Kasma

Aktiivijäsen
 • Content count

  4058
 • Joined

 • Last visited

About Kasma

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

3079 profile views
 1. Onnittelut Ovivia ja tervetuloa joulukuun odotusketjuun höpötteleen! Mä sain kanssa eilen plussan. Uskomatonta!
 2. Meillä on myös mennyt ja kuivunut rintamaitoa nenään, ollut räkätauteja jne. Välillä sitä ihmetteli ihan tosissaan, että mistä raosta se vauva happensa saa. Vaikka vauvalla olis pää alaspäin kohti patjaa, niin jos patja ei ole upottavan pehmeä, niin se saa jostain välistä happea. Vauvalla se nenä taitaa olla jotenkin lysympi? Ja jos jaksaa päätänsä liikuttaa, niin kyllä sitä sitten jaksaa vähän nostaakin. Meidän pienet ovat olleet varsinaisia pyöriöitä ja oli ihan normaalia, että lakanat liikkui ja vauva oli eri suuntaan kun nukkumaan mennessä. Meillä oli alussa patja, alamuovi ja lakana, mutta harvoin tuli vauvaaikana sänkyyn sellaista lainehtivaa vahinkoa, että siitä muovista olis ollut jotain todellista hyötyä. Vaipat on nykyään aika hyviä ja vaatteet+lakana imee osansa. Nykyään 2 ja 4 v nukkuu niin, että niillä on patja, paksu pyyhe ja lakana. Enemmän niitä vahinkoja nyt tulee kuin vauva-aikana. Siksi tuo pyyhe.
 3. Se taitaa riippua sängystä ja ennenkaikkea vauvasta, että miten kova hän on liikkumaan. Meillä kierittiin kovasti niin hereillä kuin unissaankin. 6 kk vanha osas istua itsekseen ja lääkäri ennusti, että tämä kävelee 8 kk ikäisenä. Valitettavasti järki ei kyllä kasvanut samassa tahdissa liikkumisen kanssa. Itse siis kallistuisin ylivarovaisuuteen. Mutta sitten toinen kysymys on, että tuleeko vauva nukkumaan sängyssään. Musta meidän ipanat nukkui kaikkialla muualla kuin siellä.
 4. Mun muistini mukaan vauvalla ei saa olla liian pehmeä patja. Itse ajattelisin, että jos kokonaisuus on napakka, niin sen petarin alle voi hyvin pistää muovilakanan kokonaan. Tärkeintä on, että lopputulos on jämäkkä. Ei täytekakkusänkyä, joka liian pehmeänä ei tue vauvaa tai jossa vauva vois huitoessaan vahingossa vetää jotain irrallista naamalleen. Jos se muovilakana olis petarin päällä, niin sit pitäis olla tarkkana, ettei vauva saa sitä irti. Sulla se petari varmaan joutuu pari kertaa pesuun, joten vois olla hyvä olla kaksi? En tiedä oliko tästä mitään apua. Tsemppiä pohdintoihin!
 5. Kaikkia hyydytettyjä kakkuja ei tehdä tuorejuustoon. Omissa resepteissäni käytetään piimää, kermavaahtoa ja/tai rahkaa. Sanoiko ne, että se on just tuorejuustoa? Suomalainen tuorejuusto on huomattavasti turvallisempi kuin välimeren maan raaka kananmuna, jonka itse vahingossa söin. Käsittääkseni suositus olla syömättä liittyi jotenkin valmistamisen jälkeiseen tapahtumiin. Että jos joku sörkkii sitä jääkaapissa raaálla kalalla, niin se olisi hyvä kasvualusta tjms.
 6. Mulla on periaatteena, että jos oire haittaa elämää, niin sit mennään heti eikä vasta huomenna. Esim. ei pysty syömään, kuume, ei leiki, ei juo kaakaota (=suuri herkku), ei nuku (=sattuu kun pistää pään alas), ei hengitä tai äitiä huolestuttaa liikaa. Tai jos oire on hyvin erikoinen, kuten vaeltavat läiskät. Tän takia katsottiin lapsen yskää niin kauan, että päiväkoti rupes huomautteleen. Ei sitä aina voi miellyttää kaikkia. Musta lääkärin kuuluu siinä samalla kertoa, että milloin joku oire on niin paha, että pitäisi huolestua ja milloin ei. Helpottaa äidin elämää ja tulee vähemmän hukkareissuja. Mut kyllä tässä aika hyväksi "keittiölääkäriksi" oppii.
 7. Jos huolestuttaa, niin sitten huolestuttaa. Mä vein lapsen kerran lääkärille kun silmä turpos. Syyllinen oli hyttynen. Lääkärillä pokka piti hienosti, ei nauranut meidän nähden.
