Sorelliini

Aktiivijäsen
  • Content count

    127
  • Joined

  • Last visited

About Sorelliini

  • Rank
    Aktiivi
  1. Samat sanat, meilläkin rataspussissa on ollut vaikka mitä, matkasängyn tuuppasin sinne aina ja usein vaippapaketinkin ja en sen kummempia kysellyt vaan sanoin, että pussissa on vaunut ja vaunukoppa. Kerran pussi oli avattu tai auennut matkalla ja kamat tulivat määränpäässä hihnalle yksitellen, mutta tulivat silti. Pakko tunnustaa, en osaa matkustaa vähin tavaroin, tajuan sen aina kun pakkaan...Meillä kahden aikuisen ja taaperon matkoilla yleensä on mukana iso kovakuorinen perässä vedettävä matkalaukku, jossa on minun ja lapsen kamat. Sitten miehen kamoille isohko, kassimallinen laukku, jonka saa tarvittaessa perässä vedettäväksi tai laitettua ison matkalaukun päälle kyytiin. Lisäksi matkustamoon trolley ja mun pakollinen käsiveska. Trolleyssa on lennon aikana tarvittava kampe ja vähän vaihtovaatetta. Sitten tuo vaunupussi, jossa on siis matkikset, matkasänky ja vielä matkasängyn patjakin. Vauva-aikana ostettiin vauvalle aina oma paikka koneeseen, silloin mukana oli myös turvakaukalo. Meillä on määränpäässä yleensä aina auto, joten julkisiin tai taksiin ei tavaroiden kanssa tarvi tunkea.
  2. Meillä Suomesta ostettiin mukaan iso nippu suomenkielisiä lasten DVD:tä. PoPin kuori- ja muitakin ulkoiluvaatteita sekä liukuestesukkia hankin myös, sillä Ranskasta on aika vaikeaa löytää kunnollisia, kestäviä pihavaatteita ja PoPin sukat ovat muutenkin meillä must. Kimperipipoja on ostettu myös ja niitä ovat paikalliset kovasti ihastelleet.
  3. Meillä lapsi jo reippaasti yli 2 vuotias ja edelleenkin vanhasta tottumuksesta pesen hänen pyykkinsä omana satsinaan, hajusteettomalla pesuaineella tietenkin. Voisipa pyykit ihan hyvin yhdistää meidän aikuistenkin pyykkeihin ja käyttää hajusteetonta pesuainetta kaikkiin, mutta sujuupa se näinkin ja pienempi vaiva sitten pyykkien lajittelussa kun kaikki menee samaan kaappiin.
  4. Meillä tyttö on pian 2v 5 kk ja pissoja on tehty pottaan yhteensä ehkä max. 15 kertaa, niistä suurin osa ennen 2 v synttäreitä, mutta silloin pottailu sujui vielä vähän normaalimmin. Sitten tuli stoppi, en tiedä miksi. Pidettiin kuukausi pottailussa ihan taukoakin, tuloksetta. Nyt pottaan pissaaminen on suorastaan kauhea paikka. Tyttö kyllä edelleen menee potalle mielellään ja istuskelisi siinä iloisena vaikka kuinka kauan jos vain jotain katseltavaa ja puuhailtavaa riittää, mutta sitten kun tulee se tunne, että pissa on tulossa, hän ryntää suorastaan kyyneleet silmissä potalta pois hakemaan vaippaa. Välillä olen saanut hänet houkuteltua potalla istumaan niin pitkään, että jotain sinne lirahtaakin, mutta se tuntuu olevan jotenkin kauhea tilanne. En tajua mistä tämä kauhu nyt on tullut. Missään vaiheessa ei mitään ikävää ole potalla sattunut, ei ole pakotettu pottailemaan tai muutakaan kurjaa, vaan pottahetki on aina ollut iloinen juttu. Tarrakirja on käytössä ja tyttö kyllä tietää, että pissasta saa tarran, mutta eipä se auta kun jotenkin pelottaa. Kun hyödyttömän istunnon päätteeksi laitamme vaipan, tulee pissa siihen yleensä samantien. Joku neuvoi, että älä laita vaippaa vaan odota että menee potalle. En oikein haluasisi tätä kokeilla, sillä jos pottapissaus pelottaa, tyttö todennäköisesti tosi hädässä sitten pissaa alleen ja nolostuu siitä ihan turhaan. Nytkin aina nolostuu kovin, kun potalta karatessa saattaa joskus lirahtaa lattialle. En tiedä mistä nolostuminenkaan johtuu, koskaan näistä ei olla toruttu tai tehty mitään numeroa, húomaamattomasti vain pyyhitty lattialta pois. Onko kenelläkään ollut vastaavaa tilannetta, millä tästä voisi pyrkiä pois? Kesällä olisi ihana opetella vaipattomuutta, mutta en haluaisi katsella kun reppana kupla otsassa vääntelehtii ja pakoilee pottaa. Pottakakoista meillä ei edes puhuta, kaipa sekin sitten ajallaan, mutta saa nähdä milloin.
