liittyvät asiat kuten päivän sujuminen, ruokailut, lasten näkökulma, henkilökunnan suhtautuminen ja osaaminen jne. Myös liikunnan näkymisestä päiväkodin arjessa olisi kiva kuulla.
 3. ^ tosiaan, varahousut ja alkkarit, reissun päällä useampikin pari, aina mukaan . Me jätettiin automatkoilla vaippa pois aika nopeasti, alkuun pidettiin turvaistuimessa suojana muovitettua froteeta. Täyttyy sanoa, että kesä on paljon helpompaa aikaa kuivaksi opettellun puskapissojen ja vähempien vaatteiden kanssa. Lisäksi meidän lapsi ei välttämättä aina kertonut, jos tuli pieni vahinko, jollaiset sitten jäisivät helposti talvihaalarin alla huomaamatta.
 4. Lapsi on jo pian vuoden ollut ilman päivävaippaa kotona, ja reilusti yli puoli vuotta myös kodin ulkopuolella. Silti laitettiin hiljattain lomamatkalle lentokoneeseen vaippa. Turvavyön merkkivalo saattaa tulla päälle vaikka kesken vessajonon, tai laskeutuminen kestää tavallista pidempään. Lisäksi meluinen lentokoneen vessa oli aika jännittävä paikka pienelle, vaikkei ollutkaan turbulenssia.
 5. Me hankittiin viime vuonna Ticketin untuvapussi ja se oli varsinkin kovilla pakkasilla ihan loistava. Käytettiin samaan tapaan kuin Fmn yllä, eli lyhemmille reissuille puettiin vain pipo, takki ja lapaset. Toisaalta myös ulkoilun jälkeen oli kiva kun lapsi pääsi lämmittelemään pussiin eikä tullut kylmä rattaissa istuessa. Nyt Cameleonit ovat vauvalla vaunukopalla ja sama pussi toimii kopassakin hyvin.
 6. Meillä on Phil & Teds Dotit, ja niissä ei ole taapero+taapero -ominaisuudella tavarakoria. Tai "on", mutta alhaalla istuvan lapsen jalat on siellä korissa, eli ei sinne esim. kauppakassia saa mahtumaan. Muuten kelporattat lyhyen kokemuksen perusteella. Noista muista mulla ei ole kokemusta eikö tietoa. Oletteko harkinneet Bugaboon Donkey -rattaita? Ne olisi mun ykkössuosikki, jos olisin ostamassa yhdellä ja kahdella toimivia rattaita.
 7. 39+3 eikä mullakaan ole vielä kiire synnärille. Varaan kyllä oikeuden vaihtaa mieltä parin päivän päästä. Ensin olisi kiva saada nukkua, kun sitä hupia tuskin on useampaan kuukauteen sitten luvassa. Tällä hetkllä kyllä tuntuu, että vauvan kanssa saa nukuttua paremmin kuin tähän mahan+supistusten+liitoskipujen+särkevien jalkojen jne. kanssa....
 8. Meidän 2 v on nukkunut aiemman elämänsä aikana ehkä yhteensä 10 kertaa sisäpäikkärit. 1 v 8 kk vaunupäikkärit alkoivat vähitellen jäädä pois ja nukahti yleensä vain autoon. Isojen sänkyyn siirtymisen myötä nukkuu nykyisin siellä niinä päivinä kuin nukkuu. Ekoja kertoja kokeiltiin sisäpäikkäreitä niin, että oli aamuohjelman jälkeen aivan kuitti (käytännössä oltiin oltu taaperouinnissa tai 2 h riehumassa metsässä kavereiden kanssa; mikään peruspuistoilu ei meillä enää riitä väsyttämään tarpeeksi....). Lounaan jälkeen luettiin sängyssä, aluksi luin hetken ja sitten vain näytin kuvia ja suureksi yllätykseksi nukahti! Vaatii kyllä, että istun vieressä mutta näin nukutetaan illallakin. Nykyään tehdään niin, että jos lapsi tuosta piristyy parinkymmenen minuutin päästä ja haluaa nousta, se on ok ja sitten ei ole päiväunia, ainoastaan tuo lepäily. Eli mikä meillä toimi: omaan sänkyyn kokeilu, kun on varmasti tarpeeksi mutta ei liian väsynyt; jotain sen verran kiinnostavaa, että jaksaa pysyä hetken aloillaan mutta ei aktivoi; mahdollisuuksien mukaan samantapainen rutiini kuin illallakin; pidetään lapsi sängyssä vain nukkumassa tai unisena, ei vietetä pirteää hereilläoloaikaa sängyssä. Meillä varmasti vaikutti myös tuo uusi isojen sänky, kun se oli niin uusi ja cool juttu .
