santis

Aktiivijäsen
  • Content count

    73
  • Joined

  • Last visited

About santis

  • Rank
    Tavis
  1. Meiän vauva oli syntyessään 4395g ja 53cm. 2kk ikäisenä 7195g ja 60cm ja viimeksi neuvolassa 3kk-tarkastuksessa 8360g ja 64cm. Tästä ketjusta löytmäni linkin mukaan suuri (poika)lapsi on 3kk ikäisenä 7,5kg.. melkein alko huolestuttaa pojan kasvu. Mut tissimaidolla mennään ja lääkärin mukaan vauva ei voi syödä sitä liikaa. Yritän muistutella sitä itselleni.
  2. Hauska ketju! Osallistun vaan arvaamiseen Citronella: tyttö poika poika OÄ: poika tyttö Juulia: Kummassakin kuvassa eka poika, siten tyttö. Coconuttreez: poika Katsu86: poika
  3. Meillä oli varattuna viikon matka Turkkiin siinä vaiheessa kun tulin raskaaksi. Se olisi osunut rv 11. Lueskelin ja kyselin neuvolasta ruokailuun liittyviä ohjeita ja valitettavasti totesin, etten uskalla lähteä matkalle. En olisi koskaan pystynyt antamaan itselleni anteeksi, jos vauvalle olisi sattunut jotain listerian tai jonkun tavallisen tulehdussairauden seurauksena). Monet matkustelevat, kuten tästäkin ketjusta huomaa, mutta mä en olisi pystynyt olemaan matkalla yhtä luottavainen. Mistä mä loppujen lopuksi tiedän, onko kaikki kypsennetyltä näyttävä ruoka kypsennetty? Tai onko ruuissa sitä mitä niissä sanotaan olevan? Aluksi harmitti kauheasti ajatus, etten pääsekään aurinkolomalle, mutta toisaalta se oli helpotus, ettei pitkän kuuman kotimaan kesän jälkeen tarvitse vielä Turkin kuumuutta kestää (pahoinvointi kyllä kuumuudessa aina kivasti paheni).
  4. Mun mielestä 2-3v on ihanteellinen ikäero sisarusten välillä. Ja koska elämässä harvoin jutut menee kuten suunnittelee, niin vaikka haluaisi kolme lasta, niin ikäero nuorimman ja vanhimman välillä on helposti kahdeksankin vuotta. Ei mun mielestä nuorimman ja vanhimman ikäerolla ole perheen kannalta sinänsä väliä. Lähinnä oman uran ja sen kannalta on, haluaako lasten tekemiseen ja kasvattamiseen käyttää koko elämänsä. Itse ainakin toivoisin, että lapset tulisivat niin lähekkäin, että kaikkien lasten pikkulapsi-iästä päästäisiin n. kymmenessä vuodessa, jotta voisin keskittyä myös muihin asioihin elämässä.
  5. Kävin tänää just ostaa Multivitan Raskaus ja imetys -tabletteja. Saa nähdä miten vaikuttaa. Ois hauska kuulla, jos jollai on jotain pahaa sanottavaa ko. pillereistä?
  6. Perusperiaate on varmaan ettei alle 15-vuotiaalle kahvia tai energiajuomia. Isovanhemmat ovat sitten erikseen. Mummolassa on varmaan mummolan säännöt.
  7. Plussasin eilen ja tänään löysin tän foorumin. Olin päättänyt että perjantaiaamuun odotan, että alkaako menkat vai ei ja sit teen testin. Ostin testin jo tiistaina valmiiksi. Sit heräsin perjantai"aamuna" klo 1.00, ni päätin tehdä testin keskellä yötä, kun en pystynyt enää odottamaan ja plussaahan se näytti!! :DD Ei saanu mieskää nukuttua enää sen jälkeen Ja valokuvat tuli myös testistä otettua. ;D
  8. Äiti ja anoppi kävivät itkemään onnesta kun kuulivat. Kolme ystävääni, joille olen tulevien isovanhempien lisäksi kertonut uutisesta, ovat olleet todella onnellisia puolestamme. Kaveripiirissä on monia muitakin aviopareja ja muutenkin pariskuntia on paljon, mutta lapsia ei ole vielä yhdelläkään hyvällä ystävällämme. Joten ollaan tavallaan kaveripiirin ensimmäiset, jotka odottavat vauvaa. Luulen, että kun kerromme muillekin, niin kaikki asennoituvat vain positiivisesti.
  9. Jos kaikki menee putkeen ja vauva syntyy about laskettuna aikana, mä oon 27 ja mies 26. Mulla on vakituinen työ ja mies opiskelee, mutta valmistunee parin vuoden sisällä. Ois tietty voinu vielä odottaa, kunnes miehellä olisi ollut töitä, mutta sit aateltiin, et ehkä liika laskelmointikaan ei oo hyvä. Ja tavallaan oman iän karttuminenkin oli koko ajan takaraivossa..
  10. Sain vakituisen työn ja ajateltiin, että sit ei oo enää väliä, koska tulee raskaaksi. Jätettiin ehkäsy pois ja oltiin varauduttu, et yrittämiseen menee kauan. Tulin kuitenkin heti ekasta kierrosta raskaaksi.
  11. Me ollaan miehen kanssa mietitty että 3 ois hyvä, mutta nyt vasta eka tulossa, niin voi pää kääntyä monta kertaa vielä.
  12. Vuokralla kerrostalossa 2h +kph +s, 47m2. Ekaa ootetaan, ja ollaan mietitty, et mahutaanko tähän vai pitäiskö muuttaa isompaan. Tää kämppä on kyllä tosi kiva. Ehkä mahdutaan ainakin aluksi tähän. Ei jaksaisi muuttaa.