  5. Tutun kuuloisia juttuja täällä näyttää muillakin olemaan. Kerronpa sitten omamme ja jos joku vaikka osaisi vinkata millä tästä oravanpyörästä pääsisi pois. Tyttö on nyt 1 v 9 kk ja ollut aina mielestäni aika vähänlaisesti kiinnostunut ruoasta ja syömisestä. Jo kiinteiden aloittelu aikanaan oli hankalaa ja suoraan sanottuna kauheasti ei siitä olla edistytty ja menty takapakkiakin. Neiti on suunnattoman valikoiva mitä syö. Ruoaksi kelpaa vain 3 erisorttista purkkiruokaa, joista kaksi on kanaa ja yksi lohta, no makaronia saattaa syödä sellaisenaan mutta mitään ei siinä saa olla höysteenä. Mitään muuta ruokaa on turha ehdottaa, ei suostu edes maistamaankaan. Kotiruokia laittelin vielä puolisen vuotta sitten ja silloin ne maistuivat kohtuullisesti ja purkkiruoistakin suurin osa eli repertuaari oli huomattavasti laajempi. Sitten tuli täysi stoppi ekana kotiruokiin ja sen jälkeen suurimpaan osaan purkeista. Joskus yli puoli vuotta takaperin välipalaksi vielä meni jugurtti ja omena, sen koommin ei jugurttia ole suostuttu maistamaankaan eikä mitään hedelmiä. Kurkku on ainoa tuore mitä syö, sitäkin hyvin vähän. Leipää syö välipalalla sellaisenaan, mitään ei saa päällä olla. Meillä tytöllä on nyt jokaisen päivän ruoat samat ja kauhulla odotan, että saa päähänsä lopettaa jonkun näistä syönnin, sillä ei ole mitään millä sen sitten korvaisi. Nyt jokaisen päivän ruoat on seuraavat: aamuinen kaurapuuro hedelmäsoseella, leipää sellaisenaan välipaloiksi, 2 ateriaa päivässä molemmat kanapurkkeja tai toinen lohipurkki, kurkkuviipaleita. Iltapuuro hedelmäsoseella. Maitoa ja vettä juomaksi. Tuossa on oikeasti kaikki mitä suostuu syömään, mitään muuta ei maista, ei kertakaikkiaan millään vaikka aina yritän tarjota. Millä ihmeellä tästä päästäisi eteenpäin?
  6. Tarvisin kiireesti apua kun tytön mummi on tulossa tänne ulkomaille kylään ja toivoisin saavani ostokset hänen mukaansa. Eli tarvisin tytölle 80 cm tuulihousumaiset välikausipöksyt. Ei mitään kovin paksuja tai kuorihousutyyppisiä, mutta vuorelliset kuitenkin, pinta sellaista tuulipukukangasta kuten Cupcaken edellisvuosien välikausivaatteissa oli. Tytöllä oli nätti Cupcaken välikausisetti, mutta housuihin on nyt polviin tullut jotain mustaa öljymäistä likaa joka ei pois lähde ja niissä ei kehtaa enää leikkipuistoon mennä. Täältä on tuollaisia housuja turha etsiä. Väri voisi olla hiekanruskea tai joku muu ruskeahko tai harmaa. Miltähän merkiltä näitä löytyisi jotta voisi mummille vinkata. Niin ja ei tarvitse olla henkselihousut vaan ihan tavalliset käy.
  7. Lueskelin tuolta vanhempia viestejä ja mietin, voisikohan tämä olla vauvarokkoa? Vai onko tuo kuumen häilyvyys epätyypillistä sille?
  8. Meille sanottiin neuvolassa ennen lähtöä, että voidaan kyllä käydä rokotuksilla yms. "omassa" neuvolassa kesälomilla. Jotkut muutkin ulkomailla asuvat toimivat kuulemma näin meidän maalaiskunnassa - en kyllä tiedä onko tää yleisesti mahdollista vai pikkukunnan käytäntö, tuolla kun ei ole koskaan ollut esim. mitään ruuhkia/odotteluja neuvolapalveluissa. Vastailenpa nyt tuohon aiempaan omaan kysymykseeni kun asiaan on tullut selko. Kyse ilmeisestikin on siitä, pysyykö ulkomailla asumisen aikana edelleen Suomen sosiaaliturvan piirissä vai ei. Me pysymme, joten voimme Suomessa käydessämme käydä neuvolassa jos haluamme. Preciosidad taidatkin olla sitten minua lähin ulkosuomalainen, me muutamme juuri eteläiseen Ranskaan lähelle Espanjan rajaa. Onko Ranskassa ketään muita?
  9. En usko että Suomessa myynnissä olevia merkkejä löytyy. Hipp-purkkeja ehkä, mutta varmasti sekin on kovasti kaupasta riippuvaista onko vai ei. Joten sitä stressiä en itselleni ainakaan ottaisi, että koittaisin tiettyä merkkiä löytää lomakohteen kaupoista. Meillä on useimmiten ollut omat purkit mukana kun neidin masu on ollut todella herkkä ruokien muutoksille ja matkoille ei olla haluttu ottaa sitä riskiä, että uudet ruoat aiheuttaisivat ongelmia. Onhan siinä lähtiessä mukana purkki poikineen, mutta minusta on ollut parasta niin ja menomatkallahan ne vaan laukussa painavat.Hyvä konsti on teipata useampi purkki kunnon teipillä yhteen niin eivät yksittäisinä kolise laukussa ja ovat helpompia niin pakatakin. Huoneistohotellissa ehkä voisi jotain kokkaillakin jos vaan viitsii, välineistö saattaa olla aika alkeellinen mutta peruna/porkkanaa/bataattia ja vihanneksia voisi varmaan ihan hyvin keitellä ja niitä haarukalla tai jollain muussailla.
  10. From the album Gymboree

