Adalemina

Aktiivijäsen
  • Content count

    772
  • Joined

  • Last visited

About Adalemina

  • Rank
    Aktiivi

Contact Methods

Recent Profile Visitors

2818 profile views
  1. Onnea Edu! Isommat tytöt ovat kyllä hienosti asian ottaneet vastaan. Meidän uusperhekuvio on saamassa yllätyskäänteitä, sillä kahden asunnon vuokrat ja muut kustannukset on taas nousseet, joten jo ihan taloudellisesti mietittynä olisi aika etsiä yhteinen koti. Toisaalta hyvä, että olemme saaneet kypsytellä asiaa kaikessa rauhassa, jolloin yhteenmuutto ei tunnu enää niin suurelta askeleelta. Vuosi kahden asunnon väliä ravaaminen ja siihen vielä lasten vuoroviikoin talon vaihtuminen, ei se hyväksi ole ei. Ja onhan se molemmille paljon kivempi sitten, että on siinä se toinen aikuinen vieressä eikä aina tarvittaessa puhelimen päässä, lapsistakin on muodostunut pikkuhiljaa oma porukkansa. Jännittää kyllä, mutta tämän varmempi päätöksestä ei nyt enää voisi olla.
  2. Meillä tytön iho ollut todella todella pitkään tosi hyvä, mutta nyt taas tämä talvi, joka on länsirannikolla ollut lauhaa ja väliin pakkasella, väliin tuulee ja tuivertaa. Ja siihen vielä oltiin joulunaika pohjoisessa, jossa ollaan täydessä talvi-ilmastossa. Ei tehnyt hyvää ei. Mutta nyt seuraakin kysymys, en keksi enää mitään keinoa millä saisin silmäluomet rauhoittumaan. Oikein punakat, kuivat läiskät ja kutisee mielettömästi, nyt yön jälkeen silmät ovat kuin muurautumassa umpeen. Aamulla tein tarhaan lähtiessä vesipesut ja oikein ohuelti sipaisin mietoa perusvoidetta. Voi sitä rimpuilun määrää. Mikä neuvoksi?
  3. Täälläkin yksi uusperheellinen. Omia heistä on kaksi, lisäksi tuli kolme ja koira. Lasten ikäjakauma on kolmesta neljääntoista. Asumme tällä hetkellä kahta asuntoa, joten ihan arkista arkea emme koe kuin silloin tällöin. Viikonloput ollaan sitten yhdessä, tämä on nyt ollut toimiva ratkaisu kaikinpuolin noin puolisen vuotta. Yhteistä kotia suunnitellaan, mutta ihan vielä ei ole sen aika. Molempien lapset asuvat vuoroviikoin toisella vanhemmalla, siksipä myös yksi kahdenkeskinen viikko hulinan jälkeen on tuonut tullessaan sellaista "vain me kaksi"-aikaa.
  4. Löysin ketjun sattumalta. Katsotaan onko täällä vielä eloa. Avioero ei ollut yllätys, kummallekaan. Viime kesästä asti sitä työstettiin ja tehtiin työtä liiton eteen. Jossain vaiheessa kesää ja syksyä otteet irtosi, ei vaan mikään ollut ennallaan - tuskin palaisikaan. Nyt tilanne on se, että minä hain avioeron, oman asunnon. Pikkuhiljaa elämä osuu omiin kuoppiinsa ja täyttää ne, ei enää tarvitse kompastella. Kaksi lasta meillä on (eskarilainen ja hoitolainen), lapset asuu kahta kotia viikko-viikko-systeemillä. Ollaan koettu hyväksi, ei olla rajoitettu tapaamisia mikäli lapset on esim. nyt isällä. Välimatkaa on noin kilometrin verran, joten paljon ollaan kaiken aikaa miehen kanssa tekemisissä. Vertaistukea. Mitä se on? Enemmänkin olisi voinut saada tukea kevään aikana. En kai osannut sitä pyytää tarpeeksi. Nyt erosta on aikaa jo sen verran, että uskaltaa sanoa pysyneensä pystyssä, mutta mikään erohan ei ole koskaan riidaton. Ei ollut meidänkään vaikka nyt ollaan näin "hyvissä väleissä".
  5. Ehdottomasti on ollut kummassakin synnytyksessä mukana ja on ollut kyllä itse ollut sitä mieltä aina, että on mukana. En voisi kuvitella näin jälkikäteen olevani yksin tai muun doulana toimivan kanssa. Iso apu ja tuttu turvahan hänestä siellä oli kaiken aikaa.
