Kuppeli

Aktiivijäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About Kuppeli

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Kiitoksia LottaP selvityksestä. Meiltä ei kunnasta tuollaista lisää saa, joten taitaapi mennä meidän neitonen nyt ainakin vielä kunnan päiväkotiin, kun ei ole järkeä mennä töihin ja laittaa lasta kalliimpaan päiväkotiin ja todeta, että summa tilillä näyttää samalta, kuin lasten kanssa kotona ollessa. Harmi sinänsä, koska olisin todellakin halunnut tarjota lapsilleni mahdollisuuden vieraan kielen opetteluun jo pienenä.
 2. Kiitoksia vastauksistanne! On erittäin kiva lukea muiden kokemuksia. Lisää kokemuksia kaipailisin, jos niitä vain löytyy!? Onko teillä tietoa kustannuksista ja miten Kela tukee? Käsittääkseni tukea voi saada yksityiseen hoitoon? Sain postia jo yhdeltä päiväkodin johtajista ja hän laittoi, että kustannukset olisivat 295 eur + 428 eur Kelan tukia, mutta en kyllä keksinyt miten tuo on laskettu, kun mielestäni yksityisen hoidon tukea voi maksimissaan saada 294,55 eur. Vai enkö vain taas ymmärrä Kelan kommelluksia?
 3. En mielestäni löytänyt tähän aiheeseen liittyvää keskustelua ja yleisellä päivähoidon keskustelun puolellakin oli vain pari kommenttia, mutta mielestäni aihe on pohtimisen arvoinen omassa keskustelussaan. Kaipaisin siis kokemuksia ja ajatuksia vieraskielisen päivähoidon plussista ja miinuksista. Pääseekö vieraskieliseen päiväkotiin, jos molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja siis suomen kielisiä? Onko järkeä laittaa lasta vieraskieliseen päiväkotiin tulevaisuuden kannalta? Jos lapsi käy toisella paikkakunnalla vieraskielistä päiväkotia ja palaa sitten ala-asteelle oman kunnan kouluun, onko vaikea sopeutua, kun ei tunnekaan koulukavereita jo päiväkodista/eskarista? Vai onko ainoa vaihtoehto sitten suunnata englannin kieliseen kouluun? Itse olen aina ollut harmissani, että minua ei aikanaan saatu englannin kieliseen päiväkotiin ja tällä hetkellä itse ainakin kokisin, että se olisi ollut vain positiivinen asia, mutta onko asia kuitenkaan näin mustavalkoinen? Kaikki kokemukset ja ajatukset ovat tervetulleita! Myös päiväkoteja saa kehua tai kritisoida, itseäni kiinnostaa Tampereen alueen englannin kieliset päiväkodit, mutta muidenkin kaupunkien päiväkotikokemukset kiinnostaa.
 4. Onko kokemuksia Zerofix turvakaukalo- ja telakkayhdistelmästä?
 5. NuuNuu: kiitos vinkistä! Luulenpa, että on pakko päätyä tähän vaihtoehtoon, koska mittailemalla tuli vielä pahempi epätoivo, että sinne takapenkille ei saa mitään turvakaukaloa. Kirppu: Rock a totissa saa ne vyöt kahdella tavalla. Sieltä alta, jolloin vauvan saa kaukalosta ilman turvavyön avaamista ja sitten niin, että turvavyö menee vauvan sylistä. Kummallakaan tavalla ei meidän kesäauton vöihin saa kiinni. Mittasin vyönkin ja se oli vain 150 cm pitkä kokonaisuudessaan. Kamilla: Kiitoksia näistä mittatiedoista. Lähinnä vaihtoehtoja juuri kaipailen noiden mittojen suhteen, että osaisi edes vähän tiedustella oikeita malleja liikkeistä. Jos ymmärsin mitat oikein niin on syvyydeltään n. 10 cm lyhyempi kuin Graco Logico S, joten on varsin hyvä vaihtoehto.