    H&M:n Hello Kitty mekko, 62 cm. Vain käyttöönottopesty.
  11. From the album Gymboree

    Uv-suoja vaunuihin. Kiinnitetään kuminauhalla kuomuun ja nauhoilla työntöaisaan. Väri pinkki, käyttämätön.
  12. From the album Gymboree

    Gymboree pyjama, käytetty, hyväkuntoinen, vähän pesunukkaa. Toinen samanlainen ja -kokoinen pyjama käyttämätön, laput vielä kiinni.
  13. From the album Gymboree

    Gymboree uusi kevätmekko, vielä laput kiinni
  14. From the album Gymboree

    Gymboree uusi raitamekko, käyttöönottopesty
  15. Me olemme autoilleet ympäri Italiaa lukemattomia kertoja ja kieltämättä siellä se liikennekulttuuri hiukan poikkeaa meikäläisestä menosta. Liikenteen tempo yleensäkin on nopeampaa ja hektisempää, ajetaan kovempaa ja kaupungissa ainakin tuntuu, että kaistamerkinnät ovat suunnilleen ehdotuksia vain, ainakin ruuhka-aikaan. Moottori- ja maanteillä meno on mielestäni ihan normaalia, osa ajaa kovaa ja osa rauhallisemmin, kunhan älyää pysyä pois vasemmalta kaistalta tukkimasta tietä, pärjää oikein hyvin. Maaseudulla meno on rauhallista liikenteessäkin. Haastavimpia ovat ehkä juuri isot kaupungit ruuhkaiseen aikaan. Silloin saa ajella aika kieli keskellä suuta ja katsella normaaliakin valppaammin kanssa autoilijoiden tempauksia. Vuokra-autoon kannattaa ottaa omavastuun poisto, sillä Italialaiset suhtautuvat autoihinsa kevyemmin kuin suomalaiset, pieni lommo siellä täällä ei maailmaa kaada. Lisäksi parkkeeraus usein pitää suorittaa tosi pieneen loukkoon, eli jos mukaan ei kovin suurta porukkaa lähde, kannattaa valita aika pieni ja kompakti auto niin parkkitilaakin löytyy paremmin. Mutta kyllä Italiassa autoillen pärjää siinä missä suomessakin, ei kannata olla turhan säikky vaan mennä liikenteen mukana niin kaikki sujuu mainiosti.