  6. Hei, sitä minun piti toukka kysyä vielä sulta, että otitko selvää niistä liiton järjestämistä kuntoutusreissuista sinne etelän lämpöön? Olen nimittäin itse ainakin jälkijunassa nyt kaikesta tapahtuvasta tänä kesänä, mutta jospa syksyllä olisi leirejä tiedossa, sellaisia lasten atopiaan suunnattuja niin mielelläni lähtisin viikonlopuksi oppimaan taas lisää. Ostin taas eilen muuten uutta sampoota. Elivoa. Seba-medin Everyday Shampoo oli loistava, ihana ja kaikkea alkuun, mutta sitten tytön hiusten kasvaessa alkoi takkuuntuminen ja sai käyttää vaikka minkälaisia temppuja pesun jälkeen saada hiukset suoriksi. Kokeillaanpa tuota nyt sitten. Siihen oli hoitava hoitoainekin, mutta kalliin hinnan vuoksi jäi sitten toinen hyllyyn. Meillä koko perheen siirtyminen nyt tuohon uuteen Seba-mediin on onnistunut odotettua paremmin. Jopa meidän mies, KoneMies Koistinen, joka ei koskaan sano juuta eikä jaata naisten höpötyksille kehuu sitä Iho jää kyllä niin ihanan pehmeäksi. Jos välissä tätä omaa napaakin eli iho on nyt käsissä, kyljissä ja massulla parantunut, mutta hiuspohja ja reidet on aivan kamalassa kunnossa. Päätin ottaa itseäni enempi vielä niskasta kiinni ja alkaa käydä joka toinen päivä pesulla, kuumimpina aikoina ihan joka päivä ja rasvaan rasvaan rasvaan. Ihana kuitenkin, kun on kesä ja saa hipsutella kevyissä vaatteissa. Mulla oli eilen pihatöissä sellaiset sadekamppeet päällä, jotka ei yhtään hellitä ja ette muuten arvaa, että oli sen jälkeen illalla se kutina jotain ihan sietämätöntä.
  7. Itseasiassa vyöhyketerapia on kokonaan uusi hoitomuoto minun korville. Tiedättekö mitä meidän kolmevuotias keksi illalla juuri ihanaisen öljykylvyttelyn jälkeen? Ihmettelin, että onpa täällä nyt hiljaista ja tyttö oli sitten löytänyt eteisen kätköistä Offia, jonka suihkutteli puhtaalle iholle. "Äiti, tää suihkuttaa, kato näin!" No ei se kyllä siinä vaiheessa naurattanut, mutta nyt jo hymyilyttää. Uudestaanhan se piti pikaisesti iho käydä pesemässä ja meni muuten unihaalari nopsaan päälle! Onneksi ei sentään silmiin suhautellut saati että olisi innostunut maistamaan sitä kuten allekirjoittanut tuossa iässä itse on tehnyt - oli muuten ihan kamalaa ja muistan takuulla koko ikäni millainen pikkuputeli se oli kirkasta nestettä ja miltä se hyi kauhea maistui!
  8. -----
  9. Meille tulee vauva, se on vauva helmikuun
  10. Nyt on siis kp 38 / 28-30.
  11. Minäkin tulin tälle puolelle arvuuttelemaan omaa ovisliuskaani ja oikein kuvan kanssa Kolme päivää tiputteluvuotoa, niukkaa sellaista - kp 35 alkaen muistelisin. Oikea kiertoaika on yleensä se 28 päivää plus miinus yks päivä. Huomenna teen oikean raskaustestin, mutta viimeinen ovisliuska poltteli kaapissa ja parin tunnin sinnipidätyksen jälkeen tulos oli tämänmoinen. Mitään hajuakaan ei ole mitä tulos haluaa kertoa. Jos te viisaammat kertoisitte minulle oman näkemyksen niin olisin iloinen.
  12. -.......
  13. Mä en edes viitsi noteerata tuota vierailijan viestiä, ei millään pahalla kuka sitten oletkin. Jokainen itse tietää mikä on omalle lapselle yksilönä parasta hoitoa, olkoon se sitten mikä tahansa, jos siitä apua on. En ole kertaakaan vielä vastaani saanut kahta samankaltaista atoopikkoa. Tuolla ei tahdottu kyllä kuin tuoda pahaa mieltä ja eripuraa, sanon minä!
  14. Iho on parempaan päin jo ja unirytmi on tasoittunut entisiin uomiinsa!