 8. ^Siinä tarvis kai lisäksi olla lapsella vahva itsetunto ja tunne siitä, että vanhemmat eivät hylkää tuli mitä vaan. Ei kuullosta oikeen suomalaiselta meiningiltä, koska täällä viranomainen on se lähin omainen ja isoäiditkin valkkaa, että ketä jälkeläistä tuetaan.
 9. Se inkiväärikin viittaa lähinnä inkivääritabletteihin, joissa on tiivistettyä inkivääriä ihan sikana ja ihmiset ottivat niitä joka päivä. Maustekäytössä silloin tällöin pienissä määrin inkiväärin piti olla ok. Kun pääset neuvolaan, niin kyseleppä vähän lisätietoa niistä suosituksista ja määristä. Esim. mulle sanottiin, että yrttiteestä on kiellettyjä aidot kasvit, mutta kaupan liptonit on normaaliannostuksella ok. Tärkeintä on välttää tupakkaa, alkoholia, kahvia suurissa määrin, graavi- ja kylmäsavukalat ja ne tuorejuustot. Sen sijaan kala on hyvästä, sillä saa omegaa, joka on hyväksi vauvalle. (Mun kalan syönti tökkäs ällötykseen, joten otin kalaöljyä.) Sulla on selvästi noi rajoitukset jo hallussa, joten ehkä vois etsiä jostain tekstiä siitä, mitä olisi hyvä saada extraa. (foolihappo, rauta...)
 10. Onnittelut Miipsu. Käsittääkseni se on ihan sun oman harkinnan varassa. Toisaalta on tärkeää saada mahdollisimman paljon vitamiineja ja muita kasvunaineita pienelle, mutta toisaalta jotkut sanoo, että lounaspaikoissa ikinä ei tiedä onko ottimet puhtaat jne. Itse söisin, sillä laivassa vaihtuvuus on suurta (ruoka ei seiso) ja se on suomalainen ammattikeittiö, joka taatusti seuraa jokaista sääntöä ja määräystä. Ulkomailla (esim. keski-eurooppassa) olisin itse ylihysteerisen varovainen, koska siellä salmonellat jne on yleisempiä ja monella naisella se on jo sairastettuna.
 11. ^ Mä veikkaan, että niillä ei ole omia lapsia hoidossa, eikä oikein tajua käytännönasioista. Just nyt olisi kiva, jos siellä päättäjien joukossa olisi edes yksi nainen. Ehkä se ei muuttais mitään, mutta olisi vähän uskottavampaa touhua.
 12. OT: ^ Mä ihmettelen kanssa sitä, että miksi sen hallituksen mukaan pitää olla vajaita päiviä. Olisi paljon fiksumpaa antaa päiväkodin ja kodin sopia keskenään, että miten x määrä tunteja käytetään. Jollekin vajaat päivät voivat olla just hyvä ja toinen perhe voi vaikka pitkien matkojen takia preferoida muutamaa kokonaista päivää. Mikä järki on pakottaa kaikki vajaisiin päiviin? Jos joku ymmärtää, että mitä hyötyä vajaista päivistä on, niin kertokaa mulle kanssa.
 13. Kun saapuu, niin pitää olla käyrillä 15-20 minuuttia. Haluavat ilmeisesti nähdä, että synnytys on todella alkanut ja suppareita tulee. Jostain syystä mun käyrät oli sellaisia, että sainkin olla sitten kiinni siinä laitteessa siihen asti, että vauva syntyi. Sinne voi ottaa tavaraa niin paljon kuin haluaa. Keinutuolit, jumppapallot ja cd-soittimet löytyy käsittääkseni talon puolesta. Palloja oli paria eri kokoa ja joitain kappaleita. Jos on tarkka sen suhteen, että millainen pallon pitää olla, niin ottaa oman mukaan. Itse ottaisin kanssa jumppamaton ja musiikkia mukaan, jos niitä haluaa käyttää. Ei tarvi sitten jälkikäteen harmitella. Mulle jäi sellainen fiilis, että siellä saa yksikseen tehdä melkein mitä vain. Kätilöt seuraa enemmän sitä lääketieteellistä puolta ja käyriä. Multa eka kätilö kysyi, että olenko ajatellut ponnistusasentoa.
 14. ^jos neuvola kirjoittais teille lapun, että syystä x olisi tärkeää, että teillä olisi hoitopaikka? Jos perheellä on ongelmia, niin päivähoito on ilmainen. Samalla logiikalla neuvolan suositus voisi auttaa hoitopaikan pitämisessä. Tosin sen jälkeen tädit voi olla vähän turhan huolissaan teistä, mutta olisipahan hoitopaikka.