 9. Kerrankin paikalla sopivalla hetkellä! Alyan lasten nimet siis bongattu
 10. Meillä oli myös enemmän tuo hikiongelma kuin miten olisi pidetty lämpimänä . Ennemminkin olisi tarvinnut syysvauvalle T-paitoja
 11. Me pidetiin hattua esikoisella vain syntymäoäivänä, sitten kätilö sanoi ettei tarvi pitää kun näyttää tarkenevan hyvin. Kotonakin meillä oli alkusyksystä sen verran lämmin (ja vauva koko ajan sylissä /kantoliinassa / Manducassa), ettei lisälämmikettä tarvinnut. Moni söpö pikkumyssy jäi siis käyttämättä, kun olin ajatellut vastasyntyneen tarvitsevan hattua sisällä .
 12. Ester. Mielestäni tosi kaunis nimi, mutta pilattu typerällä sanonnalla . Estelle on myös kaunis, mutta mulle tulee siitä aina ekana mieleen Frendien Joyen manageri.
 13. Kommentoin vielä hoitolaukkukeskusteluun . Meillä on tuo Bugaboon oma hoitolaukku nahkaisena, tykätään! Plussaa siitä, että on myös miehen makuun sopiva laukku, ts. ei näytä naisten käsilaukulta. Libero-kassiin ei meidän romut mahtuis. Tuonne mahtuu hyvin vaihtovaatetta yms. myös esim. yhden yön reissua varten. Kuljetetaan laukkua ihan työntöaisassa roikottamalla.
 14. Kiitos vastauksesta, Kaakaopapu! Teidän tyttö onkin oppinut tosi nopeasti nyt alkaa tulla luottamusta, että vauva voisi jossain vaiheessa saadakin mahansa täyteen sormin. Vaikka tiedän toki, että maito on pitkään se tärkein ruoka. Kurkkua vauva koluaa jo kuin vanha tekijä, ja lihapullastakin suurin osa päätyy ekojen maistelujen jälkeen suuhun. Me saatiin neuvolasta ohje, että 6 kk iässäkin aloittaen maistatetaan 1-2 uutta makua viikossa. Miten ootte muut toimineet? Ja mihin asti näin pitäis jatkaa? Tätä tahtiahan poika on 20 ennen kuin on kaikki maut käyty läp
 15. Mini on nyt aloittanut kiinteät hyvällä menestyksellä, on tää jännää! Aloitettiin kurkulla, ihan vanhempien laiskuuden vuoksi. Paljon helpompi pilkkoa kurkkua eteen kuin höyrytellä vihanneksia, tehdään sitä sitten jatkossa kun tämä alkaa olla tutumpaa puuhaa . Mutta heti tuli mietityttäviä asioita. Miten olette tarjonneet vauvalle kalaa, esim. lohta? Saako vauva vietyä keitettyä lohipalaa suuhun ilman että se murenee, vai täytyykö alkaa tehdä kalapullia? Toinen kysymys liittyy noihin koko perheen maitopohjaisiin ruokiin. Voiko niihin käyttää lehmänmaidon sijaan kauramaitoa? En ole koskaan käyttänyt sitä ruuanlaitossa, mutta olisi kokeilemisen arvoinen, jos se vaan sopii vauvalle. Näin äkkiseltään ajattelen, että kauramaitoa voisi käyttää sitten kun kaura on esitelty, mutta onko tuossa kauramaidossa tai siis juomassa jotain muutakin?