 6. Meidän vanha Britaxin Rock a Tot ei mahdu noihin vöihin, joten luulen, että ne on niin lyhyet, että niihin ei mahdu mikään kaukalo. Sen takia ollaan harkittukin tuota telakkasysteemiä. Penkki itsessään on todella pieni, kapeimmillaan noin 33 cm leveä ja 36 cm syvä. Syvyyttä onneksi saa lisää sillä, että olemme miehen kanssa molemmat todella lyhyitä (161-162 cm), joten penkit saa melko eteen. Käsittääkseni takaselkänojasta etuselkänojan taakse on 55 cm mittaa, kun kuskin penkki on aivan takana. Nämä mitat on katsottu piirroksista, joten ihan varma en ole. Tänään voisikin kyllä esikon päikkärien aikaan käydä ottamassa ihan tarkat mitat. Mutta kiitoksia jo näistäkin vastauksista. Lisää jään mielenkiinnolla odottelemaan.
 7. Yritin hieman selailla tätä ketjua ja hakurillakin hakea, mutta ei ainakaan ihan heti osunut silmään. Eli tarvisin hieman mittatietoja (syvyys, leveys, korkeus) turvakaukaloista telakoineen. Mahdollisimman pienestä sellaisesta, joka saataisiin mahtumaan meidän kesäautoon. Tila on erittäin ahdas ja turvavyöt ekstralyhyet, joten olemme ajatelleet, että paras vaihtoehto olisi telakallinen versio, jolloin telakan saisi kiinni lyhyillä vöillä ja saisi jökittää autossa koko kesän. Kaukalo olisi sitten helppo naksauttaa vain paikalleen takapenkille kuskin taakse, esikoinen kun matkustaa jo turvaistuimessa pelkääjän paikan takana ja pelkääjä saa olla polvet suussa. Mittatietoja vaan ei tunnu löytyvän miltään valmistajalta mitä olen katsonut. Gracon kaukaloita (autobaby ja logico s) olen katsellut, mutta periaatteessa ei ole väliä minkä merkkinen kaukalo on, kunhan menisi pieneen tilaan telakan kanssa. Ihan miljoonia ei tietysti viitsisi myöskään maksaa, koska kaukalo tulee olemaan käytössä niin lyhyen ajan. Kiitoksia paljon jo etukäteen!!
 8. Meillä neiti on kohta 2 v 5 kk ja ollaan jo muutaman kuukauden katsottu, kun meidän pikku neiti ravaa meidän viereen nukkumaan. Olisi hyvin innokas tulemaan nukkumaan meidän sänkyyn jo illalla, mutta on nyt viime aikoina pidetty tiukemmin kiinni, että menee omaan sänkyynsä nukkumaan. Neiti kuitenkin herää aina yöllä yleensä 1-2 aikoihin ja kipittää ovemme taakse ja alkaa itkemään. Mitään ääniä ennen tätä ei kuulu. Alkuun annoimme tulla, koska oli silloin jatkuvassa korvakierteessä. Kun tiesimme, että korvat ovat terveet ja neiti muutenkin terve niin päätimme yrittää saada hänet takaisin omaan sänkyyn nukkumaan, mutta neiti vain itkee ja huutaa niin kauan kunnes luovutamme ja otamme väliin. Juu ei ihan paras tapa, mutta kun työssä käyvien vanhempien pitäisi myös nukkua plus olen raskaana ja silloin puhti hukassa muutenkin. Nyt kun toisen vauvan syntymään on enää vajaa pari kuukautta haluaisin, että pikku neiti oppii nukkumaan yönsä omassa sängyssä. Vinkkejä siis yöllä uudelleen nukuttamiseen kaivattaisiin. Montaa tuntia yössä en haluaisi kuunnella huutamista ja taistella sängyn vieressä. Mietinkin siis olisiko järkeä alkuun laittaa itselle peti neidin huoneeseen tai huoneen ulkopuolelle, jotta ehtisin reagoimaan ennen kuin neiti herää täysin vai pitääkö vain raakasti kuskata neitiä omaan sänkyyn miljoona kertaa jotta oppii?
 9. Täällä on sellaista on/off kuumeilua kakkosesta. Mutta selvästi pahenemaan päin, kun serkku ja kaveri sai juuri lapsen ja pari kaveria kasvattelee vauvamasujaan. Mutta selvästi on taas kuumetta ilmassa, kun kaikki lapset ja masut tuntuvat olevan koko ajan silmissä ihailtavana. Mies ei ole vielä kovin innokas ajatuksesta, mutta pientä myönnytystä on jo ehkä ilmassa, tosin tulee sitä ehkä vähän lupailtua, kun toinen painostaa ihan hulluna. Ai niin ja esikoistyttö on tällä hetkellä 1,5v. -Kuppeli ja Jane
 10. ^Ennen kuin ehdit cittariin poikkesin Stockmannilla ja sieltä löytyikin yllättäen silikonisia vaihtonokkia 3,90 eur paketti. Ensikokeilulla tämäkin nokka taitaa saada hylkytuomion. Sitten neidille kyllä ilmoitetaan, että tuttipulloa ei enää tule. -Kuppeli ja Jane
 11. Meillä on nukkumaan meno ja nukkuminen ollut vähän mitä sattuu viimeisen kuukauden ajan. Joulun aikana jostain syystä nukahtaminen normalisoitui, mutta yöt oli yhtä heräilyä. Nyt taas nukahtaminen tuntuu hakevan rajojaan. Meillä siis neiti normaalisti nukahtaa syliin, kun laulan iltalaulun ja hieman keinuttelen. Viimeisen kuukauden aikana on kokeiltu kaikennäköisiä keinoja saada neiti nukkumaan, mutta mistään ei oikein tunnu olevan apua. Ollaan yritetty vähän unikouluttaakin, mutta äidillä ei vain sydän kestä sitä huutamista ja luovutan viimeistään siinä vaiheessa, kun neiti huutaa ihan hullun lailla eikä suostu rauhoittumaan muuta kuin sylissä ja siinäkin vasta hetken oltuaan. Meillä neiti nousee heti seisomaan, kun hänet laittaa pinnikseen. Miten tämän saisi estettyä? Olen yrittänyt tassutella ja jyrkemminkin pitäen, mutta neiti vain huutaa ja pinkoo pystyyn. Hän ei suostu makoilemaan edes hetkeä vaan kiepsahtaa heti selältä mahalleen ja pystyyn. -Kuppeli ja Jane
 12. Katselin noita netistäkin ja yhdestä nettikaupasta löysinkin, mutta tuntuu hölmöltä maksaa nokasta 3,5 eur ja lähetyskuluja n. 5 eur. Ihan sama sitten ostaisiko uuden nokkiksen, jos vain jostain löytäisi sellaisen, joka meidän neidille kelpaisi maitomukiksi. Vesi ja mehu menee ihan kiltisti Mam:n kovanokkaisesta nokkamukista. Strutsi, kiitoksia vinkistä! Täytyypä poiketa cittariin! -Kuppeli ja Jane
 13. Olen yrittänyt metsästää NUKin tuttipulloon pehmeää nokkamukinokkaa. Olisiko teillä tiedossa mistä sellaisen saisi? Marketeista ei tunnu löytyvän vaikka myyvät ko. tuttipulloa. Myöskään Lastentarvikkeessa sitä ei ollut ja olivat poistomyynnissä myynyt myös viimeiset nokkamukipullonsa. Tämä siis Tampereen suunnalta. Vihjeitä voi antaa muualtakin, koska reissailemme paljon ja hommaaminen muualtakin onnistuu. -Kuppeli ja Jane
 14. Kelan sivuilla lukee näin: "Isyysraha maksetaan jälkikäteen hakemuksen mukaisesti yhdeltä tai useammalta jaksolta kerrallaan. " Eli isä voi hakea ensin kahden viikon rahan ja sitten myöhemmin myös yhden viikon rahan tai kaikki kerralla pidettyään kaikki päivät. Jos haette kahdella eri kerralla, tulot katsotaan ensimmäisen hakukerran tulojen mukaan (olettaen siis, että haette viimeisen 6kk tulojen mukaan ettekä viimeisen vahvistetun verotuksen mukaan).
 15. ^Täältä löytyy ohjeistus sivulta 8, kuinka pystyt säätämään turvavyöt oikein. Ohje on PDF:nä.